De Ferran: Alonso Kokpite Dönmek İçin Acele Etmemeli

yazar:

kategori:

Eski IndyCar ve Le Mans yarış pilotu Gil De Feran, geçtiğimiz hafta kaza yapan Alonso’nun kokpite dönmek için acele etmeme kararını savundu.

İspanyol pilot testlerin son gününde, üçüncü virajda arcın kontrolünü kaybederek bariyerlere vurmuş ve üç gün hastanede kalmıştı.

Alonso’nun testlere katılmayacağını açıklamasının ardından durumu değerlendiren De Ferran “Herşeyin iyi olmasını umuyoruz. Onun direksiyona dönmemesi gerekiyordu. Bir arkadaşı olsaydım veya menajeri, ona bu tavsiyeyi verirdim. Yüzde 100 hazır oluncaya kadar direksiyona geri gelmemeli”

“Alonso’nun yeteneği tartışmasız. Ancak hazır olmadan geri gelirse kendisine daha fazla hasar verebilir”

“Alonso’nun hastanede üç gün geçirmesi olayın oldukça ciddi olduğunu gösteriyor”

“Birçok kez kemiğim kırıldı. Ama beyin sarsıntısı bir yarış sürücüsü için gerçekten çok kötüdür. Beyin oldukça hassas ve karmaşık, onun tepkileri tuhaf olabilir”

“Beyin sarsıntısı eğlenceli birşey değil. İlk kez F3’te bunu yaşamıştım. Birkaç hafta hiçbirşey göremedim”

“2002’de yaptığım kazanın ardından yaklaşık bir ay boyunca başım döndü. Bırakın direksiyona geçmeyi düz yürümek bile mümkün değildi. Bir sarhoş gibi dolaşıyordum”

“2003 yılındaki kazamda ise hem sarsıntı yaşadım hem de kırıklar oluştu. Bir yarışa katılamadım. Dürüst olmak gerekirse panikledim. Ancak herşey yavaş yavaş normale döndü. Tam kariyerimin bittiğini düşünürken yarış kazanmayı başardım. Belki de bu benim en büyük başarımdı” dedi.


Yorumlar

“De Ferran: Alonso Kokpite Dönmek İçin Acele Etmemeli” için bir yanıt

  1. evet doğru dıyorsun beyın onemlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir