Omnicorse: Alonso Hastaneden Ayrılmak İstiyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun son durumuna dair resmi bir açıklama yapılmazken İtalya’nın Formula 1 konusunda önde gelen yayıncılarından Omnicorse çeşitli bilgiler yayınladı.

3 gecedir hastanede bulunan Alonso’nun beyin sarsıntısı geçirdiği dışında ne yaşadığı söylenmiyor. Takım ve menajeri tarafından gelen açıklamalar Alonso’nun iyi olduğu ve önlem amaçlı hastanede tutulduğu yönünde.

Omnicorse’nin haberinde Alonso’nun hastaneden ayrılmak istediği ancak doktorların sırt ağrıları, omuz ağrıları ve şiddetli baş ağrısı olması sebebiyle şu ana kadar buna müsade etmediği belirtildi.

Daha önce çıkan iddialarda Alonso’nun yoğun bakımda kaldığı söylenmişti ancak Omnicorse Alonso’nun normal odada olduğunu ve ziyaretçilerin onu görebildiğini ve ailesinin, menajerinin ve Fabrizio Borra’nın sürekli yanında olduğunu belirtti.

Alonso’nun geçirdiği kaza araçta hasar olmaması nedeniyle küçük gibi görünse de gerçekte tam tersi olduğu dile getirildi. Kaza anında araçta ne kadar parça hasar görürse bu sürücünün daha az etkilenmesini sağlıyor çünkü o parçalar enerjiyi emiyor. Ancak Alonso’nun kazasında araç hasar görmediği için yanal çarpışmada pilotun vücudunun tüm enerjiyi hissettiği söyleniyor. O açıdan bu tür çarpışmalar sürücünün korunması açısından çok tehlikeli olabiliyor.

Omnicorse için bu konuyu değerlendiren bir profesör, bu kaza sonucunda Alonso’nun boynunun sürekli olarak bir tarafa doğru yöneldiğini ve bunun beyin sarsıntısına neden olduğunu söyledi. Bu tip kazaların ardından bazı sinirlerin etkilenebileceği, kusma ya da şok olma gibi durumların ortaya çıkabileceği ve bunların normal olduğu söylendi.


Yorumlar

“Omnicorse: Alonso Hastaneden Ayrılmak İstiyor” için 4 yanıt

  1. 17 Ağustos depreminden sonra çeşitli hikayeler çıkmıştı; birisinin 4. kattan atladığı ama ölmediği, başka birinin ise 1. kattan atladığı ama öldüğü gibi. Hatta bir belgeselde izlemiştim, aracıyla 30km hız ile giden biri duvara çarpıyor ve emniyet kemeri olmadığı için garip bir şekilde vefat ediyor. Büyük kaza demek büyük tehlike demek olmayabilir. Olayın nasıl geliştiği birçok bilinmeyene bağlıdır.
    Perez’in Monaco kazasında da zaten haberde anlatılan mantık var; Perez ilk temasında bariyerlere çarpıyor ve süspansiyon kırılarak şoku emiyor. 2. çarpışında ise zaten lastik bariyerlere vurduğu için şokun çoğunu lastik bariyerler emiyor. Alonso’nun kazasında ise sadece ön kanat şoku azaltıyor, tabi ne kadar azaltabiliyorsa.

    1. Ferrari Silverstone 1950 avatarı
      Ferrari Silverstone 1950

      Süspansiyon kolları y ekseninden gelen darbeleri etkisini azaltmak için tasarlanır ve kullanılırlar x ekseninden gelen darbeye karşı hiçbir işlevi yoktur ve darbeyi direk olarak araca aktarır. 30 g kuvvet Alonso için 2000kg gibi bir güce eşitken araç için 21000kg güç anlamına gelir süspansiyon kolları bu gücü hem x hemde y ekseninde kaldıramaz ve parçalanır hadi kompozit malzeme çok sağlam cıktı ve parçalanmadı ama lastik ve jant bu baskıyı kaldıramaz en azından bu parçaların zarar görmesi lazımdı ama görmedi birşeyler oldu ama ne oldu bu muallak

    2. 30 km de emniyet kemeri kullanmayıp kaza yapıp ölmesi garip değil aslında.. ztn 50 km de kemersiz kaza yapmak 4. kattan düşmekle eşit.. düşünün bir insan yürürken bile cama vurduğunda nasıl sarsılıyor…

  2. Öyle olsa 2011 yılında Perez’in Monaco kazasından sağ çıkmaması gerekirdi?!

    Mantıklı açıklama bekliyoruz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir