Hamilton Spa'da Kazanma Şansı Olduğunu Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Belçika Grand Prix’sinde McLaren takımının son iki yarışta olduğu kadar güçlü olacağını tahmin etmiyor. Hamilton, Spa pistinin karakteristiğinin aynı performansı göstermesine engel olacağını düşünüyor.

Hamilton bugün resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, “Son yarışlarda olduğumuz kadar rekabatçi olacağımızı düşünmüyorum çünkü Spa pistinde daha çok yere basma gücüne ihtiyacınız var. Bana kalırsa orada Brawn, Red Bull ve hatta Ferrari de hızlı olacak. Yüksek hızda bir pist ve Ferrari orada her zaman hızlı oldu. Bu yüzden Kimi’nin hızlı olacağını düşünüyorum. Red Bull’lara da uyacaktır pist  çünkü yüksek hızda ve akıcı, onlar da harika bir yere basma gücüne sahipler. Ancak bugünlerdeki birçok yarış gibi, yine çok rekabetçi olacaktır. Biz KERS olmadan da rekabetçi olabildiğimizi göstermemiz gerek bu yüzden onu kullandığımızda ihtiyacımız olan avantajı verecektir.” diyor.

McLaren pilotu McLaren’ın attığı büyük adımların ardından artık moralinin yerinde olduğunu söylüyor.

“Son güncellemelerden önce ilk on içinde olmak için umutluyduk ama artık düzenli olarak bunu başarabiliyoruz ve kazanmayı ya da ikinci olmayı umuyoruz. Bu çok büyük bir farklılık ve cesaret verici. Kesinlikle yeniden güçlüyüz ama en hızlı değiliz. KERS ile iyiyiz ama hâlâ Brawnlara karşı 0.2-0.3 saniye açığımız var. Umarım aerdodinamik pakette daha fazla gelişim yapabiliriz. Spa bizim için ilginç bir test olacak.”

Hamilton son olarak pit stopta yaşanan hata nedeniyle üzülmediğini söyledi.


Yorumlar

  1. spa da büyük ihtimalle red bull lar önde onlarıda takip edecek araç kimi olur

  2. kaan kaanhan avatarı

    Spa da özellikle pistin 2.sektöründe araç neler yapabiliyor görmek lazım, aero grip hala iyi değil.. son güncellemelerle yinede bakacaz neler olur.

  3. Şansı yerinde olsun yeter, bence ilk dörtte yer alacaktır.

  4. Gerçekçi bir açıklama yapmış. Bu kadar sürede olağanın üstünde bir araç meydana getirilemeyeceğinden normal şartlar altında çıkardığı sonuç takımı adına doğru. Redbull ve BrawnGP'nin pisti olacak SPA. Brawn, hava şartlarına bakar istedikleri gibi olursa yetişilemezler. Neye göre Ferrari'yi bu sınıfa sokmuş onu anlamadım. Sınıflandırılacaksa şuan Mclaren ile benzer Ferrari. Ben çok başarılı olacaklarını sanmıyorum hatta akıllı olursa Williams Ferrari'yi geçebilir. Araç uygun değil gibi Kimi'nin nşa da yapabileceği pek birşey yok.

  5. elif çivici avatarı

    en kötü podyum mücadelesi verebilir bence..ama kova puan peşinde koşacaktır..

  6. Taktikçi seniiii. yemezler:D

  7. 😀 Hamilton akşam akşam güldürdün beni…
    Hep böyle diyorsun tak yarışı pole'ü alıyorsun yapma yav umut verme bize 😀

  8. Bencede kazanamıyacaksın. 🙂

  9.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Spada raikonnen firtinasi esecek bencede..Cünkü kimi gercekten o pistte cok iyi ve en sevdigi pistlerden biri =)Ayrica Spa da pazar günü Yagmur yüzdesi %70 gözüküyor..Eger Oyle olursa bütün dengeler degisebilir 🙂

  10. kaan kaanhan avatarı

    açıkçası Spa da umudum yok ama monzada iyi olacağız büyük ihtimalle.

  11. Evet beklediğim gibi bir açıklama geldi.Çok hızlı bir pist takvimin en hızlı ikinci pisti ve burada Redbull duble yapabilir tabi çoğu kez yağmur ve soğuk havada yarışlar izlediğimiz oldu burada.Buda Brawnların işini bir parça zorlaştırır.Tek tur çok uzun ve benzin harcaması önemli ayrıca frenlere pek iş düşmüyor ve kers burda pek işe yaramaycak gibi.Ferrari Mclaren podyuma savaşabilirler gibime geliyor.Hamilton gerçekçi konuşmuş çünkü kendilerine çok uygun bir pistte kayıp yaşadıktan sorna belkide tek eksikleri hızlı uzun virajlı pistlerde neler olabileceğini biliyor.Mclaren doğru yolda gelişimleri çok iyi bakalım bu yeni gelişimleri bu tür pistlerde nasıl tepki vericek.Halen 0.2-0.3sn ihtyaçları var ama onuda sezon sonuna kadar kapatırlar.

  12. Yavuz Balcı avatarı

    Spada Lewis kazanacaktır.

  13. burak gören avatarı

    yağmur vs olamdığı sürece ferrari mclaren monza ve spada yarış kazanamazlar ama 3 ila 8 arası bi yerde olurlar

  14. herzaman temkinli olmakta fayda var Umut:D

  15. O kadarda degil Didem. Puan garantidir. Podyum mücadeleside olabilir.

  16. Evet Spada çok rekabetçi olamayabiliriz ama puan çıkartırız diye düşünüyorum.

  17. gokhan cinar avatarı

    lewis gercekten iyi bir pilot mclaren akıllı yatırım yaptı zaten hep böyle oldu her zaman iyi bir pilota sahip oldular. ve gercekçi bir açıklama taktir ettim lewis'i. karasovalye lewis :)) ama ben spa da lewisin de ilk 5 de yer almasını isterim. tabi herzaman kimi yi destekleyerek kimi bir podyum daha yaparsa sasırmam…

  18. bunu ben başta demiştimm monoco gibi küçük pistlerde başarılı oluna bilir ama silvirston gibi belçika gibi pistlerdee bu zor olur ama mclaren gelişti dahada gelişirler umarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir