Renault Formula 1’e Takım Olarak Dönmeyi Değerlendiriyor!

Fransız otomobil devi Renault’nun Formula 1’e fabrika takımı olarak dönmeyi planladığı yönündeki haberler hız kazanmaya başladı.

Force India’nın yaşadığı maddi sıkıntıların ardından bir kaç hafta önce çıkan haberlerde Renault’nun takımı almayı düşündüğü iddia edilmişti. Bunun dışında Renault ile şu anda fabrika takımı olarak gördüğü Red Bull arasında da geçen seneden beri bazı sıkıntılar olduğu tahmin ediliyor.

Dahası Renault, 2014’e kadar Red Bull ile 4 şampiyonluk yaşasa da sadece motor tedarikçisi olarak istediği ilgiyi görememekten şikayet ediyordu.

Çıkan haberlere göre tüm bunların üzerine Renault yeniden dönüşü değerlendirmeye başladı. Tamamen sıfır bir takım kurmak yerine hazırda olan takımlardan birisinin alınması planları değerlendiriliyor. Renault, 2008 Singapur GP’de yaşanan skandalın ortaya çıkmasının ardından spordan ayrılmıştı.

Cyril Abiteboul “Burada pazarlama için varız. O konuda pazarlama açısından işleri biraz farklı yapmamız gerekiyorsa bu konuda açığız.”

“Ego yok. Önceliğimiz en verimli  bir şekilde bu sporda istediğimiz pazarlama mesajını vermek.”

“2014’e bakarsanız bizim için çok pahalı bir seneydi. Çok iyi takımlar ve Enstone’la ilişkimiz dahil olmak üzere 4 takımımız vardı. Ancak şimdi sadece Red Bull kontrolünde olan iki takım var.”

“Bu tek bir müşterimiz olduğu anlamına geliyor ve önceliğimiz müşterilerimizi memnun etmek. Ancak şu anda tamamen Red Bull’a bağlı olan bir durumdayız.”

“Bu Renault için katlanılabilir bir durum mu? Bu soru işareti. Evet ya da hayır demiyorum.”

“Şu an için onlarla iyi bir ilişkiye sahip olmak istiyoruz.” dedi.

Autosport’a göre Mercedes’in eski teknik patronu olan ve 2005-2006’da Renault’da olan Bob Bell’in projenin seçenekleri arasında yer olduğunu söyledi.

Abiteboul “Bob harika bir kişi ve Bob’u Renault F1 günlerinden beri tanıyoruz.”

“Ancak Bob bildiğim kadarıyla motor arka planı olmayan birisi. Bu yüzden onu motor organizasyonunda görmeyeceğiz.”

“Ancak dünya seçeneklerle doludur ve gelecek bilinmiyor. Gelecek yazılacak.” dedi.


Yorumlar

“Renault Formula 1’e Takım Olarak Dönmeyi Değerlendiriyor!” için 15 yanıt

  1. Önceki 4 şampiyonlukta da Renault motoru diğerlerine göre en zayıf motordu.Ancak Newey ve aerodinami özgürlüğü sayesinde bu motor zayıflığı kapatılıyordu.Geçen sene kurallar gereği Aero kısıtlanınca motor farkı belirgince ortaya çıktı. Bence Renault bu sene de güçlü bir motor yapamadığı için Red Bull başının çaresine bakmaya başladı. Ve sonuç olarak başka müşterisi olmayan Renault da takım çalışmalarına hız verdi.

  2. Renault son 2-3 yılda üzerine yapışmış ucuz arabacı etiketini kırmak istiyor. Bu yüzden premium model peşinde koşmaya başladılar.

    F1 takımı kendilerine ne kadar başarı getirir bilemiyoruz. Red Bull üzerinden reklam yapamamışlardı. Malum Red Bull’un tanınırlığı Renault’dan çok daha yüksek, kimse Renault şampiyon oldu demedi. Aracın üzerinde Infiniti yazması da buna engel oldu ve Raikkonen’li Lotus’lu reklamlar çektiler.

  3. Reno kendi basina sampiyonluklar kazandigi zamanda ayni seyden sikayet ediyordu.
    Mercedes veya Ferrari yaris kazandigi zaman bunu satislarina yansitabiliyorlar.Honda da yapabilir belki.Ama alt tarafi Reno bakisini kirmak o kadar kolay degil.

  4. Rbr- Vw söylentilerinin doğruluğu var demek. Keşke donseler.

  5. Dönün artık ya şu redbullun nazı çekilmiyor. Dönme nedeniniz bence bu sonuna kadar Renault f1 team

  6. değişik üreticileri de görmek isterim şahsen. mesela:

    Volkswagen-Audi
    BMW

    gelişmiş teknolojileri kullanabilecek kapasitede büyük firmalar. Toyota ‘nın da katılıp birkaç şampiyonluk alarak teknolojisini kanıtlamasını isterdim ancak o seviyede olmadığını düşünüyorum.

  7. Siz bu renklerle gelin bende sizi tutmassam 😀

  8. şu araç bir harika ya

  9. kubilay Vergili avatarı
    kubilay Vergili

    Kim bilir bakarsınız Ross Brawn ile dönerler Formula 1’e

  10. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Redbull-Audi gelir ozaman 🙂

  11. Hadi hayırlısı bir de duygulandım çok mutlu oldum her ne kadar şuan oyunun içerisinde olsak da %100 bir safkan bir RENAULT’u pistte görmek harika olur benim için. Dönelim isterse gridin en sonunda olalım fark etmez.

  12. nerde o YUREK

  13. F1 için iyi haber. Öyleyse RBR Audi söylentileride doğru olabilir …

  14. RedBull dan sıkıldılar heralde. Torro Roso yu alsalar güzel olur aslında. Toyota da dönse keşke.

  15. Iste bu beee!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir