FIA Yeni Takımlara Sıcak Bakıyor

yazar:

kategori:

Haas takımı 2016’da spora girecek, ancak Caterham devam edemediği için takım sayısı artmayacak. Marussia da aynı kaderle karşı karşıyaydı, ancak son anda geri dönebilmeyi başardılar gibi görünüyor.

Son ihalede Amerikalı Haas ve Romanyalı Forza Rossa giriş izni alabilmişlerdi.

FIA başkanı Jean Todt yeni takımların F1’e girebilmesi için yeni ihale açmayı planladıklarını söyledi.

“Marussia ve Caterham için üzgünüm ve onları anlayabiliyorum. Ancak bu her zaman olmuştu. 2016’da yeni bir takım geliyor ve bir veya iki takım için yeni bir ihale açabiliriz.”

Todt V6 Turbo motorlar hakkında da konuştu.

“Yeni motorların son dönemde alınan en mantıklı kararlardan birisi olduğunu hissediyorum. Formula 1 motorsporlarının zirvesi ve insanlığa örnek teşkil etmeliyiz.”

 


Yorumlar

“FIA Yeni Takımlara Sıcak Bakıyor” için 13 yanıt

  1. Yeni takımların gelmesi güzel olur ancak önce Gelir dağılımı eşitsizliği çözülmeli zaten yüksek bütçelere sahip takımlar gelirlerin daha fazlasını alırken küçük takımların büyük takımlara rekabet edebilmesini beklemek hayalcilik olur. Ayrıca Motor kurallarının değişmesi benim için bir şey ifade etmiyor. Formula1’de yıllar içerisinde o kadar farklı motor kuralları getirilmiştir ancak rekabet hiç bir zaman kaybolmamıştır.

  2. Malum Todt yaşlandı artık kulaklar gitmiştir V6’ların sesini V10 gibi sanıyodur.

  3. V6 Turbo’lar doğru kararmış. Son teknoloji mamülü diye yutturulan motordan Merzifon eşeğini aratmayan bir ses çıkıyo, o ne olacak bay Todt?

    1. Eşşeğe haksızlık yapmayalım daha çok ses çıkarıyor.

    2. Furkan Ozcan avatarı

      Audi’nin başındaki adam Wolfgang Ullrich’in bir sözü var: Ses, kullanılmayan enerjidir.

  4. Todt doğru söylemiş motor sporlarının zirvesi bir çok şeye öncülük etmeli (ses hariç)

  5. İstanbul-new york seferi yapan bir airbus a-380 yaklaşık 300ton yakıtla havalanıyor. Formula 1’de ise yakıt tasarrufu olsun diye “sözde” çevreci ve yarış kültürüne uymayan bir çok kural ve sınırlama getiriliyor. Her gün kaç airbus havalanıyor dünyada? Britisih petrolium yani BP meksika körfezinin anasını ağlattı, usa yani amerika pasifikte bikini adalarında 50 yıl önce sayısız nükleer deneme yaptı hala oralara insan giremiyor hadi bunu da geçtim çok değil bundan 10-15 yıl önce bu sefer fransa aynı deneyleri yaptı. G20 ülkelerinin başta yine usa olnak üzere en büyük endüstriye sahip olanları kyoto protokolünü hala imzalamadı.. Bunlar aklıma ilk gelenler, peki tüm bunlar olurken Formula 1 neyin tasarrufunu yapıyor veya verdiği mesajla kime örnek olacak? Lastik bitecek diye yarışamayan araçlar izlemek isteniyorum.

  6. Ne için ?

    Harcamalar konusunda yıllardır birşey yapıyor gözüküp hiçbir şey yapmayan FIA ve zirve takımları, belli ki alt sıralar için yeni bir ihale açmak istiyor.

  7. Hissediyorum demiş,adama bak!! Mantıkla mı hareket ediyoruz hislerlemi ???

  8. MuhammedAlonso14 avatarı
    MuhammedAlonso14

    Formula 1 motorsporlarının zirvesi
    formula 1 i formula 1 yapan da en azından v8 lerdeki ses hiç değilse v6 yı 100 hp üstüne çıkartın

  9. Konu dışı Ntv spor da WRC var canlı izlemek isteyenlere duyurulur.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Eyvallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir