Horner: “Mercedes’in Avantajı Taraftarları Kaçırıyor”

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Mercedes’in motor avantajıyla yarışları domine etmesinin taraftarları kaçırdığını düşünüyor.

Horner “Bana göre iyi yarışlar olması önemli. Takımlar ne kadar yakın olursa yarışlar o kadar iyi olur. Taraftarlar açısından bu en temel şey.”

“Şu anda güç ünitesi performans konusunda büyük belirleyici. En iyi ve en kötü güç ünitesindeki fark azaltılmak zorunda. Bu zaten otomatik olarak yarışları yakınlaştırır.” dedi.

Horner, mevcut motorların küçük takımların yaşadıkları maddi sıkıntılarda etkileyici olduğunu düşünüyor.

Horner “Harcamaları kontrol altına almak önemli. Operasyon anlamında tüm takımlar için katlanılabilir olmalı. Açıkçası güç ünitesi harcamalar açısından büyük yer tutuyor bu yüzden buna acil olarak bakmalıyız. Bunlar temel şeyler ve herkesi alakadar ediyor. Şu anda çok fazla şey konuşuluyor ancak her zaman olduğu gibi çok fazla sonuç olmadan konuştuklarımızla kalıyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Mercedes’in Avantajı Taraftarları Kaçırıyor”” için 41 yanıt

  1. 4 yıldır vettel’den nefret ettim.5 yıl schumi’den nefret ettim.mercedes 20 yılda 1 zafer kazandı zorlarına gitti.daha önceden mercedes’i takım yerine koymuyorlardı.inşallah hamilton-rosberg kapışması bu yılda devam eder.süper bir sezondu

  2. yuhalandığınız günleri nasılda unuttunuz ey meşrubat takımı..

    asıl taraftarlar sizin dominasyonlarınızda kaçtı del esnet gri bölge egzos vs..

    komiksiniz sadece..

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Horner’in bunu söylemesi çok komik gerçekten.Kendi dominasyonlarında taraftar sayısı mı arttı yoksa?Aşağıda bir arkadaş kendi dominasyonlarının bu kadar etkili olmadığını söylemiş.Acaba Vettel’in 4 yıl üst üste şampiyon olduğu yılları nasıl izledi.Her sezon böyle fark atmadılar elbet veya Mercedesin rekorunu kırmaya gerek yok.Fark aşağı yukarı aynıydı ve gerek pol gerek yarış zaferi gerek puan olarak çok üstün sezonlar geçirdi Red Bulll.Daha nasıl bir güç gösterisi bekleniyordu?

    Mercedesin üstünlüğü bana göre daha güzeldi.En azından daha az sıkıcıydı.He ama sorarsan çok mu farklı,değil elette.Aynı takımın sürücüleri pole alıyor iki turda uzayıp gidiyor…

    1. Sen kendine göre yorum yaparsın bende öyle nasıl izlediğimi az cok biliyorum 2010 yili 2012 yili oyle yada böyle samp. Yarışında baska bir takım oldu webber kalite olarak bir rosberg değil yada vettel bir hamilton değil iki pilot cekisemediyse bunda takim kadar pilotunda rolü vardır. Bak ricce yeni kurarlar dahilinde vettel den daha iyi adapte oldu ve ezici şekilde yendi Vettel i. lotus 2012 ve 2013 yillarinda gayet iyiydi keza mclaren onlarda sampiyonluk için olmasada yarislarda Iyi olduğu zamanlar oldu. Ferrari iki defa bizi yenmeye çok yaklaştı. Kusura bakma ama bu mercedes bizim araçlardan cok daha baskın ve güçlü.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        nesi baskın değil.1-2 yarış daha fazla yada az.2011 de en yakın rakibine takımlarda 200 puana yakın fark atmış sürücülerde 122 puan fark atmış.2 defa kaç yarış kala şampiyon oldu takım ve pilotlarda.daha ne olacak.4 sene üst üste kazanmışsınız halen mercedes kadar baskın değildik diyorsun.eğer mercedes 4 sezon boyunca bu şekilde devam ederse evet doğpru ama tek bir sezonları var zaten adamların baskın.2013 yılında ise 236 puan fark atmışsınız.daha ne olabilir.2013 yılında 13 yarış kazanmış takım 2011 de 12 yarış.

        1. Sen bu durumda Mercedes lerin yakalanacağına inaniyormusun. Adamlar 16 yarış kazandı ve 3 ünde sıkıntı yada aksilik yaşayıp kaybettiler. Ha bu Mercedes in sağlam motor + iyi şasi yapmasindan kaynaklanıyor. sen 4 yıldan bahsediyorsun hiç oynama bu kurarlarla (oynanmasinada karşıyım) adamlar yine 1.ci Ferrari bile kendine 2017_2018 hedef seçiyor. ben Redbull taraftarı olmama rağmen zevksiz yarışlardan tad almam ha redbull ha mercedes ha ferrari farketmez. Konuyu uzatmayacam sezon sonu iyi kötü belli edecek kendini.

  4. Söyleyene de bak açıkçası RedBull’un dominasyonu çok sıkıcıydı Mercedes’te en azından takım içi savaş izledik

  5. En günce konu diye buraya atıyorum
    barcelona testlerindeki sektör dereceleri

  6. Serhan Acar
    05.03.2015 17:11:34
    Arkadaşlar, her türlü kaynağı kullanarak bilgi almak için elimden geleni yapıyorum… Ama yayınların Türkçe yapılamama, yani bir kanal bulunamama olasılığı her geçen gün artıyor ne yazık ki…. BİZ HANGİ KANAL ALICAK DERKEN TÜRKÇE YAPILAMAMA İHTİMALİ ÇIKTI BIDE

    1. hotbırt uydusu uzerınden sıfresız ızlenebılecek kanalların paylasılabılırmı?
      admınler bununla ılgılı bır calısma yapabılırmısınız?

  7. Simdi bunun horner tarafından dile getirilmesi olmamış ama biz hiç bukadar baskın olmadık.

  8. Saran Holding F1 yayın haklarını geçen sene 3 yıllığına almamış mıydı? Şu anda dağıtımcı zaten Saran Holding. Bu şirket ihale yapıp Türkiyedeki hangi yayın kuruluşuna satış yaparsa onlar alır. Sports Tv gibi bir kanal var değerlendirilebilir. A Spor var. Ttnet internet aboneliği olanlar için Tivibuspor kanalları var. Tv8’de Acun gibi bir parababası var.

    Ntvspor var. Varoğlu var. Ama riske giremiyorlar. Açıkçası F1 yayınları %2 bile reyting alamazsa bu riski almaya değmez. Özel digital platformlar ücret artırarak o zararı çıkartıyor ama Biss şifreli kanallar risk altında. Ben Acunun pazarlama yeteneğine güvenerek Tv8 belki Saran holdingten yayınlama hakkını alabilir diye düşünüyorum. Acun.com’a 100-150 kişi mail atarsa Acun belki iştaha gelebilir. Artık ayın 10-11’i gibi bu iş kesinlik kazanır. Son 1 haftadayız. Biss şifrelemeye de razıyım yeterki artık normal bir yayından F1 izleyelim.

  9. Bu konuda en son konusacak sensin horner

  10. billy-bones avatarı

    RTL yayın haklarını almış!!!! haftalık programda yer alıyor :)))) darısı burdaki yayınların başına umarım iyi bir kanal alır tv8 gibi.

    1. RTL kablolu yayında varmı ? Yada bu konuda bilgisi olan cevap verebilirmi.

      1. hatta baktım HD yayın hemde 79 uncu kanal

        1. Tamamdır çok sağol 🙂

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Tv8 alırsa şifresiz olur ama bazı yarışları yayınlayamaz .

      Mesela Survior’ı bırakıp Kanada’yı yayınlamaz.

      1. billy-bones avatarı

        survivor ne aga ya,öyle bişey yapamaz..

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Survivor’ın rating mi yüksek yoksa Formula 1’in mi? Survivor’a para falanda vermiyor acun kendi programı. TV8 falan almaz Formula 1’i. En büyük aday D-Smart. 2. aday Tivibu.

      2. Mümkün değil. Eğer yayın haklarını alırlarsa tüm yarışları yayınlamak zorundalar diye biliyorum. Mesela TRT yarışı yarıda kesip başbakanın mitingini vermiyordu. 🙂

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Ben İdman TV’den izliyordum istedikleri zaman yayınlamıyorlar istedikleri zaman yarışın ortasında kesip maç veya güreş yayınlıyorlardı.

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            Öyle sürekli yayın olacak diye şart olduğunu hiç duymadım.

          2. McLaren F1 (TEE) avatarı
            McLaren F1 (TEE)

            Öyle olacaksa hiç almasınlar. Ben para verip az reklamla izlemeye razıyım. Kaldı ki TV8 ihtimalini çok çok düşük görüyorum ben.

          3. Kanalı basarım valla. 🙂

  11. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Takim ici mucadeleyi sifirlayip, tek bir pilota yoneldiginiz donemden bu yana F1’den milyonlarca taraftar ayrildi zaten. Daha neyin muhabbetini yapiyorsun Horner ?

  12. J.P.Montoya avatarı

    Yaa demekki böyle oluyormuş kendilerinin dominant olduğu senelerde horner efendiden hiç böyle sözler duyamıyorduk..Hadi ordan yanar döner herif..

  13. napsın mercedes dandik renault gibi motor mu yapsın… hadi geçen yıl yakalayamadınız ama bu yıl adamların motorunu incelemek içn bir ton zamanınız vardı, yine mızmız ediyonuz… onu da geçtik motor gelişimi bütün yıl boyunca olacak, hala yakalayamıyosanız önce dönüp kendinize bakın… eskiden traction control, esnek kanatlar falan diyince milletle dalga geçiyodunuz… bizim hızlı olmamızın nedeni bu değil falan diyodunuz, bunlarıda unutmadık bu arada…

    1. arkadaşım dört sezon mercedes gibi dandik motor yapıcağına, bırakta renault birsezon dandik motor yapsın.
      sana bir soru:
      hangi renault aracında mercedes motoru var. ama hangi mercedes aracında renault motoru var

      1. hahaha süper cevap

  14. gazoz olma efsane ol reklamı geldi bu açıklamaları okuyunca. Bu açıklamaları Sauber falan yapsa anlıcam da Red Bull cephesinden gelmesi çok samimiyetsiz olmuş.

  15. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Dört yıl boyunca adamda yarış izleme zevk denen bir şey bırakmadınız be, hiç değilse Mercedes’te takım arkadaşlarının mücadelesi serbest. Sizin gibi birini belleyip ötekini bay iki numara yapmıyorlar açıkça

  16. 2014 Bahreyn GP’sinde iki takım arasındaki farkı gördük. Takım emri vs mücadele.

  17. vettelin güvenlik aracı sonrası rosberge tur başı 2.2-2.7 saniye arası fark açtığı singapur yarışı sonrası taraftarlar kaçmıyor muydu horner efendi?

  18. Motor gelişimini serbest bırakın öylede böylede para harcıyorlar gelişim maliyetini küçük takımlara yansıtmasınlar olsun bitsin.

  19. Dinime kufreden…
    Beni bir gazoz ureticisi soguttu.

  20. Red bull asla bu kadar üstün olamadi şampiyonluğun son yarışlara kaldığını düşünürsek. Mercedes problem yaşamadiğı sürece başka takımın yarış kazanması zor gözüküyor.

  21. Bunu diyen tosun 😀

  22. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Açıklamaya bak 🙂

  23. 4 sene Red Bull üstünlüğü kaçırmadı yani!?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir