Alonso’nun Kazasıyla İlgili İddialar Devam Ediyor

McLaren pilotu Fernando Alonso’nun Barcelona testlerinde geçirdiği kaza geride kalalı 2 hafta oldu ancak kazayla ilgili söylentiler bir türlü bitmek bilmiyor.

Önemli olan tabi ki Fernando Alonso’nun sağlığı. McLaren pilotunun önümüzdeki günlerde ilk yarış Avutralya’ya çıkıp çıkamayacağı kesinlik kazanacak.

Alonso onay alırsa Avustralya’ya uçacak ve orada da yarışa çıkma konusunda FIA doktorlarından onay almak zorunda olacak.

Ancak Alonso’nun kazasıyla ilgili tartışma devam ediyor. El Mundo gazetesi, kaza anının hatırlamayan Alonso’nun takımdan o an tam olarak ne olduğunu öğrenmek istediğini iddia etti. Bu iddia McLaren’i çok kızdırdı. Haberde Alonso’nun ve onun yanında yer alan kişilerin kazaya araçta yanlış giden bir şeylerin sebep olduğundan emin oldukları ve aynı şeyin tekrarlanmamasının garantisini istedikleri söylendi.

El Mundo, pistteki güvenlik kameralarının kazayı düşük kalitede de olsa çektiğini ve kayıtlarda araçta tuhaf hareketler olduğunun göründüğünü iddia etti.

Mercedes’ten Nico Rosberg “Fikrimi söylersem ilginç olur ancak söylemeyeceğim.”

“Her zaman biraz korkunuz olur ancak bu olay korkumu arttırmadı çünkü ne olduğunu bilmiyorum. Kimse bilmiyor.” dedi.

McLaren’in Takım Patronu Eric Boullier ise Ron Dennis’in sözlerini destekledi ve takım olarak bir şey gizlemediklerini dile getirdi.

Boullier “Çok fazla şey okudum ve duydum. Bunlar özellikle İspanya ve İtalya basınında çıkıyor ve söylenenlerin % 90’ı yanlış.” dedi.

Kendisi de Alonso ile aynı yerde kaza yapan Carlos Sainz Jr “Babam onun menajeri ile konuştu ve her şeyin Fernando’nun Avustralya’da olacağını işaret ettiğini öğrendi.”

“Orada onunla olmam çok önemli ve umarım orada olur.”

“Dürüst olmak gerekirse kazada her şey McLaren’in anlattığı gibi görünüyor. Çok benzer bir kaza yaptım. Rüzgar yüzünden çok zor bir gündü. Bir turda rüzgar 30 km/sa hızla eserken diğerinde 80 km/sa hızda olabiliyordu.”

“Çok talihsiz bir kazaydı çünkü kazanın şekli sürücüyü yaralayabilecek türdendi.  Artık spekülasyonları durdurmak lazım.” dedi.


Yorumlar

“Alonso’nun Kazasıyla İlgili İddialar Devam Ediyor” için 16 yanıt

  1. Transfer haberlerinde ateş olmayan yerden duman çıkmaz… diye bakar genelde izleyiciler.
    Burada çoğu kişide ya iyi niyet var ya saftriğe yatma var galiba. 🙂
    80 lik rüzgarda da 30G lik crashda da sonuç böyle olmaz. Geçen 100’e kadar ve üzeri G’lik kazaları derleyip paylaşmaya niyetlendim dedim salla duruluyor ortalık abartmayalım tekrar tekrar diye geçti içimden. Delegasyonun içinden birileri açık etmezse yada söylentiler gibi birileri üstüne gitmezse Mclaren şuan yaptığını yapmaya devam eder ispatlama peşinde koşmadıklarına göre çok ciddi hatalar var demek ki bu olayın içeriğinde de birilerinin kariyerinin sonuna bile mal olabilir birileri garajın kapısına bir süre kilit vurmak zorunda kalabilir.
    Kötü zamanlarda herşey üst üste gelebilir bazen Enzo’lu Ferrari bunu geçmişte yaşamış bir nevi ölümü işin doğasında var deyip kapatmışlar. Williams da özellikle kapatıldı yıllarca üstüne gidilmeye çalışıldığı halde birileri konuşsaydı sanıyorum marka çoktan silinip gitmişti. Uzun zamandır insanlar ölümlere ve kazalara aşırı reaksiyon gösteriyor bu sebeple konuşmanın katlanılabilir sonuçları çok çok az.

  2. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    bu kazada bişey olmuyo ama üstteki fotoğrafta adamı yatırıyolar.kesinlikle fernandoya yolda bişey oldu ama biz bunu öğrenemiyeceğiz

  3. Olay kapatılmaya çalışılıyor.

    Kaza araç kaynaklıysa;
    1. Güvenlik eksikliğini belli edecek bir parça arıza yaptığı için oldu
    2. Elektrik kaçağı oldu. (Bu daha mantıklı, aracın KERS contası bozuk olduğu için elektrikli yerlere su kaçmış olabilir ve karbon fiber fena halde iletken bir zımbırtı.)
    3. Bir şekilde motor stop edip arka tekerleri kilitledi.

    Kaza pilot kaynaklıysa;
    1. Herhangi bir sebepten dikkatsizlik sonucu oldu
    2. Takım pilota yanlış bir tuşa basmasını söyledi ve araç kontrolden çıktı
    3. Kasıtlı olarak çarptı ve baygın ayağı yaptı. (Ben bunu tercih etsem de üsttekiler de mümkün elbette.)

    Aklına başka alternatif gelen?

    1. +5k
      ben elektriğe ihtimal vermiyorum artık bildiğim kadarıyla FIA bunları okuyabiliyor. Test’lerde birşeylerin devrede olmaması anormal kapatmaya çalışıyorlar. İzah edemeyecekleri parça arızası, kırılması akla çokça hücum ediyor.

  4. Bu iddia edildiği gibi rüzgarla falan olacak bir kaza değil. Ya araçta mekanik bir problem oluştu ya da sürücü hatası var. Her iki şekilde de McLaren itibar koruma amacıyla bildiklerini bizden saklıyor olabilir.

  5. ya aklıma çok uçuk ve belki de imkansız bir senaryo geliyor. Acaba Alonso McLaren’de beklediğini bulamadı da henüz Hamilton’un Mercedes’le anlaşmaması üzerine Mercedes’ten bir işaret alıp bu sene McLaren’de yarışmamak ve anlaşmayı fesh ettirmek, gelecek sene de Mercedes’e geçmek için böyle bir şey yapmış olabilir mi? 🙂

    1. Onur Gentas avatarı

      Adam da öyle bir şans var ki Mercedes’e geçse orayıda kurutur:)

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Mantıklı bir senaryo

    3. Alonso mercede se gecene kadar mercedesin ustunlugu biter sonra yine ayni duruma duser 🙂

    4. Yani üstat siz diyorsunuz ki Alonso sözleşmesindeki bizim bilmediğimiz bir opsiyonu kullanıp istirahat edebilir ve takır takırda paralarını alabilir. Hamilton sezona kötü başlayıp 2-3 yarış kötü devam ederse Alonso Mercedesle ön anlaşma imzalayabilir. Olmaz diyemiyoruz ama olur da diyemiyoruz. Bakalım 8-9 Marta doğru ne haberler gelecek?

    5. Sen de uyanmaya başladın Abdullah 🙂 Başından bu yana ne diyoruz biz?

      Testlere katılamayacak olması beni düşündürttü.

      Bir gün bu ortaya çıkacak ve ortalık çok fena karışacak gibi geliyor. Adamın Mclaren’le her macerası mı sorunlu olur arkadaş?

  6. Alonso gidiyor 130 la giderken aracın kontrolünü rüzgar! Yüzünden kaybediyor! Bence en ilginç iddia bu rüzgar olmalı.Hele de düşük km ile giderken.Ben kesinlikle bu kaza olayına inanmıyorum.Bu işin altında mutlaka bir sansasyonel haber yatıyor.Olayı biran önce kapatmaya çalışıyorlar.Alonso dan da hiçbir açıklama gelmedi olay ile ilgili.Hepimiz F1’de ki yöneticilerin ne kadar üçkağitçi olduğunu biliyoruz.Dolayısıyla ben inanmıyorum hele kazanın oluş şekli tamamen hikaye.Açık hava da şimşek düştü aracın üzerine deseler daha mantikli. .

  7. kemakinen35 avatarı

    bence transfomerstaki gibi camaronun ruhunu bir sey eline gecirmis ,burada galiba alonso´nun aracini bir decepticon ele gecirmis :v yakinda bir uzaylilar derse sasirmam ; heleki alonso ve cevresindekilerin net bir aciklama bekledikleri haberi sonrasi !!!!! bu ne ya ” El Mundo, pistteki güvenlik kameralarının kazayı düşük kalitede de olsa çektiğini ve kayıtlarda araçta tuhaf hareketler olduğunun göründüğünü iddia etti.” :v

  8. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Birçok pilot orada rüzgarın kazaya sebep olabileceğini söylerken İspanyol ve İtalyan basınının(Ki bu basın bizim Türk basınından farksızdır sallamasyonda) hala saçma sapan iddialar ortaya atması tamamen tiraj amaçlı gibi duruyor.

    Adamı ziyaret edenler birşeyi yok, Avustralya’da olacak derken, hala yok hafızası gitti, yok hiç bir şey hatırlamıyor gibi şeylerle insanların akıllarını bulandırıyorlar.

    Büyük kaza yapanlar varsa bilirler. Ben 2004’te otomobille 8 takla atmıştım. Kaza öncesini ve sonrasını hatırlıyor iken, kaza anını hatırlamıyorum. Allah’a şükür ufak tefek kesikler, sıyrıklar dışında birşey olmadı ama kaza anını hatırlayamıyorum. Bunun nedeni muhtemelen insanın kötü olayları kafasından silmesi.

    Alonso’nun muhtemelen kaza anını hatırlamamasının nedeni de bu. Buna da hafıza kaybı diyemeyiz. Çünkü kaza anında araç içinde olan annemde kaza anını hatırlayamıyor benim gibi.

    Bunu fazla büyütmenin bir anlamı yok. Ağrıları olması ise normal. Uzun zaman maç yapmadıktan sonra halı saha maçı yapınca sonrasında 2-3 gün ciddi bir bacak ve kas ağrıları hissediyor insan. Alonso kolay değil 30G yedi. Ağrılarının olması çok normal.

    1. ben de tam tersi kaza anını hatırlıyorum çünkü kaza öncesinde bayağı bir uykulu sürmüşüm 🙂 Allah’a şükür hayattayız.

      1. Onur Gentas avatarı

        Kazaların bu özelliği var işte, uyuyanı uyandırıyor, uyanık olanı uykuya daldırıyor:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir