Ron Dennis, Fernando Alonso ile İlgili Soruları Cevapladı

McLaren’in Patronu Ron Dennis, Fernando Alonso’nun geçtiğimiz pazar günü geçirdiği kazayla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Pazar günkü kazanın ardından Alonso’nun hastanede çok fazla kalması ve doğru dürüst bir açıklama gelmemesi olayın garip bir hal almasına neden olmuştu.

Takımdan yapılan açıklamada kazaya rüzgarın sebep olduğu söylenirken Alonso’ya araç içerisinde elektrik çarptığı ve kazaya bunun sebebiyet verdiği iddiaları da basına yansıdı.

Tüm bu iddialar karşısında Ron Dennis bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Dennis kazanın tamamen 3. virajdaki şiddetli rüzgardan kaynaklandığını söylerken Alonso’nun kazadan sonra kısa bir süre bilinci yerinde olmadan oturduğunu kabul etti.

Dennis ayrıca FIA’yı olayı ayrıntılı bir şekilde incelemesi için kendilerinin çağırdığını, araçta herhangi bir şekilde elektrik çarpması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Alonso’nun Avustralya’da yarışamama ihtimalini cevaplayan Dennis, Alonso’nun beyninde bir hasar olmadığını ve yarışmasında bir sıkıntı olmayacağını düşündüklerini ancak son kararın doktorlara ait olacağını belirtti.

Dennis ayrıca Alonso’da sarsıntı dahi olmadığını ancak doktorların önlem olarak Alonso’yu hastanede tuttuklarını; Alonso’nun fiziksel durumunun çok iyi olduğunu, anormal bir durum olmadığını ve hemen testler dönmek istediğini ama doktorların buna müsade etmediğini söyledi.

*Haber twitter üzerinden derlenmiştir. Ron Dennis’e ait cümleler tam olarak yayınlandığında güncellenecektir.

 Güncel:

Dennis şöyle konuştu: “Çok kısa bir süreliğine bilinci yerinde değildi. Onun nefes aldığını duyabiliyorduk ancak başka ses yoktu.”

“Onun iyileşmesini öncelikli olarak görüyoruz. Ardından durumu analiz edeceğiz.”

“Hastanede yapılan tüm testler tamamen temizdi, herhangi bir hasar görünmüyor. Testlerde beyin sarsıntısı görünmedi ve fiziksel olarak o mükemmel durumda.”

“Kaza anında kafasının yön değişimi kamçı ucu gibi çok hızlıydı ancak kanama, yaralanma ya da o tür bir şey olmadı.”

“Fiziksel olarak mükemmel durumda. Bir ara sarsıntı belirtileri gösterse de taramalarda öyle bir şey çıkmadı.”

“Ona olan ilgi aşırı fazlaydı çünkü o Fernando. Kafa yaralanmaları dünyanın merkezinde yer alıyor ve insanlar bu onuda çok dikkatliler. Fernando’nun hastaneden taburcu edilmesinden önce mükemmel durumda olmasını destekledik.”

“Kısa bir süre önce kaza geçirdi. Fernando’yu buraya getirmenin mantıklı olabileceğini kimse söyleyebilir mi? Hayır.”

“Doktorlar onun yarışma şansının şu anda ölçülemeyeceğini söylediler. Ancak bu yarış pilotu için normal bir süreç, özellikle de beyin yapısında bir hasar yoksa.”

“O, araca dönmek için çok zorluyor. O tamamen normal ve açık. Tamamen iyi ve her gün daha iyi hissediyor.”

“Kazaya aşırı rüzgarın sebep olduğunu söylüyoruz. Bunu kazadan önceki turlarda Alonso’nun söylediklerine ve pistin o bölgesinde olanlara göre söylüyoruz. Araçta elektrik çarpması gibi bir durum yoktu ve verileri incelediğimizde araçta herhangi bir sorun olmadığını gördük. Kırılan ya da olağan dışı olan bir şey yoktu.”

“Onun Avustralya’da yarışmaması için bir neden göremiyorum ancak ben doktor değilim. Bazı testler olacak ve bu testler FIA ile birlikte yapılacak.  O testleri geçememesi için bir neden göremiyorum. O açıdan benim evet ya da hayır dememin bir anlamı yok.”

“Kevin var ve testlerde o olacak. Geride kalan 4 günde işler nasıl olacak bilmiyorum ancak Fernando sürüş yapamayacak olursa o zaman Kevin yapar. Orada öyle boş durmaktansa her türlü ihtimale karşı bu yönde bir hazırlık yapacağız. Yoksa niçin Kevin’i araca koymak isteyelim?”


Yorumlar

“Ron Dennis, Fernando Alonso ile İlgili Soruları Cevapladı” için 13 yanıt

  1. abartılıyor bence de. hafıza kaybı deyince baya ciddi duruyor ancak ne derece olduğunu bilmesem de şundan bahsedildiğini düşünüyorum; beyin sarsıntısıyla “nakavt” olan biri, şiddetine bağlı olarak nakavt olmadan önceki ve sonraki belli bir süreyi hatırlamaz. bu da gayet doğaldır. nakavttan sonrasını ayılana kadar hatırlayamaman doğal, nasıl oluyor da 5-10 saniye öncesini hatırlamıyorsun? bilgisayarlardaki ram gibi bir sistem var heralde. 🙂

    testlere çıkamasa da avustralya’nın ilk yarışına çıkabileceğini düşünüyorum.

  2. ya herkes abartıyor.

    ne kazalardan adamlar sağ çıkıyor, ne saçma sapan şeylerde yaralanma veya daha kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Senelerce, hatta F1’in günümüzden daha tehlikeli olduğu zamanlarda yarışan Schumacher, kayak yaparken komalık oluyor. Demek ki sarsıntı geçirmiş, kötü çarpmış. Sebebi umarım kendi hatasıdır, saçma sapan bir araç sıkıntısı olmasından iyidir. İnsan sonuçta bunlarda hata yapabilir, rüzgardan olsun, dalgınlıktan olsun neden olursa olsun.

    Buradaki haberlerden birinde de belirtilmişti ama işin eğitimini almış biri olarak söyleyebilirim ki, çarpışma anında aracın deforme olması enerjiyi absorbe etmek için gerekli. O yüzden tüm araçlar sürücü ve yolcuların olduğu kısma kadar olabildiğince deforme olacak şekilde tasarlanır. Bir başka deyişle araç parçalanmadan deforme olmalıdır. Yollardaki bariyerlerde aynı mantıkla çalışır, kaskatı rijit olsalar çarptığınız anda içiniz dışınıza çıkar, birden kopsalar sizi durdurmazlar, bu yüzden kopmadan esnemesi gerekir. Uzun lafın kısası Alonso öyle bir açıyla çarpmışki araçta hiç bir şey yoktu, darbeyi direk vücudunda hissetti demek ki…

    bir de bu adam yürüyerek çıktı hastaneden, sadece tedbir amaçlı bu kadar yaygara koparıldığını düşünüyorum

  3. Ya yaşlılar milleti yiyor yada alonso yaşlanıyor. Birileri kendine iyi bakmıyor demek ki.
    Aynı ikna edici olmayan şeyleri söyleyip durmanın bi manası yok doğruysa şayet bu işi ispatlamak o kadar da zor değil tam tur yada yarım tur telemetriyi paylaşırsın rüzgarın hızını değerlerini paylaşırsın birkaç misaliyle izah edersin işin nasıl olduğu yada olabileceğine dair bi aero etki grafiği çizersin insanlar da bakar ya ikna olur yada cevabını vermekte zorlanacakları daha zor sorularla gelir. Bunlar yapamayacakları şeyler değil.
    Videoda gördük o seviyede rüzgarları ilk defa görüyor olamaz F1 spa, sahil koyuna bakan tünel çıkışıyla monaco gerçeği var. 50G üzerine sürüyle kaza var 100G’lik şafak atmayan kazalar var. Adamın hastaneye kaldırıldığını duyunca aklıma ilk gelen Rubens’in İmola kazası var bi kıyaslasınlar bakalım hangisi bu kadar gün yatmayı hak etmiş. Bunlar F1 aracı yahu ki birbirinin geçiş rüzgarından dahi yol tutuşu tamamen kaybedecek kadar etkilenmeyen araçlar hiçbir rüzgar koşulu bundan daha öte değil bu makinelerde. Kaç tane radical, caterham kazası var yahu rüzgardan yoldan çıkmış olsunlar.
    Bana öyle geliyor ki Mclaren yine milleti yiyor 2007 de kullanmadık bak ha yalanı, Lewis’e ettirilen yalan gibi gerçi takımların hepsi aynı halt yönetim de onların abisi.
    Önceki söylediklerinden farklı birşeyler söylemeleri lazım.

  4. Couldhardim kirik kaburgalarla sonraki yarisa katildigini hatirlatmak isterim.

  5. Fazla kurcalamayın birşey yok

  6. F_Alonso Diaz avatarı

    Açıklama çok tutarsız geldi bana, özelliklen son paragraf..

  7. mclaren tehlikeli bir araçla yarışaçak bu yıl , umarım bu yıl bir falakete imza atmazlar !!!

  8. hiç konuşmasa daha iyiydi Dennis. Hem mükemmel durumda diyor, sarsıntı bile geçirmedi diyor ama Alonso 4 gün hastanede kalıyor.

    Sarsıntı bile geçirmedi diyor ama hafıza kaybıyla ilgili iddiaların doğru olduğunu kabul ediyor.

    Mükemmel durumda diyor ama ilk yarışa çıkmaması ihtimalinin olduğunu söylüyor.

    Bazı şeyler anlamsız geldi açıkçası. Olaydaki sır perdesi aralanmıyor.

    1. Abdullah bey, ben Ron patronun açıklamalarında bir anormallik göremedim, adamda elindeki verilerle konuşuyor. Ayrıca Alonso, ispanyol ve kazada ispanyada gerçekleşti, tabiki olayın daha fazla üstüne gidebilirler. Belkide Alonso virajda dönerken başı dönmüşte olabilir. İstanbulda yaşayanlar bilirler, Marmara park AVM nin otoparkına çıkarken sürekli dönmeniz gerekir o esnada o yavaş hızla yani (20 km) bile başınızın döndüğünü hissedersiniz, alonso ise enaz 150 km dönüyormuş, biz bu insanları robot gibi düşünsekte onlarda sonuçta insan ve ummadık zamanlarda başlarına böyle şeyler gelebiliyor. Olay şu ki McLaren ve Alonsonun birlikte anıldığı herhangi bir durum malaesef çok ani bir şekilde ummadık bir reaksiyona dönüşebiliyor ve büyütülüyor. Alonsoyu herkes bilir elektrik çarpması veya başka bir olumsuz durum olsaydı kendiside susmazdı ve illa ki ispanyol medyasıda hastaneyle irtibata geçip birşeyler bulurlardı. En iyisi McLarenle ilişkileri pek iyi olmayan FIA raporunu beklemek birşey varsa da onlar muhakkak bulurlar. Ben McLarenin 2007 intikamını almak için alonsoyu onlarca milyon euroya takıma geri getirttiğine inanmıyorum ya siz 🙂

  9. Öncelikle

    @AARank rumuzlu arkadaşımızın yorumunu kaldırdığı için site yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum yaptığı çok büyük bir saygısızlıktı

    şimdi gelelim habere ron tiwitterdan bi şeyler demiş bence bu olayın üstü örtbas ediliyor işin altından ilginç şeyler çıkabilir

    1. Zaten siteyi sen yönetiyorsun kardeşim rambo aşşağı rambo yukaru yok mühür felan :S

  10. McLarenist® avatarı

    FIA’nın araştırması bitti mi, resmi bir açıklama var mı? Açıkçası patronun takımı savunmak adına Alonso ile anlaşıp böyle bir demeç vermiş olma ihtimali de yok değil. Ben gerçeğin ne ise ortaya çıkması adına FIA’nın resmi araştırma raporunu görmeyi yeğlerim. Her başkan takımını korumak adına benzer açıklamalar yapar. Bunun McLaren veya başka takım ile de alakası yok.

  11. Perez 2011 de Monaco da o hızla kaza yaptı sarsıntı geçirdi de, Kanada’da yarışacak kadar iyiym dedi. Belki yarışabilirdi ve Monaco kazası çok şiddetliydi. Monaco’dan 2 hafta sonra pistteydi.

    Alonso’nunki çok daha hafifi. Yarışır bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir