Domenicali: Badoer Yarışmaya Devam Edecek

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, Luca Badoer’in gelecek yarış olan Belçika Grand Prix’sinde de muhtemelen yarışacağını söyledi.

İtalyan pilot bugünkü yarışı son sırada tamamladı ancak yarışı bitirme hedefine ulaşmış oldu. Badoer, Timo Glock’un en hızlı tur zamanında 1.907 saniye yavaş kaldı.

Domenicali BBC’ye yaptığı açıklamada, “İlk olarak onun için yarışı tamamlamak önemliydi. Rahat ve sakin olmamız gerek ve Luca için yarışı tamamlamanın önemli olduğunu biliyoruz. Buna saygı duyuyorum.”

“Henüz kendini göstermeyen bir Luca gördüğümüze eminim. O gerçekten belli potansiyele sahip. Uzun zaman sonra ilk kez yarışa çıktı ve biz baskı yaratmasak da psikolojik açıdan üzerindeki baskı çok fazlaydı.”

“Birlikte konuşacağız. bunu bu gece görüşeceğimizi düşünüyorum ama Luca ile devam etmek önemli çünkü o gerçek bir takım oyuncusu ve bu Ferrari için önemli.”

Badoer’in Spa’da yarışacağına inanıp inanmadığı sorulduğunda Domenicali, “Evet, yarışacağını düşünüyorum” dedi.

Badoer ise, “Aslında iyi bir start aldım ve üçüncü virajda on dördüncüydüm ardından bir Renault arkama temas etti. Burdan sonra pozisyonumu kaybettim. Yoksa tamamen farklı bir yarış olabilirdi. Benim için yarılı tamamlamak ve araçta kendimi iyi hissetmek önemliydi.” dedi.


Yorumlar

  1. Jason' u Renault aldı.Bu hafta 15. olduya.:)

  2. Kadir YILMAZ avatarı

    Dostum, dediğin doğru bu bir spor ve kesinlik söz konusu değil tabiki..
    Yinede SPA ve RAI yi bariz geride olmayan bir araç ile favori olurdu. Geçen sene araçlar arasında Mclaren öne geçmiş dahi olsa Rai koparıyordu, ama takdir edersinki yağmur (geçen sene ferrarinin kabusu) yetişti ve yanlış bir atak ile yarışın kaderi değişti.
    Bu sene hiç şansı yok hızlı pistlerde araç performansı kötü.
    Ben Ferrari ve schumi taraftarı ayrıca Mclaren anti-patisi olan bir taraftar olduğum zamanlarda bile Kimi yi bu piste destekliyor ve hayran kalıyordum, bu pist bu adama yakışmıyor mu?
    Neyse biraz konu dışı oldu…

  3. İlk paragrafta Raikkonen'den bahsettim, zaten anlayacaksınızdır.

  4. Haftaya Spa var orda Alguersuari'den daha hızlı olacağını umuyorum…

  5. Geçen sene de Spa'da Ferrari kazanır söylentileri vardı. Kesin gözle bakıyordu çoğu Ferrarici zafere. Ama olmadı, F1'de kesin olan bir şey olmadığı görüldü bir kez daha. Yine aynı şey olabilir, kesin gözle bakmayın bence.

    Asıl konumuz Badoer'e gelirsek, Ferrari yanlış bir karar verdi diye düşünüyorum (Spada ne olacak?). Raikkonen-Badoer arasında dağlar kadar fark var. Spa'da Badoer kendini ispat edebilecek mi acaba?

  6. gokhan cinar avatarı

    aslında spa pisti için kimi yi klonlamaları lazım :))) 2 kimi spa da çok iyi iş yapar belki de 1 2 olurlar gerçi ferrari arabayı artık geliştirmeyecekmiş bu sene için, valla kimi nin artan performansına karsılık insan ödül olsun diye geliştirmeye devam eder bence çok da karlı çıkarlar belki tek pilotla 3.bitirebilirler :)). ama ferrari de nasıl bir yönetim anlayısı varsa su badoere katlanacaklar. bide marc ı deneseler aslında, gerçi su an benim fikrim f60 ı adam gibi kullanabilecek 2 pilot var biri kimi biri de massa massa nın tek gözlü canavar misali dönmesi lazım :)))
    yoksa ferrari 3. olamaz neyse olan oldu artık biz kimi yi izlemeye devam edecegiz…

  7. massaraikkonen valla dedigin mantikli geldi. mumtaz amcamiz parasi neyse versin. f1 pilotumuz oldu deriz. su noktada luca ile jason arasinda fark goremiyorum ben.

  8. levent karadol avatarı
    levent karadol

    ya arkadaşlar bi tifozi olarak kesin olarak size şunu söyleye bilirim bizim bu sene sabrımızı sonuna kadar denemeye kararlılar adam pitte grosyana bile buyur abi geç hatta ben sama yarışta engel olmayım diye ceza bile aldı bence onuda aşırı tedirginliğinden yaptı ben görme engelliyim ama aranızdan birini o koltuğa oturtsalar pitte bari o kadar kolay yol vermezdi herhalde neyse seneye santander massa ve alonsoyla umarım iddalı konuma geliriz son olarak şunuda söylemek istiyorum domanicalli nekadar uğraşsanda bize ferrariye nefret ettiremiyeceksin

  9. burak gören avatarı

    20 sırada yarış tamamlamayada devam o zmn ferrariye yakışmıyorr..!

  10. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    jason ı alsana .daha matrak olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir