Wolff: “Hamilton’la Görüşmek Artık Daha Zor”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, menajeri olmayan Lewis Hamilton’la yeni anlaşma görüşmelerinin daha zor geçtiğini söyledi.

Hamilton’un henüz 2016 için anlaşması bulunmuyor ve taraflar görüşmeleri sürdürüyorlar. Hamilton, menajerlik şirketiyle yollarını ayırdığı için görüşmeleri kendisi yönetiyor.

Jerez’de iki taraf arasındaki görüşmeler hızlansa da hala bir sonuç ortaya çıkmadı.

Wolff “Bu şekilde çok daha zor oluyor. Ona söyleyemiyorum… ona çirkin kelimeler söylemek istemiyorum.” diyerek gülen Wolff şöyle devam etti: “Lewis takımın bir parçası ve motive kalmak, iyi olmak zorunda. Bu yüzden kelimelerimi dikkatli seçiyorum.”

“O akıllı birisi. Aslında her şey çok iyi ve baskı yok. Onun ne istediğini biliyoruz ve o da bizim ne istediğimizi biliyor. Sonunda ortak bir vizyona sahip olacağız.” dedi.

Wolff geçtiğimiz günlerde Alonso ve Bottas’ın seçenek olabileceğini söylemişti.

Wolff “Her zaman botu sallamak zorundasınız ancak bu sefer değil. Lewis ile iyi ilişkiyi sürdürmek istiyorum ve medya ile görüşme oyunlarını oynarsanız o zaman felaket olabilir.”

“Lewis başka yere giderse kimi alabileceğim soruldu ve ben de bu muhtemelen olmasa da Fernando ve Valtteri’nin mantıklı seçenekler olabileceğini söyledim.”

“Bundan daha fazlasını söylemedim. İlişkinize güvenirseniz bu tür oyunlara, bu sektörde bile gerek duymazsınız.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Hamilton’la Görüşmek Artık Daha Zor”” için 3 yanıt

  1. Her zaman botu sallamak zorundasınız ancak bu sefer değil.

    Burada botu sallamak denilen şey İngilizce’de bir deyim. Rock the boat olarak geçer ve sıkıntı çıkarmak, ortalığı karıştırmak ve bu haberde pazarlığı kızıştırmak anlamında kullanılıyor. Çok zorlarsak gemileri yakmak bile denilebilir.

    Bu tür pazarlıklarda tahmin edersiniz ki bazı restler çekilir ve blöfler yapılır. Bu tür şeyleri menajerlerle yapmak basittir, pilot asla duymaz ve istediğinizi söyleyebilirsiniz. Ancak burada muhatap pilotun kendisi olduğu için Wolff daha dikkatli olduğunu belirtmiş.

  2. Allah hız vermiş gerisini koyvermiş.. şu f1 de bu hamilton kadar yetenekli ama bukadar dengesiz olan başka birisi var mı?

  3. Avustralya’da ak koyun karakoyun belli olmadan bu anlaşma imzalanmaz.. Mercedes farkı azalmışşa Lewis’in eli güçlenir, artmişsa Wolff’un.

    Sanki Lewis, Ferrari’nin ya da yakın başka bir takımın gelişim durumu belirginleşsin istiyor… Burada kalmasa da şampiyon olabileceği bir araç görebilirse, son seneyi bekleyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir