"Williams Başka Bir Motor Tedarikçisi Arıyor"

yazar:

kategori:

Williams takımı son haberlere göre gelecek sene için yeni bir motor tedarikçisi arıyor.

İngiliz takımının gelecek sene de mevcut tedarikçisi Toyoya ile anlaşması olduğu tahmin ediliyor. Bunun yanında 2010 için yapılan başvuruda Williams’ın Toyota ile olacağı yazılıyor ancak spekülasyonlara göre durum KERS nedeniyle biraz karışık.

Formula 1 Takımlar Birliği, gelecek sene KERS’i kullanmama konusunda anlaşmaya varmıştı. Ancak Williams FOTA üyesi değil ve bu sene hazırlamış olduğu çark temelli KERS sistemini hem Formula 1’de kullanmak, hem de pazarlamak istiyor.

Bununla birlikte Williams, bu hafta yapılan Teknik Çalışma Grubu toplantısında KERS’in gelecek sene olmaması oylamasında ret oyu kullanan tek taraftı.

Ancak FOTA’nın karşı çıkmasının dışında Toyota motorunun da KERS konusunda sorun çıkardığı tahmin ediliyor. Haberlere göre Toyota KERS’i kullanmayı hiç düşünmediği için motorda KERS’i çalıştıracak programlar mevcut değil.

Haberlere göre Williams motor sağlayıcılığı için Renault ve Mercedes ile görüşmeler yapıyor.


Yorumlar

  1. gelin gelin sizede motor veririz nasilsa her yer mercedes motor oldu :))

  2. güncellenmiş motorumuzla RENAULT A beklerizzz çünkü geçmiştede millims renault ortaklığı vardı hatırlatırım

  3. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    notorlar arası fark düşmüşken, yeni gelen takımlarla cosworthte kendini geliştirmiş olacak. çok düşük bir ihtimal değil gibi geliyor bana. Reno motoru Redbull Mercedese geçerse ciddi bir alternatif olabilir.

  4. elif çivici avatarı

    nedir bu kers merakı bu williams ın yahu..bütçeleri de çok iyi degil zaten..ama toyota motoru konusunda haklılar bence daha hızlı olan mercedes i tercih edebilirler..

  5. Williams'ın tekrar Cosworth'u kullanacağını düşünmüyorum. En son Williams Cosworth aracı çok iğrençti zaten. Ben "Williams Renault" tekrar dönsün isterim şahsen.

  6. Semo_Ferrari  avatarı

    katafalk kaya ya katılıorm 😀 Williams'ın Nakajima'yı takımda tutmasının tek nedeni Toyota. Toyota ile Williams'ın yollarını ayırması da Nakajima'nın anında takımdan atılacak olması 😀 Piquet'nin ardından Nakajima da F1'den ayrılırsa F1'in kalitesi hiç olmazsa biraz yükselir 😀

  7. nasılsa motor teknolojisi dondurulmuş durumda. mercedes üç beş üretici haricinde diğer takımlara veriversin motor, olsun bitsin işte… şaka bi yana mercedes motor konusunda tekel olma yolunda ilerliyor. özellikle v8'lerde.

  8. Gökhan Demir avatarı

    Mercedes' e bekleriz.

  9. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    williams ın parası ancak cosworth e yeter

  10. kers ile uyumlu çalışabilecek iki motor var şuanda sadece, mercedes ve ferrari

  11. toyota motorunu kullanmayacaklarsa isin tek iyi yani nakajima'nin sutlanip yerine daha fazla hakeden bir pilotun gelmesi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir