Toyota'nın Formula 1 Geleceği Garanti Değil

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre Toyota’nın Formula 1 geleceği garanti altında değil.

Japon firma 2012’ye kadar spora bağlılığı taahhüt eden Concorde Anlaşması’nı imzalmış olsa bile takımın gelecek yıl için mali durumu belli değil ve gelecek yılın bütçesine henüz karar verilemedi.

Toyota F1 başkanı John Howett dünya çapındaki ekonomik krizin kendilerini etkilediklerini ve bu nedenler harcamaların azaltılması konusunda baskı altında olduklarını söylüyor.

“Ekonomik kriz nedeniyle Toyota Grubu bütçe konusunda sezonun geri kalanını beklemek istiyor.”

Autosport’a göre kasım ayının ortalarında 2010 bütçesini görüşmek için Japon üretici bir toplantı yapacak ve F1’deki durumunu sezon sonunda belirlemiş olacak.

Honda ve BMW’nin ayrılığının ardından başlayan spekülasyonlar Jarno Trulli’nin daha fazla üreticinin spordan çekilme ihtimalinin olduğunu söylemesiyle alevlendi.


Yorumlar

  1. Garanti görmüyorduk zaten. Hiç bir otomotiv üretici firmanın durumu garanti değil buna Mercedes dahil. Başarılıyken niye ayrılsın diyebilir insanlar. Fakat öyle değil buna yönetim kurulu karar verir. Krizi toparlayamıyoruz, batıyoruz çok para aktarıyoruz oraya der ve kararı alırlar bizede düşünmek kalır. Holdingler için yarışların getirileri harici sportif yönü hiç umrunda değil. Kriz daha bitmedi aslında yeni başlıyor. Otomotiv sektörü daha çok yıkılacak.

  2. One-Team-One-Aim - avatarı
    One-Team-One-Aim –

    Otomobil devi Toyota da çekilirse büyük bir üretici daha kaybedilmiş olur. Ama ben Toyota'nın kalacağına ve yepyeni bir ekiple büyük işler başarabileceğine inanıyorum. Efsanevi ralli geçmişi ve diğer motorsporlarındaki başarıları büyük toyota nın.Umarım kalırlar ve başlara oynayabilen yeni bir toyota f1 takımı ile f1 e renk katmaya devam ederler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir