Raikkonen: "En Azından Bir Yarış Kazanmak İstiyorum"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Ferrari pilotu Kimi Raikkonen Macaristanda kazandığı ikincilikten sonra Valensiya’da en azından podyuma çıkmak istediğini ve bu sene yarış kazanmak istediğini söyledi.

Kimi Raikkonen: “Valensiya’da Felipe’nin yerine yeni bir takım arkadaşım olacak. Buradan Massa’ya bir an önce iyileşmesi için en iyi dileklerimi sunuyorum. Badoer yıllardır takımın test pilotu olarak görev yaptı ve sonunda Ferrari’de kendine koltuk bulduğu için memnunum. Gerçekten iyi şanslar diliyorum ve birlikte iyi çalışacağımıza eminim. Macaristan’da iyi sonuç aldık buda bizi takımlarda üçüncü sıraya çıkardı. Takımlarda üçüncü olmak sezonun geri kalan kısmında takımın gerçekçi amacı olacak. Kendi açımdan Monaco’da ki üçüncülük ve Macaristan’da ki ikincilikten sonra en azından bir yarış kazanmak istiyorum. Macaristan’da geçtiğimiz iki sezonki çekişmeye geri dönmüş gibi göründük Ferrari vs McLaren, fakat Avrupa Gp’sinde bunun olacağını sanmıyorum. Valensiya cadde pistinde yarışacağız, fakat diğerlerine göre daha farklı bir karakteristiğe sahip bir pist, Budapeşte bunların arasındaki en hızlı olandı. Bu yıl bu tarz pistlerde iyi yarışlar çıkardık, Melbourne’e bakın orda podyumda bitirebilirdim- Monaco ve Budapeşte’de podyumdaydım.

“Valensiya’da sıralamalar çok önemli çünkü geçiş oldukça zor. Kesin olan şu ki elimizden geleni yapacağız böylelikle iyi bir başlangıç pozisyonu kazanabiliriz. Pistin temiz tarafından kalkanlar büyük avantaja sahip olacaklar. Budapeşte gibi bu pistte senede sadece bir kere kullanılıyor ve iki taraf arasındaki fark çok büyük.

“Valensiya çok dikkatli sürmeniz gereken bir pist. En ufak hata çok zamana kaybına neden oluyor. Ayrıca sürerken farketmesenizde oldukça sıcak ve nemli.”

“Tatil geldi ve geçti. İlk haftamı ralliye ayırdım. Güzel bir tecrübeydi ve yarışı bitirememe rağmen çok eğlendim. Bundan sonra biraz dinlendim ve sezonun kalan bölümü için hazırlanmaya başladım.”


Yorumlar

  1. seni podyumun en tepesinde görmek çok çok çook istiyoruzz ! iyi şanslar kimii

  2. gokhan cinar avatarı

    sagol anlayısın için tesekkürler.bende de sorun yok 😀

  3. Bak şimdi oldu anladık 😀 ama zfr adlı arkadaşımız ciddi bir modda yazmış ben de ona istinaden cevap verdim… sorun yok 😀

  4. gokhan cinar avatarı

    yaww kardesim herseyi neden üzerinize alınıyorsunuz yada neden ciddiye alıyorsunuz.ben bazen yazdıklarımı gülerek yazıyorum espri olsun diye ama öyle abartılıyor ki öyle kavgaya tartısmaya hazırsınız ki hemen atlıyorsunuz yaa ciddiye alınmasın diye gülücükler koydum yine olmamıs yine yaranamadık. ama cidden tartısma olmasın sıkıldım artık 😀

  5. Ayrıca burada anti olacak ne var? Mutlaka Red Bull, Brawn, McLaren, Ferrari araçlarından önümüzdeki yarışları kazanan çıkacak. Bu Kimi de olabilir, Hamilton da Webber de.

  6. Anti Kimiciler, Anti Alonso'cular veya Anti McLarenciler kadar organize değil ve kavgacı değil. Ayrıca objektif olup kimse'nin antisi olmamaya gayret ediyorlardır belki kim bilir? Sizin gibi değillerdir, öyle herşeye anti bulup millete hakaret edecek kadar uçmamışlardır.

  7. gokhan cinar sana katiliyorum ve bende senin gibi bekliyorum bakalim ne zaman gelecekler anti kimiciler

  8. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Ferrari aracın parçalarında değişiklik yaptı ama Mclaren'da yerinde rahat duramadı 😛 😉 Ehhh, en azından Mclaren'la aynı hızda olmamız çok güzel olurdu, eğer böyle bi şey olursa Kimi'den SPA'da Lewis'ten geçen senenin rövanşını almasını bekleyeceğim 😀

  9. gokhan cinar avatarı

    bizim antikimi tayfası nerde kaldı ya.hala eleştirmemişler bakıyorumda :)))
    bu açıklamaya ne bulcaklar merak ediyorum.belki de sunları derler ''massa ya tv den geçmiş olsun demek kolay yiyosa arasana'' yada ''ya nasıl valencia da geçiş zor geçeceksin kardesim işin bu'' gibi eleştiriler yaparlar belki :)))))))))

  10.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Ne Kadar Mücadeleci Bir Kimi O kadar Zevkli Bir Yarış..:=) Hamilton,Kimi,Alonso,Vettel,Button Pilotlar Hirsli oldukca seyir zevkide arttigi icin gerci valencia bir sokak pisti ama olsun 🙂

  11. Geçen seneki gibi yağmur olursa tadından yenmez ya. Mükemmeldi. Neydi o son tur ya?

  12. kimi seni boyle konusurken gormek bile guzel bakacagiz artik ne yapabilecegine bende orda olucagim hadi buyuk sanslar spa senin pistin daha bitmedigini goster herkese

  13. gokhan cinar avatarı

    keşke…ama istekli gördüm kimi yi 😀

  14. hadi bakalım koçum benim iyi şanslar

  15. Tekrar yarışlar kazanmanı tüm kalbimle diliyorum.

  16. valencia yavas bir pist. ama monaco kadar degil. bu sezon ferrari'nin yavas virajlarda ustun oldugunu gorduk. bu yaris icin bir sey diyemeyecegim ancak gelecek yaris, yani spa'da ferrari kimi'ye yeteri kadar hizli ve dayanikli bir arac hazirlayip gelisimini surdururse; kimi'nin favori ve gorece basarili oldugu bir pist olmasindan da yola cikarsak spa'da (umarim) kazanir. zaten spa'da da kazanamazsa diger yarislarda kazanacagini sanmiyorum. umarim beni yaniltir, 1 veya daha fazla yaris kazanir ama zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir