Belçika GP – Sıralamaların Ardından Araç Ağırlıkları

yazar:

kategori:

Açıklanan listeye göre ilk 10 sırada yer alan pilotlar içerisinde en hafif olanı Brawn BGP 001 ile 4. sırayı kazanan Rubens Barrichello.

Pole pozisyonunu kazanan Giancarlo Fisichella en hafif 2. araca sahipken onun hemen arkasından Timo Glock yer alıyor.

BMW Sauber’den Robert Kubica, takım arkadaşının gerisinde kalmasına rağmen Heidfeld’e göre oldukça hafif.

2. sırada yer alan Jarno Trulli ise etrafında yer alan pilotlara göre en ağırları görünüyor.

 

 1.  Fisichella   Force India-Mercedes  648.0           
2. Trulli Toyota 656.5
3. Heidfeld BMW-Sauber 655.0
4. Barrichello Brawn-Mercedes 644.5
5. Kubica BMW-Sauber 649.0
6. Raikkonen Ferrari 655.0
7. Glock Toyota 648.5
8. Vettel Red Bull-Renault 662.5
9. Webber Red Bull-Renault 658.0
10. Rosberg Williams-Toyota 670.0
11. Sutil Force India-Mercedes 678.5*
12. Hamilton McLaren-Mercedes 693.5*
13. Alonso Renault 684.4*
14. Button Brawn-Mercedes 694.2*
15. Kovalainen McLaren-Mercedes 697.0*
16. Buemi Toro Rosso-Ferrari 685.0*
17. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 704.5*
18. Nakajima Williams-Toyota 706.1*
19. Grosjean Renault 704.7*
20. Badoer Ferrari 691.5*


Yorumlar

  1. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    raikkonen 4 e çıksa yada 5 e yeter.öndeki araçlar nispeten yavaş olunca yada istikrarsız,yada hafif nick ve kimi arasında bi mücadele olur.podyum için ise trulli-vettel ve belkide tek pit yapacak alonso-lewis ikilisi yada bir ihtimal webber olur.eğer yarış dışı kalmalar veya olaylı bir yarış olmassa bence brawn puan alamaz.

  2. Trulli treninin yaşandığı şartlar farklıydı. SPA'da ve bu sezon tren olmaz. Tren tabiri Trulli'nin müdafa yeteneği ile nispeten aracı diğerlerine göre yavaş olduğundan kullanılıyordu. Bu seneki, buradaki durum farklı.
    SPA'da geçmekten daha zor olan müdafa yapmaktır. Pilotları bu daha fazla zorlar.

  3. tifosi_forza_raikkonen

    Sen hiç Trulli treni izlememişsin galiba 🙂
    yarın görürsen şok olma aman!!

  4. Yavuz Balcı avatarı

    Lewis büyük ihtimal tek pit stopla yarışacak ve sert lastiklerle başlar.yalnız geri kalan 18 turda yumuşak lastikler dayanırmı orası soru işareti.ayrıca yağmur ve güvenlik aracını gözönünde bulundurulmalı.strateji bu yarışta büyük rol oynacak gibi görünüyor tüm araçlar için.

  5. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    arkadaşlar yorumlarınıza bakacak olursak rai ilk turlarda 2-3./lüğü alır ve pit stopla da liderliğe yükselir..ama bu işler bu kadar kolay değil..rainin yeteneklerini göz önünde bulundurursak tabikide mümkün ama bu kadar beklentiye girmemek gerek..rainin fisi yi yada trulli rakibi değil..rainin rakibi F60 ve efsanevi SPA pisti..

  6. elif çivici avatarı

    ben fisi yi 630 filan diyodum ya ama valla helal olsun aero sorununu çözmüşler demekki büüyk ölçüde..ama bi yagmur yagar,bi kamikaze araçları biçer,SC girer,her şey değişir..

  7. benim favorim rosberg

  8. Kadir YILMAZ avatarı

    Böyle efsanevi bir pistte, bu tip bir araçla RAI yi favori görmeniz, helede bu kadar eleştiriden sonra çok hoş ama öyle bir izlenim oluşmuşki podyumda olmazssa suçlu ilan edilecek :))
    Tabiki onutanıdığımız için diğerlerine göre avantajlı ama ilk tur dan sonra geçişin hala zor olacağı kanısındayım.
    Yarın hepimize sezonun en zevkli yarışını diliyorum, SPA nın keyfini çıkaralım…

  9. Arkadaşlar, çok düz yorumlar yapıyorsunuz BMW leri hiç kimse görmüyormu allah aşkına. Kubica, Rai'nin önünde ve Heidfeld'de Trulli'den sonra en ağır otomobil ilk 6 daki. Bence ilk virajda ne olacağını kestirmek çok çok zor bekleyip göreceğiz ama kimi ilk virajda hata yapmazsa podyuma şansı büyük. :))

  10. kimi eğer bi şekilde barrichello yu geçerse 1. kimi olur gibime geliyor

  11. Hakan Kozuva avatarı

    McLaren'lar cok agır diyen arkadaslar bunlar sıralamaya cıktıkları benzin degil ilk 10 dısındakilerin… Yani daha hafif cıkıyorlar ama basarısız bir sonuc ardından dolduruyorlar depoyu 🙂 Trulli, Toyota tekrar sacmalamassa kazanır..

  12. Aslında hangi pilot daha iyi performans çıkarmış, bakalım:

    1 Trulli (lap 12)
    2 Vettel +0.156 secs (lap 15)
    3 Heidfeld +0.157secs (lap 12)
    4 Fisichella +0.211 (lap 10)
    5 Kimi Raikkonen +0.290 (lap 12)
    6 Mark Webber +0.341 (lap 13)
    7 Robert Kubica +0.454 (lap 10)
    8 Nico Rosberg +0.495 (lap 16)
    9 Rubens Barrichello +0.538 (lap 9)
    10 Timo Glock +0.562 (lap 10)

    Not:BBC'den alıntıdır.

  13. Sıralama turları ustası Trulli harika bir tur atmış. Toyota yarın yine yarışta strateji bakımından işleri berbat etmesse, bana göre galibiyetin iki adayı Kimi ve Trulli. Alonso, Hammy, Jense de tek pit yapacaklarmış gibi görünüyor. Yağmur duasına mı çıksak, n'apsak?

  14. benimde yarış galibi adayım raikkonen.
    ilk viraj sonunda 2.liği alır.

  15. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    sıralamalar bıttıgınde tek uzuntum kımı nın 6.olmasıve kırlı tarfta olusuydu.nacak sıralamaları cok dıkkatlı seyrettım ve yarıs cızgısı ole bır yerden gecıyorkı bu dezavantaj olmaktan cıkıyor.zaten ılk vıraj cok yakın.

    kımı ılk vıraja kadar kersı acmıyacaktır.ılk vırajdan sonra hızlaılan efsane vıraj ve duzlukkte kersle berbaer bır ıkı sıra alırsa yarısın kesın favorısı olacaktır.zıra onundekılerın cogu kendınden hafıf.pıstın gecıse musaıt olması ve kımı nın spa karnesı de ısın ıcıne sokulunca bana gore kımı nın sansı yuksek.

    ancak bu pıstte her an hersey olabılır.gecen senede buna benzer bır yerden kalkmıstı kımı 4.ydu ve onunde ıkı mc laren ve massa vardı ılk sektor bıtmeden hamıltonun arka tamponuna yapısmıstı.ıkıncı turun basında da gecmıstı.son turlarda ne oldugunu gorduk.yıne bu ve buna benzzer seyler bu pıstte olabılır.

  16. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    kimi kazanabilir.ama kimi nin rakipleri nick ve trulli olacaktır.vettel de istikrarlı bir sürüşle bu 3 lünün en büyük rakibi gibi duruyor.umarım kimi kazanır.fakat öyle kolay olmayacaktır bu.

  17. ilk 10 dışında ki herkes tek pit yapabilecek strateji de, güvenlik aracı değişen hava koşulları falan bu gruba yarayabilir.

  18. Geçen yılda mesela o berbat sezona ragmen Spada başkaydı Raikkonen son 3 tura kadar yarışı domine etmişti.

  19. Ertan Akkaş avatarı

    Eğer Raikkonen startta yada 1. sektörde Barichello'yu geçerse bence yarışı kazanacaktır. Öyle bir his var bende… Ve bu hisside bana veren sanırım Spa'da ki Kimi'nin sürüşü olsa gerek 🙂

  20. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Kimi yarışı kazanır demek gerçekçi olur aslında. Adamın altında ne türlü araç olursa olsun burada üstün oluyor. 2004 sezonunda bile ezici Ferrari üstünlüğünde burada MP4-19 gibi bir otomobille mükemmel F2004'ü geride bıraktı. 2004-2005-2007de kazandı 2006da yoktu zaten yarış.

  21. herhangi bir sorun çıkmassa kimi yarışı kazanır. eğer kazanırsa bu kiminin başarısı olur, ferrarinin değil.

  22. kimi podyum mücadelesi verir diye düşünüyorum. sıralamalarda q3te zamanlamada bir hata oldu sanırım 0.1 sn gibi bir farkla son turunu kaçırdı yanlış görmediysem

  23. Sıralamalar sonrası Kimi ile Ferrarinin öne çıkacağı, başarılı olacağına dair tahminim yükleri gördükten sonra daha da kuvvetlendi. İyi bir strateji ile en önde yeralacaktır. Kubicanın pozisyonuna şaşırıyordum daha da arttı. Zaten BMW'nin şuanki konumunu algılayamıyorum. İlk 8-10 arasının ne yapacağı belli olmaz. Strateji çok önemli olacak onlar için. 15.'nin önündekiler seyir zevkini arttırır umarım. Geçiş imkanının çok olmasına rağmen çok zorlanacaklarını düşünüyorum. Gözlerini karartmaları lazım. Tecrübenin mücadelesini göreceğiz.

  24. yanlız trulli çok iyi iş çıkarmış glock çok daka hafif olmasına rağmen 7. ancak olmuş

  25. İnşallah Raikkonen kazanır da bu sene en azından bir galibiyet almış oluruz.

  26. Kimi startta zaten rahat durmayacaktır. İlk viraja kadar çok yükselmesi zor ama Les virajını 3. geçer diye düşünüyorum.

  27. 3. Heidfeld BMW-Sauber 655.0 Raikkonenle aynı tur qırecek heidfeld raikkonen startta 3 veya 2 sıraya cıkarsa 1 olabılır raıkkonen

  28. Jenson Button avatarı

    Yarın Ya Yağmur Yada Güvenlik Aracı Kesin Olur Gibi (İnşallah'ta Olur)

  29. turulliyi pas geçmısım :D:D tabkı turulli de favorilerden ama rai kersle iyi kalkıp ılk vırajı 2.yada3.donecektır dıe dusunyrm

  30. arkadaslar harcanan benzın 3.4grm tur basına 605i cıkarrsak 40gr kalıyokı buda 12-13.turlarda pıtstop yapılcagını soyluyo bukadar turda da ne bmw nede force ındıra fark koyablr bu f1 hersey olablr ama bnce rakıkonen yarısının mutlak favorısı

  31. Araç ağırlıkları aşağı yukarı beklediğim gibi. Sadece rubensin o kadar hafif olup turullinin ağır olmasına şaşırdım. Bence zaman ferrarinin ve kimi nin zamanı. Kimi nin belkide ferrari de kendisini gösterebileceği son yarış.

    Gelişimini durduran ferrarinin bundan sonra podyum için savaşması zor görünüyor. Spa tam kimi nin istediği bir pist. Ayrıca ilk 6 içerisinde en ağır araçlardan biri, Kers avantajı ve geçişe uygun bir yer. Yani kimi nin kazanamaması için hiç bir neden göremiyorum. Artık kendisini göstermesi gerekir.

  32. raikkonen ancak podyuma çıkar bence…yarışı kazanması zor….

  33. yol tutuşu iyi olmayan mclaren ağırlığı artırarak ve sanırım sert lastiklerle tek pitlik yarış yapacak.Bakalım cok ilginc bir yarış olacak tabi yağmursuz belçika yarışı olurmu hiç.

  34. McLaren'ler baya agırmış ya bakalım yarın nasıl bir yarış olucak bizim için.

  35. raikkonene gercekten ınanamıyorum ferrarının naptınıda anlamıyorum yarıs trullının fısıchellanın yarısı kazanmasu mumkun deıl

  36. hem fisiye hemde force india ya helal olsun 2009 un en çok gelişen takımlar

  37. Kimi yarışı alır. 🙂

  38. valla fisichellaya bir kere daha heall olsun. okadar da hafif değil ön sıraya göre

  39. vay be rubens daha hafifmişş fisinin şansı var neden olmasınn

  40. trulli ve heidfeld ilk 10'da ortalama ağırlıkla 2-3 olmuşlar. tekrar tebrikler..

  41. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ne desek yarış Kimi'nin mi desek 😀

  42. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Hamilton Bekledigimden de Agir Cikiyor Umarim Yere Tutusunu Artirir Arabanin 🙂
    Yarin Bakalim neler olacak 5dk bir yagmur bile herseyi degistirebilir yada Start da herhangi bir kaza .)

  43. Oğuz ŞAHAN avatarı

    Şunu sıralamalara göre yapsanız daha iyi olurdu sanırım.

  44. Jenson Button avatarı

    Barrichello Hafifmiş Fisi Daha Ağır Redbulllar Podyumda Button Puan Alırsa İyii

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir