Mercedes Jerez’de Hız mı Sakladı?

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Mercedes, Jerez’de ve Barcelona testinin ilk günlerinde hız saklayarak rakiplerini yanılttı.

Şuana kadar herkes Mercedes’in en iyi takım olduğunu söylemesine karşın sezon öncesi testlerinin en dikkat çeken takımı Ferrari oldu.

La Gazzetta dello Sport’a konuşan Vettel “Yılın bu zamanında herkesin hız sakladığından eminim” diyerek rakiplerinin gerçek hızını sakladığını işaret etmişti.

Ancak Niki Lauda “Ekipten gerçek performansımızı göstermemizi istedim. Hepimiz nerede olduğumuzu bilmek istiyor” diyerek hız saklamayı sevmediğini dile getirdi.

Buna karşılık Jerez testinin ve Barcelona testinin ilk günlerinde gerçek bir zaman turu kaydetmeyen Mercedes, son günde W06’nın hızı hakkında rakiplerine ipucu verdi.

Orta lastiklerle piste çıkan Rosberg, süper yumuşak ile hafta sonunun en hızlı zaman turunu kaydeden Rosberg’den 0.2 saniye yavaş kaldı.

Ve Pirelli’ye göre süper yumuşak lastik ile orta sertlikteki lastik arasında 2 saniye fark var.

Testin ardından açıklama yapan Rosberg, Mercedes’ten daha iyi bir derece beklediğini itiraf etti ve rüzgardan yakındı.

4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel ise “Hızımız iyi görünüyor. Ancak aracı geliştirmeye devam etmeliyiz. Kimi bu aracın geçen yıla göre çok daha iyi olduğunu söylüyor. Ama Mercedes hala en önde” dedi.


Yorumlar

“Mercedes Jerez’de Hız mı Sakladı?” için 13 yanıt

  1. Şaşıran varmı? En az 1 sn takarlar diğer takımlara

    1. rosbergpower avatarı

      yok

  2. Formula 1 son yıllarda iyice reklam haline geldi. Yıllar önce daha çok mühendislik ve yarış takımları ön planda iken motorlar arka plandaymış. Yılar içinde özellikle 2000’lerin başlarından itibaren Formula 1 motor ve araç üretebilen büyük firmaların gövde gösterisi yaptığı bir ortama dönüştü. Zaman zaman Renault 1. olup reklam yapar,zaman zaman BMW iyi bir motor yapar ( ama pilotları şampiyonluğu kendi eliyle diğerlerine kaptırır – R.SCH ve JPM ) diğerleri sıra bende deyip sıkışıtırınca onlar 1. olur, bu şekilde dönüp gitmeye başladı F1. Zaten son yıllarda sporun amatör ruhunun ölmesi neticesinde birçok seyirci kaybı yaşadı organizasyon. Bizim gibi hastalık seviysedinde takipçileri olmasa çoktan silinip giderdi . Velhasıl şu 1-2 sene Mercedes müşterilerini cezbetmek için tepede olacaktır. Sonra REnault, VW, BMW, Honda vb.. zirveyi devralır ve bu şekilde devam eder durur. Zaten dünyada büyük üreticiler diyebilecepğimiz birkaç şirket var:

    Mercedes
    BMW
    VW
    Toyota
    Honda
    Renault
    GM

    Bunun dışındakiler ufak boyutlu ve dışa bağımlı firmalar, veyahut eski günlerini mumla arayan düşüşteki firmalar (Fiat, Ford vb.) Fiat Grubu sürekli kan kaybettiği için, ve yakın bir gelecekte iflasının gerçekleşmesi muhtemel olduğu için bu gruba bağlı Ferrari daha uzun süre güç toplayamaz, ama gün gelir başka bir firma onu satın alınca tekrar F1’in zirvesine kurulur elbette. Ancak şu sıralar Ferrari ‘yi kimse kaale almaz F1’de bu anlayış varken.

    Bütün bunlar ışığında bu seneki favorim Mercedes. F1’in kan kaybetmesini istemeyen F1 yönetimi bir şekilde RedBull ve Ferrari’yi Mercedes’e yaklaştıracaklardır ama belli bir seviyeye kadar. Bence F1 ince setupların, anlık dahiane buluşların çok şey değiştirdiği bir yarış organizasyonu olmalı. Bu sistemde bizler de takımları bırakıp motor tedarikçilerini tutar hale geldik iyice , şahsen McLaren ‘cı olmama rağmen Renault motorlu hangi araç varsa onu destekliyorum artık.

    1. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Şu yüzeysel ve yanlış bilgilerle tespit kasmasak çok güzel olacak.Siyasetten zerre anlamayan illuminaticilerin F1 şubesisiniz.

      1. sizler daha dünyada yokken bizler birçok şey gördük geçirdik , bu tespitlerimizi de naçizane yaşayıp gördüklerimizden esinlenerek dile getirdik genç ve heyecanlı f1 tutkunu kardeşim. Selametle.

      2. Mehmet ceviz avatarı

        +109876543210987654321

      3. Mehmet ceviz avatarı

        Meisser92 arkadaşa +12345678901234567890 yazmıştım.
        Yanlış yere gitmiş

  3. Mercedes > 1sn > williams = Ferrari > 0.2 yada 0.5 arası Lotus > diğerleri
    > RB(tam performans olursa) > < McLaren(motoru tam güç çalıştırırlarsa) bunlarda bu 1sn içindeler.

    Benim görüşüm bu şuan için.

  4. Alpay Rüzgar avatarı

    asıl Ferrari hız saklıyor……………Tamam vurmayın 🙂

  5. Biraz önce bu konuya kafa yordum. İspanyada geçen yıl Pirelli yarışlara hangi lastikleri getirmiş diye bir baktım. Orta ve Sert hamurlar getirilmiş. Dolayısıyla bu pistte süper yumuşak veya yumuşak lastikle tur atmanın; lastiklerin karakteristliğini anlama dışında hiçbir esprisi yok.

    Ha bir de Lotus ve Force India gibi takımların maddi olarak rahata erişmesi adına reklamlarına yardımcı olmak dışında süper yumuşak lastiğin getirisi pek yok.

    Ama Mercedes geçen yıl benzer orta lastiklerle 1.25.2 ile pole almıştı. Bu sene pirelli karakteristik olarak sert pistlerde bile yani lastiği fazlaca harcayan aerodinamik pistlerde bile 2013 yılındaki pole derecelerine 1.5-2 saniye yaklaşılabileceğini açıklamıştı.

    2013 İspanya pole’ü galiba 1.20 küsür. Mercedesin boş depoyla attığı tur 1.24.3. O halde 4 saniye var.Dolayısıyla bulunabilecek 2 saniye daha var. Pirelli her sene İspanyaya orta ve sert lastik getirdiği için gelişip gelişmediğinizi sadece orta hamurla atılan tura bakarak anlayabilirsiniz. Eğer geçen seneye oranla sadece 0.8-0.9 saniye gelişmişseniz endişelenebilirsiniz.

    Ama Mercedes yavaş V6’ların yine en hızlısı. Karşılaştırdığım nokta Ferrari’nin attığı turlardı. Raikkonen ilk gün ne kadar zorladı bilmem ama mediumla 1.25.1 yaptı. Dolayısıyla kafadan 0.5-0.8 saniye Ferrariden hızlı Mercedes.

    Ferrari kendi attığı 2014 derecesinden 2 saniye daha hızlıymış ama biraz daha fazlası gerekiyor. Yine de belli olmaz belki daha fazlası vardır. Lotus yumuşak ve süper yumuşak, yine Force India yumuşak ve süper yumuşak turlar attığı için dikkate almadım. Red bull da mediumlarla belki Ferrari seviyesine gelebilirdi.

    Williamsa dikkat etmedim ama sanki bu 3’lüden 1 tık gerideler. Bu arada Rosbergin belirttiği gibi pist sıcaklığı yarışlara göre çok yüksek değildi, hava rüzgarlıydı bunlar elbette etkilemiştir. Şunu da tam bilmiyoruz Mercedes aracının karakteristik özellikleri Barcelonaya çok fazla uyuyor. 2013 testlerinde de İspanyada çok hızlılardı.

    Dolu depo yarış stinlerinde İspanyada en hızlı turlara göre 6-7 saniye fark oluyor. Mediumlarla dolu depo 1.28’lerde 10-12 tur istikrar sağlamış biri boş depo 1.22-1.23’e inebilir. Geçen yıl yarış 1 saat 41 dakikada bitmiş.

    Geçen sene 1 saat 41 dakikada bittiyse Mercedes her ne kadar 1.25.2 ile pole alsada yarışta atılan turlar ortalama olarak 1.31-1.32 bandındaymış sanırım. Çünkü yarış 66 turluk. 60 tur olsa 1 saat 32 dakikada biter. 1.5 dakika ile 6 turu daha çarparsanız 9 dakika olur 1 saat 41 dakikayı bulursunuz.

    İlk Barcelona testlerinde üzülerek söylüyorum ki Mercedes yine en hızlı ve yine rahatça yarış kazanabilecek kadar rakipsizler sanki. Belli olmaz ama şu son testlerde mediumlarla Mercedesin attığı derecelere rekabet getirecek bir takım çıkmazsa şimdiden Mercedesi bu yılın şampiyonu ilan edebilirsiniz.

    Tek umudum; Ferrarinin geçen sene Magnussenin yumuşak lastikle attığı dereceyi Jerezde bu sene 2.4 saniye geliştirmesi ve bunu Vettelin mediumlarla yapmış olması. Onun dışında açıkçası şimdiden hevesim söndü. Dün dikkat ettiyseniz hiç yorum yazmadım. Hakikaten çok heyecansız bir motorsporuna dönüştü Formula 1.

  6. Ferrari konusunda orjin noktamız Kimi’nin açıklamaları olmalı.Zamanlar ve diğer verilerden çok Kimi’nin araçta büyük değişim ve gelişim olduğunu söylemesi iyiye işaret.Ferrari 1sn kapattı ve arada 0.5 0.7 fark bulunuyor olmalı.Gelişim yarışında Kimin onde olacağını zaman gösterecek ancak, Mclaren ve Ferrari’den sezon içerisinde büyük bir atılım göreceğimizi düşünüyorum.Sezonun başlamasina az bir zaman kaldı cumartesi son antrenmanlari iple çekiyoruz. . .

  7. Geçen sene Ferrari için de aynı şey söyleniyordu ama gördük ne olduğunu !

    1. Geçen seneki Ferrari’de saklanacak bir hız olmadığından gördükleriniz normal sayılır. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir