Red Bull Spa'da KERS'i Kullanabilir!

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, şampiyonluk umutlarını sürdürmek için sezonun 12. yarışı Belçika GP’sinde KERS’i kullanmayı düşünüyor.

Red Bull takım patronu Christian Horner Spa’da ne yapacakları konusundaki kararın önümüzdeki birkaç gün içinde verileceğini söyledi.

“KERS sistemini değerlendirmeye devam ediyoruz. Tabii ki KERS burada ve son yarışta çok büyü fayda sağladı ve bu yüzden sistemi kullanmayı gelecek yıla bırakmayacağız. Bu hafta sonunun ardından durumu değerlendireceğiz.”

Autosport’un haberine göre Red Bull Valensiya ve Spa yarışları arasında araçlarını fabrikaya götürecek tek takım olacak. Red Bull’un KER kullanması şampiyonluk yarışında Brawn GP’ye karşı üstünlük sağlayabilir. Brawn takımı ise sistemi bu yıl kullanamayacaklarını açıklamıştı.

Ross Brawn, motoru araca uydurmak için yapılan modifikasyonlar nedeniyle KERS’i kullanma ihtimallerinin olmadığını söylüyor.

Brawn, Red Bull’un KERS’i kullanacak olması konusunda ise “Hiç test yapmadan sezon ortasında bunu yapmak gerçekten büyük bir karar” diyor.


Yorumlar

  1. Evet hakan doğru söylüyor. AR-GE 'ye ilk başlayan bir kaç takımdan birisi ve ilk testleri yapanlardan.
    Sadece fabrika dışı araç üstü testleri her hangi bir pistte yaptılar mı biz bilmiyoruz.

  2. Kers'i deneyen ilk takım mı :))))))

  3. kimsenin eteğinin tutuştuğu yok redbull kersii ilk deneyen takımlardan biri ama araba üzerinde hiç denemediler hatda redbulun fabrikasında bataryalar yüzüne yanfgın bile çıkmıştııı

  4. red bull'un etekleri tutustu sanki biraz :p

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir