Ferrari Yeni F1 Konseptini Tanıttı

yazar:

kategori: ,

Ferrari sporun geleceği için planlanan değişikliklerin hemen öncesinde etkileyici görünen F1 konsept aracını tanıttı.

Araç çifte ön kanat ve basit bir arka kanada sahip ve İtalyan üreticinin F1’in geleceği için hayal ettiği tasarımı simgeliyor.

McLaren ve Red Bull’un da benzer konseptler hazırladıkları, ancak tasarımı yayınlamaktan kaçındıkları söyleniyor.

F1 komisyonu bugün Cenevre’de toplanıyor ve F1’in geleceğini görüşecek.bgf1bgf2


Yorumlar

“Ferrari Yeni F1 Konseptini Tanıttı” için 39 yanıt

  1. Bu tasarımda ön kanadı kıran yandı.

  2. muhteşem çok beğendim..

  3. takılmışsınız bir dekolte kafa sevdasına

    o daha iyisini yapar naraları

    kimsenin akıl edemediği gri bölgeler deseniz tamam da tasarım

    peh peh görüyoruz tasarladıklarını

  4. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Sesin geri gelişi ve suni geçişlerin son bulması, görüntünün önemini %90 rafa kaldırır. Bence..

    Yok eğer bu sesle bu görüntüyle böyle suni geçişlerle devam ederse, “azalarak biter” F1 yani “herhangi bir motorspora” dönüşür. Daha doğrusu olayın teknik tarafıyla ilgilenmekten fazlasıyla zevk alabilenler dışındakiler “uzaktan takip” etmeye başlar, arada bir sonuçlara gelişmelere vs. bakar yada tamamen bırakır. Şuanda bile Zonda R’lerin filan kıyasıya yarıştığı liglerin peşine düşmek üzereyim şahsen.

  5. Hayali birşey üzerine çok konuşmaya gerek yok ancak bunlar artık hayal değil. 2020-25’lerden sonra yarış araçlarının tasarım ve felsefesi büyük ölçüde değişecek çok yüksek ihtimal.
    O lastikler eninde sonunda kapacak bunun başka yolu yok 🙂 open whell’ler tarih olacak diyelim.
    F1, Indy’nin geçtiği masabaşı işlerden çok daha sonra geçecek ama daha önce uygulayacak (Deltawing Indy hayaliydi).
    Redbull’un simulatorlere de sokulan tasarımı gibi birileri bunları yapmış olmak için yapmıyor farklı şeyleri boşa denemiyor kendi çapında yakın geleceğe hazırlık yapıyorlar. Böyle deyince ben istiyor muyum asla.
    Ayrıca çoğu kimse yanılıyor açık lastiklerin önü ve arkasını kapatmak artık daha fazla avantaj sağlıyor. F1 araçlarının aero yönüyle neredeyse en zayıf yeri lastikleri.

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Ayrıca çoğu kimse yanılıyor açık lastiklerin önü ve arkasını kapatmak artık daha fazla avantaj sağlıyor. F1 araçlarının aero yönüyle neredeyse en zayıf yeri lastikleri.

      Her zaman aynen böyle düşünmüştüm ve sanırım bunda yanılmıyorum da.

      1. Yanılmıyorsun.
        🙂

      2. F1 takımlarına kalsa LMP1 gibi tekerleri kapatacaklar. Açık teker aero için çok kötü bir şey. Dikkat edersen ön kanatlarda filan hep havayı lastiğin etrafından dolaştırmak için çalışıyorlar.

  6. O kadar konsept olmuski pilotun kafasini aracin icine gomulu tasarlamislar.

  7. ön lastiklerin arkasında çamurluk tarzı materyal olması aeroyu bitirmiş ayrıca arka lastiklerin arkasındada resmen bildiğimiz çamurluk olması işi zaten öldürmüş.velhasıl lastiklerin arkasında parça olması hayal ürünü.olmaması aero açısından çok büyük avantaj ama konsept görsel açıdan harika.

  8. MyN1Fernando avatarı

    NFS araçlarına benzemiş.Olmamış.

  9. Ferrari böyle bir tasarım için boşuna hayallenmesin, bunlara izin çıkarsa Newey kralını yapar, Ferrari yine şapa oturur 😀

  10. hayal ürünü olarak kalacaktır bu araç. zaten aero olarak da f1 e göre mantıksız yani arka terkerlerin arkasının kapatılması aracı yavaşlatmaz mı? bence photoshop la uğraşan f1 fanlarının ütopya çizimlerinden öte bir şey değil. kafadan 30 sene var bu araca. ben eski tasarımları özlüyorum.

  11. Dönülmesi gereken tasarım budur F1 tarihinin belkide en güzel aracı.

  12. Biz geçmişe dönelim dedikçe onlar iyice makineleşmiş, bilim kurgu malzemeleriyle çıkageliyorlar. Böyle prospektif çalışmalar yerine resimdeki gibi retrospektif çalışmalar F1 severlerin eminim daha çok hoşuna gidecektir. Bu zihniyet ile F1 daha çok taraftar kaybeder. Aklıselim bir tane adam yok herhalde şu camiada.

  13. Ferrari V6 yı istemişti sonuc ortada bu konseptinde kabul edilip Ferrarinin elinde patlaması olası ….

    Kaldıki V6 nın ardında gizli Mercedes lobisi vardı bununda ardında Redbull veya Mclaren olabilir…

    Araç cok aero duruyor Redbullda Newey ,Mclaren de prodroumu iyi iş cıkarabilir ama Ferrari yine soru işareti!!!

    1. Niye soru işareti olsun? Allison’ın 2005-2006 döneminde yaptığı araçlar ortada, Lotus’ta yaptıkları ortada.

      Ferrari bu konsepti ne halt yemeye istedi, onu ben de anlamadım. 🙂 Çok fütüristik.

    2. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      ferrari,v6 motor istedi diye bir haber kaynağı var mı?

      1. I4’lere karşı çıkmışlardı ve en az V6 istemişlerdi. Arkadaşın demek istediği bu değil ama olan bu.

        Temelde motorların ön planda olduğu bir seri isteyip duruyorlardı hatırlarsan 😀

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          v4 silindir üretmeyecek dedi ldm.turbolara karşı çıkmışlardır illa ki ama asla v6 gelsin diye bir laf etmediler.bu konuda mercedes ve renaultun turbo döneme geçmesi yani daha istekli olduğuna inanıyorum.öyle ki konseptlerini çok daha iyi ve önceden hazırlamış olabilir mercedes.ben zaten ldminin nasıl bu motorlara onay verdiğini anlayamadım.belli ki arka kapılar ardında bir anlaşma oldu ve ikna edildi.yoksa ağızda sakız gibi ferrari bu motoru istedi lafı var ama asılsız,ispatı yok.ferrari sadece aerodinami sporu olmaktan çıksın biraz daha motora ve diğer mekaniklere pay verilsin dedi.ve kers teknolojisinde baya iyi seviyeye gelmelerinden mütevellit 2017 motor kuralları çin “standart kers” önerisinde bulundular.diğer elektronikler için ben ers istediklerini de hiç mi hiççç sanmıyorum günay.kısaca özetlersek;ferrarinin bu motorları istediği külliyen uydurmadır. 🙂

          1. Yeni turboları hepsi birden istedi. Yoksa asla hayata geçemezdi. Dediğin gibi Ferrari’nin istemediği sadece dört silindir oldu.

            Motorunu ilk hazırlayan Renault idi. Dört silindirli motoru geliştirmeye başlamıştı ve elinde bir döküm olduğu söyleniyordu. Diğer üreticiler hala tek silindir prototipi üzerinde çalışıyorlardı ve doğrudan V6’ya geçtiler. Resmi olmamakla birlikte Jean Todt’un Renault’ya yeni motorların detaylarını erkenden verdiği ve geçilme sözü verdiği söyleniyor.

            Ferrari başından bu yana motorların önde olduğu F1 istedi ve yeni motorları hep destekledi. Hatta ön ve arka kanatların daraltılması ve küçültülmesi de sadece Ferrari’nin isteği üzerineydi. Hoş iyi de oldu da, Ferrari patlamasaydı daha iyi olurdu 🙂

  14. Ütopya’dan ibaret şuan bu tasarıma geçiyoruz deseler 2030 u bulur bir motor sesine çare bulamayanlar buna hiç gelemezler.

  15. F1 aracından başka her halta benziyor. 2009 öncesine dönsünler yeter.

  16. Ben yakın F1 tarihinde bunu görmek istemem. Ne ses ne hybrid bu öldürür sporu

    1. Biz eski araçların özlemini çekerken bunu ne yapalım? Bilim kurgu filmlerden fırlamış gibi duruyor.

  17. .bence çok akla yatkın bir fikir, uygulanabilirse güzel. Aksi yorumlara şunu söylüyorum: F1 tarihinde araçların gelişimini şöyle bir gözden geçirin ne tasarımlardan nerelere gelinmiş!

    At gözlüğü takmayınız. :o)

  18. FAster Inside avatarı

    Araçların değiştirilmesi gerektiğine katılsamda bu kadarı da abartı F1’i fantezi şampiyonasına çevirmemek lazım. Aklıma Redbull x1 geldi hatta o farları olduğu ve lastikleri tam kapalı olduğu halde F1 aracını daha fazla andırıyor buna göre hem bir de aerodinami adına o pilot kafasını hiç hareket ettirmeyecek mi? lego parçası gibi tutturmuşlar kaskı araca. Dediğim gibi bu fazla fantastik 2008 gibi bol kanatlı araclar insanları yeterince mutlu edecektir.

  19. dll.filenotfound avatarı
    dll.filenotfound

    şekil guzel, ama surucunu kafası arabaya monte edilmiş sanki nasıl ceviriyo saga sola anlamadım 😀

  20. Mevcut kurallarda bile yorumlarken bir suru sikinti cikarken hangi kurallar boyle bir aracin tasarlanmasini saglayabilir? Hayali bir tasarimdan oteye gidemez bu orta vadede

  21. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    araç çok iyi olmuş aracı tanıttıkları sitede birde yorum kısmı vardı geri dönüşleri komisyona sunucaklar muhtemelen

  22. Bunu ferrari mi tasarladı ciddi durmuyor fan işi gibi. Newey’in zaten bir tasarımı vardı önde çift kanat 2008 gibi yada gelişmişi güzel olur. süspansiyon kolları da artık kapansın lastikleri de büyütmüş olurlar bu şekilde

  23. Harika bir tasarım. Bunun üzerine cayır cayır bağıran ve kulakları sağır eden bir motor konsa şahane olur. İzlemeye doyamayız.

  24. Tasarım güzel ama nedense Formula 1 aracı gibi durmuyor. Bana göre Formula araçlarında tekerleri kapatmamaları gerekiyor ya da tekerleri bunda olduğu gibi gizlememeleri. Le Mans ı andırıyor araç.
    Ama her zaman araç pistteyken konsept çizimlerinden daha güzel olur bilmem belki güzel gözükebilir.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Esasında tekerleklerin hiçbiri kapalı değil. Sadece arka tekerlerin arka kısmı kapalı

      1. Ön tekerin arka kısmında bir parça var ön kanat çok büyük olduğu için tekerleri gizliyor gibi, motor kapaklarının uzunluğu arka tekerin dibine kadar uzanmış yükseliyor yani kısaca araçtaki parçalar tekerleri gizliyor ve bana göre Formula 1 arabası gibi durmuyor.

  25. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Batmobile

  26. Erdim Şevket avatarı

    Keşke bu hale geçseler… En azından saçma sapan burun yok…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir