Formula 1 Takımları 2016’da Kurallarda Değişiklik Yapılmasını Reddetti

Formula 1 takımları, bugünkü kritik oylamada gelecek için planlanan radikal kural değişikliklerinin en azından 2017’ye kadar ertelenmesi yönünde oy kullandılar.

Sporun daha çekici hale gelmesi için daha geniş araçlar ve lastikler, daha farklı karoser gibi planlar bulunuyor. Bu kuralların 2016’dan itibaren uygulanabileceği söyleniyordu ancak bugün Cenevre’de yapılan F1 Komisyonu toplantısında bu planlara karşı çıkıldı.

Oy dağılımının nasıl olunduğu bilinmiyor ancak kural değişikliğinin gelecek seneden itibaren uygulanması yönündeki çabalar olumsuz sonuçlanmış oldu.

Autosport’a göre kaynaklar 2017’da daha somut değişiklikler olması için daha uzun süre üzerinde çalışılması gerektiği ve aceleye getirilmemesi konusunda takımların hemfikir olduğunu söyledi.

F1 Komisyonu’nun bu konuda hem fikir olamamasının ardından değişikliklerin 2017’den önce spora girmesi beklenmiyor. 2016’da değişikliklerin uygulanması için bugünkü toplantının son şans olduğu düşünülüyordu.

Yeni kurallara göre 1 Mart’tan sonra gelecek sezonda kural değişikliği için takımların hepsinin onay vermesi gerekiyor. O tarihe kadarsa oy çokluğu yeterli oluyor.


Yorumlar

“Formula 1 Takımları 2016’da Kurallarda Değişiklik Yapılmasını Reddetti” için 3 yanıt

  1. Tek kelimeyle iğrenç. Saçmalamaya başladılar iyice. Bu araç F1 aracı olamaz.

  2. Böyle olacağı belliydi.
    Ağır abileri herbirine ayrı ayrı boşverin bu ayakları dedi mi iş biter.
    Aceleye gelip gelmemesiyle de pek alakası da yok ciddi olacak adamlar 2-3 ayda ciddi adımlar atardı zaten alayı fasa fiso 🙂 bu yıl da yoğun yarış, bütçe bahanesiyle birşeyler yapmayacaklar nede olsa az biraz birşey çaktın mı seyirci de sorgulamıyor nasıl olsa yer gülistanlık devam eder kendilerince. 2019’a kadar sürdürsünler yeter sonra zaten istedikleri gibi oturur yaşasın dünya binek otomobilcilerinin prototip şampiyonası….

  3. En azından aceleyle karar almamışlar. Gelecek için geç, ama iyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir