Stepney: "Hâlâ Söylenmemiş Şeyler Var"

yazar:

kategori:

Geçen seneye damgasını vuran casusluk skandalının baş kahramanlarından Nigel Stepney, McLaren’in başına gelenlerden dolayı kendisinin sorumlu olmadığını ifade etti.

Stepney, Ferrari bilgilerini McLaren’e aktarması sonucunda Woking kökenli takım incelemeler sonrasında hem para hem de puan cezası almıştı.

Stepney: "McLaren’e olanlar nedeniyle kendimi sorumlu görmüyorum."

"Asıl fikrim, birileriyle temasa geçmek, bir fayda sağlamak değil, bir grup insanla başka bir yerde neler yapabileceğimi görmekti."

"Açıkçası durum biraz hassaslaştı ve birileri bu bilgileri gerçekte düşündüğümden fazlasıyla kullandı."

"Bu kadar ileri derecede kullanılmamalıydı"

Sporun içindeki bir çok kişi bu skandalın geride kaldığını söylemesine rağmen Stepney, henüz parmak basılmamış bazı meselelerin hâlâ ortada olduğuna inaıyor.

Stepney: "Söylenen çok şey var, hepsinin doğru olduğunu söyleyemem ama bu olayın altında söylenmesi gerekenlerin söylenmediği çok şey var"

"Daha sonraki bir tarihte içinde olacağımız farklı nedenler için durum dramatize edildi."

"Bazısı politik olarak bazısı farklı bir yolda ortaya çıktı. Ama sonuçta sezonun doğru veya yanlış olduğunu kim bilebilir?

"Lewis Hamilton harika bir iş çıkardı. Bu konuda şüphe yok"


Yorumlar

  1. arkadaşlar, evet stepneyin hala bildiği ve söylemesi gereken çok şey olduğuna bende inanıyorum. ama bunu FIA değil mclaren takımı yapmalı. bakın ferrari coughlan ı nasıl konusturdu? casusluk olayı patlak verdiği gün ben buraya aynen şunu yazdım ^^bu olayın kanıtlanmasının tek bir yolu var oda ferarinin coughlanı konusturması^^ artık paramı verir mevkimi teklif eder tek çare konusturmasıydı ve konusturdu. ama macca nınbu yönde tek bir girişimi yansımadı ajanslara. belkide stepney ile görüştüler ama başaramadılar bilemeyiz ama ne olursa olsun mclaren stepneyin üzerine kararlılıkla gitmeliydi. ha bunu FIA dan beklemek yanlış. FIA stepneyi konusmaya çağırsa bile stepney konusacakmı sanki? kesinlikle hayır. ama mclaren stepneyin konusması için girişimlerde bulunmalıydı. örneğin stepneye konustuğunda yaşayacağı dezavantajları yok edecek imkanlar garanti etmeliydi ki ben ferrarinin coughlanı bir şeker karşılığında konusturduğuna inanmıyorum. umarım anlatabilmişimdir.

  2. adindar'ın yorumuna imzamı atıyorum.

  3. dostum, tezgah varsa bile mclaren içine düştükten sonra çok geçti onlarında yapacak bişeyi kalmadı.araçları zaten hızlıydı sezon başında, sihirli deynek değmedi.

  4. arkadaşa katılıyorum Stepney i susturmamak lazım aksine bildiği bütün şeyleri anlatması gerekli. Ferrarinin cesetlerini de, hileli parçalarla yarış kazandıklarını da, couglan ile olan açık ilişkisi ayrıca bildiği kadarı ile McLaren ın takım olarak coughlan dışında bunun ne kadar içinde olduğu, ayrıca ferrari nin bilgilerini daha derinlemesine kullandığından şüphe edipte nasıl oluyorda bu takımın sahip olduğu araba tamamen farklı karakteristik özellikler taşıyor ve bunun doğruluğuda farklı pistlerde kazanabilmeleri ile aynen ortaya çıkıyor. bir tezgah döndü ortada ama belkide yıllar sonra konuşacak bu adam o zaman öğrenebileceğiz.

  5. mclaren//lewis avatarı
    mclaren//lewis

    zehrAlonso sen holigansın galiba. alonso takıma geldiğinde şampiyondu hamilton ise bir çaylaktı alonso hamiltonu yenecikti ama yapamadı hamilton onu yendi şimdi suçlu hamilton mı? bu arada renoda mclarenden çaldı hemde reno kendisi açıkladını herne hikmetse ceza almadı. bu sene reno ne yapacak mclarenin setupları olmadan cvp ver. bu sene sizi dikiz aynamızdan seyredeceğiz sizde bizi onboard kameradan seyredeceksiniz.

  6. 1.kimi_raikkonen avatarı
    1.kimi_raikkonen

    ben zaten önceden dedim mclaren'e yem verdiler diye mclaren 'da yedi. para ve puan cezasını aldıttırdı ferrari.

  7. stepney bence o soylenmemis seyleride soylemesi lazım..bakalım daha kimler isin icinde.honda mı yoksa az bir ihtimal olsada ferrari mi?yoksa baska bir takım mı?bunların hepsi acıga cıkmalı..sadece bu is macca ya ceza veripte kapatılamaz.fia bence stepneyi dinlemeli..bu isler kapa ceneni olan oldu artık onumuze bakalım diyerek sonlandırılamaz..

  8. gaganı kapamalısın stepney :S

  9. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    ATI ALAN SAMPIYON OLDU DAHA KONUSOYU BUNLAR YENI SEZON BASLADI HALA ESKI DEFTERLER :)))

  10. NothingToSay avatarı

    başka bir şey daha var always tiffosi burak dostum, mclaren neden sana değil de lewis e tanıdı bu imkanları? takımların ya da birilerinin desteklediği her pilot başarılı oluyor mu? bakınız: jason tahincioğlu….haa, bi de..bu destek dediğiniz nedir,bilmeyen biri,takımın bu pilota yetenek çipi taktığını sanacak :))) diğer bir konu, hamilton ile alonso bu sene ,evet kıyaslanamaz belki,ama,geçen seneyi unutmadık:)))

  11. yanlız birşey var mclarenin ufak yaşta destek verdiği tek isim lewis değildi,lewis en iyisiydi mücadele etti ve bunu haketti…

  12. mp4-23 şu şartlarda mantıkken lewisin alonsonun üstünde olması çok normal değilmi araçlar bakımından ha?? mclaren dha güçlü görünüo sonuçta konu lewsi diil maccada kim olsa alonun üstünde olabilir.şu şartlarda çok doğal tabi f1 bu tam terside olabilir.ha kıskanıyo demişsiin pardon ama kiminin ya da alonsonun onu kıskanıcak bi durumları ztn olamaz.bi insan kendinden daha başarılı olan bi insanı kıskanır her zaman bu hep böledir! onun için onun epey bi yola ihtiyacı wr. pistlerde şuminin olduğu 2 yıl boyunca şampiyonlukları alan birisiylede kıyaslama yapmak pek bi mantıksızdır bana göre öle yada böle kimici olsamda bu gerçeği kimse gözardı zaten edemez.ha bi de şu war yıllardan beri desteklenio adam sende diosun pardon ama bırakta o kdr başarılı olsun dimi olmazsa ayıp olur zaten:P kim f1 de böle imkanlarla wr olmuş herkes mücadele ederek bi yerlere geldi bu da onun farkı tabii.biz başarılı olmıcaz herlde!

  13. 'o bilgileri honda da kullanacaklardı ama coughlan dayanamadı giderken bi faydam olsun dedi sanırım. ama kabak macca ya patladı.' Bu görüşe kesinlikle katılıyorum.Hondada Nick Fry Monaco gpsinden sonra büyük bir gelişme beklediklerini söylemişlerdi.Daha sonra Coughlan ve Stepneyin hondaya iş başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.Neyse olan oldu biten bitti.Uzatmanın alemi yok.

  14. "Asıl fikrim, birileriyle temasa geçmek, bir fayda sağlamak değil, bir grup insanla başka bir yerde neler yapabileceğimi görmekti." yani honda da neler yapacağını görmekti amacı. ama sanırım coughlan bilgileri biraz erken açığa çıkardı 🙂 o bilgileri honda da kullanacaklardı ama coughlan dayanamadı giderken bi faydam olsun dedi sanırım. ama kabak macca ya patladı.

  15. mp4-23 (mgd) avatarı

    Ben isteyen ile noter tasdikli iddiaya girerim ki bu yıl Hamilton, Alonso' nun üstünde yer alacak.Herkes özel bir proje ürünü olan Hamilton' u inanılmaz derecede kıskanıyor.Çünkü ilk defa bir takım bir pilotu desteklediğini açıkladı.Bence bu gayet normal bir durum.Anormal olan desteklememeleri olurdu.Adam şımarık değil, anlaşmasını yapmış çıkıp yarışıyor.Bu şekilde bakması çok normal çünkü 7-8 yaşlarından beri Mc Laren-Mercedes himayesinde.Sanırım çekilemeyen de bu.

  16. Eğer pilotlarda eşitlik deip yapamadıkları şei takımlarda yapsalardı böle olmazdı,ama ohh olsun onlara,bakalım bu sene çok değerli Mclaren Boy Lewis neler yapıcak Fer'in set-up'ları olmadan !!!! ….

  17. "Açıkçası durum biraz hassaslaştı ve birileri bu bilgileri gerçekte düşündüğümden fazlasıyla kullandı."

    Vermeseydin kardeşim adama vermişsin kullanmayacak mı o!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir