Ferrari F2005

Ferrari tarihinde üretilen 63. araç olan F2005, 2005 yılında Aldo Costa tarafından tasarlandı. Aracın teknik direktörü Ross Brawn, aerodinamik sorumlusu ise John Iley’di.

Yakıt ve yağ olarak Shell’i tercih eden Ferrari, kendi ürettiği 055 model V10 motora sahipti.

Rubens Barrichello ve Michael Schumacher’in kullandığı araç sezon içerisinde 6 kez yarış dışı kaldı. Bunlardan 2 tanesi kaza,  1 tanesi hidrolik, 1 tanesi elektronik, 1 tanesi çekilme ve 1 tanesi ise spin problemiydi.

F2005, 17 yarışlık macerasında 1 pole pozisyonu, 1 galibiyet ve 8 podyum elde etti.


Yorumlar

“Ferrari F2005” için 5 yanıt

  1. F-one-Driver avatarı

    Bence en önemli nokta pilotlar şampiyonasında efsanenin elde ettiği 3.lüktür. Barrichello inanılmaz çuvalladı bu araçla efsaneye nazaran, efsane 3. bitirirken barrichello 8. oldu diye hatırlıyorum, araç gerçekten kötüydü ve michelin üstünlüğü de eklenince ferrari için sıkıntılı bir sezon oldu, en kötüsü de istanbul parkta schumiyi görelim derken yarışı erken bırakmış, ama enteresan şekilde son turlarda tekrar piste geri dönmüştü sevinmiştik, sanki bizim için çıkar gibiydi=)))

  2. lastiklerle alakasi oldugunu hatirlamiyorum ! f2004´un ve önceki f´´lerin üstünlügü karsisinda her yili domine eden ferrariyi urdurmak adina yapilan yeni kurallarin ilk yili idi yeni motor yeni kurallar !!!!!! o yüzdendirki sadece amerikada michelenla yarisan takimlarin cekilmesiyle sadece bir yaris kazanabildi sezon boyunca allonsoyu ancak monzada rahatsiz edebildi ama sadece bir yil sürdü bu durgunlugu schumili ferarinin ,2006da eski günlerine döndü sampiyon olamasada !!!!

    1. Yeni motorlar 2006’da gelmişti.

  3. iyi makinaydı velakin michelin ile başedemedi

    1. Bridgestone tırt cıktı desek daha doğru 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir