Kubica ve Heidfeld BMW Ayrılığı Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

BMW pilotları Robert Kubica ve Nick Heidfeld, BMW’nin spordan ayrılık kararının açıklanmasıyla şaşkınlığa uğradıklarını söylediler.

Takımın spordan ayrılacağını açıklamasıyla pilotların ve Münih ile Hinwil’deki çalışanların geleceği belirsizlik altına kaldı.

Heidfeld konu hakkında, “Kesinlikle beklenmedik bir zamanda oldu. Honda’nın çekilmesi ve mevcut ekonomik durumun ardından işlerin ne yönde devam edeceği konusunda hep dikkatliydim. Bazı risklerin farkında oluyorsunuz zaten ama hep güvende olduğumuzu hissediyordum ve böyle bildirimler alıyordum. Bu yüzden sürpriz oldu.” diyor.

Heidfeld 2010 sezonunda kendine bir yarış koltuğu bulacağına da inandığını söylüyor. Bunun BMW ile olup olmayacağını bilemeyen Heidfeld başka takımlarla görüşmeler içinde olduğunu belirtiyor.

Kubica da BMW’nin ayrılığını işvereninden önce internet haberlerinden öğrendiğini ve bu acele ayrılık kararına şaşırdığını söylüyor.

“Beklenmedik, şok bir karardı. Macaristan Grand Prix’sinde hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Belki bir şeyler hissediyorduk çünkü Hungaroring’de gelecek hakkında bazı konuşmalar oldu ve farklı durumlar olduğunu gödüm. Ama böyle büyük bir kararı asla beklemiyordum ve sanırım şu anda herkes geleceği konusunda endişeli.”

“Tabii ki bazılarımız biraz fazla endişeli bazılarımız daha az. Çünkü bu gelecek sene için konumlarına ve ihtimallere bağlı. Hinwil’deki takım iyi durumda değil. Umarım bir yol bulup devam ederler çünkü orada çok iyi insanlar var ve şu anda olduğumuzdan çok daha iyi bir pozisyonu hak ediyorlar.”

Kubica ayrıca sezonun bitimine yedi yarış kala açıklanan bu kararın zamanlamasını da sorguluyor.

“Biraz ilginç çünkü normalde takımınızı sene boyunca sorunlardan uzak tutmaya çalışırsınız ve şu anda ideal olmayan büyük bir sonumuz var. Motivasyonu korumanın zor olacağını söyleyebilirim ya da belki bazılarımız daha fazla motive olur bilemiyorum.”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir