Button'ın Öne Çıkması Hamilton'ı Rahatsız Etmiyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, geçen sezon kendisine tapan taraftarların şimdi dikkatlerini Jenson Button’a yönlendirmelerini anladığını ve bu durumdan rahatsız olmadığını söylüyor.

Genç pilot, “Beni etkilemiyor, hayat böyledir. İnsanlar kazananları severler. Bazı insanlar tıpkı futbolda olduğu gibi kazanan takımı desteklerler.” diye konuşuyor.

Hamilton şampiyonluğun ardından medyanın kendisine karşı olan olumsuz tutumundan ve ‘playboy’ tarzı bir yaşam tarzı olduğu iddialarından şikayetçi.

“(İnsanlar) ne okursa bunun doğru olduğunu düşünüyorlar. Birinin benim bir yatım olduğunu söylemesi gibi; bir yat almayı asla aklımdan geçirmedim bile. Bir yat kiraladık ama ben ödemedim, paramı boşa harcamadım. Bazen kız arkadaşımı seyahatlere çıkardığım doğru ve evet, diğer insanlara göre daha iyi seyahatleri karşılayabilirim ama bu savurgan bir hayat tarzı benimsediğim anlamını taşımaz.”

Vergiler nedeniyle İsviçre’de yaşaması konusundaki eleştirilere de değinen Hamilton, “Eğer benim yerimde olsalardı aynı şeyi yaparlardı. Eğer sinemaya gitmeyi seviyorsanız ancak bunu yaptığınızda çevrenizde her seferinde kalabalıkla toplanıyorsa normal bir hayat yaşayamıyorsunuz. Şu an yaşadığım yerde normal bir hayatım var ve mutluyum.” dedi.

Hamilton son olarak Melbourne’ki yarıştan diskalifiye edilmesi hakkında da konuştu.

“Tek söyleyebileceğim şey kimsenin kusursuz olmadığıdır. Ben de insanım. Süper yıldız olmak için yarışırsınız ve ya bir Tanrı ya da bir beceriksiz olarak görülürsünüz. Ben Tanrı değilim. Süper güçlerim yok. Ben bir yerden gelip başka bir yere giden normal bir insanım.”


Yorumlar

  1. burda çıkmamıştı o haber hatta F1 kulübündeki yorumcu poyraz savcı bile söylemişti buttonın acıklamalarını.

  2. aradim burada bulamadim. ama burada oyle bir haber cikmisti, adim gibi eminim, hatirliyorum. baslik farkli olabilir button diye arayince cikmadi bir sey.

    bulamamam gercegi degistirmez tabi.

  3. bir "küçük emrah" modudur gidiyo. bu ne modmuş be.moda heralde. son günlerde o kadar çok pilota bu benzetme yapıldı ki bir pilota bu sıfatı yapıştırmak için yer arar olduk. ben artık pilotları ikiye ayırmak gerektiğini düşünür oldum. küçük emrah modunda gezenler ve gezmeyenler.
    neyse habere gelicek olursak. ünlü olmanın getirdiği zorluklar işte. normal bi hayat yaşayamıyolar. yani özgür değiller. bu yüzden rahat ve özgürce yaşayabileceği yerler seçmeleri gayet normal. hele bu yer vergi cennetiyse neden bi taşla iki kuş vurmasınlarki.

  4. Bu ingilizlerde salaklık genlerde var hadi diyecez de. Neyinden şikayetçi oluyorlar mış. Meşhur ingiliz sporcu olup da playboy gibi olmayan mı var. Tabi bunların hiç birisi David kadar olamaz.

    Son cümleside hoşuma gitti. Güzel demiş.

  5. Jenson Button avatarı

    Bence de En İyi Benim Dememiştir (Biraz Arsivleri Karıştırdım) En İyi Araç Bizde Demiştir(Bir Zamanlar),Bu Haftanın En İyi Biziz veya Benim Demiş Olabilir

  6. sitede biraz arastirma yaparsan arsivden bulabilirsin. ben usendim ama cok merak ediyorsan bak. ama vardi boyle bir haber. saka-ironi falan da degildi hani dalga geciyor desem. galibiyet serisi daha bozulmadan demisti tabi bunu. sikiysa simdi soylesin.

  7. afedersin ama button ne zaman demiş en iyi benim diye?

  8. valla her ne kadar olgunlassa da bulundugu duruma gore bircok pilotun soylemleri degisebiliyor. daha gecen yillarda kucuk emrah modunda takilan jenson button, iyi bir arac bulup basarili olmaya basladiginda kendisine sorulan "en iyi kim?" sorusuna "ben" diyebilecek kadar simarip afedersiniz bir taraflari kalkiyorsa, hamilton da iyi bir arac bulup tekrar iyi bir tempo yakalayip basarisini surdurup sampiyonada iddiali olursa, daha dogrusu uzerindeki baski artarsa o da agresiflesip degisebilir.

    tipki alonso icin harika gecen 2005-2006 sezonlarindan sonra tekrar 2008'de renault'ya geldiginde, iddiasi olmadigi icin ve tabi rekabetci olmadigi icin deyim yerindeyse "pamuk gibi" yumusamasi gibi. renault'dan gitmeden once "takim benim arkamda degil :(" diye kucuk emrah modunda gezen alonso'nun su anda "team spirit" ayaklari cekmesi gibi.

    simdi bazi arkadaslar "yine mi alonso ya." diyebilir. alonso'ya baglamak degildi niyetim ama oradan ornek cikti iste.

    soylemek istedigim su. sampiyonada rekabetciyseniz, ust siralara oynuyorsaniz, yani yogun baski altindaysaniz gercek kisiliginiz daha cok ortaya cikar. yoksa gazozuna yarisiyormus gibi rekabetcilikten uzak bir durumdaysa pilot, kendisi de takimi da "eh, elden gelen bu kadar." diyip cok da etrafina saldirmayabilir. en fazla alonso'nunki gibi rezil bir arac varken mesela, hakkinin yendigini, harcandigini, potansiyelinin bosa gittigini dusunur o kadar.

    yani gercekten baski hissetmiyorsa pilot, olgunlasip olgunlasmadigini pek anlayamayiz bence. bu benim gorusum tabi. yoksa yaris stili olarak ben pek bir fark goremedim. hamilton'i seviyorum, bir gicikligim yok adama. bu agresif tarzini daha da cok seviyorum. (ancak 2008 bahreyn'deki gibi sacmalamalariyla degil tabi.) ama iste bir de sampiyonluga oynadiginda gorelim bir de tekrar diyorum.

  9. bi iki yarış sonra yine seni desteklerler onlar merak etme, gerçi öyle taraftarları biz istemeyiz, mclaren arkada, rahat ol sen

  10. canım ya ne güzel konuşmuş sen boşver onları biz herzaman senı destekleriz herzaman arkadandayız iyi günde kötü günde yanındayız.

  11. Konuşmayı öğrenmiş artık 🙂
    Bu sene onu çok olgunlaştırdı bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir