Renault R28'in Performansı Hakkında İyimser

yazar:

kategori:

Renault takımı dün ilk defa Fernando Alonso tarafından kullanılan 2008 aracı R28’in ilk gününün beklendiği kadar iyi geçtiğini söyledi.

Resmi olarak önümüzdeki hafta Paris’te tanıtılacak olan R28 ile Alonso dün 39 tur attı. İlk zamanlarda sistem kontrolü yapan takım günün sonlarına doğru uzun sürüşler gerçekleştirdi.

Teknik Direktör Bob Bell "40’ın altında tur attık ve araç oldukça sorunsuzdu. Bu yeni bir aracın ilk gününde beklediğiniz en iyi şeydir."

"Eğer hava koşulları iyi olsaydı aracı tam zamanında piste çıkarabilirdik. Genel olarak gerçekten pozitif bir gün geçirdik." dedi.

Alonso diğer takımlar ile karşılaştırma yapmak için henüz erken olduğunu söylesede R28 ile ilk günden memnun olduğunu belirtti.

Alonso dünkü testlerin ardından "Yeni bir aracın ilk gününde her zaman sistemlerin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edersiniz ve biz bugün bunu yaptık. Yavaş yavaş tur sürelerini çoğalttık ve gün sonunda 14 turluk bir bölüm yapmayı başardık."

"Herşey iyiydi ancak diğer takımlarla karşılaştırma yapmak için henüz çok erken ve bugün amacımız bu değildi. İyi olan ise çok az problemle karşılaşmamızdı. Yarın çalışmalara devam edeceğiz." dedi.


Yorumlar

  1. bence bu yeni araçlar fernando alonso eski günlerine dönecektir özellikle renault için konuşmak gerekirse 2007 mayısından beri bu araç üzerine yoğunlaştılar aracın görüntüsü beni pek tatmin etmesede ilk günki sorunsuzluk çok iyi zaten renault,un bu sezon rekabetçi bir araç yapacağına bende Alonso kadar inanıyorum özellikle dayanıklılık ön planda olacaktır tıpkı r-26 da olduğu gibi. Foza Alonso Forza Renault… Go r-28…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir