“Formula 1 Takımları Alonso’nun Kazası Nedeniyle Avustralya’da Boykot Yapabilir!”

Sport Bild’in iddiasına göre McLaren pilotu Fernando Alonso’nun Barcelona testlerindeki gizemli kaza nedeniyle Formula 1 takımları Avustralya GP’yi boykot edebilirler.

İlk Barcelona testlerinin 4. gününde kaza geçiren Alonso 4 gün hastanede kalmıştı. McLaren takımı kazanın rüzgar nedeniyle olduğunu açıklasa da tam olarak kimse bu açıklamalardan tatmin olmadı.

Sport Bild’in muhabirleri Ralf Bach ve Bianca Garloff’un haberinde “Sport Bild, bir çok takımın güvenlik gerekçeleriyle sürücülerini Melbourne’de yarıştırmamayı düşündüğünü öğrendi.” dedi.

Haberde, takımların yeni hibrit sistemin Alonso’nun elektrik şokla bilincini kaybettiği iddialarından korktuklarını söylendi.

Bir takım patronu “Bir uçak kaza yaptığınıda, en düşük riske rağmen sistem hatası nedeniyle diğer uçaklar havada tutulmazlar.” dedi.

Bir başka takım patronu Formula 1 bu hibrit sistemlerde ciddi bir şey olmadığı için çok şanslı.”

“Benim sürücülerimden birisi o kazayı yapmış olsaydı tüm takımları veriler üzerinde çalışmak ve emin olmak için çağırırdım. Honda, FIA’ya cevaplar vermek zorunda.” dedi.


Yorumlar

““Formula 1 Takımları Alonso’nun Kazası Nedeniyle Avustralya’da Boykot Yapabilir!”” için 47 yanıt

  1. takımlar boykot yapmazlar.herkes ilk yarışta nerde olduğunu bilmek ister.ve de mc laren takımı kazanın ve olayın teknik bir nedenle olduğunu kabul etmemiş.burda teknik bir neden varmı yokmu sorusu yani arabadan kaynaklanan bir sorun varmı sorusuna cevap ? evet.var.neden ? bu iş ve sonucu rüzgarla açıklanamaz boyutta.elektrik çarpmasımı yoksa başka bir şey mi kokusuda çıkar.fakat normal bir kaza olmadığı görünüyor.
    velhasıl mc laren honda ne cevap verirse versin bu olay alonsonun yada takım arkadaşının emekliliğine kadar gizemini korur.

  2. Para yok yarışa çıkamayacağız, bir bahane bulmamız lazım.

  3. Alonso’nun araç içinde elektrik akkmına maruz kalması neredeyse imkansız. Öncelikle araçtaki dc gerilim kaynaklarından (+ kutup) herhangi biri ile şasi (-kutup) arasına hirmesi gerekiyor ki bu maddesel olarak imkansız (eğer mclaren teknolojiyi abartıp pilotu anahtarlama elemanı olarak kullanmadıysa -ki burda kinaye yapıyorum) , üstelik pilotların giydiği kıyafet (tulum eldiven ayaklabı kask hatta don atlet vs) dielektrik katsayısı oldukça yüksek polymer,kevlar,aramid gibi (dupont patentli) nanoteknolojik yanmaya,kesilmeye,delinmeye,elektriğe,radyal ısıya vs..vs.. Dayanımı yüksek malzemelerden üretiliyor. Araca yıldırım düşmediyse Alonso’yu elektrik çarpmadı. Burda McLaren’in açığa çıkmasını istemediği her neyse Alonso da bunun açığa çıkmasını istemiyor. Bu da akıllara hem pilotun hem de takımın saklama riskini alacağı sır ne olabilir diye soru işareti bırakıyor. Tek ortak nokta onları ortak başarıya götürecek bir teknolojik sır olabilir.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      eskiden araçlarda kers teknolojisi varken,aracın üzerine elektrik uyarısı logosu yapıştırılırdı.pilotların herhangi bir kaza veya kers arızası anında elektrik çarpmadan araçtan çıkmaları için dikkatli şekilde kokpite basıp zıplamaları istenmişti.böyle bir durum olamaz mı,kesinlikle elektrik çarpması imkansız mıdır?eğer öyle ise neden mclaren elektrik olayını bu şekilde imakansızdır diye yalanlamadı?bunu merak ediyorum

      1. Araçta insan ölümüne neden olabilecek nitelikte bir gerilim mevcut ama elektriğin çok basit bir kuralı var, üreteç ile tüketeç arasında köprü oluşturmadığın sürece çarpılmazsın, yüksek gerilim tellerindeki kuşlar gibi. Ancak dc gerilimde (aslında akım) durum biraz daha farklı hem üreteç hem de tüketeç hareket eden aracın üzerinde olduğu için teorik olarak çarpılma olasılığı var ama gene de çok zor. Galiba 2009’da bir bmw mekanikeri çarpılmıştı ama onun bir eli araca temas ediyordu ve mekaniker yerküreye basıyordu. Yine de çarpılmasına rağmen kalbinin durmamasının nedeni 11,000V’a kadar dayanan ayakkabısıydı. Eğer bunların dışında çarpılmaya yol açabilecek veya manyetik rezonans gibi çok uçuk nedenlerle yaşanabilecek bir şok vs.. olabilir mi ona emin değilim benim ilmimi biraz aşan ve pek çok kimsenin de üzerinde araştırma yaptığını düşündüğüm bir konu değil.

      2. Murat haklı. Çarpılmak için yol üstünde olman gerekiyor. Kuşların elektrik tellerinde çarpılmamaları ile aynı sebep.

        Pilotun kıyafetlerinin iletken olacağını düşünüyorum, sonuçta kıyafet oldukça ince ve terliyorsun.

        1. ilgili ünitelerde ki parça kırılması şasinin köprü oluşturması için yeterli değil mi sizce?

          dc ve yüksek ac de akımın üzerinden geçmesi transferi fizyolojinin bozulması için yeterlidir bazen toprağa temas etmek şart değil. Bir yakınım direğin tepesinde askı halinde gençliğinde 20k yemiş durumda kafatasında ve sırtında delik var tahmin edilen voltajın bir kısmı sırtından havaya akı yapıyor diğer kısmı vücudundan akıp geçiyor.

          Araç içerisinde devrenin gereği nötr akım, hat mevcut.

          Kıyafetlerin yarı iletken yada yalıtkan olması söz konusu doğrudur ancak hans var direk kasklarına bağlı. 🙂 pilotlukta en zayıf halka boyun.

          m.rozenans ilginç bi yaklaşım ancak bunda insan çarpılmaz frekansı genellikle tutmaz cismaniyetin bozunup baygınlığa varacak kadar rozenans tesiri olmuşsa bu kadar gün yatıp tedbir çakılan insan için beyin hasarı kesin söz konusu olurdu. Bu tip prensiplerle çalışan ünitelerin m.rozenansı yüksek mühendislikte hesaplanır tamamen yaklaşım göstermeyecek hesapla tasarlanır. Birşeylerin sonucunda aracın parçalara ayrılması dahi daha olasıdır insanın rozenansı tutması karşısında zaten her insana da aynı derecede işlemiyor. Ama hoş bi muhabbet.

          Ben zaten çarpılma konusuna yüksek oran vermiyorum böyle birşey olmuşsa şayet öncesi değil çarpışmanın sonrasında olmuştur ancak.

          Bu gizemin arkasında başka şeyler var.

          1. Çarpılma olamaz denemez asla. Sonuçta adamın elinde içinde kablolar olan direksiyon ve kulağında kulaklıklar var.

            Ancak bir kaçak olması durumunda tüm yükün pilot üzerinden geçmesi pek akla yatkın değil. Geçtiyse zaten ölür orası da ayrı konu.

            Kim bilir, Honda’nın açıklamak istemediği daha önce hiç kullanılmamış teknolojilerden birisi pilotu ERS bataryası olarak kullanmaktır? Alonso aşırı ısınmıştır 😛

            1. Eyvallah.güldüm baya: )

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Takımların güvenliğe verdikleri önemi bilioruz.Ayrıca böyle durumları bu kılıf altında koz olarak kullanabilirler.O yüzden boykot etmeleri anlaşılabilir.

    Duruma gelicek olursak,gerçekten enteresan.Alonso iyim diyor,takımdan açıklamalar var.Fakat bu kaza bir gizem olarak mı kalıcak yoksa farklı açıklamalar eklenecek mi göreceğiz

  5. “Marka değeri” zarar görmesin diye gerçekleri saklayan “Koskoca” McLaren…

    Bu arada, insanlığından utanmak için önce insan olmak gerekiyor.

  6. Ceryan carpmasi gibi bir olay sonucu bayginlik hadisesi Monza gibi cok hizli bir pistte gerceklesirse 1955 Le Mans faciasi tekrarlanabilir.
    Fianin guvenlik gerekcesi ile mudahale yetkisi var.Buradan sonrasi stqndart veya bu sistemlerden arindirilmis araclara varan sonsuz secenek var.

  7. Serhan Acar’ın dediğine göre Alonso hayatının son 20 senesini hatırlamıyor. Kendisine sorulan soruya ‘adım Fernando, karting yapıyorum ve F1’de yarışmayı hayal ediyorum” diye cevap vermiş.

    1. Çok sağlıklı haberler gelmiyor.spekülasyon çok. Bir arada Alonso kendini Ferrari’de sanıyor gibi haberler çıkmıştı.

      1. Sanırım hafıza kaybı doğru. Umarım önemli bir şeyi yoktur.

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Beyin sarsıntısı sonrası geçici hafıza kayıpları olabiliyor ama gelen iddialar çok çelişkili. Kimisi hala Ferrari’de zannetti kendini diyor, kimisi hayatının son 20 yılını hatırlamadı diyor.

          Ama ziyaretine giden herkes sorun olmadığını söyledi. Medyaya haber olsun da nasıl olursa olsun. Alonso ile ilgili komplo teorileri ileri sürmeyen medya organları eksik kalmamak için haber sallıyor bence.

          1. Sanırım kısa süreliğine bir hafıza kaybı yaşadı ama medya bunu bize büyük bir şeymiş gibi gösteriyor. Büyük bir şeyi yoktur umarım.

  8. Birileri olayın üzerine gitmek isterde hata bide honda dan çıkarsa iyice traşa bağlarlar dün kaçıp gittikleri günleri ararlar.

  9. fia aciklamasini sezon bitince mi yapacak acaba. ama onlar simdi cok mesguller gride guzel kadinlar getirme derdindeler

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      İnceleme bitse açıklama yaparlardı herhalde değil mi? Sanki 3 ay önce oldu kaza. Şunun şurasında 11 gün önce oldu.

  10. ForzaFerrari avatarı

    Sennayı da bunlar öldürmüştü. McLaren Honda birlikteliği bu kez Alonsonun canını alacaktı az daha. Daha doğru düzgün bir açıklama dahi yapamadılar kazaya ilişkin. Şimdiden bi çok kesimin antipatisini toplamayı başardılar.

    1. Furkan Ozcan avatarı

      Senna Williams’tayken öldü, ne alakası var ya McLaren-Honda’yla? Kendinden o kadar emin konuştun ki benim adımın Mahmut olduğunu iddia etsen kimliğime bakacağım 😀

      1. Onur Gentas avatarı

        Bende anlamadım ne alaka. McLaren zayıf araç üretti diye Senna Williams’a geçti ve orada da öldü gibi bir yorum gelmez umarım.

        1. Mclambo projesi yalan oldu diye Senna Williams’a geçip, maalesef orada ölmüştü. Arkadaş belki bunu kast etti ama bu olayın sorumlusu McLaren falan değil elbette.

      2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Adın Mahmut 😀

    2. Yusuf Hitay avatarı

      biri kazara okur inanır minanır, yapmayın böyle şeyler.

    3. kemakinen35 avatarı

      bu yorumdan sonra zannimca yillar sonra biri schumacherin kayak kazasina ferrari sebep oldu derse sasirmam !!!

    4. Sen komiksin,seni eleştirdiğim için yazdığım mesajı silen Admin daha komik. !!! Üstteki mesajı tutup benim mesajımı siliyorsun. Bravo !!!!

    5. İşte Ecclestone’un istemediği yeni nesil genç taraftarlardan biri

    6. valla hatalı bilgiyle yazılan gereksiz bir yorum olmuş.

      1. Siliver o zaman Abdullah niye tutuyorsun ki çocukların olurda aklında felan kalır.
        🙂

    7. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Senna’nın hangi takımda hayatını kaybettiğini bilmeyecek kadar Formula 1 bilgin sıfır. Onun için yerinde olsam bu cehaletle yorum falan yazmam.

    8. Honda cekil.misti.Mclaren 93 sezonuNda Ford ile 94te Pejo ile yaristi.Williamsa sampiyon olmak icin gitti.Ama kural degisikligi olmustu sezon.Yaklasik 850 hp gucundeki 3.5 litrelik araclarda abs patinaj kontrol vs tum yardimci sistemler yasaklandi…

    9. Gilles Villeneuve’ü de Mclaren öldürdü, Niki Lauda’yı da Mclaren yaktı değil mi?

      Yanlış hatırlıyorsun kardeşim. Senna Mclaren’den ayrılıp Williams’a geçtiği sene öldü. FW16 mıydı neydi araç.

  11. mclaren neden araç üstü görüntülerini yayınlamıyor ?

  12. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Sadece McLaren, güvenlik ihlali yaptığı için bu sezondan ihraç olmalı. Anca bu kadar oluyor demek ki kopyala / yapıştır.

    1. Ron Dennisi de sallandıralım Star-Finish düzlüğünde. Başka orjinal fikrin var mı??

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Bence yetmez. Takımı kapatalım, fabrikalarını havaya uçuralım. Komik misin sen?

    3. Ciddi bir güvenlik ihlali varsa ağır cezalar zaten gelecektir. Sezondan ihraç da bunun içinde.

      Kasıtlı çarpmak da güvenlik ihlalidir. Ya Hamilton Spa’da spin atıp duvara çarpsaydı?

  13. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

    Olay büyük ihtimal ile….
    (Alonso’nun) McLaren e dönmesini kendisine yediremeyen bir çalışanın diaza araçta hazırladığı minik bir sürpriz…

    Tahminim gizli bir numaradan diaza “sana hazırladığım sürprizi beğendin mi ………, merak etme planladığım 1-2 şey daha var senin için.” demiş de olabilir.

    :))

    1. Billy-Bones avatarı

      umarım bir gün benim Ferrari’me geri dönmez…. yeterince katlandık onun başarısızlıklarına.

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      🙂

    3. Minik sürprizden kastın insanın canına kast ise ve sende bunu mizaha yorumlayıp gülebiliyorsan, doğru dıyorsun kımsenın geleceği garanti değil, Allah gülünesi duruma dusurmesın..

    4. Sevgili Can,

      Güzel demişsin ama şimdi sevgi pıtırcığı Alonsonun duyarlı fanları bu işe ne der, alınırlar bence, gücenirler sana 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Ben Alonso fanı değilim ama açıkçası sizin kendi çapınızda yaptığınız bu komik yorumlara gülemiyorum açıkçası. Yahu adam öyle ya da böyle bir kaza geçirdi ve ciddi bir tehlike atlattı. Sizin desteklediğiniz pilotun başınada gelebilirdi. Çıkıpta olayı dalgaya almak nasıl bir insanlıktır.

        1. İnsanlığımızdan utanır olduk…

  14. Boykot olmayacaktir ama Mclaren ve Honda uzerinde ciddi baski olusturacaklar, olayin icerigini ogrenmek icin..

    Bununla birlikte 2 senedir soyledigimi tekrar ediyorum, heran kaza yapip dagilabilecek bir yaris otomobilinde boyle tehlikeli sistemler olmamali, elektronik sistemler olmamali. Guvenlik guvenlik diye pistlerin yapilarini bile bozarlarken boyle olumcul tehlikesi olan sistemleri araca koymak aptalca geliyor bana..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir