Ecclestone: Puan Sistemi Vettel'in Şampiyonluk Şansını Bitiriyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel sezon başında puan sistemi değişseydi 2009 şampiyonluğu ile ilgili gerçek bir şansa sahip olabilirdi.

Bu, takımlar tarafından desteklenmeyen madalya sistemini öneren Bernie Ecclestone’un iddiası.

78 yaşındaki Ecclestone: “Benim hazırladığım madalya sistemi şu an geçerli olsaydı, şimdi O (Vettel) hala şampiyonluk savaşında olacaktı.”

Eğer galibiyet sayıları önemli olsaydı Vettel dört ‘altın madalya’ ile Button’ı zorlayabilirdi.

Ecclestone ekledi: “Bence Vettel beş galibiyet daha kazanma kapasitesine sahip, fakat bu salak puan sistemi ile yeterli olmayacak.”

 


Yorumlar

  1. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    madalya olsayı sezon bitmişti bunak şey

  2. bu bunagın amacı seneye dedigi sistemi getirmek ve takım üzerinden paraları cebe indirmek az tilki deil varyemez diye buna derler

  3. Bitersede biter geçen yıllarda tasalanmıyordunda şimdi ne oldu.
    Adam gibi mücadele istiyoruz saçma sapan puanlama sistemi değil.Gerekirse şampiyon olmak için puan savaşı verir yok öyle önden 5 yarış kazanıp sonra yatmak şampiyon olmak için sonuna kadar puan mücadelesi verilmeli tıpkı 50 yıldır olduğu gibi.

  4. elif çivici avatarı

    red bull artık yalnız degil,bence de ferrari ve mclaren zorlayacak baya artık..ayrıca madalya sistemi kadar saçma bişe olamaz.. o zaman takımlar neden ilk 8 e girme mücadelesi veriyor?

  5. Şu anti Button sloganları atan arkadaşlar. Söylenip durmaktan başka ne yaptığınız var diyerekten. Sizlere bir sorum olacak. Buttonu bukadar yerden yere vurmaktaki amacınız ve hiçbirşeyi hakketmeyen bir pilot olarak görmeniz nedeni nelerdir. Şu F1 pilotluğuna nezaman futbol taraftarlığı sloganıyla yaklaşmayı nezaman sona erdireceksiniz. F1 Pilotluğu çok zor ve o aşamaya gelmek için çok emek sarettirne bir spora dahil olmak demek. F1 liginde yarışan her pilot aslında en iyi pilottur. Aracı iyi olan konuşur sadece. Puan sistemine gelince. Vettelin hala şansı var. Varsın Button şampiyon olmasın Vettel olsun.

  6. vettel 5 yarış daha kazanamazki bu şartlarda, mclaren ve ferrari daha da güçlenicek gibi görünüyor, ecc'nin düşündüğünün aksine, puan sisteminde daha rahat olacak aradaki farkı kapatmak, -ki bence başaracaklar, umarım kazanan webber olur

  7. Madalya sistemi olmaması gereken bir sistem. Puan sistemi en adil olanı. Fazla puanı toplamak ve istikrarlı olmak F1'de kazanmanın en iyi yöntemidir. En adil olanıdır ve olması gerekendir.

    Vettel veya Webber istikrarlı olursa kazanabilir şampiyonluğu, ve de bu istikrarı 2sinden biri yakalayacak.

  8. gokhan cinar avatarı

    webber sampiyon olsun vettel için cok erken hala iyi degil geçişlerde sorunları var kalkısta sorunları var sampiyonlugu kaldıramaz en iyisi webber olsun

  9. Schumacher'i durdumak için çıkarılan kurallar sorun olmaya başladı sanırım 🙂

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    vah vah çok üzüldüm. Button da hiç haketmiyor zaten Vettele verelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir