Arrivabene: “Ferrari’deki Atmosfer Daha İyi Ancak Bunun Alonso ile Alakası Yok”

Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabe, Ferrari takımındaki çalışma atmosferinin kış döneminde oldukça iyileştiğini ancak bunun Fernando Alonso’nun ayrılmasıyla alakalı olmadığını söyledi.

Ferrari, 1993’ten beri ilk defa geçen sene galibiyetsiz bir sezon geçirdi. Özellikle motor konusunda zayıf kalınmasının ardından takımda üst düzeyde görev alan isimlerin çoğu ayrıldı. Teknik ekipteki değişikliklerin dışında Fernando Alonso da takımdan ayrılarak McLaren’e döndü.

Arrivabene “Dün Kimi’yi konuşup gülerken gördüm! Bu büyük bir olay! Ona bakıyordum ve onun Kimi olmadığını düşünüyordum. ‘Kimi iyi misin?’ diye sordum.”

“Adım adım yaptığımız tüm değişiklikler çok mantıklı olmaya başladı. İnsanların kendilerini ifade etmelerine ve profesyonel olarak yeteneklerine yardımcı oluyor. Artık öncelikle takıma olan tutkularını ifade etmekten ziyade işlerini ifade ediyorlar. Asıl değişiklik bu.”

“İkinci olarak hiç bir politika olmadan, gruplaşma olmadan takımı bir araya getirmekti. Asıl hedefim buydu. Artık hep birlikte aynı yöne bakıyoruz ve bundan oldukça gururluyum. Sonuçlara bakmaksızın şu anda garaja girerseniz atmosferin çok farklı olduğunu görürsünüz.” dedi.

Bu açıklamalarla Alonso’nun ayrılığını mı işaret ettiğinin sorulması üzerine Arrivabene “Jerez’de ve burada Kimi takımın artık takıma olarak çalıştığını söyledi. Bunu çok açık bir şekilde duyuyoruz. Ancak bu Alonso bazı politikalar oluşturduğu için mi oluyordu? Hayır, hayır. Fernando’yu çok iyi tanıyorum. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz ve Fernando’yu suçlamanın adil olacağını  düşünmüyorum. Genel olarak durum öyleydi. Oldukça baskı altındaydık. İnsanlar baskı altındaysa ayrışırlar.”

“Herkes kendisini gizlemeye çalışır ve bu takım içerisinde durumu karıştırır. Fernando’yu suçlamak istemiyorum. Ona çok büyük saygım var ve onunla iyi bir ilişkimiz var. Bu yüzden onu işaret etmiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Arrivabene: “Ferrari’deki Atmosfer Daha İyi Ancak Bunun Alonso ile Alakası Yok”” için 56 yanıt

  1. Redbull 4 sene şampiyon olurken cokmu takımdı varsa yoksa Vettel di..
    2014 te işler tersine dönünce yine gördük olanları!!!Yani takım olmadan da başarı gelebiliyor…

    Kimi tabiki Alonsodan hoşlanmayacaktır kariyeri boyunca savaştığı adama karşı sempati besliyecek hali yok..
    Ha Vettelle şuan için arası iyi çünkü Alonso gibi Vettele şampiyonluk yarışına girmedi hiç…

    Vettel geçen sene Ric e karşı yaşadıklarını Kimiye karşı yaşamaya başlarsa ozaman görürüm ben takım olmayı kaldıkı bu sene Kimi daha motive görünüyor ve motive bir Kimi Ric den ve Vettelden 5 gömlek üstündür…

  2. Evet bir gerçek var ortada o da ferrarinin gerçek bir takım havasını bulmuş olması ama bunun tek etkisi alonsodur demek olaya at gözlüğüyle bakmakla aynıdır. ha ama hiç mi etkisi yoktur derseniz elbette ki vardır derim ama bu biraz da kimi ile vettel gibi padokdaki diğer pilotlara nazaran daha iyi anlaşan bir çiftin uzun bir süreden sonra ferrari gibi bir takımda hayat bulmuş olmasıdır sonuçta ikisi de en azından bu sene için rekabetin onlara yarardan çok zarar getireceğinin bilincinde pilotlar. ama bunlardan dolayı araç gelişti dersek o da yanlış olur çünkü eğer bir takım biz değişiyoruz derse doğal olarak çalışanlarında azmi artacaktır ve bununda meyvelerini alıyor ferrari şu an

  3. Ancak bu Alonso bazı politikalar oluşturduğu için mi oluyordu? Hayır, hayır.

    Bağzı politikalar oluşturduğunu kabul ediyor ama 😀 😛

    Ek olarak, bu adamın yüzüne bakınca Briatore’yi gören tek ben miyim?

    1. İtiraflar cümle aralarından gelir Abdullah diğer konuda hepsini toplamış o kadar çok şey söylüyor ki Alonso’nun ne olup olmadığını anlamak için müneccim olmaya gerek yok Fernando fanatiği olmamak yeterli. 🙂
      1 hadi neyse 2 tesadüf denir de dolaşmadığı takım kalmadı adamın biz mi kötüyüz. 🙂
      Evet biraz bria gibi elitist bi havası var herifin ondandır yat kat bunda da bol gibi duruyor.

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Alonso’nun Ferrari’den niye ayrıldığını anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Sadece 2006’dan kalan nefret ve önyargıları bir kenara bırakmak yeterli. 🙂

        1. Alonso’nun Ferrari’den bıkıp ayrılması mantıklı geliyor ama uzun vadeli planımız var ve ilk sene bizden birşey beklemeyin diyen Mclaren-Honda’ya gitmesine de bir türlü anlam veremiyorum. Hani adam hemen kazanmak istiyordu? Honda bunu baştan beri reddediyor.

          Tabi değişiklik biz izleyenler için iyidir de, Alonso yanlış bir seçim yapmış olabilir. Yeni yapılanmaya daha iyi entegre olmayı da seçebilirdi.

          1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            Su gridde Mercedes haricinde hemen kazanabilecek bir takim var mi ? Yok. McLaren’de bir anda kazanamaz zaten ama Honda’nin sifirdan baslayacak olmasi ve McLaren’in yeniden yapilanma surecini neredeyse tamamlamasi, Alonso’da McLaren’e gecmeye yonelik bir inanc olusturmus olmali. Ferrari uzerine konusmaya pek gerek yok zaten. Gecen 5 yil boyunca her alanda ne kadar vasat olduklari ortada. Su anda fazlasiyla sisirildiklerini dusunuyorum. F14-T gibi bir enkazdan 3 ayda galibiyete oynayacak bir saheser cikaramazlar.

            1. Aslında Alonso Mclaren’e geçmeyi kendi seçmedi, böyle bir durumda var ortada..

              1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
                Alonso.ElNano #ForzaJules

                Neden ? Red Bull icinde sansi vardi(ciddiyim).

        2. Bize bunları tükürdüğünü yalamayı hayat edinmiş pilotun fanatikleri mi diyor…

          1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            “Tifosi degilim ama arkadaslarim Tifosilerden daha fanatik Ferrari taraftari oldugumu soyluyorlar” diyen ben degildim degil mi ? 🙂 Ben fanatik degil Alonso taraftariyim. Normal bir sekilde kim Button’i, Raikkonen’i, Vettel’i destekliyorsa, bende o sekilde Alonso’yu destekliyorum. F1 gibi politikanin one ciktigi(bunu benden daha iyi bilirisiniz), diger sporlar gibi pek temiz kalamayan kirli bir sporda, tanimadigimiz insanlar hakkinda boyle konusmak ne kadar dogru bilmiyorum. Ama yukarida dedigim gibi gecmisten gelen nefret ve onyargilari bir kenara birakmak lazim. Yine de sitede ki diger kisiler gibi Alonso’yu surekli elestirmek istiyorsaniz, siz bilirsiniz.

            1. Evet dedim daha fazlasını da derim ben kabul edemiyorum Tifosi olmayı tifosi’lerin tavırlarını da bildiğimden ben Prost, Berger gibilere hiçbirşekilde taş atmam yada benim takımımdan gitmiş kişilere karşı değişmem. Saatlerce Ferrari makinelerini F1’i duraksız anlatınca öyle diyorlar. Dikkat edersen benim nick’imde Scuderia’a dair birşey yok resim de F1’e dair değil bir Ferrari aracına dair. Yani kimden daha fazla fanatiklik dökülür gayet anlaşılır olmalı. Benim scuderia ile ferrari bakışım çok farklı biri olmazsa olmazım değil. F1’de ne pilotlarla ne takımlarla işim yok uzun yıllardır. Scuderia’ya ne kadar küfrettiğim bilinir. Bana birşey derken bunları yazdığımı da bilmeli insan. Hiçbirisinin şahsını tanımıyoruz ancak şahıslarının yansımasını görüyoruz saygı hak edilir zorlanarak alınmaz. Fernando’nun yaptıkları ortada sevmeyen nedenlerini çok rahat söyleyebiliyor. Geçmişten gelen nefret ve önyargı derken biliyorsa konuşmalı insan benim ona 2005-06’ya dair bir tavrım yok bir alonso fanatiği 06 ‘ya dair varsayımsal nefretten bahsedecekse o gün pilotunun tavırlarını bilip sonra kadrosuna nasıl da can atarak katıldığını da bilecek. Profesyonellik günlük yavşaklıklar değildir mesele ağır konuşmaksa. Benim ona karşı tavrım 2007 de başlıyor 2008 singapur da bambaşka boyut kazanıyor ve asıl 2011 de bana yana taraftarlara miktir çekince zirveye ulaşıyor. Siz sevip görmüyorsunuz diye karaktersizliklerini bizde görmeyecek değiliz. Bunu da son yılı yine bize ispatladı hani. Sonucunda üzüleceğiniz yaklaşımlara girmeyin neden yeteneği hariç duruşunu beğenemediğimizi burada daha önce yazdık. Başka pilotlar hakkında neden aynı yaklaşımlara girmiyorsak bunun da farklılığa dair nedenleri olmalı elbette değil mi. Konu scuderia ferrari ile ilgili değil ben 5 sene önce fernando fanatiği arkadaşlar burada büyük büyük konuşurken şampiyonlukları dizme hayallerine girerken de kendilerine fazla uçmayın bu scuderia sizin dedikleriniz yapamaz demiştim…. Sonunda kendileri gördüler ortamı gerdikleri ile kaldılar şimdi aynı tavırları yeni transferde gösteremiyorlar malum yeni gidilen takım çok iyi durumda görünmüyor hani.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Alonso için takımdan kötü söz söyleyen bir Costa vardı o da gitti.Onun dışında ayrılan yada dahil olan,geçmişte onla çalışmış kimse alehinde bir açıklamaya yapmadı.Şu an takımdaki en yetkili insan bunun Alonso ile alakalı olmadığını detayıyla anlatmış.

    Şimdiye bakalım artık dostlar.İki pilotumuz var;birisi yeni,öteki son şampiyonumuz.İkisinin de şu an yüzü gülüyor.Bu bizim için yeterli.Fernando tıpkı diğer pilotlar gibi bir dönem bizim için yarıştı,herşeyi denedi ancak kazanamadı.Öyle veya böyle onu şampiyon edemedik.Yapacak bir şey yok.Olmuş ile ölmüşe çare yok

    1. Ferrari’nin bu sezon yarışlar kazanmasını bekliyorum. Hatta Raikkonen 3-4 yarış kazanırsa harika olur.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        hayret sen bizim için iyi temennide bulunur muydun yahu 😀

        1. Ferrari artık bir ‘takım’ gibi görünüyor. Neden iyi düşünmeyeyim ki? 😉

        2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Onun gicigi Alonso’ya. Alonso’la yonelik ters orantili bir iliskisi var.

          1. Alonsoya gıcık olan çok kişi var..bir sebebi olmalı elbet. kara kaşına gıcık değiliz herhalde 🙂

            1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
              Alonso.ElNano #ForzaJules

              Giciksan giciksindir. Napiyim yani ?

              1. Ne yapayım olacak genç.

              2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
                Alonso.ElNano #ForzaJules

                Ne oluyor-N’oluyor ?
                Ne yapayim-Napiyim ?

                TDK kesme isareti koyduda biz mi kullanmadik ihtiyar ?

          2. O kadar basit değil. Basit taraftar kafasıyla düşünmüyorum. Alonso’ya olan gıcığım elbette bunda etken. Ama şu sıralar umudum Ferrari’nin tekrar ‘takım’ olduğu yönünde ve beklentim tek pilot stratejisini bırakmaları. Yukarıda o yüzden Raikkonen dedim, o da benim için Alonso ile aynı.

            Ha onu yapmazlarsa, nefret ettiğim fabrika takımları seviyesine tekrar düşerler.

            1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
              Alonso.ElNano #ForzaJules

              Bilemiyorum. Son 3-4 aydır yorumlarına özellikle dikkat ediyorum. Alonso’nun adi gecen her yorum ve haberde Alonso’la ilgili olumsuz konusuyorsun. Ateşi daha da korukluyorsun sanki. Önceden boyle yorum atmazdin. Yukarıya da başka şeylerle ilgili olabileceğini bilmeme rağmen öyle bir yorum attım.

              1. Doğru takip etmişsin. Hep tepkilerin sonucu böyle oldu. Pilot/takım tutmadığım için yanlı yazmıyorum genelde. Bir pilot iyi bir şey yaparsa över ve hatırlatır, kötü bir şey yaparsa da eleştiririm.

                Aynı şekilde zaman zaman Alonso’yu da eleştiriyorum, taraftarlarından sürekli anlamsız tepkiler geliyor. Refleks olmuş artık. Başka bir gün başka bir yerde Alonso’yu övdüğümde kimse de cesaret edip çıkıp ‘sen sadece eleştirenlerden, laf sokanlardan değilmişsin’ demedi. Buradaki psikoloji standart taraftarlık sonucu.

                Hal böyle olunca eleştiride biraz daha sert olmaya özen gösteriyorum. Laf eleştiri içerse de yine de temeli geyik yapmak çoğu zaman. Çok sert olmamaya çalışıyorum, çünkü taraftarlara ve özellikle de yönetime saygı duyuyorum ve sıkıntı çıkmamasına dikkat ediyorum.

                Alonso tavrını ve politikasını sevmesem de pist üzerinde izlemek istediğim birisi. Geçen de biryerlerde yazmıştım, kalkışı ve geçişlerdeki konumlanması harika ve izlemekten keyif alıyorum.

              2. Başka bir gün başka bir yerde Alonso’yu övdüğümde kimse de cesaret edip çıkıp ‘sen sadece eleştirenlerden, laf sokanlardan değilmişsin’ demedi. Övdüğünü görmemişizdir belki ondandır 😀

  5. Takımın motor departmanının başındaki adam kovulur. Şasi kısmının başındaki takımdan ayrılır, Ferrari başkanı değişir, F1 takım patronu 1 senede 2 kere değişir. Ama sevgili Kimi Raikkonen taraftarlarının gözünde suçlu Alonsodur 🙂 Takımdan ayrılıyor diye baş mekaniğinin ağladığı, veda günü herkesin t shirtlerini imzalaması için sıraya girdiği, takımla her türlü aktiviteyi yapan, fakat yinede takıma huzursuzluğu getiren adamdır kendisi, ne adammış yahu 🙂 Bunu da takımın içinden biri söylemiyor, bazı Kimi Raikkonen taraftarları gerçekleri görmüş ama.

    Takımın Alonso’dan dolayı baskı altında olması doğal olabilir, ama geçen sene çıkan haberlerde şasi-motor departmanları arasındaki uyumsuzluk, ardından rezalet bir araç, seneler sonra gelen galibiyetsiz sezon, yukarıda belirttiğim gibi takımın en kilit isimlerinin değişmesi… Herhalde bu sene her şey daha iyi olacak, geçen sene hem pist içinde hemde pist dışında dibe vurmuştu Ferrari, bu sene daha kötüye gitme ihtimali tabiki yok. Geçen seneden daha kötüsü sonuncu olmaları zaten. 2009’da da rezalet bir sezon geçirdikten sonra 2010’da görece toparlanmışlardı, demek ki o zamanda problem Raikkonendi, çünkü bir pilot takımdan ayrılınca otomatikman araç hızlanıyor, atmosfer iyileşiyor falan, mantığa gel

    Onu bunu kayırma olayına tekrardan girmeye gerek yok, ama Alonso’nun gideceği belli olduktan sonra da performans namına pilotlarda bir değişiklik olmadı, en son aynı araç, aynı yakıt yükü, aynı lastikler, aynı stratejiler ile Abu Dhabi yarışında ilk pitlere kadar ne olduğunu hatırlıyoruz.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Yorumunda bana istinaden de cevap yazdıysan diye söylüyorum, ben teknik konuları tamamen olayın dışında tutuyorum.

      Ben tamamen şu cümle üzerine yorum yazdım: “İkinci olarak hiç bir politika olmadan, gruplaşma olmadan takımı bir araya getirmekti. Asıl hedefim buydu. Artık hep birlikte aynı yöne bakıyoruz ve bundan oldukça gururluyum. Sonuçlara bakmaksızın şu anda garaja girerseniz atmosferin çok farklı olduğunu görürsünüz.”

      Bu cümlenin hangi konular ile alakalı olduğu çok açık. Departmanlar arası gruplaşma diyebilirsin fakat yalnızca bundan bahsetmediğini de anlayabilirsin diye düşünüyorum. Fernando Alonso gittiği her takımı ikiye bölmüştür. Buna itiraz etmeye gerek yok. Bu kesinlikle Alonso’nun sürücü olarak yeteneği ile alakalı bir şey değil fakat gerçek bu.

      Elbette bir pilot ayrıldı diye araç hızlanacak değil fakat hem araç karakteristiğinde hem de takımın atmosferinde değişiklik olmasının sebeplerinden biridir. Ferrari içerisinde şu anda güzel bir hava yakalanmış durumda ve bunun sebeplerinden bir tanesi de Alonso’nun gitmiş olması.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arrivabene bu açıklamasında; Fernando Alonso’nun Ferrari’de yaptıklarına ve bir pilot olarak repütasyonuna saygı duyduğu, ve onun medya tarafından sıkıntılı bir duruma sokulmasını istemediği için gerçekleri biraz “kıyısından geçerek” ama “tam olarak etliye sütlüye dokunmadan” belirtmiş.

    Yıllardır benim burada savunduklarımdan farklı bir şey söylemiyor. Artık insanlara laf atmaya çalışmaktan yorulduğum için siteye pek yazmıyorum.

    Alonso’yu pek ateşe atmak istememesinden ötürü biraz durumu kıvırmış. Bizim içinse “Alonso ile alakası yok” demek kendimizi ve insanları aptal yerine koymak olur. “Elbette tamamen Alonso ile alakalı değil, fakat onun da etkisi var” demek daha doğru olacaktır.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      * Laf anlatmaya çalışmaktan

    2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Savunduklarin icinde Santander hikayeleride dahil mi ?

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Var mi ?*

        1. Var canım*

  7. kimi Mclaren ile mutluydu ,Ferrari ye geldi Jean todt ilede mutluydu ,ardından todt gitti kimi mutsuz ve geri plana atılmış olarak kendini buldu ,alonso gelecekti tabi ,kimi ye baskı yapmadan olmazdı, sonra massa dağıldı, ardından kimi gönderildi, 2 sezon açıkta kaldı, bu 2 senenin hesabını kim verecek ? sonra lotus a geldi, gene mutluydu taki ayrılık haberine kadar ,Ferrari ye geldi gene aynı terane geri plana atılmış bir kimi, kim için alonso için, adamı hemen hemen her yarışta geç pite aldılar, ( alonso nun aracından daha kötü)yanlış ve kötü bir araçla uğraştırdılar şuan 3 lü çete gitti, bazısı giderken ağladı bazıları da kendini sigaraya verdi 😀 adam tabi ki mutlu olur, neticede kimi az konuşsa da çok duygusal birisi ,pilotları geçin çoğu insan arka plana atılırsa morali bozulur ,umarım bu sezon adaletli ve rekabetçi bir Ferrari olurda görürüz anyayı konya yı

  8. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Visor’e iki defa yorum attim ve ikisi de yayinlanmadi. Ne oluyor bu siteye arkadas ?!

  9. Kimi gülmüş demek. Nasıl güldüyse artık patron bile tırlatmış kafayı. 🙂

  10. FerrariFanTR avatarı

    ama o fular oldu mu be patron. Siyah kalın cerceveli gözlükte taksaydın bari.

  11. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Takım kıyafetinin içime Leopar desenli atkı takanı ilk kez görüyorum 🙂

    Bu adam tarz 🙂

    1. Vay arkadaş nelere dikkat ediyosunuz ya, 40 yıl baksam göremem o atkıyı ben 🙂

      1. Harbiden de ya ne ara fakettiniz onu 😀

  12. The bomb has been planted

  13. baskan bile sasirmis kimi nin neseli olduga 😀 . incedende otutturmus lafi yani 🙂

  14. adam domelicali ve monte amcayı iğnelemiş resmen

  15. Hoaydaaaa….

  16. Herşey o kadar açıktı ki böyle dokundurup kıvırmanın hiç gereği yok patron.. Rai’nin İspanya yarışında başlayan manüpilasyon hareketi tüm sezon boyunca devam etti, Alonso taraftarları”Alo Rai’yi hezimete uğrattı” diye bir yerlerini de yırtsalar gerçek gözler önünde, görebilene..

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Evet, bir gercek var. Biri kafasi calistirip ekstra pit yaparken digeri aylak aylak piste surmeye devam etti ve gecildi. Sonra telsizden artislik falan yapti ama yemezler. Ayni adam Singapur gp hafta sonundada telsizden cok konusmayi sevmiyorum demisti. Sonrasinda taraftarlarida “kimi cok farkli yaaaaeaeaeeae, kimi gibi adam bir daha gelmez yeaeaeeaeaa” falan gibi aptalca havalara girmisti. Simdi ben her pilottan ayni sekilde isler cikarmasi beklemiyorum. Herkesin belli bir kapasitesi var sonucta. Ama biri digerinden daha iyi is cikarmissa o adama saygi duymak lazim. Sirf taraftari oldugu pilot kendi avanakligi yuzunden yenildi diye yenen adama suc atmamak lazim.

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules nickli yorumcu seni az biraz saygıya davet ediyorum.Senin aptalca havalara grmiş diye nitelediğin insanlar bu sitede hiçbir zaman alonso fanlarına bu denli sataşmadılar.Haddini bil!

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Emin misin ? Gecen sezon icinde ki haberlere yapilan yorumlara bir bak. Ozellikle Avustralya-Ispanya yarislari arasinda yapilan haberlere ve yorumlara bak. Biz bu noktaya bir anda gelmedik. Kimseye karsida kotu sozler sarf etmek istemeyiz ama bu duyarliligi karsi taraftanda bekliyoruz.

    2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Evet, her sey gayet acik. Kafasini calistirip, mevcut durumu iyi analiz edebilen bir pilotla, aylak aylak pistte suren sonra takim arkadasina gecilince telsizden artislik yapmaya kalkan bir pilot var. Ama yemezler. O telsizden artislik yapan pilot musvettesi, Alonso gibi durumu iyi bir sekilde degerlendirip ekstra bir pit daha yapabilirdi. Buna engel olanda yoktu. Ama yapmadi ve sonuc olarak gecildi. Ayrica Kimi’nin tum sezonu manipule edildi demissin ama sen Monza siralama turlarindan sonra bile(Alonso-Ferrari iliskisinin en kopuk oldugu donem) Kimi’nin kasitli olarak trafik icine gonderildigini iddia eden bir adamsin. Insanlari yaniltma, hayal dunyanda kurdugun seyleri buralara yazma.

      1. Pilot müsvettesi? Ferrari’nin son şampiyonundan bahsediyoruz, 5 sene Ferrari gibi bir takımda şampiyon olamayan, eline geçtiği her fırsatta birilerini manipüle eden, şike ile yarış kazanmış birinden bahsetmiyoruz. Dedim ya, görebilene..

      2. Aylak aylak pistte gezinmek vs. vs.
        İşte F1’e bakış açın bu kadar sığ. Yazık cidden.
        Bahsettiğin İspanya GP haftasonunda Kimi sıralamalarda Alonso’yu geçmiştir. Yarışta ise tempoları benzerdir. Alonso start sonrası bölüm dışında Kimi’ye atak girişiminde bulunmamış/bulunamamıştır. Sonrasında yasananlari ise biliyoruz. Pit stopla takım arkadasinin ardina düşürülen Kimi’nin yaris sonu bunu sorgulaması kadar doğal bir şey yok. Artistlikmis. Üsluba bak!
        Bir de pilotlar tek başına strateji yapiyorlar saniyorsun herhalde. Pite girseymiş de, girmemiş sonra geçilmiş falan. Alonso ise durumu supper analiz etmis ve kendisi icin cok degerli 6.ligi bileginin hakkıyla almış. Ahaha 🙂 Alonso’nu yesinler senin.
        Neyse, dikkate alinmayacak yorumcular listeme bir kisi daha girmis oldu.

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Benle kac defa muhabbet ettin veya beni ne kadar taniyorsun ? Hic. Senle burada sidik yarisinda bulunmiycam ama emin ol kime hakki neyse o kadari veriyorum. Evet, Alonso’yu siralamalarda kucuk bir farkla gecmisti. Yaristada onlu arkali devam ettiler ama Raikkonen onunde kimse yokken arkasinda ki Alonso’ya 1 saniyeden fazla fark acamadi. Alonso yaris sonrasi roportajinda normalde iki pit yapmayi planladiklarini ama yaris icerisinde uc pite donmeye karar verdiklerini soylemisti. Raikkonen yaris oncesinde ne yapmistir ne etmistir bilmiyorum ama 2 pitle yaris bitirdigini dusunursek yaris oncesi ne planladilarsa ona bagli kalarak yarisi devam ettirdiklerini soyleyebiliriz. Herneyse, lafi fazla uzattim. Yorumlarimi begenirsin veya begenmezsin, okursun veya okumazsin. Acikcasi umrumda olmaz. Ben kimsenin kara kasina kara gozune yorum atmiyorum. Tuttugum pilotu savunmak ve kendi dusuncelerimi ifade edebilmek icin buraya yorum atiyorum. Zaman zaman bir cok kisi atilan yorumlara sinirlenebiliyorlar. Bende sinirleniyorum. Sakin kalip, sabredip, kotu soz etmemek lazim. Bu sorumlulugu herkesin almasi lazim ama herkes birilerine sallayip kendini tatmin etmenin pesinde.

          1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            Bizde evliya degiliz sonucta. Her Alonso haberinde bir ton ima ve hakarette bulunan adamlarin oldugu yerde, bir noktadan sonra bizimde sabrimiz tasiyor.

  17. Yinede inceden gönderme yapmış.

  18. Takim içindeki gruplaşma ve çokça politika birini hatırlatıyor ama söylemem : )

  19. Arrivabene “Dün Kimi’yi konuşup gülerken gördüm! Bu büyük bir olay! Ona bakıyordum ve onun Kimi olmadığını düşünüyordum. ‘Kimi iyi misin?’ diye sordum.”

    😀

  20. touchmytralala avatarı
    touchmytralala

    tabiki sadece alonsoyla alakası yok. toplu değişimle alakası var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir