Red Bull Spa'da, Brawn ise Tüm Sezon KERS'i Reddediyor

yazar:

kategori:

Milton Keynes kökenli takım geçtiğimiz hafta sonu yapıtğı açıklamalarda Spa’da şampiyonluk umutlarını devam ettirmek için KERS’i kullanabileceklerini söylemişti.

Christian Horner, Spa’da KERS’i kullanmanın tehlikeli olabileceğini ancak İtalya’da bu kararı tekrar gözden geçirebileceklerini söyledi.

Horner “Spa Silverstone’a göre çok farklı değil ve orada güçlü aracımız vardı bu yüzden şu aşamada KERS’i kullanmak tehlikeli olabilir.”

“Spa’nın ardından Monza için karar vereceğiz.Bu sezon başında hazırlanan Red Bull/Renault KERS’i olabilir. Bunu geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Ross Brawn ise şu aşamada KERS’i çalışması halinde çok iyi, çalışmaması halinde Red Bull için felaket olabileceğini söyledi.

Brawn “Fantastik bir karar da olabilir felaket de olabilir. İkisinden birisi. Çabalarına saygı duymalıyız. Ben sezon ortasında hiç test yapmamışken KERS’i kullanamam. Ancak onların biraz deneyimi var ve fayda sağlayabilirler.”

“Bizim ilk günlerde biraz oldu ve ben onun Renault’nun sistemi olduğunu tahmin ediyorum ve o sezonun ilk başlarında bir kaç yarışta kullanıldı.” dedi.

Brawn ayrıca Mercedes-Benz’in teklifine rağmen KERS’in kendileri için bir olasılık olmadığını söyledi.

Brawn “Bu bizim için bir seçenek değil. Mercedes ve Mclaren kibarca bu teklifte bulundular ancak motoru  araca koymada çok geç kaldık çünkü şasi ve vites kutusunu modifiye etmek zorunda kaldık.”

“Soğutma sistemi optimize edilmedi, çok fazla yağ soğutması var, yeteri kadar su soğutma yok. Aracımızda KERS’i kullanacak kadar yeterli safra yok. Mclaren Mercedes sistemi muhtemelen en hafif olanı ancak araçtan alınacak yeterli saframız yok bu yüzden bir seçenek değil.” dedi.


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    luris sana katılıyorum. Spa'da da çok işe yarayacak bence pist haritasına bakıyorumda, ilk virajdan sonra Les Combes'e kadar en yüksek hıza ulaşılıyor oradada frenleme olacak. Rivage'den aşağıya doğru inmeden öncede frenleme yapılacak. Pouhon virajı apeks yapılarak tam gaz geçiliyor yine sonrasında Fagnes'de frenleme var. Stavelot'tan sonrasıda tam gaz gidiliyor sonra tekrardan Bus Stop'ta ağır frenleme var. 1. ve 3.sektör full gaz zaten KERS'i doldur doldur harca 😀

  2. gokhan cinar avatarı

    bence de spa da çok işe yaramayabilir. ancak monzada çok kullanıslı olabilir.monza da kers i doldurmaktan çok kullanılacak yerler çok güzel çok iyi avantaj saglayabilir

  3. bence spada da çok işe yarayacak, sadece start düzlüğüne göre bakmamak lazım, ardından gelen çok uzun bir düzlük daha var

  4. spa'da start-finish düzlüğü ile ilk viraj arasındaki mesafe oldukça kısa olduğundan artık alışkanlık haline gelen KERS li araçların startta fazlaca yer kazanmasını bu yarışta göremeyeceğiz. bunun yanında spa zaten frenlere fazlaca iş düşmeyen bir pist. bence fayda sağlamaz. ama Görkem'in dediği gibi monza, kers için harika bir yer. 300+ hızlardan çok ağır frenlemeye geçilecek yerler var.

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Monzada kullansınlar zaten çok büyük avantaj sağlayacak. 1.-4. ve son viraj Parabolica'da çok güzel KERS doldurulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir