Alonso’ya Gerçekten Elektrik Çarptı mı?

Barcelona testlerinde kaza geçiren Fernando Alonso’nun kazasının resmi sebebi rüzgar olsa da gayri resmi sebebinin elektrik çarpması olduğu görüşü hala devam ediyor.

Barcelona testlerinde ilk hafta kaza geçiren ve kazanın ardından kısa bir süre önce bilinci kapalı olup beyin sarsıntısı geçiren Alonso, doktorların daha fazla iyileşme zamanı olması ve ikinci bir sarsıntı riskinin olmaması için tavsiye üzerine sezonun ilk yarışına katılmayacak.

Yaşanan tuhaf olaylar ve söylentiler bir türlü bitmek bilmiyor. Formula 1 yayıncısı Sky Italia kanalı, Alonso’nun yakın çevresine kazadan önce bir şok yaşadığını söylediğini iddia etti.

Yayında Alonso’nun direkt olarak elektrik çarpmasından bahsetmediğini ancak bir çok geçirdiğini söylediği iddia edildi.

La Repubblica’ya konuşan Fabrizio Barbazza “Fernando ciddi sonuçları olan 600 wattlık bir şok yedi. Odaklanmakta zorlanıyor ve damarlarında geçici tıkanma var.” dedi.

Rene Arnoux “Alonso’nun doktorlarının tavsiyesi beni şaşırtmadı çünkü Fernando’da kazadan önce fiziksel bir sorun olduğuna emin oldum.”

“Ben de Formula 1 aracı sürdüm ve ne dediğimi biliyorum. Darbe yanaldı ve bu olanlar Alonso’ya olanları açıklamıyor. Alonso’nun direksiyondayken bir şeylerde hata olduğunu hissettiğine inanıyorum. Rüzgar olması sadece bir bahane.” dedi.

Barcelona Quiron Dexeus Hastanesi’nden Dr Roberto Belvis “Beyin sarsıntısının semptomları yoksa ikinci kaza riskini engellemek mantıklı değil. İyileşildiğinde baş ağrısı yoksa, konsantrasyon sorunları yoksa ve hasta doğru düzgün konuşuyorsa o zaman ikinci darbe tehlikesi olmaz.”

“Açıklanmayan bir bilinç kaybı varsa bu Alonso’nun 3-4 hafta sürmemesi gerektiğini gösterir. Ve dinlenmeye devam etmelidir.”

“Öyle olunca basına % 100 iyileştiğini ancak ikinci darbe riski nedeniyle yarışmayacağını söylemek mantıklı olmaz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso’ya Gerçekten Elektrik Çarptı mı?” için 29 yanıt

  1. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Ben olsam bir daha kokpine geçmem ne olduğu belirsiz bir aracın.

  2. Italyan medyasina inanmak ciddi aptallık olur . Ruzgara bile inanırım ama italyan medyasına asla hele alonso haberiyse.

  3. Ron’un ağzına inanmak isteyenlerin dışında işlerin uzmanı olan olmayan kimse tatmin olmuyor.

  4. Hiç kimse rüzgardan savrulup duvara vurmadı da Alonso rüzgardan etkilendi uçarak duvara vurdu da 4 gün hastanede yattı. Ben de bunu yedim. Ya da McLaren yelkenli ile yarışıyor.

  5. https://www.youtube.com/watch?v=igIvPDDyRAA Eğer bu doğruysa kısa süreli bir şok geçirmiş alonso çünkü gayet hızlı başladığı turu kimse kesmek istemez sonradan geri gelmiş olabilir ve frene basmış olabilir ama viraj çıkışındaki dışa gidişi alonsoya birşey olduğunun kanıtı

  6. Elektrik çarptı iddiaları çok saçma ama rüzgar yüzünden oldu açıklamasından daha saçma değil.

  7. Eğer rüzgarsa Alonso bunu çıkıp doğrulayacaktır. Eğer elektrikse Alonso takımla olan ilişkileri ile illaki belli edecektir. Yani bekleyip görmekten başka bir çare yok.. Üçüncü İspanya-Birleşik Krallık savaşları yakınımızda kokusunu alıyorum..

  8. söylentilere inanırsak durum sanıldığından ciddi görünüyor,inş alo’da kalıcı bir şey olmamıştır.Takımın hatası ise ki öyle görünüyo yine çatışmalı bir sezon olabilir alo ile takım arasında.

  9. F-one-Driver avatarı

    Söylentiler her şeyi açıklıyor, zaten böyle bir şok sonrası alonso bilinçsiz şekilde düşük hızla da olsa çarpınca beyindeki etkisi de ona göre oldu demek ki, her nasıl çarparsa çarpsın bilinç açık olsa insan kendini kazaya ve çarpmaya hazırlar, bu hazırlanma milisaniyeler kadar kısa süremiz de olsa gerçekleşir, bu belki insanlara yaratılışında verilmiş olan bir yetenektir, bu sayede gerilen birçok kas hayat kurtarır, ama bilinçsiz çarptıysa gergin olmayan kaslar sebebiyle darbe çok şiddetli hissedilmiştir, eğer hans olmasa boynu bile kırılabilirdi, gerçekten hem şok esnasında hem de çarpma esnasında Allah korumuş, bu iş çok su götürcek gibi, umarım pilotluğu tehlikeye girmez, motogp pilotu Casey Stoner, geçirdiği kazalar sebebiyle mi bilinmez, motogp den bu tarz dalgınlık ve baş dönmesi problemleri artınca emekli oldu, belki basında pilotu rencide etmemek adına bu durum ayrıntılarıyla açıklanmadı ama gerçek malesef stoner a emekliliği getirdi, umarım alonso için de benzer süreç yaşanmaz…

  10. http://www.youtube.com/watch?v=IyymBMwxmg0

    Kaza yaptıktan sonra hareketsiz kalmak, sonrasında hiçbirşey olmamış gibi kalkıp gitmek olası. Bu örnek şimdi aklıma geldi. V2: https://www.youtube.com/watch?v=ewWqfLdW-y8

    1. Yalnız bu farklıydı. Hamilton yaptığı aptallığı fark edip aşırı moral düşüşüyle aracı falan umursamadı. Sonra araçtan çok güzel çıktığını biliyoruz.

      1. overtake haklı. hamilton 2011’de çok kazaya karıştı, ve o kazada tamamen moral bozukluğundan dolayı araçtan bir süre çıkmadı. ayrıca kaza hakkında araçta takımla konuşuyor da olabilir ki bu sık sık olur. hangi modda bırakacağı, pite gelmeyi denesin mi denemesin mi vs. sırf aracın içinde duruyorlar diye sarsıldılar diyemeyiz. xtrabit’in burdaki derdi eğer alonso gerçekten yaralandıysa attığı iftiralar patlayacak o yüzden.

        1. xtrabit’in burdaki derdi eğer alonso gerçekten yaralandıysa attığı iftiralar patlayacak o yüzden.

          😀 İnsanın adı çıkınca o atılan şeyler iftira olmaktan çıkar. Tüm dünya bunu aklından geçiriyor, bizim ‘xxx sen bizim herşeyimizsin’ modlu arkadaşlar üç maymunu oynuyor.

          İddia ettiğim şeyler gerçekse adam yaralanmamıştır bile ki mantıken taraftarı için iyi bir şey. Olur da böyle olmadığı anlaşılırsa çıkar yanılmışım derim, hiç de yüzüm kızarmaz. Duyguyla taraftarlıkla savunulan veya karşı gelinen şeyler değil bunlar. Sağlıklı düşünebilen insan varsayımları.

          1. adı çıksa da çıkmasa da ne olduğu kesinleşmeden “bir pislik var kesin” gibi yorumlar yapmak iftira atmaktır. burda alonso’yu savunduğum yok, hele bir dediğin gibi birşey çıksın o zaman gör beni 😉 ancak öyle birşey yokken de çamur atmaya gerek yok. alonso’ya zaten her fırsatta giydiriyorsun. adamın sağlığı sözkonusu bari burda az frene bas.

            1. Bir yerde bir pislik olduğunu hepimiz söylüyoruz. Takım da birşeyleri saklıyor gibi görünüyor. Pislik derken sadece Alonso’nun yapabileceklerinden bahsetmiyorum.

              Pislik denince senin aklına Alonso geliyorsa bilemem 🙂

      2. Aracı umursamamasını anlarım da, peşinden bir darbe daha alacağını biliyor, aldığı da sağlam sayılabilecek bir darbe. Ya büyük bir şok yaşadı, ya da kasıtlı yaptı. Başka da ihtimal gelmiyor aklıma.

        1. Buldum.Nazar degmis.
          :@)

    2. Bu kazada Hamilton reklam straforlarına çarpmıştı. Strafor hafif bir malzeme tabi ki ama o süratte büyük bir etki yaratmış olması ihtimalinden ötürü hareketsiz kalmış olabilir belki.

  11. Bu kadar yüksek bir elektrik çarpması söz konusu ise vücudunda yanık izleride mutlaka vardır gören ?

    Aractaki plastik parçalar elektirgin akımını da çekmiş olup hasarı azaltmışta olabilir ?

    İzlediğim animasyonlarda ve videolarda ve lastik izleride dahil Alonso bilinmeyen bir sebepten ötürü çarpmadan önce direksiyonu bildiğin sağ tarafa kırıyor, ve bildiğin bir kitlenme olmus gibi elleri sürekli sağ tarafa donuk halde kalmış, rüzgar falan bildigin hikaye, ya bu adamın gerçekten bir saglık problemı olustu geçi felç, beyin kanaması vs.. gibi, yada malum olan elektrik mevzusu baskada bır secenek yok.

    Geçmiş olsun Samuray.

    1. Direksyonu sağa kıvırmıyor lastikler duvara çarpınca dirrksyon sağa dönmüş

    2. Alonsomania avatarı

      Kısa süreli bir maruziyetse sinirleri etkilemiş ama iz bırakmamış olabilir (evet ne kadar güçlü olursa olsun)

  12. Bundan 2 sene önce kers sistemindeki bir kaçak nedeniyle; garajda bir teknisyen akıma kapılıp ölmüştü. Alonso eğer benzer bir olay yaşadıysa hakikaten onu Allah korumuş demektir.
    Not: Geçen sene gösteri sürüşü yaparken bir izleyiciye çarparak ölümüne sebep olan Nico Rosberg ile ilgili bir bilgisi olan var mı ? o olay kapandı mı ?

    1. FerrariFanTR avatarı

      Nico ROsberg olayı şaka mı ?

    2. KERS yüzünden kimse ölmedi bunu nereden çıkarıyorsunuz?

    3. Sen haberleri Zaytung’dan takip ediyorsun galiba.

      1. Onur Gentas avatarı

        Bu iyiydi:)

    4. Onur Gentas avatarı

      Şimdi öncelikle çarpan Rosberg değildi ve çarpılan kişiler ölmemiş yaralanmıştı diye hatırlıyorum.

    5. 2009 testlerinde BMW-Sauber teknisyenini elektrik çarptı ama ölmedi, biraz sarsıldı ve hastaneye kaldırıldı.

  13. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    McLaren resmen adamı diğer tarafa yolluyordu Alonso nasıl tepki verecek belli değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir