Hamilton Mercedes’ten Yıllık 77 Milyon Dolar mı İstiyor?

yazar:

kategori:

Bugün çıkan söylentiler oldukça ilgi çekici. Son dünya şampiyonu Lewis Hamilton’un Mercedes’ten yeni anlaşmasında senelik 77 milyon dolar istediği iddia ediliyor.

Geçen sene şampiyon olan Hamilton’un gelecek sene için anlaşması bulunmuyor. Taraflar yeni anlaşma konusunda görüşmeleri sürdürüyorlar ancak iddialara göre menajeri olmadığı için görüşmeleri kendi başına sürdüren Hamilton’un istediği para nedeniyle görüşmeler tıkandı.

Times gazetesinin haberine göre Hamilton 3 senelik 231 milyon dolar istiyor. Bu senelik 77 milyon dolar, haftalık 1.5 milyon dolar anlamına geliyor. Bu iddialar doğruysa ve anlaşma kabul olursa Hamilton Formula 1’deki en çok kazanan sürücü olacak.

Gazetenin haberine göre Hamilton’a yakın kaynaklar, Vettel ve Alonso gibi isimlerin kazandıkları paralar nedeniyle Hamilton gridde en çok kazanan isim olması gerektiğini düşünüyor olduğunu dile getiriyorlar.

Alman medyasına konuşan Toto Wolff ise haberler karşısında şaşkın. Wolff “Bu rakamlar kesinlikle hayal ürünü.”

“Mercedes olarak verimliliğe adandık. Pilot maaşlarında da durum aynı şekilde.” dedi.

Hamilton griddeki en iyi ve en tanınan isimlerden olsa da Mercedes pazarlıkta en iyi araca sahip olması kozunu kullanabilir.

Wolff “Bu tür konularda asla mükemmel durumda olmazsınız ancak Lewis bizimle olmak istiyor, biz de onu tutmak istiyoruz. Bu yüzden iki taraf için iyi bir orta nokta bulmalıyız.”

“Görüşmeler zaman alıyor. Benzer fikirlerimiz var ancak önemli olan bunları anlaşmaya dökmek.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton Mercedes’ten Yıllık 77 Milyon Dolar mı İstiyor?” için 31 yanıt

  1. 77 milyon aman tanrım!
    Rosberg varken bu kadar kolay isteyemez bu paraları. Tabi ki iki pilotta da kıyaslanamaz fakat mercedes’in elini güçlendirir. Alonso içinde yeni bir umut 😀 Ferrari değil orası mercedes ve ellerinde bu kadar dominant bir araç varken hiç sanmam bu paraların ödenebileceğini.

    Sezon sonuna kadar sürer bu pazarlıklar.

  2. Yahu arkadaşlar bu kadar da gömmeyin pilotları Maldonado gelse Mgp ye şampiyon olurmuş !!!
    Maldonado nun 2012 de altında gayet iyi bi arac vardı galibiyet alan ee ne oldu

    Rakiplerinin durumu ne olursa olsun galiibyet almış bi aracla sene içinde cok dalagalı bi performans çiziyorsa o pilotun teknik bilgisini sorgulamak gerekir gerek arac ayarı grekse yarış içindeki her duruma yanıt verebilecek bilgi ve becerisi olması bi pilotun en cok aranılan özellğidir bence

    Hep denilen bişey vardır Alonso Ferrari döneminde sıralamada geride kalsa startlarda öyle konumlandırıyorki aracı bircok pozisyon kazanıyordu

    Bu sene göreceğiz Lotusu Grosjeanı sırf sponsor uğruna testlere çıkarmadılar adil şekilde Maldonadonun nasıl geri bildirim verebileceğini göreceğiz muhtemelen sezon başladıktan sonra Grosjeanın bildirmleri doğrultusunda aracı geliştirecekler ama Williams Redbull varken bi halt edemeyecekler!!! Bu yüzden ne yaptığını bilen tecrübeli pilot her zaman tercih sebebidir al Bottası al Maldonadoyu mantığı olmaz zaten takımlarda bu mantık olsa MGP 2012 sonun Schumı ile yollarını ayırmaz 2013 14 tede devam ederdi…

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettel istese anlarım adam 4 kez şampiyon olarak gridin en değerli pilotu hamiltona ne oluyor aşk acısını takımdan mı çıkarmaya çalışıyor ?

    1. rambo testlerde yoktun yorumlarını göremedik sen yokken merso lar mührü bastı gitti vettel gelecek dertler bitecek dedin verdin bize gazı koyboldun ortadan

  4. Verimliliğe adandıkları için mi almanlar arasında en şişme fiyatlarla satis yapıyorlar, kaç kat daha pahalı motorların gelmesini varlık savaş ı gördüler trasş bahane onlar….. mb bu kadar ileri dominasyon kurduysa pilotu en fazla kazanan olmalı zamanında ödeyenler de prestij için ödüyordu. Fernando dan daha fazla kazanmalı bu çocuk. Vermeseler kovsalarda fark etmez fernando, 4 şampiyonluklu vettel daha az almaz artık. Sanki ayrton, michael kendi dönemlerinde hak ettiklerini aldı.

  5. 77 milyon nedir yahu!!! Koyun kıçına tekmeyi gitsin. O parayı verenide bulamaz. Motor değiştirirsek harcamalar artar diyen Mercedes bu parayı bu adama verirse samimiyetsiz davranır.

    Al Maldonadoyu bırak 77 yi üstüne para alırsın. Maldonado da bu araçla zaten dünya ikincisi olur.

  6. Bu rakamlarin telafuz edilmesi bile sacma. Yalniz sadece Mercedes’in eli degil Hamilton’in elide kuvvetli. Bu sene Mercedes onde olacak gibi duruyor fakat gelecek sene diger takimlarla fark kapanabilir ve o zaman da Hamilton gibi iyi bir pilota ihtiyaclari olacaktir. Mercedes gibi bir takimda eminim tum olasiliklar degerlendirilecektir.

  7. O araca az buçuk yetenekli ve tecrübeli bir pilotu koysanız sezonu ilk üçte bitirir. Hamilton’a 77 milyon vereceğime yarı fiyatına Bottas-Hulkenberg ile yarışırım. Ne de olsa WDCde ilk üç garanti, şampiyonlukta çok makul bir hedef.

  8. Ne Hamilton, ne Vettel, ne Alonso ne de bir başkası 80 milyon doları geçin bana göre 50 milyon doları bile hak etmiyor. Tamamen kişisel görüşüm yazıktır verilen paralara. Sürücünün çok fazla fark yaratamadığı bir sistemde bu kadar fazla parayı vermek çok saçma.

    Bu nasıl bir düzen arkadaş. Bizim bırakın bir arada görmeyi hayalini bile kuramayacağımız, mantığımızın ve hesabımızın yetmeyeceği paralar bunlar. biz de burada bu adamların reklamlarını yapıyoruz hayrına. adamların kazandığı paraya bakınca resmen mallık valla 🙂

  9. yıllık 33 milyon alırken 77 milyon istemek ? % 133 zam.bana patron olarak elemanım bu istekle gelse bu kesin ayrılmak istiyor diye düşünürdüm.
    ve royalın dediği gibi vettelin maaşı gerçekten 80 mi !

      1. uçuk rakamlar.80 milyonun doğru olduğunu tüm yazılanlara rağmen sanmıyorum.50 milyon diye aklımda kalan rakam var oda ferrarinin marka ve onurunu kurtarmak pahasına son sezonda takım arkadaşına yenilen şampiyona rağmen.ama kaynağınıda hatırlamıyorum.kaldıki 50 bile çok fazla bu spor için bu seyirciler açısından kötü.her halükarda bu sporu izlemek için daha fazla para harcamak demek doğru orantısal olarak.yukardaki yazdıklarından sadece forbes var en güvenilir oda diğerlerinden kopyaladıysa ki bu muhtemel.80 milyon; çüş derim hemde çüş demek le kalmaz başka şeylerde derim.bu miktarı veren takım varsa onada ne derim oda bende kalsın 🙂

        1. bence 7 sene önce raikkonen’e 50 milyon veren takım şuan vettel’e 80 milyon rahat rahat verir. sonuçta enflasyonu hesaba kattığımızda 2007’deki 50 milyon şuan aşağı 65 milyon civarı paradır. vettel’in 4 kez şampiyon olarak geldiğini de düşünürsek.

          ha bu parayı kimse haketmiyor doğru. ama vettel hiç haketmiyor.

          1. ama 7 sene önce kazanılan paralar şu an f1 de kazanılmıyor.küresellikmi,f1 in kötü yönetilmesimi,sponsorların daha az para vermesimi ? neye sayarsak sayalım sonuç aynı.
            ayrıca kimi ye 7 sene evvel 50 milyon verildiyse bu beni onun taraftarı olarak mutlu eder ki kimi o zamana kadarki en yüksek ücreti almışmıdır evet ama bu rakam 50 milyonmu ? yoksa buda bir kopyalamamı ? yani cevap bekleyen xxx sorular ?

  10. Geçen sene sorunsuz bir haftasonunda Hamilton kazanırken Rosberg ancak üçüncü olabilseydi Hamilton rahat rahat bu parayı kabul ettirebilirdi. Ancak o kadar sorun olmasına ve birbirlerini engellemelerine rağmen 1-2 konumu pek değişmedi. Mercedes’in ‘Sen olmasaydın Rosberg şampiyon olacaktı zaten’ deme hakkı tamamen elinde.

    Mercedes ücret indirimi istiyor. Bu istediğini alacak. Veya “Hamilton 2016’da Mclaren’de/Ferrari’de” haberini okuruz.

  11. alonsoya 30 verın yıllık her yıl sampiyon olurda tabıkı 77 mılyon cok fazla

  12. Tam sacmalik.Danica Patrick bu aracla rahatlikla ikinci olur.
    Alonso ve Vettel yarisina gelir.Fasulye gibi nimetten sanmasim kendini.

  13. Bu rakam çok uçuk ve gerçek değildir. Anlaşmanın sağlanamamasının nedenlerinden biri büyük ihtimal para olabilir ama bu kadar uçuk bir rakamı isteyeceğini zannetmiyorum. Anlaşamıyorlarsa da bence kesinlikle Hulkenberg o koltuğu fazlasıyla hakediyor. Zaten Mercedes’in şuanki aracıyla Rosberg ve Hulkenberg şampiyon olabilecek pilotlar yani Hamilton gitse Hulk gelse takım gene o kadar puan toplayabilir ve hem takımlar hemde pilotlar şampiyonluğunu kazanabilir bu araçla.

    1. Bir şey daha ekleyeyim; Şampiyon pilotlara bence 25 30 milyonu geçmeyecek bir maaş vermeleri üstüne galibiyet bonusları eklemeleri en mantıklı seçenek bana göre. 3 4 milyon galibiyet bonusu ekleyin sözleşmeye ne kadar başarılı olursa o kadar para kazansın. Tabi ki 2. olması başarısızlık değil ama bu seçenek en mantıklısı bana göre.

  14. Hamilton fazla para yüzünden anlaşamayıp kaymak şampiyonluktan olursa Alonso ile bir ortak noktaları daha olacak.
    Kimden fazla para alması lazım Vettel’den, Alonso’nun Kimi’nin aldığı paralar gerçek değerleri değil. Hamilton’ın da sürüşü dışında abartılacak bir tarafı yok eflasyona göre zam yapın anlaşın.

  15. 77 milyon uçuk bir fiyat. Hatta ban göre 50’de çok fazla. Takımda zaten Nico Rosberg var. Geçen sezon Hamilton ile son yarışa kadar mücadele etti. Mercedes bu parayı vermektense Wehrlein’i veya Hulkenberg’i, olmadı Bottas’ı koltuğa getirip istediği puanları toplayabilir. Wehrlein’i bilmiyoruz ancak Hulkenberg ve Bottas elindekinden maksimumu çıkaran pilotlar. Takımın yerinde olsam sezonun başlamasını en azından sezonun orta bölümüne gelinmesini beklerdim. Pilotlarıma bir bakardım, Hamilton fiyat düşürmüyor mu? hemen elde ettiği sonuçlara bakarım. Rosberg ile eşit mi gidiyor? Yola devam etmezdim. 70 milyon çok çok çok büyük bir para çünkü. Ama Hamilton Rosberg’e fark atarsa ve formu yüksekse o zaman devam ederdim 70’i de verirdim. Olay performansına bağlı. Ama Rosberg kendisine yakın olursa Mercedes zaten Rosberg var diyip Hamilton ile sözleşme yenilemeyebilir.

    1. son yarışa kadar nasıl mücadele ettiği ortada. mercedes’in marka değerini arttıracağına düşürerek ve takımın daha fazla 1-2 yapıp daha başarılı bir sezon geçirmesini engelleyerek. spa’da bir mercedes pilotu yuhalandı. ola ki şampiyon olsaydı takım daha fazla sıkıntı çekecekti. performans anlamında zaten hamilton rosberg’e farkı attı. takımlar biraz yaklaşsa o zaman daha da anlaşılacak bu fark.

      —-

      bir de vettel 80 milyon dolar alıyor zaten. yani hamilton’ın 77 alması onu en çok maaş alan pilot yapmaz. raikkonen 2007’de 50 milyon alıyordu senelik, massa sanırım 8-12m civarı birşey alıyordu, gösterdiği performans oratada.

      1. rakamlar için bir kaynak var mı?

  16. otomobile bu kadar bağlı bir sporda kimseye okadar para vermem ,fiyat/performans oranı berbat olur. Bottas gelir yerine doğruysa

    1. Aynen öyle. Zaten bir süredir en hızlı olan takım resmen sezonu domine ediyor.
      Hamilton’ı severim ama hiç bir pilota, Mercedes konumundaki bir takım bu paraları
      vermez ve vermemelide.Alonso ile Hamilton’ı takas etsinler:) Veya sudan ucuza
      Bottas gelsin….

  17. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu paranın 10’da 1’ine Bottas’ı Mercedes kokpitine oturtur Toto Wolff.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Haklısın o paranın 10’da 1’inden daha aza Bottas,Hulkenberg gelir ama Hamilton’ın marka değeri var.

      Hamilton McLaren’den ayrıldıktan sonra McLaren’in popülaritesi ortadaydı ama Alonso gelince tekrar gündeme gelmeye başladı.

      Yıldız pilot her zaman kazandırır.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Hamilton marka değeri elbette çok yüksek ama senelik 77 Milyon $’a değer mi orası meçhul. Mercedes bu parayı Hamilton’a vermez.

        Bu parayı Formula 1’de hakeden bir pilot olduğunu düşünmüyorum. Takım arkadaşın senelik 20 Milyon alırken kimse sana 77 Milyon vermez.

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Haklısın o para çok fazla zaten o rakamların hayal olduğu belirtilmiş.

          Ama Rosberg’den fazla ücret alması gerekir.

      2. Hamilton’ın ismi büyük evet fakat Mclaren Ham gittiği için popülaritesini kaybetmedi başarısız sonuçlar aldığı için bu duruma düştü. Hamilton’ı Hamilton yapan Mclaren’dir bunu kimse inkar edemez ve tek Alo geldiği için tekrar bu duruma gelmedi Mclaren, Hondanın spora dönmesiyle ciddi yenilendi Mclaren. İnsanlar Mclaren-Honda ikilisinin geçmişteki başarıları yüzünden heyecanlandılar buda büyük bir etken ama eğer 2-3 sene içinde başarılı olamazlarsa gene popülaritesini kaybedecekler.

      3. aynen alonzo gelene kadar doğru düzgün haber bile cıkmıyodu McLaren’den

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir