Küçük Takımlar ‘Çekirdek Araç’ İstiyor

yazar:

kategori:

Force India, Sauber ve Lotus harcamaların düşürülmesi için şikayetlerde bulunmalarına rağmen F1’in büyükleri durumu düzeltmek için hiçbir şey yapmadılar.

Formula 1’in küçük takımlarının gelecekte masrafları düşürmek adına daha fazla araç parçasının ortak kullanılmasını istediği ortaya çıktı.

Küçük takımların masrafları kısmak için şasi gibi temel bileşenlerin ortak geliştirilip üretilmesi ve kullanılması önerisini getirdikleri söylendi. Bu öneriye göre tüm takımlar aynı şasiyi kullanacak, ancak gövde parçaları ve kanatlarda istedikleri değişiklikleri yapabilecekler ve her takımın yine farklı görünen bir aracı olacak.

Bu öneri son strateji grubu ve F1 komisyonunda tartışıldı, ancak büyük takımlardan yeterli desteği alamadı. Büyük takımların zaten yeterince paylaşılan parça olduğunu düşündüklerine inanılıyor.

Ancak herşeye rağmen küçük takımların bu ‘çekirdek araç’ fikri üzerinde durdukları ve Bernie Ecclestone ve FIA’yı bu yönde sıkıştırmaya devam edecekleri kesin.


Yorumlar

“Küçük Takımlar ‘Çekirdek Araç’ İstiyor” için 5 yanıt

  1. Motorlardan kurtulsalar yeter aslında. Temini ve işletmesi aşırı pahalı bir motor için şasilere dokunmak zorunda kalıyorlar. Hoş yapsınlar tabi ki zararı ne? Küçük ve üniversal bir şey üretilebilirse zırt pırt kaza testine sokmak bile gerekmeyecek. Takımlar üzerini kaplasınlar olsun bitsin. Aracın ön burun yapısının iç kaza kısmı da ortak olmalı. Aynı şekilde arka kaza yapısı da olabilir.

  2. bunun gerceklesmesı ıcın once ortak motorun gelmesı lazım.zıra ortak şasi ıcerısınde hangı motor uretıcısının sıgıp sıgamayacagı mechul.
    kaldıkı sogutma radyatorlerı amortısor gıbı etkenler de bunun onune gecıyor

  3. Böyle bir şey F1’in imajına çok zarar verir. Aman diyim.

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    GP2 var ne arıyosunuz F1 de ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir