Manor’un Geçici Aracı Kaza Testini Geçti

yazar:

kategori:

Manor takımı, 2015 sezonunun ilk dönemi için hazırladığı şasinin FIA’nın kaza testinden geçmesiyle Avustralya’da gridde olma yolunda bir sıkıntıyı daha aşmış oldu.

Daha önce Marussia adı ile Formula 1’de mücadele eden takım bu sene Manor adıyla yarışacak.

Gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte takım 2015 kurallarına göre güncellenmiş 2014 aracı ile pistte olmaya çalışıyor.

Takım Patronu Graeme Lowdon “Bugünkü büyük haberimiz FIA kaza testinden geçmiş olmamız. Hepsi bu. Melbourne için hazırız!”

“2014 aracını büyük ölçüde kullanacağız. Kurallara tamamen uygun hale gelmesi için gerçekten zekice mühendislik çözümleri uyguladık.”

“Burun farklı ve şasi düzenlenmek zorunda kaldı. Güvenlik panelleri eklendi.”

“Tamamen yasal bir araç olması için bazı zeki mühendislerimiz biraz zaman harcadılar ve teknik sorunları çözdüler. Ancak zaman kısıtlaması nedeniyle büyük ölçüde geçen seneki araç olacak.” dedi.


Yorumlar

“Manor’un Geçici Aracı Kaza Testini Geçti” için 13 yanıt

  1. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Manor geçen sene hakkıyla kazandığı parayı elbette alacak. Saçmalık batan takımlara verilememesinde zaten. Bunun için bile ilk yarışa çıkıp sonra çıkmasalar onları asla kınamam. F1’i yönetenleri kınamak gerektiği kanaatindeyim. Umarım uzun soluklu bir güçlü bir şekilde geri dönerler ve kalıcı olurlar. Küçük takımlara her zaman F1’in ihtiyacı var.

  2. Sırf piste çıkmış olmak için çıkacaklar anlaşılan. Yalnızca aracı değişen kurallara uygun hale getiriyorlar. Takımdan geçen seneki gibi performans beklememek lazım.

  3. Marussia nın tekrar gridde olmasına sevindim de aklıma takılan şey ilk yarışa katılıp geçen sene kazandıkları parayı alıp tüyerler mi 🙂

  4. Billy-Bones avatarı

    Millet aklınca dalga geçmiş. Ülke olarak pist var yarış yok,70 milyon insan var bir tane yerli otomobil üreticisi yok. Onu geçtim F1 yayını yok. F1 i geçtim tüm motorsporlarında Kenan hariç sporcu yok tanınan. O da ne derece başarılı tartışılır. Superbike ve Moto 2 de gördük. F1 den anlayan yok. Adamlar bir şekilde tutunuyorlar,mücadele ediyorlar birde engin Türk f1 severlerden karşılık olarak ” dalga görüyorlar”….

    Her konuda olduğu gibi F1 yorumlardındada ukala ve kendini dev aynasında gören bir milletiz.

    Neyse siz gidin pazar günkü ”spor” u izleyin. Kesin biçin birbirinizi, kırmızı olan zenginler ile lacivert ağırlıklı klüp için. Bize o yakışır.

    1. Onur Gentas avatarı

      +1. Formula 1’de olabilmek kolay bir işmiş gibi algılıyor bazı arkadaşlar. Yavaş veya hızlı sonuçta takım olarak Formula 1’de yarışan 10 takımdan biri Manor. Biz bu sporlarda olamadığımız gibi olanlarıda aşağılamakta üstümüze yok.

  5. O zeki muhendislerimiz dedikleri bizim sanayiden ustalar olmasin. Ne de olsa ulkemizde de cok hurdalardan toplama araba yapan ustalar 🙂

  6. küçük takımlar da yarışsın iyi güzel hoş da, amaç da sadece yarışabilmek, yarışı bitirmek olmamalı. O yüzden bu küçük takımların desteklenmesi meselesine hiç sıcak bakamıyorum.

  7. Sıralama turları için hazır da yarış için ne kadar hazır bakalım, %107 diye birşey var, siz geçen yılki aracın uyarlanmışıyla çıkarken piste Mercedes 3-4 saniye daha hızlı bir araçla çıkacak.

    1. Adamların bu azimi gösterip piste çıkmasını tebrik etmek yerine, hala laf söyleme peşindesin. Sonuçta adamlar yarış kazanmaya çıkmıyorlar. Yarışmaya çıkıyorlar. Ne kadar geride kalsalar da bu çabayı göstermeleri bile takdire şayan.

      1. Sen bu yorumun neresini olumsuz buldun çok merak ettim. %107 kuralından bahsettim, sıralama turlarında %107 ye takılmaları muhtemel dedim, araçlar 3-4 saniye hızlandılar işleri zor dedim. Bu Virgin zamanından beri benim hep en sevdiğim takımların başında geldi. Her zaman destekledim ve her dönüş haberinde daha da mutlu oldum, hala da destekliyorum. Ama gerçekler var diyorum ama siz nasıl oluyorsa siz o yorumdan neler çıkarıyorsunuz.

    2. Monor sadece yarışmak için çıkıyor, hedefleri ne podyum nede galibiyet. Onlar sonuncu olsalar bile bundan gurur duyacaklarına eminim. Sadece geri dönebilmek için savaştılar bütün kış. Test bile yapamadılar. Bu göstermiş oldukları çaba takdire şayan. Olumsuz yorumları bu takım hakketmiyor.

  8. aracı kesip biçmişler. kaynak yapıp parça eklemişler.

    1. şevki aksu avatarı

      Bu tip şasilerde kaynak olmaz kardeşim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir