Motor Sorun Yaşayan McLaren Cumartesi Gününe Kadar Piste Çıkamayabilir!

yazar:

kategori:

McLaren, MGU-K sorunu nedeniyle motoru değiştirmek zorunda kaldığı için Barcelona’daki ilk günü erken kapattı.

McLaren’den yapılan açıklamada, araçta oluşan bir hata nedeniyle MGU-K’nın yeniden tasarlanması gerekiyor ve bu durum karşında McLaren’in cumartesi gününe kadar piste çıkması mümkün olmayabilir.

Güne Jerez testine oranla daha güçlü başlayan ve 21 tur atan Button, araçta yaşanan bir conta problemi nedeniyle bir daha piste çıkamadı.

Ve yaşanan bu problem nedeniyle Alonso’nun cuma günü yapılması planlanan programı da etkilenebilir.

Honda’dan Yasuhisa Arai “MGU-K’da hatalı bir conta bulduktan sonra bu sabah çalışmaları durdurmak zorunda kaldık.”

“Bu sorun parçanın yeniden tasarlanmasını gerektiren bir soruna neden oldu. Bu değişiklikleri yapmak için de zamana ihtiyacımız var. Dolayısıyla bugün bizim için bitti.”

“Bu sorunun yeniden oluşmasını önlemek için parçayı yeniden tasarlamamız gerekiyor.”

“Ne yazık ki bu, yarın yeniden çalışmaya başladığımızda aynı sorunla karşı karşıya kalabileceğimiz anlamına geliyor. En azından cumartesi gününe kadar yeni parçaya sahip olmamız zor görünüyor.” dedi.

Arai, cuma gününden yararlanabilmek için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

“Böyle konular testin bir parçası. Ama biz gece boyunca en iyi değişiklikleri yapmaya çalışacağız. Fernando için iyi bir plan yapacağız.”

“Umarım cumartesi günü yeni çözüm ile beraber Jenson’ı yeniden piste çıkarıp iyi turlar atma fırsatı yakalayabiliriz.”


Yorumlar

“Motor Sorun Yaşayan McLaren Cumartesi Gününe Kadar Piste Çıkamayabilir!” için 32 yanıt

  1. bu ilişki sancılı başladı hemde çok

    sanırım yarış tamamlayamayan bir araç bizleri bekliyor..

    sıkı paketleme mi dir nedir bilinmez

    umuyorum çözülür.

    umutluyuz.

  2. bu arada durum iyi gözükmüyor olsa da bazı insanlar çok rahat laf çakıyorlar, gün gelir o lafları adama yedirirler 🙂 Ben bu sene Mclaren’in yarış kazanacağını düşünüyorum

  3. Olur böyle şeyler.

    Alonso şampiyon olmak için Honda’ya geldi. 2015 test olacak, 2016 çıraklık, 2017 kalfalık…. Konya’dan alacağı büyük destekle hedef 2023!!!

    1. Ferrarinin inlerine girecek alonsom 😀

  4. F_Alonso Diaz avatarı

    Sorunda hep Alonso’nun test gününe denk geliyor, şans işte. Araç hakkında adam gibi bilgileri olmadan yarışa çıkacak takım.

    1. Bu kez Button’un gününe denk gelmedi mi?

      1. F_Alonso Diaz avatarı

        Cuma yatarlarsa Alonso’ya gelecek 😉

  5. I am the program (spä2000) avatarı
    I am the program (spä2000)

    Patron ilk 3 yarışta finiş göremeyebilebiliriz dediğine göre…….
    Yaşananlar dolay mecrasında ilerliyor…..

    Sabır.
    Sabır öyle ki 2015 yıl bir arge yılı bile olabilir.
    Önümüzdeki 40-50 yıl daha McLaren fanı olacağıma göre zaman açısından bir sıkıntı yok.

    1. Kesinlikle. Eğer sorun olmasaydı, o zaman sorun var demektir 🙂 Agresif tasarımın zararları. Ama bir de herşey yolunda giderse o zaman işler değişebilir. Boullier araca ekledikleri her parçanın işlerini zorlaştırdığını, ama bir o kadar da Mercedes’e yaklaştırdığını söylemişti

    2. Dostum fakat şöyle bir durumda söz konusu, MGU-K nın tasarımında sorun olması başka bir büyük sorun demek. şuana kadar tasarımsal bir sorun olmamalıydı, yani güç ünitesi agresif şasi tasarımından dolayı soğutma sorunları çıkarabilir, fakat 2006 öncesi Mercedes bahaneleri gibi yok bir contada sorun vardı, bilmem motora vida kaçtı, somunu az sıkmışız vs vs bunlar temel sorunlara tekebül edebilir. Ancak şöyle bir durumda söz konusu son iki sezon gibi araç nal toplayıp dayanıklılıktada sorun çıkarmamasından çok daha iyi olur. yarışı puan barajının dışında bitirmektense 2005 Kiminin Nurburgring olayını benzer durumu bile yaşamayı kabul edebilirim.

      1. Aynen öyle katılıyorum. Ancak Honda’nın nasıl bir yol izlediğini bilmiyoruz. Onlarda McLaren’e benzer bir yol mu seçti yoksa gerçekten sorunlu bir motor mu ürettiler bilmiyoruz. Zaten şuana kadar okuduğum analizlerde kimse McLaren’in tasarımının kötü olduğundan bahsetmiyordu. Asıl problem Honda’nın nasıl olacağı. Elde de patlayabilir, podyuma da çıkabilir. Ancak Honda ne kadar dayanıklı olursa olsun McLaren tasarımsal problemler de yaşayacaktır. Çünkü aracın doğası oldukça agresif. Ancak şuana kadar atıyorum yaşanan 5 sorunun 4’ü Honda ile alakalıydı. Yine de şuan yaşanan sorunların pek önemli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Honda Avustralya’ya daha güncel bir motor getirecek. Hataların büyük kısmı ortadan kalkacaktır. Elbette ne kadar fazla tur o kadar fazla veri.

        1. Doğru diyorsun Kemal Şengül, bu yeni başlangıçta insanlar bir kıyaslama yaparken hep geçen seneki redbullun durumunu örnek gösteriyorlar. fakat hatırladığım kadarıyla geçen seneki renault motorunda temel bir sorun yoktu( enazından tasarımsal denebilecek bir sorun) fakat Hondanın açıklamaları sanki motorun temel bileşenlerin biri MGU-K gibi sorun varmış gibi konuşuluyor. Herkes Hondanın japon olduğunu ve japonların teknolojide çok dikkatli ve ileri olduğunu söylesede yine de belli olmaz ne olacağı. örneğin birkaç yıl önce Toyota binek otomobillerinden belkide milyonlarcasını geri çağırmıştı ve sanırım sorun fren sistemiyle ilgiliydi. F1 eğer temel bir sorununuz varsa baştan itibaren kaybetmişsinizdir demektir. Umarım öyle bir sorun yoktur ve çok kısa sürede normale dönerler…

          1. Bir Formula 1 fanı olarak benim de temennim o dostum. McLaren’i Ferrari’yi, Williams’ı önlerde mücadele ederken görmek en büyük isteklerimden birisi. Bekleyelim ve Avustralya’da görelim 🙂

  6. sevgili @kemal-sengul Boyle dakikada bir ceviriden dolayi rahatsiz ediyorum ama, seal kelimesinin teknik anlamda conta yada kece olarak cevirmek mühürden daha mantikli bence. Hatta keceyi de salla, conta bu bildigin. Nacizane fikrim 😛

    1. Hallettim bile. Teşekkürler 🙂

  7. rosbergpower avatarı

    Eee Her görüdğün sakallıyı Mercedes mi sandın Ron?

    1. Hahaha şuan araçta mercedes motoru olsa ne yazar ! kullandıkları motorun aynısını McLarene vermedikten sonra.

    2. bkz. 2006 öncesi Mercedes motorları…:)

      1. Çatara patara bumm. 🙂

    3. Bıyık demek istedin sanırım 🙂

  8. ah keske sorunlar cabuk duzelse baska motor deneseler nasıl olur acaba

  9. bız mclarencıler hem temkınlı hep dıken ustu

    en azından enerjı gerı donus sıstemlerı kapatılıp motorun dayanıklılıgı ıcın cuma gunu salt motor odaklı test yapılamazmıydı?

  10. Ne yazıkki bu tür hatalar olabiliyor. Neyseki attıgımız turlarla Jereze oranla iyi gözüküyoruz.

  11. McLaren mührü yanlış basmış desenize 🙂

    1. bak buna gulunur ıste 🙂

    2. normalde bu arti Eksi olayina girmemeye calisiyorum ama bu yoruma bastim bende mührü hahaha

      1. Bizler üye olmadığımız için bu artı-eksi olayının bizim için bir önemi yok. Yine de beğenen arkadaşlara teşekkür ederim. Çeviri konusunda dediğiniz gibi mantıklı olarak conta kullanılmalı. Bana kalırsa Kemal Bey de olaya benim gibi espri ile yaklaşmış olmalı.

  12. McLarenist® avatarı

    Testlerin varlık nedeni bu. Bugün atılan tur dereceleri takım adına umutlandırıcı. Ben sezon ortasına kadar bu birliktelikle ilgili umudumu ilk günkü kadar yüksek tutacağım. Cumartesi ve Pazar günleri ise dereceden ziyade tur sayısına odaklanılır ve yeterli bir ivme yakalanırsa bu tip problemlerin halledilmesiyle McLaren’in güçlü bir ön sıra rakibi olabilmesi konusundaki çelişkili düşünceler takım lehine büyük ölçüde silinir.

  13. Lovely_F2008 avatarı

    Nazar vol.23653247. Mclarencı arkadaşlar aşırı memnun olunca olan oldu 🙂

  14. Ah Mclaren Ah Honda’ya güvenilip ortaklık yapılırmı. Hatalı parça tasarlamak ne demek ya. Parçayı yeniden tasarla üret birde Barselonaya yetiştir. Zaten Cumartesiye kadar Mclaren’in testi kapattığı onaylandı sanırsam yabancı kaynaklarda. Japonların o eski azimleri zekalarıda kalmadı artık.

  15. MuhammedAlonso14 avatarı
    MuhammedAlonso14

    Bilmeyenler İçin ……Energy F1’de görev yapan MGU-K ise, motorun çalışması sırasında dönen krank milinin yavaşlama sırasında oluşturduğu kinetik enerjiyi depolayarak biriktiriyor. Bu enerji, elektrik olarak aracın ihtiyacını karşılıyor.

    1. Teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir