FIA Kask Tasarım Değişikliğini Yasakladı!

yazar:

kategori:

Autosport, FIA’nın bu sene getireceği yeni kurallar kapsamında Formula 1 pilotlarının sezon içerisinde kask tasarımlarını değiştirmesini yasakladı.

Sporun daha çekici hale getirilmesi kapsamında bazı değişiklikler planlanıyor. Sürücülerin sezon içerisinde kask tasarımlarında değişiklik yapmalarının “itici” olduğunu düşünen FIA bu konuyu yasakladı.

Eskiden pilotlar sabit kask tasarımlarıyla öne çıkarken günümüzde her yarış kask tasarımını değiştiren pilotlar var.

Bu konuda en dikkat çekici sürücü kuşkusuz Sebastian Vettel. Ferrari pilotu Red Bull kariyerinde 60 farklı kask tasarımı kullandı.

Geçen sene sürücülerin sabit numaralar kullanmaları kuralı getirilmişti. Bu sene ise kask tasarımlarında stabilite olacak.

FIA ve Bernie Ecclestone’nun anlaştıkları bu değişiklik geçtiğimiz günlerde yapılan F1 Komisyonu toplantısında onaylandı. Kuralın devreye girmesi için FIA Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında onaylanması gerekiyor.

Sürücülerin bu şekilde daha kolay tanınması bekleniyor.


Yorumlar

“FIA Kask Tasarım Değişikliğini Yasakladı!” için 30 yanıt

  1. Vettel’in 2014 Monaco’da kafasına taktığı şaheseri, Schumi’nin 20. yılını kutlarken kullanıldığı muhteşem kaskları göremeyeceğiz demek. Mantığına …… FIA.

  2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Bu karara sacma denmez ama biraz gereksiz olmus. Yani o kadar sorun varken kafaya taktiginiz sey Vettel’in kasklari mi ?

  3. bunu yasaklamalarına gerek olmadan pilotların kendileriyle özleşen bir tasarıma sahip olmaları lazımdı bence. Vettel 4 kere şampiyon oldu ama kendisiyle özleştireceğimiz ne bir renk ne de bir tasarım var şöyle bir düşününce, parmağı hariç 😀

    Şimdi özel kaskları görememek üzücü olacak, Alonso’nun 2012 Monaco kaskı, yada 2014 son yarışındaki kaskı gibi özel kaskları görememek üzücü olacak benim adıma, FIA bence bu konuda da bir geri adım atar, buna bir düzenleme getirir, getirmeli…

    Vettel’in 4 senede 60 tane falan kask tasarımına sahip olması, üstte de belirttiğim gibi bence taraftarlar ve Vettel’in hatırlanabilirliği açısından kötü bir durum. Max Chilton’un kaskını bile net hatırlıyorken Vettel aklıma gelince kask namına bir şey yok akılda…

    1. Bence bu tamamen bakış açısıyla ilgili. Siz Vettel’i bir kaskla özdeşleştiremiyorsunuz ama ben Vettel’in oldukça güzel çok fazla kaskını hatırlıyorum.

      Ama umarım FIA bir geri adım atar ve farklı tasarımların önü kapanmaz.

      1. haklisiniz bu Bakis acisiyla alakali bir sey, ama kask pilotun pistte yarisirken tasidigi imzasidir bana gore, ve bir insanin imzasi iki haftada bir bastan asagiya degismez, degismemeli.

        1. Güzel örnekti.

  4. çok doğru ve geç kalınmış bir karar bence

    bu işi maymuna çevirenler oldu sanırsak o yüzden oldu

    her yarış başka bir hikaye..bukalemun gibi

  5. fia boş işlerle uğraşıyor kardeşim bırak
    adamlar istediği kaskı taksın .. adamların kaskına bile karşıyorsunuz

  6. hikayeden şeyler peşindeler. Farklı kasklar aksine daha çok ilgi uyandırıyor.

  7. s.çmak serbest mi ?

  8. bence iyi karar. Senna yı başka kaskla hayal edemem mesela. kasklar pilotlarla özleşmeli bence de. ama monaco gibi özel pistlere ayrı bir tasarıma izin verilebilir. senede 1 kere filan.

  9. Gereksiz detaylarla uğraşacaklarına dişe dokunur işler peşinde koşsalar da görsek

  10. Çok mantıklı! Hatta tek pilot dönemine de geçilmeli. Ne öyle her takımda başka pilot? Bir tanesiyle anlaşın, her yarışta tüm araçları o sürsün!

  11. Gayet iyi karar olmuş. Bukalemun gibi her yarış rengini değiştirenleri görmeyeceğiz.

    1. Monako’ya veya ev yarışına özel kasklar da görmeyeceğiz. Schumacher’in Spa kaskı, Alonso’nun Ferrari ile son yarış kaskı, Massa’nın Brezilya kaskı, Sutil’in Amerika kaskı gibi şaheserler tarih olacak.

      1. Bunları görmek de güzel oluyordu ama yapacak bir şey yok 🙂 Kurunun yanında yaşta yanıyor 🙂

    2. Görgüsüz gibi puanını kaskına işleyen tv pilotlarıda olmayacak…

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Ya işte ben buna şapka çıkarırım laf çakmaya çalışırken böyle laf yedi mi acaba ne hissetmiştir arkadaş ? 😀

        1. 🙂

      2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Görgüsüz ……..

        O noktalarida sen koy artik.

        1. doldurdum….. duymak istemezsin 🙂

          1. senin Mantığına göre takımlar cıktıkları yarıs sayısını da araclarına yazması da görgüsüzlük

            1. 2010 turkiye ..

          2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            eheheueheue…

  12. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Saçmalık

  13. F-one-Driver avatarı

    Yok artık yaa, bu nasıl saçma bir gerekçe, yani her pilotun kask stilinin eskisi gibi kemikleşmesi de iyi, yepyeni tasarımlarla model değiştirerek görsellik sunmaları da iyi, neden insanları kısıtlıyorlar anlamak mümkün değil. Eski kafalılık devam ediyor…

  14. Saçmalık sizenelan pilotların zevkinden, siz itici buluyorsunuz diye kafanıza göre kural değiştiremezsiniz gereksiz herifler. Bir F1 izleyicisi olarak farklı ve güzel tasarımlar görmeyi seviyorum özellikle Vettelin kask tasarımlarını beğeniyorum her yarış nasıl olacak diye merak ediyorum. Bu kadar saçma bir kural daha görmedim artık gerçekten defolun gidin valla sokakta görsem elimden kimse alamayacak bunları yakında.

  15. İtici olan başka şey ise pilotların kasklarındaki numaralar sırf bu yüzden kask tasarımını numaralara uysun diye değiştirenler var

  16. Bence de böylesi daha iyi olmuş.

  17. dll.filenotfound avatarı
    dll.filenotfound

    iyice sıkıcı olmaya başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir