Alonso "Kazanmak İçin Şansa İhtiyacımız Var"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Renault’nun Valencia’da antrenmanlardaki hızına rağmen kendi evinde galibiyet için şansa sahip olması gerektiğini söylüyor.

Alonso “Diğerlerinin yardımına ihtiyacımız var. Geçen sene Singapur’da olduğu gibi olabilir. Orada güvenlik aracı girdi ve şanslı bir an vardı ve bundan faydalandım.”

“Ardından Fuji’de startta ilk 4 araç ilk virajda dışarı taştılar. Bunlar olmasaydı geçen sene yarış kazanamazdım.”

“Bu sene de hemen hemen aynı durum söz konusu. Yarış kazanmak için hâlâ bir kaç saliseye ihtiyacımız var, rekabetçi bir şekilde kazanmak için belki 0.3 belki de 0.4 sn ancak hemen ilk grubun arkasında yer alıyoruz.”

“Bu yüzden eğer hata yaparlarsa böylece fırsatı değerlendirebilirim ancak bu sadece bize bağlı olmayacak.” dedi.

Alonso bugünkü performanslarına şaşırdığını ve son anda elde ettiği derecesinin sadece düşük yakıt yüküne bağlı olmadığını söyledi.

Alonso “Hızlı olduğumuz tur sadece son tur değildi. Bazen yakıtı düşürdüğünüzde sonunda iyi bir tur atarsınız. Ancak bugün biraz daha iyiydik.”

“Her yakıt, lastik ve koşulda ilk 2-3 sıra içerisinde yer aldık. Bu bizim için en güzel şeydi.”

“Araç her koşulda ve bölümde rekabetçi görünüyor ve şu an için bu iyi haber. Ancak henüz cuma günündeyiz ve çalışmaları sürdürmeliyiz.” dedi.

Alonso ayrıca Heidfeld ile olan kazası nedeniyle hakemlere cevap verdi ancak bir ceza gelmedi.

Alonso “Bu sabah ve öğleden sonra seansların ardından hakemleri görmek zorunda kaldım. Yarın umarım daha rahat olabiliriz.”

“Bana göre sadece normal bir yarış kazasıydı.”

“Onun pite gireceğini düşündüm çünkü son virajda çok genişten dönüyordu ve pit girişine yönelmeliydi. Ardından bir anda döndü ve sanki çıkış turundaymış gibi yeni tura biraz hızlı başlamak için piste yöneldi.”

“Temas yaşadık çünkü o beni görmedi. Ancak bundan daha fazlası yok. Hem benden hem de ondan açıklama beklediler ve hepsi bu.” dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı

    "Diğerlerinin yardımına ihtiyacımız var. Geçen sene Singapur'da olduğu gibi olabilir. Orada güvenlik aracı girdi ve şanslı bir an vardı ve bundan faydalandım." Başka türlü zor olduğunu bilmesi güzel bence.

  2. evet bende teşekkür ederim

  3. Eyvallah Romain. Akşam akşam yorduk seni 🙂 Sağolasın…

  4. evet fisinn aracında vardı 1.pilotun aracına koyuyular sanyrm 😀 fisicoda vardı kırmızı serıd

  5. araç bugün gayet iyiydi bence. gelişme var gibi. sıralamalar çok öenmli. belki yine düşün yakıt stratejisini deneyebilirler.
    bu arada 2007 de o kırmızı çizgi varmıydı acaba? varsa heralde fisi nin aracındadır.

  6. evet buldum bir R26 fotosu ondekı arac Fisiconun aracı onda yok arkadakı ferninin aracı ondan kırmızı serid var 😀

    http://www.seriouswheels.com/pics-2006/2006-Renault-F1-R26-Front-And-Side-Duo-1920×1440.jpg

  7. ne demek 😀 ıkncı araclarda hıc olmadı fisiconun aracını tam olarak hatrlymıyrm resım arsıvıme bakmam lazım ama piquetin aracında olmadıgından %10000 emınm 😀

  8. Romain dostum, kırmızı çizgi Alonso'nun aracında hep vardı, çok iyi hatırlıyorum, ancak diğer araçta da vardı diye hatırlıyordum. Açıklama için teşekkürer.

  9. onur aybars f1 de şans her zaman vardır bunu unutma geçen sene hemılton raikonene arkadan bindirmese idi bmw duble yapa bilirmiyidi bunlar şanss işte f1 de bunlar konuşukmaz geçensene massanın motoru patlamöasa idi macaristandaa hemılton şampiyon olabilirmiydii singapurdaa hortum takılı kalmasa idi hemılton şampişyon olabilirmiydii bunlarıı düşünün biraz buna benzer açıklamaları herkes yapar

  10. http://www.formulaf1.es/wp-content/uploads/2008/04/r28-renovado.jpg

    R28 den bır gorunum burnuna bakarsanz gene kırmızı serıdı gorrsnz:D

  11. onur arakdasım o kırmızı cızgı sadece bu yıl dııl 2005ten berı alonsonun araclarında hep var bakn R28 e burnunda kırmızı serıdı gorecksınınz
    R26 ve R25 te aynı sekıl ıkı arac arasında fark olsun dıye saanyrm

  12. Geçen sezon Alonso'nun elde ettiği iki galibiyet burada çok tartışılmıştı. Şans faktörünü fanatikler kabul etmiyordu ancak birinci ağızdan bunu duyduktan sonra iki satır bir şey yazmak da istememişler, ilginç.

    Ulaş; Alonso'nun aracının burnundaki kırmızı çizgi sezon başından itibaren var ve yine sezon başından itibaren takımın ikinci aracında yok. Benim de çok dikkatimi çekti, ancak ben de nedenini bilmiyorum. Çizgili daha hoş görünüyor.

  13. bnce gayet rekabetcı arac ve galbyet ıcın erken ama podyum muhtemel

  14. daha son antremanlar var yarın arac üzerinde gelişim sağlanırsa bu gece herşey güzel olabilir

  15. burak gören avatarı

    0.3 0.4

  16. burak gören avatarı

    araç iyi durumda oke de alonsonun dediğinede kulak ve r0. 0.4 sn dne bahsedior öndekilere bişielr olmazsa kazananmam diyor…! kazanmaktan her pilot bahseder o özel duyguyu her kes bir gün yaşamak ister 😉

  17. merak ettiğim bi şeyde alonsonun ön kanadının burun ucunda kırmızı bi işaret var ama romain grosjeanda yok 🙂 hayır yani her pilotun ön kanadı ayrımı 🙂

  18. işte bu alonso yarış kazanmaktan bahsetti ilk defa arac ii durumda gercekten 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir