Coulthard: Vettel 2015’te Raikkonen’i Yenmeli

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu David Coulthard’a göre Sebastian Vettel, 2015’te takım arkadaşı Kimi Raikkonen’i geride bırakmalı.

Yeni V6 turbo motorlar dönemindeki ilk sezonunda takım arkadaşı Daniel Ricciardo’ya yenilen Vettel, sezon sonunda takımdan ayrılarak Ferrari’ye geçti.

Zorlu geçen 2014 sezonunun ardından Vettel Ferrari’de takımın son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen ile yarışacak.

Vettel’in durumunu değerlendiren Coulthard “O’nun (Vettel) daha hızlı olması gerekiyor. Eğer değilse, o zaman kariyeri tehlikeye girebilir” dedi.


Yorumlar

“Coulthard: Vettel 2015’te Raikkonen’i Yenmeli” için 23 yanıt

  1. Vettel raiye yenilse niye kariyeri tehlikeye girsinki raikonen şuminin en azgın olduğu dönemlerde şampiyonluğu elinden kaçırmış bir pilot bir çaylaktan değil bir şampiyondan ve efsaneler arasına girmiş bir pilota yenilirse kariyeri sekteye uğramaz sadece ders almış olur

  2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Coulthard’in soyledikleri mantikli. Vettel’in sampiyon oldugu yillarda ki en buyuk rakibi Alonso’ydu ve simdi Vettel, Alonso’dan ciddi farklar yemis birinin yanina takim arkadasi olarak geliyor. Onunde onemli bir firsat var. Raikkonen’e karsi alacagi her puan ve atacagi her fark ona itibar olarak geri donecek. Umarim Vettel onune cikan firsatlari degerlendirir ve Alonso’nun ki kadar acik farklarla olmasada Raikkonen’i guzel bir farkla yener.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Ayrica Vettel’i pek sevmesemde yetenegine ve basardiklarina karsi buyuk bir saygi duyuyorum. Hamilton’dan sonra Alonso’nun rekabet etmesini isteyecegim sayili pilotlardan biri.

  3. 2 sürücüde psikolojik olarak zor durumda..

    birisi daniele diğeri Alonsoya karşı hezimeti oynadılar..

    2 si içinde yeni bir fırsatt

    gönlüm rainin baskın olmasından yana

    mantık vettel diyor.

    umarım ileri haftalarda raiden bahaneler duymayız araç bana uymadı vs vs..

    1. Raikkonen bahane bulmaz, olanı olduğu gibi söyler, sen raad ol, bırak artık Rai’ydi Vettel’di falan filan…
      kulağın asıl Alonso’da olsun.

  4. Ben şu platformda şampiyonluk unvanına erişmiş bütün pilotların birbirini klasmanda geride bırakabileceğini düşünüyorum. Burada geride bırakma konusunda fark küçük-büyük olur diyemem. Raikkonen örneği var elimizde. Şampiyon olamayanlar da kumaşı iyiyse, şampiyonları geçebilir. Ricciardo örneği var elimizde.

    Mevcut pilotlar arasında öyle olağanüstü yetenekli isimler de pek göremiyorum. Vakti zamanında Schumacher ile mücadelesi nedeniyle Raikkonen’i ayırabilirim belki ama o zamanlar da geçmişte kaldı. Dolayısı ile mevcut pilotları ufak farklılıklar birbirinden ayırıyor dersek pek yanılmış sayılmayız. Açıkçası Ferrari veya herhangi başka bir takımın şampiyon pilotlarının aralarındaki puan farkları, yenme durumları pek de önemli değil. Tarih kazananları hatırlar. Çünkü kazanan zaten kazanmıştır, ikinci ise ilk kaybedendir. Gerisi fasa fiso…

  5. Aydın Ahmet avatarı

    Arkadaş rekbaet etmeyen pilotmu var anlamadım 🙂

    Kardeş kardeş geçinen birileri varsa F1 de tamam diğeceğim :))

    Yahu Couldhard saçmalamış yine yenmesi gerekiyormuş yener yenmez şu an onların hedefi ben çok puan alayım derdi değil takım olarak 2016 hedefleri var ve bunu yapmaları içinde bu sene takımca başarı hedefleniyor.

    Yani Mercedes gibi sezonun başından baskın olacağını gösterip kim şampiyon olur kim kimi geçer muhabbeti olmaz bu sene ferraride kimi zaten saygılı sakin biri Vettelde sakin saygılı işine odaklanan biri ikiside bazı bal-onsolar gibi takım arkadaşlarına giydirmiyorlar.

    Artı ikiside pist dışındada arkadaşlar yani diğer pilotlar gibi podyum arkadaşı modunda değiller.

    Bence ferrarinin 5 senelik fırtınalar ve ayak oyunları ile gitmeye çalışanların temizlenmesi ile birlikte takım gayet stabil ve sakin beklediğiniz ferrari buydu 2000 deki ferrari gibi beklentileri düşük ama takımca çalışmayı bensimseyen bir yapı.

    1. öncelikle şunu hiçbir zaman unutma: f1’de her pilotun en büyük rakibi takım arkadaşıdır. her pilot önce kendini ve takım arkadaşından daha fazla puan almayı düşünür. bu takımın lehinden de önde gelir. 2016’da şampiyonluk alabilecek bir araç yapsa ferrari, bir mucize olsa, onu kimin hakettiği bu sene belli olacak.

      zaten takım arkadaşını yenmeye çalışınca takıma çalışmıyorsun diye birşey de yok. birbirini yenmeye çalışan pilotlar kaza yapmadıkları sürece takıma yarar sağlar. aracın limitlerine ulaşılır. birinin bulamadığı 0.05’i diğeri bulur vesaire.

      ve de bir takımın hızlı bir pilotu varsa aracı daha iyi geliştirir. bu pilot aracı geliştirir demek değil şimdi yorumumu tersinden okuyacaklar var o yüzden açıklayayım. araçta pilotlar limiti bulur ve mühendisler gelişmesi gerektiğini kavrar, araçta en ufak bir geliştirme yapsalar bunun karşılığını tur zamanı olarak alırlar. -iyi pilotları varsa- eğer yoksa, parça takarlar, pilot beklenen farkı gösteremez, sökerler, başka takarlar, böyle sezon boyunca takım yerinde sayar. iyi pilotun aracı geliştirmeye bu şekilde faydası olur.

      1. He anladım, yani Alonso efendinin 5 senedir yapamadığı şeyi anlatıyorsun, “aracı bir adım öteye götürememek”

        söktüler – taktılar 5 yıldır, bişey olmadı..hani Alonso iyiydi?

  6. Vettel zaten bunun için getirildi. Yenmesi de yetmiyor, geçen seneki kadar olmasa da fark atmalı. Hoş yenmese ve Raikkonen kazansa, podyuma çıksa benim için daha iyi olur ama neyse 😀

  7. Raikkonen bana gore Vettel’i gecer ama Vettel temiz yarisir mi o ayri konu. Rai’yi begenir veya begenmezsin ama en temiz yarisan pilotlardan biri olduguda kesin.

  8. vettel raikkonen’i yener.

    1. ama kimin yenmesini istersin diye soracak olsalar tabi ki raikkonen. ancak küçük farklarla geride kalacaktır.

  9. Araç vettele uymadı 🙁

  10. Bu sene Kimi hızlı başladı ve araçta Kimi’ye uyuyor.Mükemmel olmak zorunda Vettel.Yağmurdan kaçayim derken doluya tutulabilir.Takımda Monte olsaydı farklı olabilir di ancak yeni yönetim daha eşitlikçi.

    1. Aynen öyle yeni yönetim daha eşitlikçi.Sizde Alonso’nun Raiyi eşit şartlarda yendiğini kabul ettiniz.Sonuçta geçen sene 3.yarıştan sonra Mattiacci gelmişti.

      1. Monte vardi diyorum okuduğunu anlamıyormusun guzel arkadaşım.Alonso ile hiçbir şartta eşit olmadılar ki ıspanya telsiz konuşmasını dinle istersen.Alonso kendisine uyan bir araçta kendi takımında Kimi’ye büyük üstünlük kurdu olay bu kadar.

        1. http://youtu.be/LfvWStvz2Gw

          Kimi kralına eyvallah etmediği için biraz da bu durumda.

          1. Doğru nasıl düşünemedik.Monte mühendislere ve takım patronuna ayar çekiyordu.Alonso benim manevi oğlum aracı ona uygun yapın diyordu.Unutmuşuz pardon.Hayır koskoca Ferrari’yi böyle basit komplolarla suçluyorsunuz ya enteresan.

  11. Eşitlik kursa kâfi.

  12. ddsadsad hayal kuruyo coulthard 😀

  13. rosbergpower avatarı

    Yenemezse buradan da kaçar. 🙂 Efsanevi takımı Toro Rosso’ya gider ama orda da max tehlikesi var şimdi 😀

    1. Bu arkadaşın yorumuna ilk kez katılıyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir