Villeneuve: Ferrari’deyken Alonso’da ‘Tanrı Kompleksi’ Vardı

yazar:

kategori: ,

Eski Formula 1 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, Ferrari ile yollarını ayırarak McLaren’e geçen Fernando Alonso’yu eleştirdi.

İspanyol pilot geçen sezon takım ile yaşadığı sorunların ardından İtalyan takımdan ayrılarak McLaren Honda’ya geçiş yapmıştı.

Alonso’nun durumunu değerlendiren Villeneuve, Alonso – Ferrari ilişkisinin her geçen yıl daha kötüye gittiğini düşünüyor.

Spord Bild’e konuşan 1997 dünya şampiyonu “İtalyanlar Alonso’yu sevdi. Ama bu aşk, Ferrari’nin ayağa kalkamamasının ardından öldü”

“Eğer yılda 30 milyon euro alıyorsanız, pes etme hakkınız yoktur. Saygı nerede kaldı? Ben hiçbir zaman ekibimi eleştirmedim”

“Buna ‘Tanrı kompleksi’ diyoruz. Ancak Vettel Red Bull’dan ayrıldığından zemin Alonso’nun ayakları altından aniden çöktü”

“Twitter’ı daha fazla düşünmeye başlamıştı. Takım ruhunu düzeltmek yerine daha iyi bir politikacı oluyordu”

“Geçen yıl Sebastian bile bunu yaptı. O asla Red Bull’u eleştirmedi”

“Onun tutumu Michael Schumacher’i hatırlatıyor. Ekibe saygı duyuyor ve sürüşüne konsantre oluyor. Hiçbir zaman, hiçbir sorun yaşamadı”

Ancak Villeneuve, Ferrari’nin felsefesi değişmesine karşın Schumacher döneminin tekrar yaşanmasını beklemiyor.

“Jean Todt gitti ve Ferrai’ye ait günler bitti. Sürücünün tam konsantre olması geçmişte kaldı. Tabi ki rekabet edebilirler, ancak Michael gibi baskın olamazlar”


Yorumlar

“Villeneuve: Ferrari’deyken Alonso’da ‘Tanrı Kompleksi’ Vardı” için 49 yanıt

  1. Villeneuve’ün Schumi’yi övmesi ne tuhaf bir ironi? Oysaki bu adamların birbirini bir kaşık suda boğmak istemelerine neredeyse emindim.. Acaba Schumi’nin içinde bulunduğu durum mu buna sebep anlamak zor ama sürücü – ekip ilişkisi hakkında söylediklerine hak vermek gerekiyor. Evet evet asla Todt yok, Brown yok ve Schumi de yok ama Ferrari hala orada ve kırmızılar her zaman şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olmaya devam edeceklerdir. Aksini iddia eden?

  2. bu adam yine saçmalamış durmuş yersiz ve anlamsızca..

    ferrariyi görmezden gelerek..

    Alonso Atarları da sahneyi almışlar

    sırasıyla candy budy spa bilmem kim ile..

    massabest içlerini dökmüşler herzamankinden.

    malum Alonsodan en çok onlar çekti..

  3. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    “Eğer yılda 30 milyon euro alıyorsanız, pes etme hakkınız yoktur. Saygı nerede kaldı? Ben hiçbir zaman ekibimi eleştirmedim”

    BAR’da bile ağzını açmamıştı reyiz. Şampiyon pilot değil miydi sanki? Hayalleri umutları yok muydu… Daha fazla şampiyonluk istemiyor muydu?

    İşte bunlar önemli şeyler.

  4. Alonso 2010’u bırak 2011de şampiyonluğu alabilecek araca sahip olsaydı kimseyi eleştirmezdi.Villeneuve doğru konuşma limitini doldurmuş az da havadan sallayım demeye başlamış.

  5. Biz Ferrari’yiz. Bizim adımız yeter. Tarihimiz yeter. Kırmızı rengimiz yeter, diyip takımın efsanevi kadrosunu bozarsan, İtalyanlaştıracam diye takımın içine edersen olacağı budur. Sonra doğru düzgün araç üretemezsin. Alonso Ferrari’yi eleştirdi ama son derece haklıydı. Vettel RedBull’un neyini eleştirsin?

  6. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

    Sineklerin Tanrısı…
    Güzel filmdi.

    1. İlginç bir yollamada bulunmuşsun..Hangi karaktere benzettiğini de tahmin edebiliyorum

  7. Alonso 2010 yilinda sampiyon olabilirdi firsat ayagina gelmisti ama hata alonsodaydi ve sampiyon olamadi.Ferraride sadece hata bulmak yanlis alonsodada hata vardi.Alonso iyi pilot gercekten ama 2010da sampiyonlugu kendi kacirdi.

    1. Ne yaptıda kaçırdı!!!
      Ben pite gireyim arkamda 10 tane sert hamur takmış aracın arkasına geçip teker teker hepsini geçerimmi dedi kaldı ki Ferrarinin kronik olan sert lastik sorunu varken

      Adam Singapurda hayatının sürüşünü yaptı her tur limitte gitti zar zor Vetteli arkasında tuttu

      Vettel şampiyon olur takımın adı geçmez Alonso kaybeder fırsat tepti olur

      Montezemelo bence daha 2010 Abudabi yarışı bittiği gibi padokta Dominici kovması lazımdı ama o kadar ileri görüşlü biri olmadığı için kendi başınıda yedi!!

  8. vilnöv çok doğru olan tespitlerini, incinecek süper-egolara nanik yaparcasına dan dan diye sıralamış.

    tavuk-yumurta hikayesindeki horoz gibi, “ben yorumumu yapar doğru bildiğimi açıkça söylerim alınan alınır beğenen beğenir tadında. teşekkürler, tespitlerinin tümüne katılıyorum.

  9. Saçmalamış resmen Vettel demiş 2009 da geldi pişme aşamasında iknci oldu 11 puan farklı Button’a şampiyonluğu kaybetti sonrası malum 2013 sezonu sonuna kadar yere zımba gibi yapışan makinelerle yeteneğinin de sayesinde işi bitirdi. 2014 de ne oldu peki ? Ricciardo diye bir adam geldi hiç bir şeyden şikayet etmeden işini yaptı peki Vettel ne yaptı Red Bull Renault ile ilk defa zor geçen sezonun da bıraktı kaçtı.

    Alonso ne yaptı 2010-2014 arası resmen yırtındı adam yıllık aldığı para anasının ak sütü kadar helaldir kıçı başı ayrı oynayan arabalarla yine iyi direndi sonunda da benden bu kadar dedi çünkü artık sıkılmıştı.

    Tanrı kompleksi olan Alonso değildi Ferrari idi. Bir çok kişinin kellesi alındı bunun bir kanıtı Aldo Costa bak tekmeyi bastıkları adam estiriyor.

    1. Yanlız, Vettel Red Bull’dan ayrılıp kıçı başı aynı oynayan Ferrari’ye transfer oldu. Zorluk yaşadığı yıldan hemen sonra takımdan ayrıldı ama kaçtığına inanmıyorum. Adam kaçacak olsa 5 senedir mağlup ettiği Ferrari’ye kaçmaz herhalde. 🙂

      1. O zaman Ricciardoya mağlup oldu kaçtı diyebilirmiyiz kaldı ki Newey gibi bir üstat bile bunu dile getirdi merakından gitti dedi hayırlısı olsun hacı ne diyelim 🙂

        1. Aydın Ahmet avatarı

          Bunu 2014 ilk testlerde Vettelin Riccardoya göre test yapamadığı ve aracı anlayamadığı zamanlarda neden demediniz merak ettim ?

          Yada mekanik sıkıntı motor sıkıntıları sezonun ortasına kadar yaşarken sanırım kaçma planlarını hazırlamıştı Vettel değilmi ?

          Ferrari ile 2008 den beri görüşmeler halinde olduklarını kendi ağızları ile söylerken Vettelin hayalinin kahramanı Schumi gibi bir gün Ferraride yarışmayı düşünürkende kaçmayı planlıyordu sanırım.

          Bu sene Ferrari ile yaptığı testler ve performans ile geçen seneki test performanslarına bakmak lazım geçen sene Redbull ile yaptığı tur sayısının nerdeyse 15 katını gerçekleştirdi ve performansı şu an tekrar zirveye oynayacak kadar iyi olduğu rakipler tarafından da ifade ediliyor.

          Sezonun ortalarına doğru araca alışan Vettelin Riccardo karşısındaki performansıda sanırım pek göz önüne alınmıyor sizin o külüstür motorunuzla 4 şampiyonluk yaşatip reklamınızı yapan bir adama biraz saygınız olsun.Şimdi görürüz çok methettiğiniz Riccardo neler yapabiliyor hep birlikte haftaya görmeye başlayacağız o zamanda buralarda olun ki biraz kırmızı sizede bulaşsın 🙂

          Görücez bakalım bu sene biraz sabır o külüstür motorunuzla yarışanların zaman içinde değişerek Ferrari logosunu görmeniz yakındır 🙂

          1. Saygım sonsuz rahat ol sen başarılı olmasını isterim karalamadım da neden bu kadar kızdın anlamak güç burada yaptığım yorum da Vettel söz konusu değil ciddi anlamda haber içeriğin de Vettel takımını eleştirmedi demiş eski F1 pilotu ben de ona göre Red Bull Renault kariyeri boyunca bir kere zor sezon geçirdi onda da bıraktı gitti eleştirecek ne gördü ki dedim o kadar 🙂

          2. 6 Yıl külüstür şasi ve motorunuzla siz bizim arka kanadımızı izlediniz bir yılda biz sizi izleyelim hadi bakalım. Yanlız erken öten horozun başını keserler dökülmeyin de sezon içinde ona göre.

            Külüstür motor üç yarış kazandı sizin takım ne yaptı onu merak ettim 🙂

        2. Ricciardo’nun kesinlikle etkisi var. Buna ben de inanıyorum. Ama asıl sebep Red Bull’da kazanamadığı saygıyı (ve belki de parayı) kazanmak için Ferrari’ye geldi. Kısa vadede başarı elde etmek için Ferrari’ye gelmediğinden eminim.

          1. Eğer bir pilot 4 kere dünya şampiyonu oluyorsa halen saygı kazanamıyorsa sana göre çeksin gitsin ben buna bağlamıyorum Vettel saygıyı hak eden bir pilot Ferrari fanları kalmayan saygısızlığı yapıp 2010 dan sonra şimdi savunmaları ne kadar ironik neyse bu böyle gider kısa vadede başarının gelmeyeceğini kendisi de biliyor zaten yaşı genç halleder şampiyon.

        3. takım hangi pilotu isterse o birinci olur bu f1 in kanunu bunu anlamamakta neden bukadar ısrar ediyorsunuz o ayrı bir konu.vettelin ayrılacaği taaaa sezon başında iken belli olmuş nerede ise ve takım neden vettele yatırım yapsın.Ayrıca riccardo kötü pilot demiyorum yanlış anlaşılmasın

          1. sene başında belli ise gideceği, neden redbull ile sözleşme uzatıp, sene sonunda gitti ( KAÇTI )

      2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
        ForzaFerrariForzaFelipe

        Bence şu da var. Eğer Vettel Riccardio’yu mağlup etseydi de takımdan ayrılacaktı. Hatta eğer Red Bull bu sezon Vettel ile şampiyon olsa bile Ferrari fırsatı gelseydi kaçırmayacaktı.

      3. cgdsny_Ferr avatarı

        para para para…

    2. Farzedelim ki hatta kabul edelim ki Vettel kaçtı. Bu neyi değiştirir. Ricciardoya mağlup oldu? bu neyi değiştirir. Stadyumdaki futbolcular, parkedeki basketbolcular her gelen aşağılamaya karşılık verseydi ne profesyonel futbolcu olurlardı ne de basketbolcu.

      Doğru bir yaklaşım mı? tabii ki değil. Ama ne yapacaksın? O zaman herkes bir yerlerden kaçmış olur. Alonso 2009’da pilotlar klasmanında 13. olduğu Renaulttan kaçtı mı diyelim yani? Ya da Button’a puan olarak yenilen Hamiltonda mı kaçmış oldu? Bazen doğru zamanda doğru kararlar vermek lazım.

      Ben Vettel değilim Red Bull’un gelecek planlarını Vettel kadar yakından bilemem. Newey yavaştan elimi eteğimi çekeceğim dedikten sonra ve Prodromou ayrıldıktan sonra stratejik bir karar da vermiş olabilir.

      Ben Hamilton değilim. Mclarenin 2012’den sonraki gelecek planlarını Hamilton kadar bilemem. O yüzden Mercedese neden geçtiğini veya kaçıp kaçmadığını sadece yorumlarım. Onu pek enterese etmez. Burada onu tutan taraftarları sinirlendirmiş olurum.

      Bu pilotlar herhangi bir başarıya imza attıktan sonra biz kendi insani değerlerimize göre yorumlasakta; bazı hareketleri bize yanlış gelse de sonuçta hayatlarına müdahale edemeyiz. Herkes kendi için ideal bir karar vermeye çalışıyor. Seçimlerin doğruluğunu veya yanlışlığını zaman tayin ediyor.

      Alonso doğrusuyla yanlışıyla, iyisiyle kötüsüyle Ferrari için geride kalmıştır. Alonso için de Ferrari geride kalmıştır. Bu saatten sonra Alonso şöyleydi de takım böyle oldu türü varsayımlar yapmak anlamsız. %100 kanıtlayamayacağımıza göre kişilere laf atmak bence anlamsız. Alonsoya da başarılar, yarışan herkese başarılar. Kazasız belasız keyifli yarışlar dilerim.

      Villeneuve bu demeci tahmin ediyorumki Alonsoya laf atayım diye vermiyor. Adama soruyorlar? Ferrari bu sene testlerde rekabetçi göründü, Raikkonen araçta mutlu olduğunu söylüyor. Bunun Alonsoyla alakası var mıdır? şeklinde bir soru soruluyor. O da kendi dönemindeki Schumacherle falan kıyaslıyor, sonra Vetteli yorumlamaya çalışıyor. Alonso’nun zaaflarını da kendi cümleleriyle yorumluyor. Ben öyle anladım.

      Kimse böyle demeçler için birbirine ağır sözler söylemesin. Değmez yani. Sinirlenmeye değmez, kalp kırmaya değmez. Atışmalar elbette olur ama dozunu ayarlamak lazım.

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Villeneuve Alonso’yu eleştirmiş!

    Yok artık! Bu adam Alonso’nun en büyük hayranıydı be. Nasıl oldu bu iş?

    Ferrari’de domine eder ortalığı, tozu dumana kadar arabayı 3sn geliştirir diye uçan kaçan yorumlar yapanlardan biri de bu herif değil miydi? Çok ilginç.

    Eleştirilere gelirsek; Vettel ile kıyaslaması hariç hepsi doğru. Alonso’yu seven arkadaşları anlıyorum. Vettel ile kıyaslamak Alonso’nun zor geçen 5 yılına haksızlık olur. Fakat kusura bakmayın, Alonso hem sizin, hem Villeneuve ve Coulthard gibilerinin yaptıkları Alonso’yu Tanrı ilan eden açıklamaları kadar olağanüstü bir pilot olsaydı, 2010’da o şampiyonluğu çok rahat alırdı.

    Ayrıca zaten arkadaşlar da belirtiyor yeterince, hangi takımdan kavgasız, düzgün ayrıldı ki? Yani bazı gerçekleri de kabul etmek lazım. Kendisini “Alonso” yapan Renault’ya bile zamanında sallamış bir adam. Ferrari’ye gelmeden önce Ferrari hakkında ileri geri konuşmalarını hepimiz hatırlıyoruz, ki Jean Todt ayrılmasaydı Alonso asla Ferrari’de yarışamazdı.

    McLaren hakkındaki sözleri ve şu anda hangi takımın pilotu olduğunu söylemeye zaten lüzum yok.

  11. Alonso 2.dünya şampiyonluğu ile kariyerini bitirdi bence bu kadar sinsi olmasa daha fazlası olabilirdi kendi etti kendi buldu

  12. Villeneuve es geçersek konu tamamiyle doğru.Malum pilotun taraftarları tabi ateş püskürecek ancak gel gorki Alonso böyle bir insan.

    Gittiği hiçbir takımda huzur bırakmayan, takımı bölen bir pilot.Geçmişine bakarsak bunun böyle olduğunu kör dahi olsak görmemiz lazim.Ferrari en büyük belasindan kurtuldu, Mclaren’e eğer 1 pilot uygulaması yapmazlar ise sabır diliyorum. .

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Aloooo! Heyyy! Burada bizde variz. “Alonso taraftarlari” , “destekleyenleri”. Hani bilmem farkindamisinda Alonso’ya bir o.cocugu demediginiz kaliyor. Bu da beni ve eminim ki diger arkadaslarida fazlasiyla rahatsiz ediyor. Bak sana ornek; yukarida berkhan akcay adam akilli yapmis elestirisini, Alonso’ya sıkıntılı demis ama en azindan uslubu korumus, senin gibi adam icin “ferrarinin en buyuk belasi” falan dememis. Şu uslubunuzu duzeltin artik, Alonso’ya sayginiz yoksa bile en azindan bize sayginiz olsun.

  13. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Bu adamın açıklamalarını hiç sevmezdim ama bu sefer doğru konuşmuş.

    Bozuk saat olayı galiba.

    1. Yarın Lewise de laf atar görürüm 😀

  14. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Alonso ile ilgili soylenenler bir noktaya kadar tartisilabilir ama Villeneuve’un Vettel hakkinda soyledikleri ve Vettel’in durumunu Alonso’nun son 5 yilda yasadiklariyla karsilastirmasi tam bir sacmalik. Ne yani, Vettel 2010 yilinda her turlu halti yiyip, sicip sivamasina ragmen arkasi kollayan, her turlu destegi eksik etmeyen takimina karsi yuz mu cevirecekti ? 1 sezon haric diger 3 sezonda kendisine acik ara en hizli araci veren takima karsi yuz mu cevirecekti ? Kendisine 38 galibiyet ve 4 sampiyonluk veren(Alonso veya Hamilton olsaydi daha fazlasi olurdu)takima, sirf bir sezon uyum saglayamadigi ve “en hizli ikinci araci” verdigi icin yuz mu cevirecekti ?

    Boyle densiz karsilastirmalar ve yorumlar yapildigini gorunce cileden cikiyorum.

  15. bu açıklamanın eleştirelecek çok yanı var bence, ama şimdilik sadece Vettel ile ilgili olan kısmına değinecek olursam, 4 sene adamı şampiyon yapmış, geçen sene yine oldukça iyi bir şasi yapıp yetersiz bir motor yüzünden geride kalmış bir takımı Vettel niye ve nasıl eleştirsin ? Alonso’nun Ferraride yarıştığı seneler ile Vettel’in Red Bull da yarıştığı seneleri bu şekilde kıyaslamak nasıl bir mantıktır, ki geçen sene Renault oldukça güzel tüm Red Bull ailesi tarafından yerden yere vuruldu zaten, sanki bundan önceki senelerde onları şampiyon yapan başka motormuş gibi.

    Alonso’nun parayı alıp pes etmesi vs. vs. bunlar daha farklı saçmalıklar, parayı alıp şampiyonluğa oynayamayan bir araçla ortalıkta dolaşmak daha onurlu bir davranış sanırım sevgili Villeneuve’un gözünde. Dengesiz dengesiz açıklamalar yapıyor zaten kendisi 🙂

  16. Onur Gentas avatarı

    “Geçen yıl Sebastian bile bunu yaptı. O asla Red Bull’u eleştirmedi”

    Bu kısım en komik yanı olmuş. Kendisini 4 kez dünya şampiyonu yapan takımı eleştirmeyi düşünmek bile saçma olur. Alonso’nun takımı eleştirmesiyle Vettel’in eleştirmemesini kıyaslamakta son derece saçma.

    1. 2005 de şampiyon olduğu takımı 2006da beni yalnız bırakıp desteklemiyorlar diyen de Vetteldi dimi!

      Asıl mesele karakter şartlar değil.

      1. Onur Gentas avatarı

        Alonso 2006′ da sampiyon oldu 2005’de degil. Bu dedigin nasil olur?

        1. 2005’te de şampiyondu 🙂

          1. Onur Gentas avatarı

            Abdullah tesekkurler uyarin icin. Cumleyi tamamiyla yanlis kurgulamisim. Anlatmak istedigim 2006 yilinda da sampiyonluga giden bir pilot neden takimi kotulesin. Ben boyle bir aciklama hatirlamiyorum.

            1. Schumi son yarışlarda farkı kapadığında Alonso takımı eleştirmişti. Ayrıca 2006’da tek başıma yarışıyorum gibisinden bir demeç de vermişti.

            2. McLaren’e geçecek Alonso o sene bir çok şey söylemişti diye hatırlıyorum. 1 numarayı başka takıma götüreceğim için desteklenmiyorum, takımda yalnızım, Renonun simülatörü playstation gibi tarzı şeyler söylemişti sanırım

        2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Güldürdü 😀 Önce savunduğun pilotun ne zaman şampiyon olduğuna bir bak bence 🙂

          1. Onur Gentas avatarı

            Alonso’nun hangi yillar sampiyon oldugunu bilmiyordum ogrendim tesekkur ediyorum.

  17. F-one-Driver avatarı

    Villeneuve ün düşünceleri tıpkı kaskı gibi:)) Karışık biraz… Ama karışıklık doğruları barındırmadığı anlamına da gelmiyor, söyledikleri sert olsa da birçok açıdan doğru, söyleyiş biçiminin sertliği biraz karşı tarafı sinir edebilecek cinsten, o kadar… Basının da işine geliyor, çünkü mikrofonu her uzattıklarında manşetlik cümleler geliyor:)) Schumacher ile ilgili bu aralar tıpkı coultard gibi çok güzel cümleler duyuyoruz, ama dediği gerçekten doğru, asla efsanenin takımın performansına yönelik iğnelemelerini duymadık kaç sene, BİZ li cümleler kurar ve bir performans yorumu yapacaksa yine cümlede BİZ olurdu…
    96-00 yılları arası, 2005 yılındaki çöküş, 2006 da ellerinden son yarışta liderken kayan şampiyonluk, bu anları tek bir takımda ağzını bile açmadan sabırla yaşayabilmek EFSANE olmayı gerektirir…
    Hepsini geçtim, 2.schumi döneminde bile gerek montezemelo gerekse de domenicali nin bile efsaneye laf sokmayı ihmal etmediği bir dönemde EFSANE yine ağzını bile açmadı…

  18. Bu adamın McLaren’a garezi mi vardır nedir? Ne zaman McLaren ile ilgili bir haber olsa olumsuz konuşmaya bayılıyor. Haberin Alonso ile ilgili olduğunun farkındayım ama uzun zamandır gözlemlediğim bir olay bu.

  19. Tanrıdan hatıra bi kask almak istemiş galiba!!!

    1. Hatıra kaskı alan Villeneuve değil, Alonso. Alonso griddeki pilotlarla hatıra olarak kask değiştiriyor.

  20. Senide anliyoruz, tarihteki tum sampiyon pilotlari kiskanip kiskanip attigin hazmedememe laflarindan dolayi.

    Kralin beceriksizliginden dolayi sevmedigi hep 2. Plana attigi kiskanc evlat.

  21. Ne yalan söyleyeyim, bence haklı. Ama tüm suçu da Alonso’nun üstüne yıkamayız. 2012’deki gayretini takdir etmek lazım.

  22. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Michael Schumacher kadar saygılı,sabırlı bir pilot yok bence.2012’deki her yarış başka bir arıza çıkaran araçla yarışıp sonunda yinede kimseyi kırmadan herhangi agresif hareketten uzak duran,herşeye rağmen gülümsemesini bilen bir pilottu.Örnek alınması gereken pilot odur.

    1. Katılıyorum. 2006 Suzuka’da sinirlenmek için gayet yeterli bir sebebi varken takımdakilere sarılması hoş bir davranıştı.

  23. Takımın görevi sürücüye hızlı bir araba vermektir bu olmadığı zaman tüm pilotlar baskın bir otomobilin hayalini kurarlar.Durum bu sadece şampiyonluk istiyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir