Valencia Testleri: İlk Gün Massa Lider <Video>

yazar:

kategori:

Valencia’da bu hafta yapılacak olan testler bugün başladı. Super Aguri takımı hariç tüm takımların katıldığı testler 3 gün sürecek.

Dünkü sisli havanın aksine bugün daha temiz bir hava var ve pilotlar çalışmaları sürdürüyor.

Ferrari’den Felipe Massa ve Kimi Raikkonen, yeni araçla salı günü gerçekleştirilen Valencia’daki testlerin birinci gününde ilk defa büyük,başa baş bir mücadele sergilediler. Bununla birlikte Williams’ın hızı da bazı sürprizlere sahne oldu.

Massa ve Raikkonen F2008’in gelişimine İspanya’nın Valencia pistinde devam ettiler. Massa günün en iyi performansını sergileyen isim oldu ve günün sonunda en yakın rakibinden yarım saniyeden fazla farkla daha hızlıydı.

İlk kez dün karşımıza çıkan yeni Williams FW30’un hızı gerçekten de etkileyiciydi. Pistte 80 tur atan Nico Rosberg günün en hızlı üçüncü ismi oldu. Göstermiş olduğu performansla McLaren pilotları Heikki Kovalainen ve Pedro de la Rosa’dan 0.2 saniye daha hızlı olmayı başardı.

Fernando Alonso’da yeni aracı Renault R28 ile yol katetmeye devam etti. 133 turun ardından Alonso pistteki en hızı altıncı isim oldu.

İspanyol pilotun ardından, Kazuki Nakajima geçici Williams FW29’un gelişimine devam etti. 2008 sezonuna yenilenmiş araç ile başlayacak olan Toro Rosso’da Sebastian Vettel direksiyonunun başında olan isimdi ve günü sekizinci sıra tamamladı.

Marko Asmer, BMW-Sauber’in geçen sezonun aracı ile pistteydi bugün. Dokuzuncu sırayı elde eden Asmer’in derecesinin, aracın ön kısmında ikinci bir Viking boynuzu eklenmiş yeni F1.08 ile pistte olan Nick Heidfeld’in derecesinden daha iyi olması takım elemanları şaşırttı.

Toyota’nın yeni aracı TF108 pek parlak bir gün geçirmedi. Takım pilotları Jarno Trulli ve Timo Glock zaman çetvelinin alt sıralarında kendilerine yer buldular. Günün sonunda açıklama da buluna Jarnı Trulli şunları söyledi:

" Burada Valencia’da her zamankinden farklı bir gündü. Pistin neresinde ne zaman değişiklik olacağı konusunda bir sonuca ulaşmakher zaman için zor olmuştur. Fakat önemli olan nokta günün sonunda yeni araçla ilgili olarak çok fazla veriye ve fikre sahip olduk. Bazı ayar değişiklikleri ve aerodinamik gelişimin üzerinde çalıştım."

" Neler başardığımız konusunda mutluyum. Fakat hala geliştirmemiz gereken noktalar var ve daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Bugün planladığımıza çok yakın zaman turları attık ve yeni aracın güvenilirliğinin devam ettiğini görmek adına güzel bir gündü."

 

Dereceler

Pos. Driver Team Tires Time Laps
1 F. Massa Ferrari Bridgestone 01:12.192 97
2 K. Räikkönen Ferrari Bridgestone 01:12.721 105
3 N. Rosberg Williams Bridgestone 01:12.838 84
4 H. Kovalainen McLaren Bridgestone 01:13.026 104
5 P. de la Rosa McLaren Bridgestone 01:13.163 114
6 F. Alonso Renault Bridgestone 01:13.315 93
7 K. Nakajima Williams Bridgestone 01:13.473 94
8 S. Vettel Scuderia Toro Rosso Bridgestone 01:13.627 86
9 M. Asmer BMW Bridgestone 01:13.669 44
10 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso Bridgestone 01:13.675 80
11 N. Heidfeld BMW Bridgestone 01:13.779 80
12 J. Trulli Toyota Bridgestone 01:13.820 69
13 D. Coulthard Red Bull Bridgestone 01:13.944 82
14 T. Glock Toyota Bridgestone 01:14.096 80
15 V. Liuzzi Force India F1 Bridgestone 01:15.095 64
16 A. Wurz Honda Bridgestone 01:15.440 49

 

bmw_keci_679592734.jpg

 

bmw_keci_yakin_662112948.jpg


Yorumlar

  1. yanlız sana degil adindar arkadasa dedim yanlışlık olmasın!

  2. burada bütün suç senin ben büyüklük edip özür diliyorum hiç degilse!

  3. Sonucun böyle olacağını söylemiştim sana değil mi? Fark bu işte TRF1'in farkı. 🙂

  4. pardon kardeş bir daha yok zaten ugrasılmaz konular bos işler!

  5. arkadaşlar lütfen kişisel tartışmaları msn den falan yapalım. rica ediyorum.

  6. evet çok pist dısı görecegiz heycan olacak kimimiz sevnecegiz kimimiz delirecegiz!

  7. Massa pist dışına çıktı kırmızı bayraklar sallandı.Dünde Kimi çıkmıştı Tcsiz arabayı sürmek zorluyor pilotları limitleri geçtiği anda direk pist dışı bu sene yarışlar daha heyecanlı olacak.

  8. Anladım şimdi :)).Testlerde kanıtlanacak birşey yok henüz.Her takım yeni şeyler deniyor Renault fabrikadan çıkan arabayla testlerde.Bu testleri bir ölçü olarak kabul edemeyiz.Bmw için şunu söylüyorum tasarımı mükemmel bir araç yapmışlar umarım başa güreşirde daha zevkli yarışlar izleriz.Renault ve Williams hatta Toyotayıda sayarsak bu yıl mücadele çok çekişmeli geçecek gibime geliyor.

  9. mclaren fan avatarı

    ben mclarenenin tur derecelerini beğendim heiki massa dan 0.9 sn geride ve uzun sürüşler yapmışlar,dayanıklılık çok iyi gidiyor…heikinin de mclarenin acemisi olduğunu söylebiliriz,takım vites kutusu üzerine çalışmış bugün önemli faktör 4 yarış kullanılacak vites kutusu bakalım bugün lewisimiz ne yapacaklar

  10. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    yha bugunun derecelerını nerden canlı takıp edeblıorz yada sıtemzde nezmn yayımlancak merak yaptık:D:D

  11. McLaren01 kardeş bende williams ı seviyorum eski tuttuğum takımı niye kötüleyimki sadece eski başarılardan uzak kalıyor demek istedim eğer size karşı bir saygısızlığım olduysa affola.tabiki reno geçen yıla oranla daha başarılı olur ama şampiyon olamazlar demek istedim. herkese iyi günler.

  12. McLaren01 kardeş bende williams ı seviyorum eski tuttuğum takımı niye kötüleyimki sadece eski başarılardan uzak kalıyor demek istedim eğer size karşı bir saygısızlığım olduysa affola.tabiki reno geçen yıla oranla daha başarılı olur ama şampiyon olamazlar demek istedim. herkese iyi günler.

  13. bmw//bmw kusura bakma ama senin kadar kötü yorum yapan birini görmedim.Williams doğrulamaz trabzon gibi dedin ya olay burda bitiyor aslında.Geçen yıl Williams Rosbergle çok istikrarlı yarışlar çıkarttı.Testlerdede 2. gün için iyi bir derece elde ettiler.Bmwyi gözünde yükseltmek için diğer takımları aşağılaman çok kötü ve gereksiz bir şey bana göre.Renaultya gelince belki şampiyon olamazlar ama geçen yıl ki kadarda sönük kalacaklarını sanmıyorum.Testlerde çeşitli şeyler denenir derecelere bakarak birşeyler kanıtlanamaz gerçek güçler ilk yarış Avustralyada belli olur.

  14. williams iyi yolda!!

  15. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    görkem yılmaz, şasilere çok fazla parça eklemek iyi değil.. demişsin. rasgele eklemiyorlarki. sonucta bu aerodinamik parçalar sayesinde takımlar hızlanıyor motorlar sınırlandırıldığı için. rüzgar tünelini ve CFD (Bilgisayar tabanlı sistem) i en iyi kullanan ve bu şekil değişik aerodinamk parçalar (işe yarayan) çıkaran takımlar hızlı olabiliyor. ancak gel görki bu aerodinamk parçalar yüzünden araçlar diğer araçların hava koridoruna rahat şekilde giremiyorlar. Bu arada BMW aldatılmıştamı boynuzları çıkmış 😛

  16. bmw nin bu yıl iyi seyler yapabilecegini düsünüyorum ama sanki aracın sasisi TC siz bir yapıyo sahip degil gibi geliyo bana!!

  17. VEGA_NİTRO senin konusmaman lazım hele görkem ve benim oldugun yerde hiç konusmaman lazım hala mı uslanmadın sen cnnturk bitti oradan kaçtın sıra burada mı sen bilirsin her zaman tartısmaya acıgız yine kaçma ama haksız çıkınca!!!!

  18. kiminin en büyük rakibi massa gibime geliyor. sanırım sanslı olan kazanir.

  19. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    yha bu bmw//bmw nın yorumları gulmekten kırıp gecırıyo bızı yha kubıca 1.12.2 yapmıs ozmn kubıca sampıyon olcak zuhahahahaha 2005-2006 da alonsonun ben testlerde dogru durust en tepede oldgunu gormedm ama sonuc sampıyonluk gecen sene rraıkonen aynı sekılde sonuc sampıyonluk sen fazla korku fılmı ızlıyosun herhalde ısın gucun renaultla ugrasmak ama renault sana ve senın gıbılerle alonsoyla gereken dersı verecek

  20. test sonuçlarına bakıp şampiyonluk naraları atanlara gülüyorum :)) ona bakarsanız geçen sene de raikkonen hep 5-6 oluyodu sezon öncesi testlerde, şimdi maccamı şampiyon olcak diyelim, napalım, ne edelim, bi akıl verin hadi 🙂 ama bence susup yarışları bekleyelim 🙂

  21. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    şasilere çok fazla parça eklemekte iyi değil aslında çünkü hava ile sürtünme fazla olur bu seferde otomobilin performansı düşer.

  22. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    Ne oluyo yaa daha ocak ayındayız ve test haftasının 1.günü bitti bazı ferrariciler şimdiden 2008 in en dayanıklı !!( nasıl dayanıklıysa ? )ve en hızlı aracı ilan etmişler.Geçildiğiniz zaman aynen ferrari kadrosu burda olsun!! kaçmak yok ok ? Bu arada bmw ne yapmış öle yaa bence çok fazla parça monte etmişler aracın üstüne şu anda bir çok takım yeni araçlarını sade bi şekilde tanıttılar modifikasyonlar şubatta başlar! sanki diğer takımlarda aracın üstüne parça ekleme yeteneği yok !

  23. BMW harika görünüyor, göründüğü gibi hızlı da olur umarım.

  24. Abi yapmayın ne şansı neden bahsediyosunuz, şansa aero paketi mi bulunurmuş. Bu arada BMW'nin arabası çok şekil oldu diye çok hızlı olacak diye bi kaide de yok. Genelde çok agresif aero paketler hüsranla sonuçlanır, ama GENELDE…

  25. Sauber Formula 1 tarihinin en modern rüzgar tüneline sahipti 2004 yılından beri. E sonra BMW'nin eline geçti o. Yani şans olması biraz garip karşılanır. Haksızlık olur bence de.

  26. arkadaşlar bmw o paketi şansla buldu diyenlere gülüyorum bmw torbanın içindenmi çekiyor paketleride şansa biliyor f1!en iyi rüzgal tüneline sahip bir takım. geçen hafta burda kubica 1.12.2 sn yaptı f1'den ne kadar anladığınız belli oluyor aynı araçlar arasında 1.5sn farkmı varda bmw şansa buldu diyorsunuz bunun cevabını yarın pistte alısınız williams ise artık öldü gibi birşey trabzonspor dan farksız hep değer kaybediyor reno bırak alonso'yu schumi yi getirse şampiyon olamaz.

  27. Boşver Taner umutbg gibi insanlar forumları karıştırmak içindirler. Mesajla ve lafla durmaz bunlar. Tanıyorum çünkü diğer sitelerden umutbg'yi (gerçek taraftar olmadıklarındandır belki yaptıklarının nedeni)… sezar'ın dedikleri bana mantıklı geldi.

  28. umutbg, ferrari öndeyken bişe olmuyorda neden McLaren önde olunca problem oluyor? diyorsunuzki McLarenciler fazla oy atmış, ferraricilerin daha önce fazladan atmadığınıda ispat edebilirmisin, edemezsin o zaman tartışmıcan kabullenecen bazı şeyleri.

  29. Bu arada Massa cok iyi is cikarmis, TC siz suruse alisiyor sanirim, Raikkonen de sanirim bugun dayaniklilik uzerine calisti, Takim iyi calisiyor, Iddia olsun diye soylemiyorum ama maalesef bu sene F2008`le basa-bas yarisacak arac yok..

  30. Williams,2008 de BMW2nin yerini mi alacak yoksa? Şimdi biz Ferrari-Mclarenmercedes-Williams üçlüsü ile mücadele edeceğiz sanki.Ben bu tesylerde bunu gördüm.Tabiki burada yapılan hızlar ölçü olamaz.Mart ayına yalastıkça hangi takım başa güreşir daha iyi göörülebilecek.(RENAULT)

  31. tifosiler hazırlanın bu sene bütün yarışları domine edeceğiz ben şahsen şimdiye kadar ilk kez bu kadar güçlü bi araç görüyom F2008 benim için bundan sonra BİYONİK araçtır gerek aero olarak gerekse diğer faktörler olarak özellikle ön kanat için öndeki araçlara dikkat çekerim yoksa bu kanat ısırır yani ÇEKİŞ KÖPEKBALIK'lı BİYONİK F2008 lakaba bak be heyt be.. :)))

  32. Gecen sezon boyunca BMW`nin F1.07 paketinin biraz sansla bulunmus bir paket olabileceginden bahsetmistim, Bazi arkadaslar oyle sey mi olur tavla mi bu gibi laflar etmislerdi, Tabiki tavla gibi sans degil ama Arac olusturulurken ilk planlanan felsefe biraz sans isi oluyor cunku sonraki gelisimler hep bu felsefenin uzerine kurulmak zorunda. Bu sebeplerden dolayi Bmw`nin gecen sezonki basarisini ben biraz sansa baglamistim, Bence sifirdan tasarim yerine F1.07 uzerine calisilmaliydi diye dusunuyorum, Umarim ben yanilirim umarim Bmw yine cok guzel isler basarir ama benim dusuncem bu yonde maalesef..

  33. go ferrari go

  34. yine mi gol değil beaaaa!!!fernandoyu yarın geldiğimde 1. görmek istiyorum.

  35. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mclaren-mercedes nikli arkadaşım…sana şöyle söyleyim. o ankette 3 haftadır ferrari'nin oyu mclarenden hep daha fazlaydı. 3 haftadan beri ve düne kadar önde olan ferrari'ye bugün mclaren oyları fark açmış bu normal mi?

  36. zuhaha güleceğim yoktu ne işinden bahsediyorsun arkadaşım sen insanların üzerine yapmadığı şeyi yapmış göstermekten ne elde ediyorsun anlamadım??? Bu arada adindar kardeşim anladım senin ne demek istediğini ama sonuçta insan ister istemez karşılaştırma yapıyor sadece TC ve ECU dan dolayı araçlarda gerileme olmıcak aero olarak araçlar kapatıyor zaten bu açığı..

  37. arkadasım bu işi sen yaptın herhalde dediklerinden onu anladım!

  38. şenol, geçen sene ocak ayında yapılan derecelerle şu yapılan dereceleri kıyaslaman yanlış bence… nedenini söylememe gerek bile yok.

  39. massathebest avatarı

    ilk sıradakine bakın boşverin araç şekli oy sayısını. acaba en üstteki ismin massa olması mı test sonuçlarından başka herşeyin konuşulmasına sebep?? daha önce hiç tc'siz araç kullanmamış birinin, 1 yıl kadar tc ile yarışmış pilotların (vay be ne uzun bir süre)önünde olması mı kabul edilemez yoksa? tebrikler felipe böyle devam. tc'liymiş tc'sizmiş vız gelir bize. 3 tekerle bile yarışsak yine geçeriz.:)

  40. alonso motor patlatmış sanırım.bi sitede dumanlı fotograf vardı.

  41. birinci resimdeki görüntüde aracın öndekivikingk boynuzları biraz daha yere doğruaçılarının düşürülmesi lazım gibime geliyor.ahada buraya yazdım.e bi zahmet bmw de alıvesin gari…!!!

  42. boynuzlarla iş olmuyor buyıl BMW için hayal kırıklığı olacakmış gibi geliyor derecelere bakılırsa massa kimiye 0,8 saniye fark atmış garip!!!!!!!

  43. BMW'nin boynuzlar garip olmuş. Sanırım 2005te olması lazım garip dizaynlı ön kanattan sonra BMW'de gördüğüm en garip şey.

  44. Mclaren en güzel araba anketinde bile hile yapmış baksanıza…Sanırım alışmış kudurmuştan beterdir lafı buraya cuk oturcak:D Mclaren heryerde kendinin ne olduğunu belli ediyo:D

  45. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet en güzel otomobil anketinde hile vardı bunu siteye ben bildirdim 🙂 daha düne kadar ferrarinin oyu mclaren'in 2 katıydı. bir mclarenci anlamış olayı sürekli siteyi kapatıp açarak tekrar tekrar oy kullanmış takımına :)))

  46. umutbg arkadaşım niye heyecanlanıyorsunki anlamadım siz iki kat öndeydiniz şimdide biz iki kat sizden öndeyiz bunda gocuncak bi durum yok biz burda taraftar yarışı yapmıyoruz herhalde..

  47. gerçekler acımıdır sen nediyosun kardeşim daha dün ferrari iki kat daha öndeydi ankette nasıl olduda mclaren 1000 oldu akıllı konusun akıllı bu işlerle olmaz zaten belli ferrarinin mi taraftarı fazla mclarenini mi bunu herkez bilir!!!

  48. ne bu ne hep derecelere aldanmayın derecelere aldanmayın birazda aldanmak lazım her testte ferrari bu kadar hızlıyken..Yani kardeşim bosuna kendini avundurma ferrari uçarak geliyo!!!!

  49. Lewis geçen sene Ocak ayında yeni Mp4-22 siyle 1.11.120 yapmıştı yani derecelere aldanmayalım takımlar yeni parçalar ve dayanıklılık testlerine ağırlık vermiş durumda ayrıca son dakikalarında testlerin Alonso kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu..Buarada umutbg arkadaşım gerçekler acıdır arkadaşım işine gelirse :)))) Yanlız ankete BMW'yi koysaydınız şuan 1.ci olurdu herhalde gerçekten McLarenden sonra 2.ci takımım BMW'ydi ki 2006 dan itibaren sempatim arttı şimdi gerçekten bu adamlar çok iyi iş yaptıklarını gösteriyorlar ama asıl önemli olan performans bakalım F1.08 pistlerde nasıl olucak..Ön kanat baya şekil olmuş harbiden…

  50. wallaha mclareciler ugrasmıssınız anket için işiniz yok mu sizin bizde anlamadık biri durmadan atmıs komik olmayın yaw gercekci olun!!!

  51. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bmw-sauber f1.08 harbiden savaş uçağı gibi oldu.ama fia o kanatları çıkartabilir 2006daki ikiz kule kanatlarını hatırlıyorum 🙂

  52. Süper olmuş gerçekten!Ama bu kanatlar pilotların konsantrasyonunu bozmazmı?tam görüş izasında da..

  53. mclaren fan avatarı

    bunlar iyice modifiye olayına girdi..alta neon falan da takar bunlar yakında hazır gece yarışlarıda var…

  54. ovvvvvvvvvv harbiden dehşet olmuş.inşallah heidfeld bu sene yarış kazanır vede bmw rekabetçi olur.

  55. mclaren fan avatarı

    vay dehşet bir bmw

  56. Ertan Akkaş avatarı

    Abi kanatlar arabayı çok feciii yapmış yaaa inş yarışlarda kullanırlar

  57. KiMi Matias İce Man avatarı
    KiMi Matias İce Man

    Bmw'nin kanatları ortalıgı yakıyor valla dilerim ki şampiyonlukta onlarda olsun harbi harbi Bmw bu sene baya iş çıkarıcak

  58. Ertan Akkaş avatarı

    BMW nin kanatlar tek kelimeyle SÜÜPPER ama Forza Ferrari…

  59. Ertan Akkaş avatarı

    McLaren herkes gider mersine biz gideriz tersine hesabı ön krenaj kapağının deliğinin arabanın arkasına doğru değilde önüne doğru yapmış 😀

  60. mclaren fan avatarı

    yanlız bu vettel çok iyi pilot takım arkadaşına bile 1 sn takmış bravo

  61. ewt ya en azından canlı dereceleri görebileceğimiz bir site warmı??

  62. hangi site o arkadaşım paylaşım yapabilirmisiniz tur zamanlarını canlı takip yapabileceğimiz bir site var mı acaba arkadaşlar…

  63. Kimi 1.12.271 ile 1. görünüyor yabancı sitelerde.Ferrariler hızlı görünüyor.Bakalım gün sonu neler olup bitecek.

  64. kovalainen beni yanıltmadı iyi pilot ve dahada iyi olacak reno bu pilotu kaçırmasa iyiydi mc larende de iyi işler çıkaracak yetenekli pilotları severim hangi takımda olursa olsunlar

  65. mclaren fan avatarı

    mclaren tekerlere kapak takmış

  66. ya biz ne dedikki sadecce kendi fikirlerimi söyledim

  67. EN BÜYÜK RENAULT + ALONSO

  68. mclaren fan avatarı

    yahu ilerismi var bunun adam daha 5 tur atmış oturduğu koltuğu bile ısıtamamıştır daha..

  69. geçen hafta kubica burada 1.12.2 yapmıştı galiba..

  70. macleren ler yavas kaldılar biliom bu bir test herkes farklı farklı ayarlar denedigini bakalım ileride ne olcak

  71. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    alonso r28 r28 :D:D özledıgımız gıbı ust sıralarda r28 hızlı dıyeblrz galıba:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir