Mercedes En Yakın Araçtan 1 Sn Hızlı mı?

yazar:

kategori:

2015 Formula 1 sezon öncesi testlerin geride kalmasıyla takımlar arasındaki güç dağılımı merak ediliyor.

Mercedes aracının kesin bir şekilde önde olduğu düşünülüyor. Onların arkasında ise Williams, Ferrari ve Red Bull’un yer aldığı bir grup var.

Son günlerde Mercedes’in hızını göstermesinin ardından Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Mercedes’in zamanlarının çok açık olduğunu ve bazen depresyona soktuğunu söylemişti.

Geçmişte testleri yorumlamak çok zor olsa da durum artık eskisi gibi görünmüyor.

Nico Rosberg “Diğerlerinin neler yaptığını biliyoruz. Bizim tamamen diğerlerinin ne kadar hızlı olduğuna odaklanan bir çalışanımız var. Verilerimiz ve grafiklerimiz var ve diğerlerinin neler yapabildiğini görüyoruz.” dedi.

Auto Motor und Sport’a göre o kişi gelişmiş GPS simülasyon programlarını yöneten James Vowles. Habere göre Mercedes’in elindeki simülasyon programları kendileri haricinde diğer takımların da neler yaptığını gösteriyor.

Vowles “Mercedes neredeyse Ferrari’nin kendisi hakkında bildiği kadar Ferrari hakkında bilgi biliyor. Ya da tam tersi.” dedi.

Haberlere göre Mercedes’in rakiplerine oranla devasa avantajı var. Barcelona’daki tur başına avantajın 0.8 sn olduğu söyleniyor. Ve ikincilik mücadelesi veren 3 takımı 0.1 sn ayırıyor.

Williams’tan Pat Symonds da Mercedes ile olan farkın neredeyse bir sene önceki ile aynı olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Mercedes En Yakın Araçtan 1 Sn Hızlı mı?” için 12 yanıt

  1. aman yine anormal bir vakaya sebep olupta birden çekip gitmesinler ha 🙂 tarihsel alışkanlıklarında var.

  2. İlk yorumum bu konuya kısmetmiş.
    Sezon başında tur başına 0.8 saniye tahminleri doğru olabilir.Ancak İspanya gpsi ve sonrasında bu durum yavaş yavaş değişebilir.Takip ettiğim kadarıyla Ferrari bu sezon 2 defa motor güncellemesi yapacakmış.İlk güncelleme ispanya’da, ikinci güncelleme yaz arası sonrası olacakmış(yaz arasından sonra “split turbo-ayrılmış turbo” mekanizmasına geçebilirler).Yani yaz arasından sonra daha rekabetçi yarışlar izleyebiliriz.Renault ise redbull’un baskısıyla daha erken zorlayacaktır kanada gibi split turboyu kullanabilirler ve farkı azaltabilirler,ne kadar zor bir zaman atlatsa da RBR’yi es geçmemek gerek.Honda büyük muamma inşallah başarılı olabilirler ve umutlar boşa çıkmaz.
    Son olarak tahminim: 1.Mercedes 2.Williams-Ferrari-Redbull (0.8-1.0 saniye fark olabilir ve inşallah Honda) 3.Lotus-ToroRosso-Force İndia-Sauber

  3. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    bırakın bunları Ferrari hız saklıyor 🙂 🙂

  4. Mercedes 1 sn hızlı olsa bile geri kalanlar biribilerine daha yakın. Tabi dileyelim ki fark uçuk olmasın, spektaküler bir sezon izleyelim.

  5. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    2014 için gizli lastik testi dediler .

    Bu sene ne diyecekler acaba 😀

  6. Burdan anlaşılan Ferrari ile Mercedes motor gelişim haklarının çoğunu kullandılar haberinden sonra Mercedesi yakalama ihtimali olan tek takım yine Red-bull

    1. Ricardo ve raikkonenin stint verilerine bakicak olursal suan ferrari redbulun azda olsa onunde.

  7. rosberg power avatarı
    rosberg power

    çakma schumi’nin mührü var korkmayın 🙂

  8. şevki aksu avatarı

    Nerde o 1.5 saniye diyenler.
    Birde ferrarinin gelişim biletlerni saklama meselesi var.

  9. Geçen sene Ferrari 340’la geliyor mu? hız mı saklıyor? haberlerinden sonra açıkçası Amusa inanma ama Amus’suz da kalma prensibini benimsedim. Sansasyona dönük hiçbir Amus haberi artık ilgimi çekmiyor. Hatta sitelerine bile girmiyorum. Autosporttakiler para karşılığı teknik bir inceleme yaparsa onlar dikkate alınabilir. Motorsport diye sievar oradakiler alınabilir.

    Skysports da zaten Avrupada Formula 1’in dağıtıcısı onların sitesinde yazanlar dikkate alınabilir. İtalyan ve Alman haber sitelerinin özellikle Amus’un çok uçuk haberler yaptığını düşünüyorum. Geçen seneki 340 km hız ve Ferrari hız mı saklıyor? haberlerinden sonra Amus’u üfleyerek okuyorum. Velev ki tuttuğumuz takım hakkında iyi bir haber olsun yine bakış açım değişmez bu saatten sonra.

    1. Haber sitesi derken motorsporları ile ilgili haber sitesi anlamında yazdım. Üstte de sie var şeklinde eksik bir kelime çıkmış. Site var şeklinde olacaktı.

  10. cgdsny_Ferr avatarı

    Al sana bir sıkıcı sezon daha… Şimdiden tadım tuzum kaçtı.

    🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir