Barcelona’daki İlk Günün Ardından Raikkonen ile Soru-Cevap

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Barcelona testlerindeki ilk günün ardından muhabirlerin sorularını cevapladı.

Soru: Bugün tekrar hızlıydınız. Herşey plana göre mi gitti?

Raikkonen: “Planladığımız herşeyi yaptık. Rakiplerimizin bazıları yumuşak lastikler ile çalıştı, ancak biz sert ve orta lastikleri kullandık. Şimdiye kadar işler Jerez’e benzer gidiyor. Yarın bir adım daha ileri atmak istiyoruz. Sezonun bu bölümünde zamanınızı etkili kullanmak çok önemlidir. Farklı parçaları ve sistemleri test etmek için mümkün olan maksimum mesafesi geçmelisiniz”

Soru: Geçen yılki Ferrari ile karşılaştırabilirmisiniz?

Raikkonen: “Araç tamamen farklı. Geçen yılki araçla hiçbir ortak noktası yok. Genel olarak araçtan memnunum. Ama hala yapılacak çok fazla iş olduğunu anlayabiliyorsunuz. Ekip çok çalışıp iyi bir araç ortaya çıkardı. Bundan dolayı mutlu olabiliriz. Kışın yaptığımız gibi iyi çalışmaya devam edersek ve aynı ruhta kalmayı başarırsak istediğimiz yolu bulmak mümkün olacaktır”

Soru: Değişikliklerin ardından ortaya çıkan ekipten memnunmusunuz?

Raikkonen: “Takımın bu değişiklikler sayesinde doğru yönde hareket ettiğini düşünüyorum. Şimdi sezon başında daha fazla ilerleme yapmak için çok çalışmalıyız. Takım içerisinde atmosfer çok iyi. Takım motive ve bu gerçekten olumlu”


Yorumlar

“Barcelona’daki İlk Günün Ardından Raikkonen ile Soru-Cevap” için 3 yanıt

  1. Bu uzun cevapları Kimi mi vermiş?
    😀

  2. Furkan Ozcan avatarı

    Yine sezon öncesi gaza gelmeye başladı herkes. Avustralya sıralamalara kadar hiçbir şey belli değil. Pilotların geri bildirimi bile bir anlam ifade etmiyor çünkü rakiplerin durumunu bilmiyorlar. Ayrıca geçen seneki kötü araçtan sonra bir zıplama beklemek anlamsız. Tersinin olmasını ben de isterim ama açıklamalar ne kadar olumlu olursa olsun temkinli olmak lazım.

  3. Ahmet Gülen avatarı

    Raikkonen: “Araç tamamen farklı. Geçen yılki araçla hiçbir ortak noktası yok.

    Bu cümle zaten herşeyi özetler nitelikte.

    Raikonen en son bu cümleyi 2007 de kurmuştu hatırlıyorum (hafızam yanıltmıyorsa )Bahreyn testlerinde.

    Geçen sene izlerken gerçekten ilk gördüğümde son 1-2 senenin kopya tasarımı vardı ama bu sene o hissi bende hissetmedim.

    Bütün takımlar 2014 üzerinden aracı inşa edip modifiye ederken Ferrari sıfırdan bir tasarımla olaya girdi ve görüldüğü üzere gerçekten iyi bir performans veriyor.

    Burdan Alisona ve ekibine selamlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir