Raikkonen: SF15-T Çok İyi Bir Araç

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Barcelonadaki cesaret verici günün ardından SF15-T’nin performansını övdü.

Gün içerisinde 74 tur atan Kimi Raikkonen, uzun süre lider götürdüğü ilk günü Pastor Maldonado’nun 0.153 saniye gerisinde ikinci sırada noktaladı.

Şuana kadar Ferrari’nin performansı hakkında temkinli konuşmayı tercih eden Raikkonen, SF15-T’nin performansından mutlu olduğunu söyledi.

“Planladığımız herşeyi yaptık. Rakiplerimizin bazıları yumuşak lastikler ile çalıştılar, ancak biz sadece sert ve orta lastikler ile çalıştık. Şimdiye kadar herşey Jerez’in aynısı gibi görünüyor. Yarın bir adım daha ileri atmak istiyoruz. Sezonun bu bölümünde zamanınızı etkili kullanmak çok önemlidir. Farklı teknik çözümleri kontrol etmek için mümkün olan en yüksek mesafeyi geçmelisiniz”

“Yaptığımız planı takip etmeye çalışıyoruz. Araç geçen yıla göre tamamen farklı bir hikaye. Önümüzde uzun bir yıl var ancak takım çok iyi çalışıyor ve çok güzel bir araç üretti” dedi.

James Allison ise “Genel olarak bugünden mutluyuz. Çünkü araçta yaptığımız birçok değişikliğe rağmen çok fazla şey öğrendik. Kalan günlerde biraz daha fazla mesafe katetmeye çalışacağız” dei.

Kimi Raikkonen cuma günü SF15-T ile çalışmaya devam edecek.


Yorumlar

“Raikkonen: SF15-T Çok İyi Bir Araç” için 11 yanıt

  1. Valla ben onu bunu bilmem ama şundan eminim dayanıklılık sorunları dışında geçen seneye göre büyük bir zıplama yapacak raikkonen tabi eğer ferrari gerçekten bu oranda geliştiyse yoksa yine 9. luk 10.culuk mücadelesi izleriz(gerçi hoş kimini sevmediğim bir huyudur ilk üç için yarışmıyorsa pek te zorlamaz kendini ama taraftarlarını uyuz eder 😀 )

  2. Ferrari her sezon öncesi açık ara favori ilan edilir, pilotlar ”bu sefer araç çok iyi,geçmişten dersler çıkardık, çok yol kat ettik” gibi söylemde bulunurlar. Sezon ortalarında mızmızlanmalar başlar, sezon sonunda ise acı son. Umarım takım gerçekten toparlanmıştır. En azından temkinli yaklaşıyorlar.Kimse galibiyet beklemiyor bu sene ama en azından biraz olsun rekabetçi olalım. 2015 için bu bile yeterli olur.

  3. bu adam boş konuşmaz ama hadi hayırlısı

  4. Kandırikçi Ferrari Samuraya farklı bir proje gösterdi sanırım

  5. F_Alonso Diaz avatarı

    Bu demeçleri verip sonrada ortalarda gözükmezseniz bakalım bu seneki hikaye ne olacak asıl ben onu merak ediyorum.

    1. touchmytralala avatarı
      touchmytralala

      eger hersey olumlu giderse bende alonso fanlarının suratını merak ediyorum 😀

    2. Kimi yi senin alonso ile karistirma.

  6. Kimi’nin araçtan memnun olması gerçekten harika bir sezona işaret. Kendisi kolay memnun olan birisi değildir. Çünkü dünya şampiyonluğunun basit ilk 5 mücadelesi veren araçla kazanılamayacağını biliyor. Bir çok pilotun aksine şampiyon olmak için yarıştığını düşünecek olursak bence bu sezon oldukça güzel olacak…

    1. diğerleri gazozuna yarışıyor sanırım

      1. Furkan Ozcan avatarı

        Demek istediği şey, söz konusu şampiyonluk harici bir pozisyon olunca yarışmaması olabilir. Bence de öyle Kimi. Olumlu bir şey değil tabii ki.

  7. Hadi bakalım inş bizi zorlayan bir araç olsuda zevkli bir sene izleyelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir