Ferrari’de İlerlemenin Tek Yolu Pilot Değişikliği miydi?

yazar:

kategori:

Ferrari’de Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel ikilisinin başarı için daha iyi bir ikili olduğuna inanılıyor.

2013 yılında Felipe Massa’nın takımdan ayrılmasıyla beraber Kimi Raikkonen takıma getirildi ve 2014 yılı Ferrari için zor geçti.

Zorlu geçen sezonun ardından Alonso takımdan ayrılırken yerine 4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel getirildi.

Eski F1 takım patronu Flavio Briatore’ye göre Raikkonen ve Vettel ikilisi daha iyi bir seçim.

Briatore “Pilot değişikliklerinin uygun olduğunu düşünüyorum. Vettel Ferrari’ye farklı şeyler getiriyor ve yönetim açısından tamamen yeni insanlar oluşan grubu motive ediyor”

“Sebastian iyidir ancak sürücünün bir şeyler getirmesi gerçekten zor. Neyin çalışıp neyin çalışmadığını söyleyebilirler ancak sürücülerin olaya katkısı, motorların ve aerodinaminin daha az karmaşık olduğu birkaç sene öncesinde daha fazlaydı” dedi.

Bu değişiklik Vettel’i gülümsetiyor ve tüm kırmızı takımdaki atmosferin gelişmesini sağlıyor

Bununla birlikte McLaren’e geçen Alonso testlerde yaşanan sorunlara rağmen McLaren’e geçtiği için pişman olmadığını dile getiriyor.

 


Yorumlar

“Ferrari’de İlerlemenin Tek Yolu Pilot Değişikliği miydi?” için 7 yanıt

  1. touchmytralala avatarı
    touchmytralala

    ferrari sadece pilotları degistirdi sanki.. adamlar utanmasa ismi bile degistirceklerde herkez gitti yenisi geldi

  2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Vettel, Raikkonen ve Ferrari’ye basarilar. Yollari acik olsun. Ayrica, @kemal-sengul bu haberi italyan medyasindan mi aldiniz ?

  3. Alonsoyu vettel ile kıyaslamak nekadar saçma birşey. altına araç verdin de alonso mu 4 sene şamp olmadı? veya vettele şamp olamayacak araç verdin de vettel mu şamp oldu?

    alonso hamilton ve rai ile vetteli aynı kefeye koymak nekadar saçma birşey oluyor. al bu sene de hamilton şamp oldu, değeri mi var o araçla şamp olmanın.

    vettel geldi diye ferrari ileri gitmiyor. veya alonso gitti diye de değil. birsürü değişiklik yapıldı. zaten etkisini de daha sadece 2 tane test programında gördük. bir bakarsınız ferrari yine geride kalır.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      ”al bu sene de hamilton şamp oldu, değeri mi var o araçla şamp olmanın.”

      Niye Alonso veya RAİ veya Vettel Caterham’la mı şampiyon oldu ?

      Şu işi hala kavrayamadınız yavaş araçla kimse şampiyon olmadı şampiyon olan adamlar zamanının en hızlı araçlarıyla şampiyon oldu.

      Vettel’i ister beğenirsin ister beğenmezsin 4 şampiyonluğu var ve Ferrari’ye geldi dertleri bitirdi ilerde de mührü basacak gibi .

      1. nasıl ki vettelin 4 sene şamp olmasının önemi yoksa bu sene hamiltonun şampiyonluğunun da önemi yok. ben 2005-6-7-8 yıllarındaki şampiyonlara birşey dememdim ki. 1 sn hızlı araçla herkez şamp olur.

        illa lafı caterhamla şampiyon olmaya getireceksiniz.. caterhamla şamp olsunlar mı diyorum ben? eşit olsun araçlar, pilot farkını koysun, şans faktörü devreye girsin. heyecan olsun. zaten hamilton kendisi dedi bu sene şampiyonluğun heyecanı yok diye.

        oldu ozaman mercedes 10 yıl daha böyle üstün araçla sürsün hamilton 12 kez şamp olsun. ham sennadan hızlı bir pilot olacak?

        bu nasıl saçmaysa vettelin de 4 şamp olması okadar saçma. gelsin alonsonun yapamadığını yapsın. ozaman dersiniz alonsodan iyi diye.

  4. F_Alonso Diaz avatarı

    Başarımı, hani nerde ??

  5. Çabuk Vettel geldi dertler bitticiler gelmeden 😀 D:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir