Kovalaien'in Takımda Kalmak için İyi Sonuçlara İhtiyacı Var

yazar:

kategori:

Eğer 2010’da McLaren koltuğunda kalmak istiyorsa Heikki Kovalainen sezonu geri kalanında performansını arttırmak zorunda kalacak.

Kovalainen’in Martin Whitmarsh tarafından sezonun geri kalanında daha iyi sonuçlar alması gerektiği konusunda uyarıldığı düşünülüyor.

Whitmarsh, “Hepimiz Heikki’nin bu sezon iyi sonuçlar almasını istiyoruz ve böylece bizimle kalmayı garantileyebilir. Dileğimiz bu. Valensiya’daki hedefi kazanmak olacak. ve bu hafta sonu kazanabilir. Sıralamalarda iyi ve iyi bir grid pozisyonu alıp bu yarışı kazanabilir. Şu an odaklandığımız nokta bu Onunla yeni görüştüm. Buranın ardından pazar akşamı Spa’yı düşünmeye başlayacak ve ondan istediğimiz şey spekülasyonlara değil işine odaklanması.”

McLaren’in henüz 2010 için başka bir pilotla görüşmediğini söylüyor Whitmarsh. 

“Spekülasyonların olması doğaldır. Biz yorum yapmıyoruz. Ama şu anda takım dışındaki pilotlarla görüşme yapmadığımızı doğrulayabilirim.”

Mercedes partnerliğindeki McLaren’in Alman pilot konusunda zorlanmadığını da söylüyor Whitmarsh, “Tabii ki bazı milletler piyasa perspektifi açısından daha uygun ancak McLaren her sezon aracında en iyi iki pilotu bulundurma ilkesine devam edecek.” dedi.


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    heikki giderse öncelikli tercih bence kimi olmalı.devamlı dediğim gibi ille de alman olacaksa istikrarıyla heidfeld gelmelidir.umarım rosberg gelmez.ayrıca rosberg gelirse bence lewis e sorun çıkartamaz.heidfeld ise bu imkanı bulduğunda asla bu fırsatı kaçırmayacak hıza,tecrübeye ve istikrara sahip.

  2. gokhan demir naptin sen de yaw 🙂 iyice yerin dibine vurmussun adami. gp2'de puani yok yahu adamin 2 sezon yaristigi halde. ama ayni sezonlarda heikki yardiriyordu. elma vs armut.. yerin dibine sokmaya gerek yok. kendini ispatlamis bir pilot kovalainen. ama yine de bence artik mclaren'de isi yok.

  3. Heidfeld gelsin dertler bitsin.

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Kişiliğine kimse birşey söyleyemez ama olmadı be! Heikki, güzel bir yarışın yok kendinede bizede yazık etme. Yolun açık olsun

  5. Gökhan Demir avatarı

    Jason Tahincioğlu bile daha iyi bu adamdan..

  6. sagol vega_intro simdi hatirladim. saglik araciymis bu arada guvenlik araci degil 🙂

    gerci saglik araci da oyle bi yerde durmus ki :))

  7. Güvenlik arabasına çarpma olayı 2002 Brezilyada olmuş…

    http://www.youtube.com/watch?v=aUUUKuo8hXs

  8. elif çivici avatarı

    heikki aslında kaliteli bir pilot..ama lewis ondan çok daha üst düzey..o yüzden eziliyor ve sürekli ondan dahda fazlası bekleniyor..kendi hataları da var tabii..

  9. heikki'ye ara ara kiziyorum, hatta baya bi sinirleniyorum.. ama nedense bi sempatim var, fin oldugundan midir nedir :p saka bir yana tipki bourdais gibi gercek potansiyelini gosteremedigini dusunuyorum. sayin whitmarsh yaris kazanabilir demis ancak arac ne kadar gelismis ve piste uygun olursa olsun en fazla podyum gorebilir diyorum ama umarim beni yaniltir.

    yazdiklariniza da katiliyorum. biraz duz bir pilot. mesela hamilton son siradan bile baslasa puan alamayacagini bildigi halde gecis hamleleri yapiyor, defansi pek sevmiyor. ama heikki basladigi gibi bitirmekten rahatsiz degil pek. gerci hamilton'in son 2-3 sezonda belki de en cok gecis yapan pilot olmasi da onemli burada istatistigi nedir bilmiyorum.

    hem ben heikki'nin mclaren'e gecmesine cok sasirmistim acikcasi. biraz daha pismeliydi renault'da bence. hem o ara renault'nun durumu da ortadaydi, buyuk bir beklenti icinde olunmazdi, buyuk basarilar beklenmezdi ondan. sonucta mclaren, basi ceken takimlardan birindesin. elbette durum ne olursa olsun takima yarisacak sekilde yarismalisin. buyuk takimda baski da buyuk olur tabi.

    gelelim onun koltugunu kapacak pilota. rosberg'i sayilan sebepten dolayi mclaren'de zorlanacagini dusunuyorum. timo glock da bir nevi button gibi vefali sanki baya bir toyota'da kalacak gibi gorunuyor. heidfeld en mantiklisi bence. su safety car'a carpma olayini saymazsak :)) (baya bi eski kaza, hangi yildi onu bile unuttum) cok istikrarli bir pilot. eee, kovalainen'in yerine gelecek pilottan da sampiyonluk beklenecegini sanmiyorum hamilton varken. takimin goz bebegi sonucta. takimlar sampiyonasi icin puan ya da puanlar toplamasi ve istikrarli olmasi yeterli. alman olmasi da zaten saymamamiza bile gerek olmayan bir nitelik. heidfeld olsun derim 🙂

  10. serhat dincer avatarı

    Heikki ne kadar iyi bir takım arkadasi da olsa biraz düz bir pilot..Özellikle kalkislar da henüz cok iyi bir start almasini goremedim..Takim Arkadasi olarak lewis icin iyi fakat takima puan kazindirma bakimindan oldukca kötü.Nico su anda en iyi secenek olarak gözüküyor

  11. Bu arada ben tarafımı belirtmemişim. 😀 Heidfeld'in gelmesinden yanayım ben. Hem McLaren'i tanıyan biri, hem büyük tecrübeye sahip ayrıca mükemmel derecede istikrarlı bir pilot. Ben bir takımda tecrübeli-genç pilot 2lisini aynı anda barındırmalı.

    Ayrıca şunu belirtmem lazım Rosberg Hamilton 2lisini aynı takımda bulundurmak ters etki yapabilir (2 tane kendini ispatlamaya çalışan genç pilot var doğruya doğru. biri şampiyon ama daha fazla şey istiyor-diğeri şampiyon olmak istiyor).

  12. gokhan cinar avatarı

    kova giderse timo yada rosberg gelir ama ben olsam rosberg derim. çünkü rosberg iyi bir pilot hatta vettel den daha iyi bence bunu da ilerleyen senelerde görebiliriz

  13. Heikkiye olan sempatim arttı umarım sezon sonuna kadar kendisine yakışanı yapar yoksa Heikki için McLaren dönemi seneye olmayabilir…

  14. bence çoktan biletini kestiler, son şansları tanıyorlar.

  15. kubica'yı mclarende istemiyorum, ağırlığından dolayı bir şekilde aracın farklı tasarlanması gerekiyor sanıyorum, heildfeld ve kubica'nın her ikisinin birden iyi bir sezon geçirdiğini göremedik, bunun nedeni olarak, kubica'ya özel araç yapma gerekliliği gibi bişiyin söz konusu olduğunu düşünüyorum, pilotajına lafım yok ancak zaten sınırlarda dolaşan bu ağırlık konusu ne yazıkki onun bir dezavantajı oluyor, her ne kadar pek sevmesem de nico rosberg gelicek gibi görünüyor, boşta gibi görünen pilotlar arasında alonsodan sonra en iyi pilot rosberg olacak mclaren için

  16. "McLaren her sezon aracında en iyi iki pilotu bulundurma ilkesine devam edecek."

    Güzel bir söz, umarım en iyi pilotu bulurlar eğer Kovalainen kovulursa. Heidfeld veya Kubica gelebilir mi acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir