Alonso 135 Km/sa ile Kontrolü Kaybedip 105 Km/sa Hızla Duvara Vurmuş

İlk Barcelona testlerinin 4. gün sabahında kaza yapan Fernando Alonso’nun kazasına dair yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Daha önce takımdan yapılan açıklamalarda Alonso’nun 3. virajda rüzgarın etkisiyle dış tarafta yer alan yapay  çime çıktıktan sonra kontrolünü kaybederek duvara vurduğu söylenmiş ancak bunun ötesinde bir veri açığa çıkarılmamıştı.

McLaren’in Patronu Ron Dennis dünkü açıklamalarında Alonso’nun kısa bir süre bilinci kapalı oturduğunu söyledi ancak kazadan önce böyle bir durumun olup olmadığına dair bir şey söylemedi. O açıdan Alonso’nun kazayı nasıl yaptığı konusunda belirsizlikler devam ediyor.

Ancak diğer takımların GPS verileri Alonso’nun kazasına dair başka verilerin ortaya çıkmasını sağladı.

Kazadan hemen önce Alonso’nun arkasında yer alan Sebastian Vettel, kazanın yaklaşık 150 km/sa hızda gerçekleştiğini söylemişti.

GPS verilerine göre Alonso 135 km/sa hızdayken aracının kontrolünü kaybetti ve 105 km/sa hızda duvara vurdu.

Aracın kontrolünü kaybetmesi ve duvara vurma arasındaki hız farkının az olması, Alonso’nun aracını kurtarmaya çalıştığını işaret ettiği söyleniyor. O anlarda Alonso frene bassaydı duvara vurma anındaki hızının daha az olacağı düşünülüyor.

Alonso’nun duvara ilk vurduğu an 31 G kuvvete maruz kaldığı, kulaktaki kulaklıkların ise kafaya 16 G kuvvetin geldiğini ölçtüğü açıklandı. Alonso duvara ikinci kez vurduğunda ise bu sefer araç yavaşlamıştı ancak yine de 16 G  kafada ise 8 G kuvvetin olduğu söyleniyor.

Peki ya söylendiği gibi McLaren aracının hibrit sisteminde bir sorun ve elektrik kaçağı var mıydı? Kurallara göre aracın tepesinde yanan uyarı ışıkları normaldi. Araç ilerlerken turuncu yanan ışıklar araç durduğunda yeşile dönmüştü. Ve kurtarma görevlileri hızlı bir şekilde araca müdahele edebildiler. Bunlar araçta öyle bir sorunun olmadığını işaret ediyor.

Alonso kazadan hemen sonra bir süre bilinçsiz kalsa da hastanede yapılan testlerde olumsuz bir durum görünmedi ancak yine de doktorlar temkinli davranarak İspanyol sürücüyü 4 gün hastanede tuttular.

Alonso’nun ülkesinde bir yıldız olması nedeniyle hiç bir doktor ona piste çıkması konusunda tavsiyede bulunmadı çünkü kimse riske girmek istemedi. Az da olsa hasar gören beynin ikinci kez bir kazaya maruz kalması halinde kalıcı sonuçlar olmasından korkuldu.


Yorumlar

“Alonso 135 Km/sa ile Kontrolü Kaybedip 105 Km/sa Hızla Duvara Vurmuş” için 5 yanıt

  1. aynen katılıyorum ne alonzoymuş arkadaş bi bitmedi gitti

  2. bu sitede alonsonun koydugu ne çok insan var arkadaş. adam kazada ölse sitenin yarısı helva yaptırıp dağıtacak

  3. Takım ve alonso arasında geçmişte yaşanan olumsuz deneyimlerden sonra herkes olaya başka gözle bakıp en ufak bir ayrıntıdan bile nem kaparak acaba nasıl ortalığı karıştırırız düşüncesinde oldular. Durum bukadar hassas olunca MTC patronu bizat kendisi çıkıp catalunyada sanki suçluymuş gibi 1 saat açıklama yaptı ve insanları inandırmaya çalıştı. Ron Dennis haberinde de söyledim burda da tekrarlamak istiyorum, hiçbir takım kendi pilotunun hayatını tehlikeye atacak (2008 singapurdaki flavio düzembazlığını saymazsak 🙂 ) herhangi bir tutum içinde olmaz. Gerçi kimse doğrudan böyle bir varsayımın olduğunu söylemese de enazından bir ihmalin var olduğunu ima edecek açıklamalarda bulunmaları bile zaten işlerin iyi gitmediği takım için olayın tuzu biberi olmuştur.

  4. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

    Olay bariz şekilde aydınlandı.
    Adam 135 km ile giderken nasıl kaza yaptığını açıklayamayacağı için o ara hafızam silindi deyip işin içinden çıktı.
    Çıktı ki bu adam 2008 singapur da ne olup bittiğini bilmediğini de mevcut beyni ile iddia etti.
    İddia et ki Massa nın kendisine yol vermesi için yalvarmasından sonra kendisine yarışta Massa nın yol vermesini soran spikerlere ne olduğunu bilmediğini söyledi…

    diaz.

  5. frene basmayı denemedımı oluyor kı yada frene basmadan kurtarım dedı yapamadı ruzgardan ama yıne de tuhaflık var bu ıste

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir