Wolff, W06’nın Dayanıklılığından Korkuyor

yazar:

kategori:

Mercedes takım patronu Toto Wolff, dayanıklılığın Mercedes için sıkıntı oluşturabileceğini itiraf ediyor.

Alman takım özellikle son testlerde iyi dereceler ortaya koymuş ve liderliğini devam ettireceğinin sinyallerini vermişti.

Ancak Mercedes Takım patronu Toto Wolff’e göre dayanıklılık tüm takımlar için olduğu gibi Mercedes için de büyük bir sorun.

Toto Wolff “Rakiplerimizin çalıştığı yakıt yükünü bilmiyoruz. Hızlı tur zamanları atarak güç dengesinin durumuna bakmaya çalışmıyorduk. Bunu tahmin etmeye çalışıyoruz ve bu durum hoşuma gidiyor”

“Aracımız hızlı ve güçlü görünmeye rağmen dayanıklılık bir sorun olmaya devam ediyor”

“Bu faktör her zaman tüm takımları ilgilendirir. Ancak bu sorunla başa çıkmak için ilk yarışta neler yapacağımızı göreceğiz.”

“Testlere göre daha gerçekçi bir tablo göreceğiz. Ferrari ve Williams hızlı görünüyor, ancak sezonu beklemeliyiz” dedi.


Yorumlar

“Wolff, W06’nın Dayanıklılığından Korkuyor” için 5 yanıt

  1. Benim Formula 1 ‘de anlamadığım bir husus var. Düşünüyorum düşünüyorum komplosuz bir açıklamasını bulamıyorum.

    Herhangi bir takım en az 3-4 sezon şampiyon olmak istiyorsa öncesindeki 3-4 sezon yavaş kalmayı kabul ediyor, hatta hiç ortalarda bile görünmüyor.

    Geçmişte Ferrari her ne kadar 98’de yarışlar kazandıysa da 1994-98 arası oldukça yavaş kaldı. Red bull 4 seneyi süpürmeden önce 2005-2008 arası çok yavaş bir orta sıra takımıydı.

    Mercedes 2010’da araç olarak Formula 1’e döndüğünde zaman zaman sıralamalarda hızlı olsa da 2010-2012 arası çok yavaş bir takımdı.

    İçimde öyle bir komplo teorisi var ki sormayın. Son 2 sezonun nispeten en yavaş büyük takımı hangisi ? Mclaren. Bu sene de yavaş olurlarsa 3 sezon edecek. Acaba gelecek sezon bir Mclaren hakimiyeti başlayabilir mi?

    Ferrari taraftarları olarak bizler hep en iyisini hedeflediğimiz için takımlar 3.lüğü takımlar 4. lüğü falan hakaret gibi geliyor. Ama Ferrari son 5 sezondur hep ilk 3 te yer alan takım. Bu arada geçen sene Williams Ferrariyi geçti miydi? tam hatırlayamadım. 2010-2014 arası 5 sezonu kastettim.

    Her sene umutlarla sezonlara başlasakta içimde öyle bir his var ki Ferrari 2020’ye kadar pilotlar şampiyonluğu şöyle dursun takımlar şampiyonluğu bile çıkaramayacak gibime geliyor. Herkesin bir sırası diyoruz 2 sene Mercedesin sırası geçse, 2-3 sene de Mclarenin sırası geliyor. Böyle düşününce gerçekten acı gerçeklerle yüzleşecekmişiz türü düşünceler oluşuyor.

    Bu sene çok uzun senelerden sonra ilk defa bu kadar beklentisiz bir sezon açılışını bekliyorum. Başlasa da olur başlamasa da olur havasındayım.

    Toto Wolff’a gelince boşuna endişelenmesin. İlk jerez testlerinin 2. gününde miydi? 1. gününde miydi? tam onu da hatırlayamadım Rosberg 158 tur atmıştı. Sonra 150 tur daha attı 308 turla o testi tamamladı. 2. barcelona testlerinde 150 turu geçen sadece Sauber vardı neden korkarsın ey Toto Wolff. O hıza rağmen dayanıklısın. Hızın iyi dayanıklılıktan da feragat etmemişsin. Bu sene yine hisselerin coşar Frankfurt Dax’te.

  2. şevki aksu avatarı

    Artık sadece başlığa göre yorum atıyorsunuz. Bi zahmet haberi okuyun. Adam herkezde olur bizdede olacak diyor.

    1. sanane milletin attığı yorumdan sende yorumları okumadan habere gecmiyorusn anlasılan!!!
      Varsa haberle ilgili yorumun yaz…

  3. Atma küçük enişte atma

  4. Yaw buda yüzsüzlüğü ele aldı iyice tek motorla 5000 küsür mesafe katetmişin hala dayanıklılık diyorsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir