Hamilton: “İtalyanlar Ferrari’ye Gelmemi İstiyorlar”

yazar:

kategori:

Mercedes’le yeni bir anlaşmayı imzalamaya yakın olan Lewis Hamilton, İtalyan taraftarların kendisini Ferrari’ye geçmeye ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Hamilton’un şu an için gelecek sene anlaşması bulunmuyor ancak Mercedes ve Hamilton ikilisinin yeni anlaşmaya yakın olduğu söyleniyor.

Autosprint’e konuşan Hamilton “Geçen sene Monza’daki hoş karşılama ve tezahürat inanılmazdı ve 2007 – 2008 yıllarına göre tamamen farklıydı. Artık insanlar beni durdurup Ferrari’ye gelmemi istiyorlar.”

“İtalya hakkında neyi seviyorum? Yemeği, tutkuyu ve güzel kızları. Ve bunun yanında bazı güzel arabaları var. Neyi sevmiyorum? Hiç bir şeyi.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “İtalyanlar Ferrari’ye Gelmemi İstiyorlar”” için 38 yanıt

  1. Ah hamilton ahh..bu kadar da sallanmaz ki be dostum.İtalyanlar seni seviyormuş-muş-muş..italya’da yıllarca yaşadım,hiçbir zaman görmedim duymadım,bir italyan’ın bu adamı desteklediğini,desteklemeyi bırak,hamilton adını duyunca gülerler sadece! Sen onlar için hiçbir zaman yeterli pilot olmadın.bilmiyorum haber gerçekten doğru mu değil mi,ama doğruysa o italyan’ları bir daha güldürdün :-)) Kısacası deseydin keşke,hayalim bir gün o kırmızı arabanın koltuguna oturmak..

  2. MB de çalışıp “bağzı güzel arabaları var” diyememek nasıl bir acı aceba 🙂
    Dünyanın en muteber otomobil markasının altında çalışıyorsun ama başkasının arabalarına iç çekiyorsun. 🙂
    Sport adı altında boing boing suspansionlu arabalardan bıkmış demek ki mizacı gibi sert birşeyler arıyor. Gelirse en iyilerini bedavaya verirler altına. Daha zevkli hız cezaları yeme fırsatı elde eder. 🙂

      1. Kalbi farklı atsa da işte o da bir “bazı güzel arabaları var” parantezi içinden 🙂
        Almanların yapamadığını almanların aletiyle yapan italyanların elinden. 🙂

        1. Güzel cevap 😀 O Pagani’ye LS7 de taksan yürür, belki de daha iyi yürür ama SLS’e roket taksan boş 😀

          1. Katılıyorum.
            Bütçelerini biraz zorlayınca edinebilecekleri aletleri aslında kendilerine pek ilgili görmeyen cümleler kurmamla sırf motoru MB diye heves etmiyorlar. Bağzı güzel arabaları var olanlara piniyorlar. Mesela şimdilerde birkaç tanesi elindeki MB satıp yine başka bir almanı edinmeyi planlıyor ama o kesinlikle bir MB değil. Sert oyuncuların dünyası başka… Çift koltuklu makam aracı yapanlarla herkesin, pist adamlarının işi olmaz. 🙂

    1. Zonda sürüyor eleman. Merso motorlu sonuçta.

      Şampiyon olduğu da Honda fabrikasında üretilmiş Mercedes değil mi?

      Kafalar karıştı 😀

  3. OtonomAktor avatarı

    piyasa yapmanın bu kadar ucuzu. bu hami vallahi konuşmasa daha iyi.

  4. şimdi lauda ya da wolff çıkıp,

    “mercedes’in de hamilton’a ihtiyacı yok, zaten çekişme 2 mercedes pilotu arasında oluyor, geçen sene son ana kadar şampiyonluğun içinde bulunan ve hamilton’un yanında hava civa misali az bir ücret alan, buna rağmen hiç de sırıtmayan bir rosberg’imiz varken, diğer koltuk için neden fazla para ödeyelim ki? kendisinin 3 yıl için istediği 200 milyon doları aracın gelişimine yatırır, 3 yıl daha salına salına şampiyon oluruz rosberg’le; hamilton da istediği yere gidebilir” dese ne tatlı olur değil mi?

    bakalım o zaman makarna mı kalıyor, yemek mi, güzel kızlar mı…

    1. yani bu kadar basit, 200 milyon sürücüye değil araca yatır, 3 sene salına salına şampiyon ol. ferrari 2007’den beri uyuyor o zaman. bir 200 yatırıp 3 sene şampiyon olsalardı. ama vettele 80m$ yıllık verdiler.

      parayla araç gelişimi bu kadar paralel şeyler değil. ferrari’nin parası tüm ekiplerden çok, ancak 2007’den beri paranın bu kadar direk bir etkisinin olmadığını gördük. mclaren de hamilton’a tamamen aynı muameleyi yaptı onun da sonucunu gördük; hamilton ayrıldıktan sonraki 2 sene içinde sadece 2 podyum. zafer henüz gelmedi.

      1. yeniden yapılanan ve zaferler/şampiyonluk parolasıyla yola koyulan takımlar için elbette üst sınıf pilota yatırım yapılması mutlak gereklilik, ama benim kast ettiğim mercedes’in “halihazırdaki durumu”. mevcut kurallarla 3-4 sene daha devam edileceği vaki, mercedes aracının ve motorunun devasa üstünlüğü vaki. benim önerim halihazırdaki durum içindir, ki hamilton’un istediği ücret ve anlaşmanın da 3 yılı kapsaması, tezimi destekler durumda.

        1. aslında şuanda kurallarla 3-4 sene daha devam edilecek gibi bir durum yok. motorlar değişecek, araçların şeklinin değiştirilmesi, lastiklerin daha büyük olması, f1’in görsel olması vs planlanıyor, hatta fikir vermesi için konsept araçlar sunuluyor. yani mercedes’in 3-4 sene daha para yatırdığı taktirde “garanti” şampiyon olma ihtimali neredeyse yok. bu sene garanti olsa da bence seneye değil diğer takımlar farkı kapatacaktır. ondan sonraki sene zaten kurallarda oynama olacak. senin de dediğin gibi takım hamilton’suz kalmak istemeyecektir.

          tabiki bu kadar avantaj varken bize hamilton lazım değil demek kolay ancak o fark 0.2lere düştüğünde ne olur? rosberg ne yapabilir? hamilton da ayrıldığı taktirde boş durmayacak, başka takımda mercedes’e rakip olarak yarışacak, gittiği takıma ne öğrendiyse götürecek vs.

          mercedes’in şuanki avantajı belki bu sene devam eder, tamam, bu sene hamilton olmasa mercedes yine şampiyon, ancak seneye olur da rb tehdit olursa, mclaren, ferrari tehdit olursa bu sefer hamilton’ı olmayan mercedes, pistin limitlerini bulmak için arkadaşının datalarını incelemeye muhtaç olan bir rosbergle ne kadar ilerleyebilir? bu takım nasıl araçlarının maksimum performansta sürüldüğünden emin olacak? işte takım bunları, yani geleceği düşünüyor.

    2. güçlü olacak hiçbir takım sadece ”standardın üzerinde bir pilotla” gelecek çizmez.. ve geçmişte de sürekli, şampiyonluğa oynayacak takımlar o zamanın en iyilerini takıma katmıştır.

  5. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Biz buna “sinyal vermek” diyoruz. =)

  6. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    ama yorumu yazdıktan sonra bi daha düşündüm ”ikinci kez düşünmüş oldum bu arada” sürekli 77veya 78’inci kanallarda bişeyler izliyorum müşteri hizmetlerinden bana böyle söylenmesine rağmen sezonun başlamasına ramak kala neden hala hiç bir şekilde f1 başlıyo yok yeni sezon şöyle böyle diye reklamını yapmıyolar normalde bas bas bağıra bağıra bunun reklamını yapıyo olmaları lazımdı bu beni dahada düşündürdü

  7. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Beyler konu dışı 3yıl önce ben D-smart F1 yayın haklarını aldığında Digturk’ümü iptal edip D-smarta geçmiştim f1 için 3 yıllık bi anlaşma olduğu söylenmişti ve dolasıyla 3 yıl doldu merak edip duruyoruz 2014 sezonu sona erdiğinden beri yayın hakları ne olacak diye D-smart devam edicekmi etmeyecekmi ona göre kim alırsa oraya geçelim diye malum bu haftasonu sezon başlıyo ve bende büyük bi adım attım çok başarılı iyi bişey yaptım bu pek yapmadığım bişeydir ::)) düşünmek ve yaptım düşündüm en sonunda neden müşteri hizmetlerini arayıp bilgi edinmiyorum bu hususta ve bana dedikleri şey yayın hakları bizde devam ediyo fesh edilen yada süresi dolmuş bişey yok bizde devam ediyo dediler F1

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Müşteri kaybetmemek strateji ”süresi dolmuş bişey yok” demesinden anlayabilirsiniz.

      Daha belli olan bir şey yok.

      Buradan takip edebilirsiniz.

      http://www.trf1.net/forum/baslik/f-1-2015-sezonu-yayini/page/7

  8. Bence ferrari vettelin yanına raiden sonra aynı seviyede birini getirmez. Schumi dönemindeki gibi ona yardımcı birini getirecektir. Süpriz olur mu bilemicem , hamiltonunda 1 gün ferraride yarısıp kariyerini bitirmek istemesi gayet mantıklı geliyor kulağa onun acısından.

  9. touchmytralala avatarı
    touchmytralala

    bence ferrari nin hamiltona ihtiyacı yok. vettel genc ve tam ferrarinin planlarına uyuyo. ham emekli olur vettel hala ferrari de yarısıyo olur

  10. Mercedesin sana ihtiyacı yok fazla zorlama şansını bence

  11. F-one-Driver avatarı

    Bazı arabalarını seviyomuş:))) Ulan italyan araçları kategorisinde araç mı var sanki, almanlar anca yakın kalmaya çalışıyorlar, daha ötesi değil…

  12. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Kırmızı her pilotun hayalidir. Seni de yadırgamamak gerekir.
    Fakat mercedes ile yeni sözleşme öncesi güzel taktik. Galiba istediği parayı henüz vermemişler 🙂

    1. şevket akarsu avatarı
      şevket akarsu

      ona da sordular kırmızıyı ister misin diye ancak o kırmızı bir mercedesi tercih ederim dedi

      1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
        srknmsr14 #ForzaMichael

        Mercedes bu kadar dominant bir durumdayken cevap normaldir. Kimse bu kusursuz aracı bırakıp bir yere gitmez. Ama istemiş olduğu fantastik rakamları sadece Ferrari verebilir. Geçmişte bu örnekler ile dolu. Sadece sözleşme öncesi elini güçlendirmek istiyor. Tıpkı Toto Wolf’un dediği gibi ”Alonso’da adaylarımız arasında”. Bunlar hep sözleşme taktiği.

  13. her pilotu n hayali kirmizilar 🙂

  14. Hamilton Ferrari’ye gelsin, kendisine pizza, makarna yedirelim, güzel bir tane İtalyan sevgili ayarlayalım, kişisel araba olarak LaFerrari falan verelim. 🙂

    1. 😀 😀 süper

  15. ferrari istiyor demek ki. ama mercedes güçlü diye mercedes rahat olamaz hamilton mercedes hızlıyken gelmedi bugünlere plan yaparak anlaştılar sonra biz zaten hızlıyız diyemezsin hamilton da en hızlı aracı kullanırken alonso gibi aşırı para isteyemez

  16. Mercedes olsam anında kapıyı gösterirdim. Şunu unutmamalı ki son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi verdi Rosberg’le. Mercedes üstünlüğünü koruduğu sürece şampiyon hep Mercedes’ten çıkacaktır. Dolayısıyla Mercedes Hamilton’a muhtaç değil. Hele ki Rosberg’in geçen sene şampiyonluk konusunda onu ne kadar zorladığını düşünürsek Mercedes’in Hamilton’ı tutmaya hiç ihtiyacı yok bence. Wheirlein gibi genç bir pilot alıp Rosberg önderliğinde yola devam edebilirler. Hatta al Raikkonen’i taş gibi takım bile kurarsın. Hamilton Alonso’nun Ferrari’ye verdiği ayarı vermeye çalışıyor ama dandirik Ferrari bile kapının önüne koydu Alonso’yu ve Alonso’nun durumu ortada şu an. Mercedes olsam hiç affetmem.

    1. Ne bu şiddet bu celal 🙂 herkes istediğni söylemekte özgür mercedes en iyi araca sahip old için ham yerine herangi bir pilotla da takımlar şamp kolayca olabilirler hatta rosberg arzu ettiği şampluğada ulaşır ve fakat ham mercedesi istiyor mu asıl soru bu

  17. Aga niyet bu kadar da belli edilmez ki 😀

  18. turbo vettele çizdirecek diyen arkadaşım.geçen sene ricciardonun çizdiği gibi mi 🙂

  19. birisi alonsoyu alırım fiyatı düşür diyor diğeri ferrariye geçerim fiyatı artır diyor 🙂 bakalım nereye kadar devam edecek

  20. Sadece taraftarın istemesi yetmez bana göre.Ama eğer illaki olacaksa böyle bir şey Rai’nin emekli olmasını beklemek zorunda çünkü Vettel’den pek vazgeçileceğini zannetmiyorum ben.Bu arada eğer Vettel ile ilerleyen yıllarda takım arkadaşı olurlarsa acaba nasıl yarışlar çıkar diye merak etmiyor değilim şahsen Ric vakasından sonra 🙂

  21. Hamilton bende senin ferrariye gelmeni çok istiyorum . Ve sende biliyosun mercedes imparatorluğunun az bi ömrü kaldı yıkıldı yıkılacak.

    Ferrraride Turbo Vettel ile yarışmaya cesareti olanın sonuçlarına katlanacak kadar da gücü olmalı

    Turbo Vettelin seni hezimete uğratacı zamanı merakla bekliyorum . Karizmayı fena çizdireceksin

  22. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Ve bunun yanında bazı güzel arabaları var.

    Kırmızı otomobili belirtmiş güzel 😀

    Ama Hamilton Mercedes projesi Mercedes veya McLaren’de kariyerini noktalar.

    Ferrari tamamen Vettel üzerine kurulmaya başlıyor.

    Tabi bir zamanlar hayalim Ferrari’de emekli olmak,burası rüya diyen Alonso

    4 şampiyonluk aldığı takımı bırakan Vettel

    Çocukluk takımını bırakan Hamilton tekrar Mercedes motorunu bırakabilir.

  23. Anlaşılan lewise istedigi parayı hala vermemis mecedes 🙂 güzel kızları ve bazı güzel arabaları haa 🙂

  24. Mercedesle imzalayacağı yeni sözleşme öncesi politik davranıp istediği parayı koparmaya çalışıyor. hamiltonın neden menajere ihtiyacı olmadığı belli oluyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir