Kubica, BMW'nin Attığı Adımdan Memnun

yazar:

kategori:

Avrupa GP sıralamalarında 10. sırada kendine yer bulan Robert Kubica BMW Sauber’in attığı adımlardan memnun olduğunu söylüyor.

Kubica’ya göre yeni zemin ve motor kapağı dahil bazı yenilikleri Valensiya’da deneyen BMW Sauber tur başına 0.2-0.3 saniye daha hızlı.

“Az ya da çok istediğimiz gelişimi gördük. Yaklaşık 0.2-0.3 saniye civarlarında. Bu pistte aracımız diğerlerine göre daha az sorun yaşıyor. Uzun virajlarda çok fazla problem yaşıyoruz ancak burası öyle değil.”

Kubica sıralamalarda son seanstaki hatası ve trafik nedeniyle dördüncü çizgiden yarışa başlama hakkını kaybettiğini de söylüyor.

Ayrıca McLaren Mercedes KERS ile birlikte Macaristan’da yarış kazanırken BMW’nin KERS’ten sezon başında vazgeçmesini de destekliyor.

“Benim için farklı bir konu çünkü ağırlığım nedeniyle en asla KERS’i kullanabilecek pozisyonda olamadım. AMa tüm KERS sistemleri aynı değil.”

“McLaren sezon başından bu yana iyi gitti ve biz de kış aylarında sistem üzerinde çok çalıştık. Bazı durumlarda iyi çalıştı bazen kötü.”

“Takımın KERS’ten vazgeçmesinin nedeni de bu. Aerodinamik gelişime odaklanmak gerekliydi çünkü aerodinamik açıdan sistemi kullanmak bizim için büyük bir ödün vermek olacaktı.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir