Barrichello 5 Yıl Sonra Tekrar Kazandı!

yazar:

kategori:

2009 Formula 1 sezonunun on birinci yarışı olan Avrupa Grand Prix’sinde kazanan isim Brawn GP pilotu Rubens Barrichello oldu.

Yarışa 3. sıradan başlayan Barrichello, yarışın ilk bölümünde pozisyonunu korudu ve öndeki Mclaren’ler ile bağı koparmadı.

Brezilyalı sürücü ilk pitlerde Kovalainen’i geride bırakarak son pitlere doğru Hamilton ile farkı 4 saniyeye kadar düşürdü. Son pitlerde Hamilton’un pite erken girmesi ve takımın hazırlıksız yakalanması ile Hamilton çok zaman kaybetti ve Barrichello, son şampiyonu rahat bir şekilde geçmeyi başardı.

Avrupa GP’de damalı bayrağı ilk kez gören Barrichello, şampiyona lideri Brawn GP ile ilk galibiyetini kazanırken aynı zamanda 2004 Çin yarışını kazanmasının ardından ilk kez kazanmış oldu. Barrichello’nun galibiyeti ile bu sezon Button, Webber, Vettel ve Hamilton’dan sonra yeni bir isim galibiyet kazanmayı başardı. KAriyerinin 10. zaferini kazanan Barrichello, ilk kez Ferrari dışında bir takım ile kazanmayı başardı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ve yarışın büyük bölümünü lider götüren Lewis Hamilton, son pitlerde yaşadıklarının ardından ikincilik ile yetinmek zorunda kaldı.

Ferrari ile son yarışlarda istikrarlı sonuçlar elde eden Kimi Raikkonen, Avrupa GP’de damalı bayrağı 3. sırada tamamlayarak bu sezon 3. kez podyuma çıkmayı başardı.

Mclaren ile yarışa 2. sıradan başlayan Heikki Kovalainen, istikrarlı bir yarış çıkarsa da her iki pit stopunun ardından birer sıra kaybetti ve yarışı 4. sırada tamamladı.

Williams ile sezonun ortasında yükselişe geçen ve istikrarlı sonuçlar alan Nico Rosberg, Valencia’da da bu istikrarını korudu ve damalı bayrağı 5. sırada görerek 4 puan kazandı.

Bu sezon kendi seyircisi önünde 2. yarışına çıkan Fernando Alonso 6. sırada tamamladı.

Şampiyona lideri Jenson Button yarışa pek iyi başlayamadı ve yarışın büyük bölümünü Avrupa GP’den önce kendisine en yakın isim olan Mark Webber’in arkasında devam ettirdi. Ancak son pitlerde Webber’e göre daha hızlı olan Button, pite erken girmesine rağmen Webber’i geçti ve 7. olarak 2 puan kazandı ve şampiyonadaki en yakın rakibi ile 18 puan farkı korumayı başardı.

Avrupa yarışında son puan, bu hafta sonuna güncellenmiş bir araç ile gelen BMW Sauber’den Robert Kubica’nın oldu.

Yarışı 9. sırada tamamlayarak puan kazanamayan Mark Webber, bu yarışın ardından klasmanda üçüncü sıraya geriledi ve Button ile fark 20.5 oldu.

Force India ile yükselişe geçen Adrian Sutil 10. olarak puanı yine az farkla kaçırırken onu Nick Heidfeld ve Giancarlo Fisichella takip ettiler.

Toyota pilotları Jarno Trulli ve Timo Glock’un 13 ve 14. sıraları aldığı Avrupa GP’de Renault ile ilk kez Formula 1 yarışına çıkan Romain Grosjean takip etti.

Ferrari ile Formula 1’e dönen Luca Badoer planladığı gibi yarışı tamamladı ancak bir kaç spin attı ve pitten çıkarken beyaz çizgiyi taştığı için pitten geçme cezası aldı.

Dünkü 3. antrenman seansında motor sorunu yaşayan Sebastian Vettel yarışta da motorunun iflas etmesi ile hayalkırıklığına uğradı. Red Bull takımı her iki pilotunun puan alamaması ile Valencia’da şampiyonluk mücadelesinde büyük darbe aldı.

Yarışın en hızlı turunu 1.38.683 ile Tomo Glock attı.

Avrupa GP’sinin ardından Jenson Button 72 puana yükseldi ve şampiyonadaki rahat liderliğini sürdürüyor. Galibiyeti kazanan Rubens Barrichello kazanmış olduğu 10 puan ile 2. sıraya yükseldi ve Button’un 18 puan gerisinde. Hamilton ise bu yarışta kazandığı 8 puan ile Rosberg’in 2.5 gerisinde 6.lığa yükseldi. Markalarda ise Brawn GP ile Red Bull arasındaki fark 27.5’e çıktı.

2009 Formula 1 sezonunun 12. yarışı olan Belçika Grand Prix, önümüzdeki hafta sonu Spa Francorchamps pistinde koşulacak.

Poz.  Pilot       Takım                   Süre
1. Barrichello Brawn-Mercedes (B) 1h35:51.289
2. Hamilton McLaren-Mercedes (B) + 2.358
3. Raikkonen Ferrari (B) + 15.994
4. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 20.032
5. Rosberg Williams-Toyota (B) + 20.870
6. Alonso Renault (B) + 27.744
7. Button Brawn-Mercedes (B) + 34.913
8. Kubica BMW Sauber (B) + 36.667
9. Webber Red Bull-Renault (B) + 44.910
10. Sutil Force India-Mercedes (B) + 47.935
11. Heidfeld BMW Sauber (B) + 48.822
12. Fisichella Force India-Mercedes (B) + 1:03.614
13. Trulli Toyota (B) + 1:04.527
14. Glock Toyota (B) + 1:26.519
15. Grosjean Renault (B) + 1:31.774
16. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 lap
17. Badoer Ferrari (B) + 1 lap
18. Nakajima Williams-Toyota (B) + 3 laps

Hızlı Tur: Glock, 1:38.683

Yarış dışı:

Pilot Takım Tur

Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) 42
Vettel Red Bull-Renault (B) 24


11 yarışın ardından puan durumu:

Pilotlar: Markalar:

1. Button 72 1. Brawn-Mercedes 126
2. Barrichello 54 2. Red Bull-Renault 98.5
3. Webber 51.5 3. Ferrari 46
4. Vettel 47 4. McLaren-Mercedes 41
5. Rosberg 29.5 5. Toyota 38.5
6. Hamilton 27 6. Williams-Toyota 29.5
7. Raikkonen 24 7. Renault 16
8. Trulli 22.5 8. BMW Sauber 9
9. Massa 22 9. Toro Rosso-Ferrari 5
10. Glock 16
11. Alonso 16
12. Kovalainen 14
13. Heidfeld 6
14. Buemi 3
15. Kubica 3
16. Bourdais 2


Yorumlar

  1. Rubensi gönülden tebrik ediyorum… yüzündeki o ifade o sevinç o mutluluk bence çoktan haketmişti.ve McLaren'e gelirsek bence alacagımız eniyi sonuç budur daha çok çalışmamız gerek.

  2. İzin verildiğinde nasıl kazanabileceğini herkese ıspatladı, tebrikler Rubens. Umarım bu yıl sen şampiyon olursun, bu sezon için en büyük hatta tek dileğim bu. Umarım sen Şampiyon olursun.

  3. Can Bundy,bende diyordum ne zaman birisi Ferrari ile ilgili sataşmada bulunacak yada taraftarlarına hangi gereksiz sebepten sallayacak.Sen yarışı herhalde Badoer için izledin ki bu kadar büyük bi tepki bekliyorsun.Bir sürü şey yazıldı çizildi ayrıca eleştiri dolu.Hem ne dememizi bekliyorsun burda adamı idam mı edelim?Sende ezeli rakibinin bu durumunu görünce pek bir sevinmişe benziyorsun eminim havalara uçmuşsundur

  4. Bravo Rubens hak ettiğin galibiyet Valancia da geldi.Bu ilk ve son mu hayır.Jenson'ın galibiyet savaşı yokluğunda takımı sırtlamasını iyi bilen bir pilot olarak bundan sonraki yarışlarda da kendini göstermesine hiç şüphe yok.Tabiki Button'ın da bir an önce eski performansına geri dönmesi gerekiyor.Mc.Laren ve Ferrari'ler güç kazanmaya başladı.Badoer için yorum yapmak istemiyorum.Vettel için talihsizlikler hiç bitmek bilmedi.Hem Vettel hem de Red Bull için durum böyleydi.Fakat bu Brawn GP için hiçte fena olmadı.Efsane pist Spa'yı merakla bekliyorum…

  5. katafalk yıl doğru evet. 2007 Kanadada oldu ve sanırım Davidson o yarışta "sincap"a çarpmıştı.

  6. badoer hakkında: ferrari 10 senedir kendisinde test pilotluğu yapmış bu insanın kabiliyetinin sınırlarını hiç öğrenemedi mi? öylesine kötü bir pilotaj gösterdi ki şahsı eleştiren bile pek çıkmıyor rakiblerin fanatik taraftarlarından.
    ferrarinin b (schumi) ve c (badoer) planları büyük bir fiyasko ile sonuçlandı.

  7. tamam hatirladim 2007 kanada gp olmasi lazim.

  8. sylar su video'daki pit stop olayi hangi yarista olmustu?

  9. gokhan cinar avatarı

    4 pilotu kutlamak istiyorum 1 rubens çok iyi iş çıkardı 2 lewis çok iyi gitmesine ragmen talihsizlik sonucu belki de galibiyeti kaçırdı 3 kimi gerçekten f60 a ragmen çok iyi işler çıkarmaya devam ediyor 6. basladı yine harika kalktı yine istikrarlı turlarla podyuma çıktı. son olarak rosberg ben bu adamı çok begeniyorum gerçekten çok yetenekli ve bu sene çok istikrarlı…

  10. Seyir ve kayıt açısından müthiş bir yarış olmadı. Hataları ve stratejileri izlemiş olduk. Zevk aldık, mücadele güzeldi. Ropörtajda yüz ifadesi ve bakışları yüzünden epey üzüldüm Hamilton'a. Malesef böyle takım hataları oluyor. Fakat strateji hatası pek makul görülmüyor. Dün demiştim bariz bir hız farkı yok Mclaren'in. Startla beraber fark açamazsanız işiniz zordur ve öyle oldu. Rubens, Felipe'ye çok benzer karakter olarak. 2side F1 le lazım tipler, severiz. Ferrari, stratejilerini son yarışlarda düzeltmiş gibi görünüyor. Günün kazananı Brawn ve Ferrari.
    Şu Brawn ve Williams araçları bu pistte çok güzel durdular. Zati sade yapılarını seviyorum. Gerçek Formula araçları gibiler diğerleri biçimsiz makineler gibi…

  11. iyiki bu duruma düşmedik halimize şükretmek lazım.

    http://www.youtube.com/watch?v=dc9kHyBaq9U

  12. Podyumdaki üçlüye ve iyi iş çıkaran herkese gerçekten tebrikler. Kimi ,F60 la yapılabilecek en iyisini yaptı bence . Lewis in basın toplantısında ki sözü de gerçekten iyiydi takımı suçlamadı . Barichello da 5 yıl aradan sonra kazandı tebrikler.

  13. elif çivici avatarı

    herkes hamilton un zaferini kesin diyordu ama bir kez daha bu sporda ne olacağının belli olmadığını görmüş olduk..kendi adıma şunu söylemeliyim ki her ne kadar sevmesem de pek barichello nun o heyecanı,o sevinci,podyum basamağını öpüşü,ve o o yaşta çoktan 2-3 sezon önce emekliye ayrılacagına kesin bakılan bir adamın yeniden yarış kazanması çok hoş bir şey..eminim mclaren taraftarı arkadaşlarda (şampiyonluk mücadelesi bulunmadıkları bu sezonda) barichello nun o sevincini paylaşınca şanssızlığı unutuvermişlerdir.:)

    kovalainen elindeki fırsatı degerlendiremedi ve 2.sırada kalkmasına rağmen podyum göremedi,artık martin onun yerine gelecek ismi düşünmeye başlamıştır..(Zaten düşünüyordu ya neyse)rosberg iyi iş çıkardı..red bull rezaletti..webber in herhangi bir bahanesi de yoktu,iyi değildi..alonso puan aldı kendi evinde :)..force india puan alabilmeye biraz daha yaklaşmak için daha çok çalışmaya ihtiyaçları olduğunu gördü..ferrari kimiyle iyi işler çıkarıyor..bence bu iş sadece kers de degil..kimi nin performansı biraz daha iyi artık gibi geliyor bana..

  14. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    he birde Badoer için birşey diyeceğim. Yarış temposu berbattı anlıyoruz ama o kural hatasını hiç beklemezdim. pit çıkışdaki çizgi geçmesi birde pit yolunda yol veriyormuş gibi yavaşladı. Ben hayal kırıklığına uğradım. Belçika'da da birşey beklemiyorum.

  15. Yok genel anlamda diyorum tabiki istisnalar vardır… Ferrari'ci olupta Schumacher yerine Barrichello'yu tercih eden bir sürü arkadaşım var buda onların görüşü saygı duymak gerekir.

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Ben Ferrari'deki bütün pilotları sevdim Tolga 🙂 Podyumdakileri kutlarım. Dramatik yarış oldu ama podyumdaki 3 pilotta çok iyi mücadele verdiler. Raikkonen Macaristanda yaptığını birkez daha gerçekleştirdi. Ferrari'den alacağı en iyi sonucu alıyor.

  17. cok zevksız bır yarıstı ya bı tane bıle geçiş olmadı bole pıstlerde yarıs yapılmamalı bence hıc geçiş olmadan yarıs cok zevksız oluyor geçiş çorbanın yagı tuzu bıberı olmadan olmuyor

  18. ferrari mükemmel bi strateji belirledi ve asıl tebrik tabiki raiye mükemmel bi start ve hatasız bi sürüşle çok rahat podyuma çıktı seviyorum bu adamı be

  19. Button 2 puan aldı

  20. mclarenin nisbeten daha az benzin ile sıralamalara çıkması saçmalık..bi iki arkadaşın bahsettiği gibi, zaten startta bir iki sıra kazanıyor, e daha ne gerek var kasıp ille de pol için yarışı etkileyecek stratejilere.bariçellonun kazanmasına sevindim,umarım brawn her iki klasmanda da şampiyon olur.bu arada, pitteki sorun olmasaydı da bariçello zaten kazanırdı diyenlere de şaşırıyorum..pitte nerdeyse 6 saniye kaybetti hamilton..pitten çıktığında arada yaklaşık 4 saniye fark vardı.sanki bariçello son bölümde hamiltondan tur başına 2 saniye daha hızlıymış da, kers li hamiltonu ,geçişin böyuesine zor olduğu bir pistte kesin geçermiş, gibi bi yaklaşım sakattır.

  21. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bana Göre hamilton cok super yariş cıkardi toplantıda soledigi gibi beraber kaybederiz beraber kazanırız dediği cümle yeter bole hataları sorun etmemek lazım gonderme yapmadı takıma böle bir pilota can kurban takımını hic bir zaman hata yapsa bile kendi hatası olmadıgı ıcın cok fazla uzulmez ve aracı cok superdi spada neler olucak merak konusu ama gercek suki ferrari mc laren 2 lisi son yarışlarda kendilerini gösteriyolar Brawn gp den button ın puan almamasına sevindim ancak red bull webere uzuldum spada bakalım neler olucak isterimki bodaer gitsin schumi yada mark gene gelsın ama bunların olması mucize bekleyip goricez Spa Cok heyecna verici bir pist Geri sayım başlasın.

  22. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    barichellonun kazanması güzel oldu…hamiltonda ve kimi de gayet iyidiler…

  23. kaan kaanhan avatarı

    aksilik olmazsa dedik durduk ama olcağı varmış napalım bunada şükür. BGP ve Rubense tebrikler. umarım takımımız hızlı virajlar konusundada gelişim gösterir o zaman pekte eksiğimiz kalmayacak.

  24. Rubens çok sempatik bir adam Ferrari'ciler veya Schumacher'ciler pek sevmezler… yeri geldinmi yermesini yeri geldin mi hakkını vermeyi bilmek gerek…Bu galibeti Brawn ve Rubens çok haketti. Açıkcası Lewis için üzüldüm , oda iyi iş çıkartıyordu heleki Mclaren'in geliştiğini görmesi Lewis'in bu yarışı kaybetmesinin acısını biraz daha düşürmüştür eminimki… Kubica'da bir puan aldı 🙂 SPA ki favori pistimdir umarım daha güzel olacak herşey bu sene BMW'nin gelişimi belkide sporda kalıp kalmayacağını belirleyebilir geri dönme açısından…

  25. yorumuna katılıyorum ZOZO. Brawn'ın (f1'deki en büyük stratejistlerden) yaptığımız hatadan ve Rubens'in hızlı turundan sonra gülmesi ise tuz biber.

  26. Tebrikler Rubense hafta başından beri hızlıydı zaten. McLaren piti böyle hatayı nasıl yapar anlamıyorum LEwis her şeyi kontrolünde götürüyordu halbuki anlamış değilim nasıl oldu bu anlaşmazlık rahat 5-6 saniye kaybetti Lewis pitte ve Rosbergin arkasında kaldı beklenenden erken geldi sanırım Lewis. Bu yarışı Lewis alırdı büyük ihtimalle haketmiştide üzüldüm baya son turlardada çekişme izlerdik. Sağlık olsun ne diyelim Spa'yı kazanırız umarım. Kovalainen değişti mi acaba dedik ama adam yine aynı sıralamada iyi yarışta yarım saniye yavaş olmazki bu kadar ya sen 2. başla 4. bitir olacak iş değil bi kaç tur daha olsa rosbergede geçilecek önümüzdeki sene Kovalainenin yerine başka bir pilot gelecektir büyük ihtimal. Barichelloya geçilmesi anlarımda Kimiye geçilmeyi nasıl başardı onu anlamadım yazık

  27. bravo can bundy, çok önemli yazdığın benzin yükü konusu. mclaren zaten ikinci sıradan bile start alsa kersle birlikte öndekileri geçiyo. neden diğerlerine göre daha az yakıt yüküyle çıktık anlayamadım. yani en önde olmak tabi ki çok güzel ama strateji olayına biraz daha fazla zaman harcamaları lazım galiba.

  28. Rubens'i tebrik etmem lazım. Sözünü tutan pilotları severim. Takımları da… "Yarışı kazanabilirim" dedi ve kazandı. Gerçekten iyi bir performanstı. Çok mutlu gördüm Rubens'i, mutluluktan ağladı. Ayrıca "bu yarış Massa için" diye bir açıklama bekliyorum kendisinden.

    McLaren'in yaptığı hata büyük takımlarda olmaması gereken bir hata (yarıştır olur böyle şeyler demek geliyor içimden ama doğruya doğru). Ferrari benzer hataları yapınca da aynı kelimeleri söylemiştim. Hamilton iyi ki şampiyona mücadelesi vermiyordu da affedelim bu hatayı diyorum…

    Kovalainen de kendisine iyi deyince kötü gidiyor, kötü deyince iyi gidiyor. Belki taktiklere kurban gitmiştir. En azından ilk 4 içinde olmasını sevindirici buluyorum.

    Pist dışı hakkında yorum yapacak olursam da herkese saat 15.00'a kadar "RTL"yi izlerin derim, gerçekten güzel röportajlar oluyor ve aynı zamanda resmi yayın'ı da gösteriyorlar (pistin etrafı, insanlar vs).

  29. One-Team-One-Aim - avatarı
    One-Team-One-Aim –

    Rubens e ve Brawn GP ye tebrikler. Rubens in busene yarış kazanmasını hep istiyordum ve kazandı. Şampiyonada da button u yakalayıp geçmesi biraz zor ama olamayacak bişey değil. Başarılar Rubens.

  30. öNCELIKLE BARICELOYA COK YAKISTI BU BIRINCILIK tebrikler RUBINYOOOO

    LEWiS senide tebrik ederim Birlikde kazanir birlikte kaybederiz olay bu iste

    Ferrarinin test pilotu cok sasirdim o kadar test yap binlerce km yap bir cok ceza ye komik geldi bana bence ferrai hemtest pilotunu genclestirsin hemde önümüzdeki yaris a daha tecrübeli birini gecirsin SUMMi BILE GELSE EN AZINDAN ilk 8 e girerdi

  31. kimi kers sayesinde startta 2 sıra, benzin yükü fazlalığı sayesinde pitte 1 sıra kazandı ve sonuç podyum. bu adam iyi iş çıkarıyor.

  32. Brawn hızlıydı gerçekten. Tebrikler Rubense hak etti ve kazandı. Lewisin pit sorunu işini rahatlattı ama bende o sorun olmasa dahi yine önde olacağını düşünüyorum. Diger tebrik Kimiye. Harika yarış çıkarttı F60'ın alabileceği maksimum sonuçları almaya devam ediyor bravo Kimi. Badoer'ide Ferrarinin Spada piste çıkartmayacağını düşünüyorum.

  33. tebrikler rubens en azından hakettiğini düşünüyorum saolsun mclaren mercedes piti hata verdi rubens kazandı sevindim gerçi zafere aç kalmış adam

  34. sıralama turlarını almamız bizden çok brawn'a avantaj sağlamış. 2. pist stopta ne kadar fazla benzin koysaydık da brawn daha fazlasıyla karşılık verip stratejik üstünlüğünü koruyacaktı.

    Rubens-Kova'yı geçti. pistte değil pitte
    Rubens- Lewis'i geçti. pistte değil pitte
    Kimi- Kova'yı geçti. pistte değil pitte

    Martin bu 3 olayı iyi yorumlamalı.

  35. tebrikler rubens barrichello'ya güzel bir yarıştı. ama ben hamilton'un kazanmasını bekliyordum. Rubens Barrichello tabi ki kazanabilirdi ama, bu kadar rahat kazanamazdı. kersi de düşünürsek yine de hamilton'un şansı bi parça daha yüksekti. ama ikinciliğe üzülmek özellikle böyle bir sezonda çok güzel…

  36. ben de sinir bozucu elektirik kesintisi nedeniyle son 30 turu izleyebildim :S lanet olsun bu pazar günü yapılan bakımlara.

    Rubense tebrikler iyi iş çıkardı. hamilton ata yapmasa bile geri düşebilirdi.

  37. arkadaslar bugun elektrik kesintisi yuzunden izleyemedim yarisi ancak rubens'in bir seyler yapacagi icimden gecmiyor degildi. en az podyum olacakti ve bunu felipe'ye adayacakti aklimdan geciyordu. vettel ve webber'in durumu kotu oldu. buyuk ihtimalle button pilotlar sampiyonasinda sampiyon olacak. brawn da ite kaka bile olsa alir sanirim takimlari.

  38. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    birlikte kaybedin o zaman hep 🙂 tebrikler kimi tebrikler rubens.massa için yaptığın ince davranıştan dolayıda extra tşekkürler.%99 kazanacaktı zaten sadece daha rahat kazandı.iyi oldu.

  39. tebrikler rubens. bayadır hak ediyodun bu mutluluğu. mc laren inanılması güç bi hata yaptı ve bi anlamda bu galibiyeti kolaylaştırdı.
    alonso ya gelicek olursak. bence harika bir iş çıkardı. kirli taraftan kalkmasına rağmen sıra kaybetmedi ki ben sıra kaybına kesin gözüyle bakıyodum. 2 sıra yükselip yapılabilecek olanın en iyisini yaptı. rosberg de 2 sıra yükseldi ama hem temiz taraftaydı hemde alonso ya nazaran daha avantajlı yakıt yüküne sahipti. burdan alonso nun ve renaultun iyi bir iş çıkardığını görebiliriz.
    ve kimi. yarış öncesi onun için yazdığın senryoyu aynen oynadı. iyi bir yarış çıkardı ve söylediği gibi podyumda bitirdi.

  40. Bi tebrikte Badoer için helal adamım ne yarıştı ya:)

  41.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    "Birlikte Kazanir Birlikte Kaybederiz" Tebrikler Lewis.. Muhtesem Bir Açıklama 😉

  42. kazanmasa ağlıyor kazansa ağlıyor :)) tebrikler barrichello. Güzel mücadele oldu hata olmasa da barrichello pitte ufak bir farkla önde çıkabilirdi. Sezonda inişler çıkışlar bitmiyor… Bakalım Spa da kim çıkıcak kim batıcak 🙂

  43.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Öncelikle Barrichello yu Tebrik Ederim..İşin Açıkcasi 5 yildan sonra Onun Kazanmasina Cok Sevindim Lewis 2. olsada,Ve 1.ciliğini Massa ya adamasi dahada güzeldi..Lewis Arabayi üstüne sürmesi de cok güzel bir kareydi..Mclaren e gelince nasil oyle bir pit hatasi yapti ilgincti .) Ama daha da kotüsü de olabilirdi..Tebrikler Barrichello,Tebrikler Lewis

  44. Rubens'e tebrikler!Bu sene ilk kez tebrik ediyorum bu adamı ama hak etti.Brawn şansının da yardımıyla ve taktik ile bir yarışı daha kazandı.Mclaren büyük bir hata yaptı ve ben ve çoğumuz onların dublesini bekliyorduk.Bu kadar emeğe bu sonuç olmamlıydı ancak yinede araç hız olarak iyi.2 yarıştır kara bulutlar dolanıyor Redbull üzerinde adeta elleridneki fırsatı Button ve Brawn'a veriyorlar.Araç bu motor patlatmalara devam eder ve kalkışlarda bu kadar sıkıntı çekerse işleri çok zor.İvme halen terse dönebilir,rüzgar tersten esebilir ancak tam fark kapanıyorken tekrar açıldı.Bence motor anlaşmasını gözden geçirmeliler.Böyle giderse kaptırırlar şampiyonayı.Kimiye ise tebrikler çok güzel yarıştı daha doğrusu sade bir yarış ve kers startı ile ve iyi bir pit stop ıle bitirdi yarışı.Podyumda onu sık görmek güzel.Markalarda üçüncülük şansımız ise çok zor gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir