2015 Formula 1 Yayınları ile İlgili Saran Holding ile Görüştük – GÜNCEL 12.03.2015 17:38

Formula 1 2015 sezonunun başlamasına sayılı günler kala Türkiye yayın hakları belirsizliğini koruyor.

D smart’ın 3 yıllık anlaşmasının bitmesiyle beraber, Saran Holding farklı kanallar ile görüşmeler yapmaya devam ediyor.

Sezonun başlamasına sadece 1 hafta kaldı ve konu hakkında yeni bir bilgi ve haber yok.

Sizlerden gelen yoğun sorular ve içimizdeki Formula 1 sevgisiyle beraber bugün yayın haklarının sahibi Saran Holding’e gittik ve bir görüşme gerçekleştirdik.

Görüştüğümüz yetkili, kanallar ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bizde kendisine sezonun başlamasına sadece 5 gün kaldığını hatırlattık.

Bu hatırlatma üzerine dövizde yaşanan dengesizliğin kanalların düşünme sürecini uzattığını dile getirdi ve kanallardan haber beklenildiğini söyledi.

‘Kanalların’ hangileri olduğunu sorduğumuzda detayların en geç cuma gününe belli olacağını söylediler. Söyleyebileceğimiz tek şey yayın haklarını almak isteyen tek şirketin D-Smart olmadığı.

Detayları öğrendikçe sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Güncel: 11.03.2015 14:30

Bildiğiniz gibi bu gün, Formula 1 Yayın Hakları için özel sayabileceğimiz bir gün. Çünkü TRT ve D-Smart dönemlerindeki anlaşmalar, ilk yarışın koşulacağı haftanın çarşamba gününde imzalanmış ve duyurulmuştu.

Saran Holding’den bir yetkili ile bu gün saat 14:30 sularında yaptığımız görüşme sonrasında Formula 1 yayınlarıyla ilgili olarak maalesef yeni bir gelişme olmadığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Kanallar ile yapılan görüşmelerin aynı hızda devam ettiği, bir yandan yayının şifreli platformlarda olmasının tepki çektiği, diğer yandan ise diğer kanalların döviz kurlarındaki dalgalanmalar dolayısı ile, yayın haklarını alma konusuna temkinli yaklaşmalarına neden olduğu belirtildi.

Yeni gelişmeler için sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz…

Güncel : 12.03.2014 13:40

Formula 1 severlerin sabırlarının tükenmeye başladığı ve gerilimin arttığı diğer yandan pit ekiplerininse çalışmalarına başladığı bu gün, Formula 1 yayınlarının ülkemizde hangi kanalda ve ne koşulda yapılacağı hâlâ kesinlik kazanmış değil.

13:40 itibari ile yaptığımız görüşmede ilk yarışın yayınlanamama ihtimalini sorduk. Aldığımız yanıt, ilgili departmanın şu anda böyle bir endişesinin olmadığı yönünde idi. Ancak malûm görüşmeler halen devam ediyor.

 Güncel : 12.03.2014 17:38

Editör arkadaşımız Didem’in Avustralya GP Hazırlık fotoğraflarını yüklediği şu sırada  bir görüşme daha gerçekleştirdik. Yayınlar ile ilgili yeni bir haber yok maalesef.

 


Yorumlar

“2015 Formula 1 Yayınları ile İlgili Saran Holding ile Görüştük – GÜNCEL 12.03.2015 17:38” için 214 yanıt

  1. İsmail Fatih ALKAN avatarı
    İsmail Fatih ALKAN

    Kaç senedir bizi d-smart a mahkum edenler BETER OLUN. Yayınları satamayıp binlerce dolar zarar edin.
    Oh olsun size. Meraklı arkadaşlarla nasıl olsa bir yolunu bulur yinede yabancı mabancı seyrederiz biz. Siz DERDİNİZE YANIN.

  2. Saran Holding’dekiler çok emindi satacaklarına,soğuk su içsinler

    1. İsmail Fatih ALKAN avatarı
      İsmail Fatih ALKAN

      Helal sana kardeş.

  3. Konu dışı olacak ama yayıncının netleşmediği şu sıralarda keyif katar sanırım. Sitede rastlamadım daha önce gönderen olduysa affola.

    Maldonado için şöyle bir site mevcut:

  4. bugün de yeni bir bilgi yok ne yazık ki…

  5. Burda ne demek istediler acaba ? İlk yarış olmasa da olur mu yoksa her türlü yayınlayacağız mı ? 🙂

    Bir de D-Smart veya başka herhangi bir platformun müşteri temsilcileri bu işten en son haberi olacak kişiler, onların dediğine göre bir şey yapmayın sakın. Ha, sırf F1’in sahipsiz olmadığını göstermek için mail atılabilir, ben de arada tweet atıyorum 🙂 Serhan Acar gibi içeriden bilgi sahibi olanlar ilk yarışın kaçabileceğini, Malezya için uğraştıklarını söylüyorlar. Dolar kurunun oynaklığı bugün de devam ediyor ve sene sonu 3 TL olmayacağının garantisini kimse veremiyor. Neyse, ben yine de Malezya için umutluyum. Son olarak Saran Holding’le görüşen arkadaşlara da teşekkürler, Türkiye’de hiçbir medya organının yapamadığını yaptılar.

  6. Diğer sitedeki bir kullanıcı aşağıdaki gibi bir mail aldığını söylemiş:

    DESSPERADO 13 MART 2015, CUMA | 11:29

    2015 sezonunu Dsmart yayınlayacağını bana mail olarak attı. işte mail; ”Değerli Abonemiz; E-postanızda belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak formula 1 yarışları 2015 sezonu tarafımızdan yayınlanacaktır.Gelecek dönem için görüşmeler devam etmektedir.”

    1. Bir cevap alabilmek üzere Dsmart’a bir mailde ben yolladım. Cevap gelirse buradan paylaşacağım.

    2. Madem yayınlanacak neden Smart Spor’da F1 ile ilgili haber yok 😀 Yayın akışı paylaşılmıyor. Tv de reklamı yapılmıyor 😀

      1. Zaten Dsmart bir şey diyorsa en az 5 kere teyit edip gözle görmeden emin olmamak lazım.

        1. Dsmart bilgi talebim:

          Sayın İlgililer, Dsmart Mega Paket kullanıcısıyım. Formula 1 2015 sezonunun Dsmart’ta yayınlanıp yayınlanmayacağı hususunda sizden geri dönüş yapılmasını bekliyorum.
          Malum yarın sıralamalar ve pazar günü de yarış var. Anlaşmanızın bittiği ve 2015 sezonu için de yeni bir anlaşma yapmadığınıza dair spekülasyonlar bulunmaktadır.
          Ben gibi bir çok Dsmart kullanıcısı bu konuda edinilecek karar doğrultusunda tv izleme alışkanlıklarına yön vermek istemektedir.
          Geri dönüşünüzün mümkünce hızlı olmasını rica ediyor, İyi Çalışmalar Diliyorum.

          Gelen Cevap:
          Değerli Abonemiz;

          E-postanızda belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak formula 1 yarışları 2014/2015 sezonu tarafımızdan yayınlanacaktır.Gelecek dönem için görüşmeler devam etmektedir.

          Saygılarımızla,

          Ez cümle 2014/2015 sezonu diyerek geçen sezonu kastediyorlar. Anlaşma durumu yok.

          1. Erdim Şevket avatarı
            Erdim Şevket

            Futbol gibi mi açıklamaya çalışıyorlar acaba. Mesela 2014 / 2015 şampiyonlar ligi maçları D-Smart’ta gibi ?

            1. Benzer durum ama biraz daha farklı sanırım. futbolda sezon hakkaten 2014/2015 gibi. F1’de böyle değil tek yıl şeklinde: 2015 sezonu. Dsmartın anlaşması 12 Mart 15 ‘te bittiği için 2015’i de ilave ediyorlar galiba. Hata yapıyorlar, manipüle ediyorlar, kandırıyorlar.. Artık ne derseniz.

              1. Erdim Şevket avatarı
                Erdim Şevket

                Ne desem bilemedim şimdi..

          2. Çok çakal bunlar çok. Kaale almayın.

  7. Cem Çalışkan avatarı
    Cem Çalışkan

    Türkiyenin içinde bulunduğu duruma bakın yarışların Türkiyedek yapılmasını malum kişi tarafından kaybedildiği gibi yayınlarında izleyemez duruma geldik.

    1. Yarışı kaybetmemizde birden çok etken var bence ama malum kişi yapılacak deseydi hala takvimdeydik. Gerçekten yazık.

      1. Cem Çalışkan avatarı
        Cem Çalışkan

        Tabiki birçok etken var ama birinci neden malum kişinin yarış sevmemesi onun önceliklerinin farklı olaması halkın değil kendi önceliği!

  8. http://www.autokulis.com/2015-formula-1-yayinlari-ile-ilgili-saran-holding-ile-gorustuk.html

    En güncel konu burası olduğu için buraya yazmak istedim. Abdullah bey, autokulis sitesi ile bir ilginiz var mı? Sanki kendileri görüşmüş gibi alıntı yapıp altta da TRF1.net diye belirtmemişler. Emek hırsızlığına girmez mi bu?

    1. ne diyelim şimdi 🙂 …

  9. İhaleyi hic kanal yada platformun almadiğin düşünelim.tama.olsun.

    bazı yorumlarda saran holding in ilk yarışın yayınlanmamasının söz konusu olmadığından bahsedilmiş.

    Eee ozaman saran holding kendi kanali olan SPORTS TV den yayınlayacak anlamına gelmiyormu?

    Hem neden olmasın.

    1. Sports Tv Saranın mı? Bu bilgi iyi oldu. Geçenlerde Sports Tv’yi araştırmıştım 2010 yılında D Sporun haklarını aldılar 2011’de Şifreli yayından ayrılarak Türksat uydusuna ve diğer platformlara geçtiler diyordu.Eğer verdiğiniz bilgi doğruysa ki bana çok mantıklı geldi; Sports Tv yayınlar.

      Sizin yazdığınıza göre; Saran bir dağıtımcı ve medya başta olmak üzere diğer sektörlerde öncü Holdingler zinciri. Kendinin karşılamakta zorlanacağı yayın masrafları riskini almamak için dağıtımcısı olduğu yayınları tekrar ihale edip satıyorlar demekki. O halde Saran risk alıp kendi kanalı Sports Tv’den yayınlayabilir.

      Umarım bu öngörünüz doğru çıkar. Ben umutlandım şimdi. Hadi yarın da ihaleyle satamadılar diyelim; o zaman ilk yarışı Sports Tv’den yayınlayııp soraki yarışlar için ihale yapabilirler. Yayınlanmama tehlikesi ortadan kalkıyor yani.

    2. Yanlış bilgi. Sports TV Saran Grubu’nun değil, Sportsnet Grubu’nundur. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

  10. Billy Bones avatarı

    geçmiş olsun. RTL cumartesi günlerini yayınlamaktan vazgeçti.Program akışından çıkarıldı. sadece yarış yayınlanacak.

  11. Mesut GÜNEŞ avatarı
    Mesut GÜNEŞ

    Az önce Dsmart müşteri hizmetleri ile görüştüm. Formula 1 2015 sezonu tamamen Dsmartta olacakmış. Görüşmeler 2016 ve sonraki sezonlara yönelikmiş.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      İnanma hocam. Öyle olsa Serhan Acar çoktan derdi.

      Tamamen müşteri kaybetmemek ve yeni müşteri çekmek için atılan bir yalan o.

      2015, 2016 ve 2017 hakları sadece Saran Medya’nın elinde ve hala bir kanal almadı bu hakları.

    2. İtibar etmeyin, müşteri tutmak için. Öyle olsaydı iş son güne kalmazdı bence.

  12. paranla rezil olmak diye işte buna denir vatandaşın parası var bastıracak parayı tv den türkçe izleyecek ama kanal belli değil 🙂 gülüyorum çünkü sadece komik değil trajikomik
    parası olmayan yada bu ücreti makul bulmayan yada herkes için eşitlik felsefesine inanan yada bu iş için para ödemeyi kabul etmeyen yada … yada… insanlar için değişen bir şey yok 🙂 burdada gülüyorum ama trajikomik değil.

    1. Ferrari Silverstone 1950 avatarı
      Ferrari Silverstone 1950

      çok fazla yazdığın için nedense düzeltme ihtiyacı hissettim yada ya da şeklinde yazılır

  13. arkadaşlar live tv den izleyebilirsiniz

  14. aslında panik yapmaya gerek yok.Hem ihaleye teklif verip, görüşmeyi yapan şirket borsa da işlem görüyorsa ilk olarak kap a bildirmek zorunda. Doğan yayın alacaksa dsmart ile bunu kaptan önce açıklayamazlar. Saran holding için böyle bir şey söz konusu değil. diğer kanallar için böyle birşey tabiki böyle birşey yok. Ayrıca satıcı şirket de bunun yayınlanmamasıyla zararı söz konusu olacağından,hem yayın ihalesini alıp hem yayınlamayıp böyle bir zarar riskine girmek istemez. Yayın ile ilgili yine en yüksek ilgi dsmart tan olacağını düşünüyorum. Çünkü ücretli bir platform üzerinden yayın yapabilen birtek dsmart var . trt spor alırsa bu tivibu olabilir yada ntvsporsmart ile dsmart üzerinden bir yayın olabilir. ancak tv8 ve ya diğer yayın kuruluşlarının rekabetçi bir teklif yapabileceğini çok ihtimal vermiyorum. Dsmart ta haftasonu yayın akışı belirtilmemiş. Doğan yayın kendi teklifini yapmış ve saran holdingin kararını bekliyor diye düşünüyorum. ancak ne olursa olsun pazar günü yayın yapılacaktır.
    Sağlıcakla kalın.
    iyi akşamlar.

  15. Neden Sky F1 daki gibi bir kanalımız yok. Lig Tv mesela yazın tekrarları veriyor, ingiltere ligini basketbolu alıyor. Böyle adam gibi bir platform kurulsa nba moto gp formula 1 tenis vs bu tür futbol dışındaki sporlar da yayınlansa. Eminim ki izleyeni seyircisi her daim olur. Kim Wimbledon’u Roland Garros’u, moto gp’yi nba daki maçları playoffların heyecanını kaçırmak ister ki. Acun’u geçen Fenerbahçe maçında miami heat forması ile gördüm. Aslında spor işine el atsa eski bir spor muhabiri olarak. Ülkede devrim yaratırdı bu anlamda. Kendisi de sonuçta bu işin içinde büyük bir balık.

  16. Hadi Allahım Trtspor tweet atmış artık nelere umut bağlıyoruz 🙂

  17. Yakup ERCAN avatarı

    NTV li yılları özlememek elde değil.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      NTV ekstradan birşey yapmıyordu aslında. Sıralamaları ve yarışı yayınlıyordu o kadar. Yarış öncesi, sonrası programları CNN Türk’le başladı. TRT ve D-Smart’ta bunu devam ettirdi.

      Açıkçası NTV yayıncılığını öyle çok aradığım yok. Tek özelliği Okay Karacan ve Serra Demirkol anlatımları güzel oluyordu. Ama teknik bilgileri yoktu ikisinin de.

      Serhan Acar bu konuda ülkenin 1 numarası. İlk yıllarında (2005) yorumcuydu. 2007 Monaco GP’sinden bu yana tek başına anlatıyor yarışları. Yarış monotonlaşınca, teknik bilgisiyle ilgiyi yukarıda tutabiliyor Serhan Acar. Onun için Serhan Acar’ın anlatımı da önemli. Bir Emre Tilev faciası daha yaşamayalım. (2007 İspanya’da yarışın içine etmişti. :D)

      1. Yakup ERCAN avatarı

        Son kurduğun cümle bomba :). NTV konusunda aslında bahsetmek istediğim istikrar olmasıydı. Diğer kısımları için seninle aynı fikirdeyim. Serhan Acar anlatımda ve sunumda farklı bir boyuta taşımış vaziyette, umarım yayınları hangi kuruluş verirse versin Serhan Acar ile versin.

  18. Bora Vardar avatarı

    evet yaklaşık 1 saat önce bende aradım operatör açtı telefonu işte çok telefon alıyoruz filan bizde farkındayız olayın ciddiyetini fakat kur dalgalanmaları filan dedi.Arkadaşlar Saran Holding ihaleye girip ücret karşılığında alıyor biliyorsunuz o yüzden şahsi görüşüm mutlaka yayın olacaktir.Bu arada konuşan arkadaş kadındı ve bugun benimle ağza alınmıcak şekilde konuşanlar oldu karşılarında bayan olduğunu unutuyorlar gibisinden sitemde etti satır arası bunuda belirteyim 🙂

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      @mclaren-f1-2 Kadına ne dedin doğru söyle 😀

      1. Bora Vardar avatarı

        ahahah yok ben bişey demedim üstüne birde çok kibarsınız gibisinden övgüler bile aldım 😛

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Yok sana söylemedim,küfür edeni bulmaya çalışıyorum 😀

          @mclaren-f1-2 ‘i kastettim çünkü birkaç gündür yayın konusunda ateşli taraftarlardan 🙂

          Veya @kimilanso Burak sen mi sövdün ? 😀

          @red-baron senin de parmağın olabilir 🙂

          1. billy-bones avatarı

            ben dedim 😀

          2. Yok ben değilim valla. 🙂 Şaka yaptığıma bakmayın, moralim çok bozuk.

          3. Yok mustafa bende etmedim 😀 yani en azindan arayip etmedim 😀 bu arada yarin hersey belli oluyormus arkadaslar ya d smart ya trt yada trt-tivibu alacak bu isi aciklamayi saran holdingten yapmislar kanallar son ana kadar pazarlik yapiyorlarmis

            1. Rush’ı izleyenler bilirler. Hunt, Heskett takımının patronunu dudaktan öpüyordu.

              Birisi bana TRT’den ücretsiz yayınlanacak desin, Hunt gibi öperim valla. 🙂

              1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
                Lewis-Hamilton(#TeamLH)

                😀

              2. 😀 😀 😀

            2. McLaren F1 (TEE) avatarı
              McLaren F1 (TEE)

              Kim alıyorsa alsın. Yeter ki Türkçe bir yayın izleyelim.

          4. McLaren F1 (TEE) avatarı
            McLaren F1 (TEE)

            Kadın olduğu için küfretmedim. 😀 Ama yarın da belli olmazsa Saran Medya basacağım gibi. Küfürle yırtamazlar. 😀

  19. Şu anda D-SMART’IN YAYIN AKISINA BAKTIM HAFTA SONU İÇİN SADACE SMART SPOR KANALLARININ YAYIN AKISI BELLI DEIL…

  20. Serhan abi Twitter dan ilk yarışın verilmesinin artık imkansız olduğunu söylemiş.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      İmkansız değil çok zor demiş. Ama Saran Medya böyle bir şey olmaz diyor. Herkes bir şey söyleyince de kafa karışıyor haliyle.

  21. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Güncel : 12.03.2014 13:40 itibari ile yaptığımız görüşmede ilk yarışın yayınlanmama ihtimalini sorduk. Aldığımız yanıt ilgili departmanın şu anda böyle bir endişesinin olmadığı yönünde idi. Ancak malûm görüşmeler halen devam ediyor.

    Tek bildiğim bu işteki satıcının da, alınıcın da kısaca herkesin iyi küfür yediği. 😀

    1. Offff hemde ne 😀

    2. Küfür darağacıma yeni küfürler eklendi. 🙂 Yani illa yumurtanın kemiğe gelmesini niye bekliyorlar senelerdir, anlamıyorum.

      1. Billy Bones avatarı

        Yumurtanın kemiğe gelmesi 😀 sevdim bu lafı 😀

        Yumurtanın kapıya dayanması
        Bıçağın kemiğe dayanması 😀

        Bence seninki daha güzel 😀

        1. Yumurta g..e dayandı diyecektim. 🙂

          1. billy-bones avatarı

            😀

      2. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Saran Medya’nın ilk yarış yayınlanacak ifadesine göre bakarsak kanallar son güne bırakıp en ucuza kapatma niyetinde olabilirler. Tabii bu arada taraftarlarda çıldırdı.

        Şimdi bir platforma sattılar diyelim. Son gün bağalanamayacağı için ayrı küfür yiyecekler. Mesele D-Smart alırsa bende var ama Tivibu alırsa bağlatmayı düşünüyorum. Ama yarın bağlamazlar. Mecbur yine internetten izlemek zorundayım.

        1. Yani aşağı tükürsek sakal, yukarı tükürsek bıyık. Sonumuz hayır olsun ne diyelim.

        2. Bartuhan TUTAL avatarı
          Bartuhan TUTAL

          Küfür konusu için harika tespit. 😀

  22. Billy-Bones avatarı

    Tipik Türkiye… işleri güçleri futbol.Avrupalılar pataklamaktan bıktı,bizimkiler dayak yemekten bıkmadı.

    anlayın Avrupa ASLA izin vermez bir Türk klubünün başarılı olmasına,çünkü arada kalite farkı devasa boyutlarda.

    Şansa alınmış iki üç başarıyla aklır ömür boyu.

    Lanet olsun sizin çimde yuvarlanan topunuza.

  23. Şampiyonlar ligini kaybettikten sonra Dsmart f1 i bırakmaz diye düşünüyordum fakat bu kadar gönülsüz olmaları beni şaşırttı. Eğer yayınlamazlarsa aynı gün dsmart üyeliğimin iptal işlemlerine başlayacağım

    1. Sayın trf1 yöneticileri bizi haberdar etmek için yarattığınız bu çaba için teşekkürler ayrıca burada yayın konusunun bu kadar uzamasının ciddi bir tepki oluşturduğunu iletmenizi sevinirim

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Lanet olası Taahhütten dolayı mecbur 10 ay daha kullanmak zorundayım D-Smart’ı. Yoksa peşin 700 TL gibi bir rakam ödemek zorundayım iptal edersem. İki ucu b*klu değnek. Heyecan falanda kalmadı zaten. İlk yarışı izlemek bile istiyorum. O derece heyecan sıfırlandı.

  24. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Link kolay iş tivibudaki Rtl den izliyorum bende ama cuma antrenmanlarını yayınlamıyolar herneyse benim anlamadıgım nokta her zaman son hafta çarsamba anlasıldı dendide ben trt aldıgında 1 ay önceden trt reklamlara baslamıstı son hafta felan olmadı yani.

  25. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    TRF1.net sıralama ve yarış için link verecek mi? Tek alternatifim burası kaldı. 🙁

    1. Sabahtan beri Translate habercilik yapıyorum. Bitirdim sayılır birazdan gerçek haberciliğe geçiş yapacağım 😉

  26. bu ntvspor neden f1 magazinini yayınlamış.bir yerde sadece ntvsporhd den yayınlanacağı görmüştüm.acaba doğrumu
    http://www.ntvspor.net/haber/gunun-haberleri/125257/formula-pilotlariyla-avustralya-futbolu

  27. ispanyada 5 farklı kanaldan yayınlanırken bizde kanal yok.alttaki linkte olan çok özel kanallarıda cabası
    https://www.youtube.com/watch?v=9JkRTGbTHcw

    1. O ispanya dediğin ülkenin dünya şampiyonu pilotu var senin pilotun varmı adamlar alonsoyu milli duygularla izliyor sen ben f1 çok sevebiliriz ama bu sonucu değiştirmez f1 Türkiyede tutulmadı gerekli ilgiyi görmüyor zaten pilotunda yok takvimden çıkartıldık dahada giremeyiz bu ülkede sadece futbol konuşur 2.bir spor yok varmı aksini idda eden bu yüzden kanallar çokta riske girip f1 almıyor ispanya ligi bile ülkemizde f1 den daha çok izleniyor real ve barça maçları kastım

    2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Vay anasini…..

      Yaradan bize bir gun boyle yaris izleyebilmeyi nasip eder mi acaba ? 😀

  28. arkadaşlar formula1 uygulamasını indirdim(güncel versiyon)telefona lakin sezonluk takip etmek için 65 TL gibi bir ücret istiyor sizce alınması gerekir mi lazım mı alanlar var mı ? f1.com dan antreman,sıralama,yarışı takip etmek bu yılda ücretsiz mi ?

    1. Geçtiğimiz sezon uygulamayı satın almıştım. Dün akşam yeni sezon güncellemesi geldi ve 65 lirayı bende gördüm. Henüz satın almadım. Resmi siteden mobil uygulamaya göre çok sınırlı anlık bilgi veriliyor. Uygulama oldukça başarılı.

      Uygulamada sanal pist üzerinde pilotların anlık konumlarını takip edilebiliyor. Kim DRS açmış, o an hangi hızda gidiyor, hangi lastiği kaç turdur kullanıyor vs bir sürü ekstra veriyi takip edebiliyorsunuz. Telsiz konuşmalarını dinleyebiliyorsunuz gibi baya özelliği var. Appstore ya da GooglePlay’de detaylı açıklamalar mevcut.

    2. Geçen yıl 39TL ye almıştım. Ben de güncellemedim henüz. Yayın paralı hatta paran olsa bile yok, app i paralı, bileti pahalı ki zaten yarış ta yok, tişörtü pahalı. Amma pahalı bir hobi edinmişiz zamanında.

      1. aslında zamanım olsa bu eklentiyle ilgili bir projem olabilir. Muhtemelen şimdiye kadar kimse düşünmemiştir ama Youtube üzerindeki FOM telif bildirimcileri rahat bırakır mı emin değilim 😀

        1. Paylaş, güzel olur, sitede bir çok yazılımcı var.. birileri yapar..
          web.tv bir alterntif olabilir video için!.. -şimdilik –

    3. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Gecen sezon ben uygulamayi almamistim. Bu sezon icinde alayim diyordum ama 65 tl bir uygulama icin cok fahis bir fiyat. Indirime gider mi veya sonradan fiyati duser mi bilmiyorum ama ben uygulamayi bu fiyatiyla almiycam. Ama fiyat senin icin sorun yaratmiyorsa bence al. Premium’suz haliyle bile guzel bilgiler alabiliyorsun. Premium’lu haliyle cok guzel bir sekilde kullanirsin.

  29. bir kişi evine d smart almasa ki bende var bir kişi evine dijitürk almasa bu platformlar nasıl yaşamanı sürdürcek sürdüremez ama bizde birlik beraberlik yok parası olan alıyor durumu olmayan onun umrunda bile değil o yüzden onların bize bakış açısını söylim itler ürür bizim kervan yürür 🙂

  30. Serhan Acar ;

    Yayın hakkı:netleşen bir şey yok, pazarlık ve çalışmaların sürdüğünü söyleyebilirim ama artık Avustralya’nın yayınlanması çok zor gözüküyor

    1. Dsmart’ta artık yayın haklarının ellerinde olmadığını söylemeye başlamış twitter haberlerine göre. Bugün itibari ile sözleşmeleri doluyor. Bana öyle geliyorki yarışı bir kanal verecek ama FP’ler ile Sıralamalar yayınlanmayabilir. İlk yarışı vermeyen kanal hakları satın alsa bile sırf bu yüzden çok tepki görür.

      1. Dsmart almak istese çoktan alırdı,Temmuz ayında aldı Saran Holding yayın haklarını.Elindeki spor organizasyonlarının tamamını kaybettiler,MotoGP’de sadece 1 sene uzatıldı.

        F1,Türkçe olarak kaç senedir veriliyor bilmiyorum ama uzun bir gidişatın sonuna gelmek üzereyiz.

        1. Serhan Acar az önce radyoda ilk yarışın yayınlanma ihtimalinin çok düşük olduğunu malezya’ya kadar bir anlaşma olmasının daha mümkün olduğunu söyledi.

          Eğer yayınları bir platform alacaksa ilk yarışı yayınlamadan alırsa vay haline. Dsmart olursa zaten arada iptal edenler olacak. Diğer platformlar alırsa ilk yarışı netten ya da diğer uydulardan izleyenler bu şekilde devam etmek isteyip yeni abonelik açmayabilir.

          Bir de Saran Holding’de yayın haklarını satmayıp turşusunu mu kuracak? Onlar da satmak için uğraşıyorlar S.Acar’ın dediğine göre.

          1. ilk yarışı verme sonrakini ver,böyle saçma iş mi olur

            TRT feed frekansı falan açmış diyenler vardı uydu forumlarında,onlarda yalan oldu galiba

        2. D smart almak istese cokta alirdi yanlis d samrt istiyor almayi ama bu adamlar isi sonlara dogru birakip daha ucuza almayi hedefliyorlar yani saran holdingin elini zaman yuzunden daraltmak istiyorlar ancak dolarin firlamasi uyaniklik yapmak isteyen d smart ve trt tivibu konusuluyor bunlarin elini daraltti erken davranmak bazen daha iyi olur ancak bu sene boyle oldu 🙂 bakalim ne olacak yarin son gun

  31. Bugün yayın konusunda bir netlik olmazsa ilk yarış tv değil netten izleyeceğiz . 2015 dünyasın da bu manzaradan hepimizin utanması ve çok açık bir şekilde kendimizi sorgulamamız lazım

  32. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    ya biz size derdimizi anlatamamışızki bizde kıydık paraya D-smartı aldık3yıl önce çaresiz anlatmak istediğimi iyice analiz edin lütfen parasında diilim konu çok çok başka sporu spor aşkını geliştirmekte tanıtmakta sevdirmekte aşılamakta bu şekilde olmaz tek bildiği spor futbol futbol dışında başka spor izlemedimi kişi bu napıyo futbol dışında başka spor yaptımı bu ne yapıyo diye denilen bir ülkede yaşıyoruz sen öle herşeyi paralı kanallardan yayınlatırsan sadece sporun futboldan ibaret olduğunu algılayan bir toplumda başka spor dallarına eğilim göremezsin bekleyemezsin ve keşke şu an yayın hakları belli olsada paralı dahi olsa keşke bizde ona göre belirsizlikten kurtulsak alan alsın almayan ne şekilde isterse izlesin

  33. Unstoppable avatarı

    Valla yayın haklarıyla ilgili olarak kısaca ben yüksek ihtimalle internetten izlemeye devam edeceğim skysports beni yeterince memnun ediyor hem az çok anlıyorum hem kaliteli yayınları var bir de tvye bağladımmı pek bir farkı kalmıyor ama diğer arkadaşlara katılmamak elde değil yani ben bu sene tv de ne bi grand slam ne bi nba maçı ne de olimpik sporlardan birini izleyebildim yani ülkemiz şu futboldan kurtulsun en kısa zamanda en büyük dileğim budur ve bence en büyük çözüm de budur

  34. oguzferrari avatarı

    d-smartı aradım bizde biyen arkadaslar bizde dedikleri yayın hakları yarın yani 12 martta sona eriyor milleti kandırıyorlar. 2015 sezonu da dsmartta mı dıye sordugumda o konu hakkında kesın bırsey yok dedi. eger f1 için alcaksanız yayınlar kesınlesmeden dsart almayın bilginize..

  35. formula 1 i normal tv den izleyen kaldımı acaba ? zaten benim bildiğim herkes internetten izliyor.. hatta türk tv lerini de izlemiyorlar, skysports, bbc falan izliyoruz.. adamlar çok daha kapsamlı yayın yapıyorlar… bu yüzden tv den yayınlanıp yayınlanmaması aslında çok da önemli bir konu değil… yine de bilgilendirme için sağolun…

  36. Arkadaşlar bu tivibu 3 ay deneme web maxi paket nedir? bilen biri varsa açıklarsa sevinirim

  37. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Şurada 2,5 gün sonra sıralamalar var ama yayıncı kuruluş hala belli değil. Bence alternatifleri belirlemenin vakti geldi. Muhtemelen TRF1’in paylaştığı yayın linklerinden takip edeceğim.

    Digiturk ve D-Smart kullandığım için RTL yok bende. Bu saatten sonra kim alırsa da alsın. Hiç bir heyecan kalmadı.

    1. Yarıştan sonra Sky Sports kaydini bulabileceğim bir yer arıyorum artık.

      Sabahın köründe evin içini motor sesleri ile inletmeyi öyle özledim ki…

      1. bein takipte kalırsan logosuz hd olarak bulursun :)))

        1. Eyvallah sağolun. 🙂

  38. yayın hakları sahibi belli beyler yarın veya cuma acıklanacak süpriz bir kanal aldı

    1. Süpriz yok ve evet haklısın kanal belli.

    2. Karbonat Erol avatarı
      Karbonat Erol

      İsim ver o zaman,tröllemenin zamanı değil

  39. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    yok öyle birşey arkadaş kusura bakmasın ama yada baksın sallıyo

    1. Osman Tolga BALABAN avatarı
      Osman Tolga BALABAN

      Ben F1 i şifresiz kanalda rastgele izlerken bu spora tutuldum. Evimizde paralı kanalda yoktu zaten.. Yıl 2005 ti sanırım. Eğer o günde F1 paralı bi kanalda yayınlansaydı ben F1 den bi haber bu yaşıma gelecektim. Ama o gün ki sevdam büyüdü ve 4 kez canlı F1 yarışına gittim ve tutkum katlandı. Sonra diyorlar F1 izleyen seyirci yok, İstanbul parka gelen yok. Yav bu sporu adam izleyemiyor ki sevsin. yani adamın konudan haberi yok. İleri gideceğimize daha da geri gidiyoruz. Türkiye yarışımız yapılmaz oldu, parasız tv den de izleyemez olduk. Bir avuç insan kaldık, yazık!!

  40. 98-99 yılından bu yana formula 1 i sıkı takip ediyorum. onca sene içerisinde kaçırdığım yarış sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. ben bu spora izleyici olarak bağlıyım. paralı da olsa parasız da olsa ben izlerim. yukarıda bazı arkadaşların şuna para verip izlemesini anlamıyorum yok türk aklı var bilmem ne demelerine ayrıca katılmıyorum. d smart ı yıllardır kullanıyorum bütün özellikleriyle ve verdiğim aylık ücret tüm kanallar hd olarak açık 25 tl. her türlü zevki sefa için yüzlerce tl harcayıp konu f1 olduğunda mangalda kül bırakmayan bizler şu ücrete bahane bulup kullananlara dil uzatmıyormuyuz… büyük slalom grandslam havada çift Burgu fln hikaye arkadaşlar. yeterki d smart alsın paşalar gibi izleyelim. biz Abdullah Çelik kardeşimle neler yaptık zamanında bu sporu takip edebilmek için. olan aylık 30-40 tl nin başına gelsin.

    1. Bakış açınıza katılıyorum. Benim izleme konusunda herhangi bir sıkıntım açıkçası olmaz. Smarttürk Web Tv’de indirdim Türkçe yayın 10-15 saniye geriden de gelse istediğim zaman Türkçe de izliyorum yarışları.

      Tivibu+internete şu an 51 lira her ay veriyorum. Daha uygun ücrete interneti olanlar fazladan 25 Tl abonelik ücretini karşılayabilir ama bana mevcut internet aboneliğimin üstüne israf geliyor. Yanlış anlamayın siz israf ediyorsunuz demiyorum; benim kendi adıma israf olarak değerlendirdiğim bir husus.

      Açıkçası bireysel olarak izleme hususunda belki ufak yayın kaliteleri dışında Türkçe ve yabancı olarak sorun yaşamam. Ben aşağıdaki cümleleri sarfederken düşündüğüm şuydu; fakirin fukaranın veya evinde D Smart olmayan herhangi bir ailenin 10-12 yaşlarındaki çocuğu böyle bir sporu tanımazsa önümüzdeki seneler Formula 1 Türkiyede iyice tanınmaz bir spor olacak.

      Bu durumda belki geçmişten alışkanlığı olan kitle korunacak ama yeni bir izleyici kazandıramayacağız. Yeni b jenerasyon arkadan gelmezse de açıkçası kimse yayın haklarını alma konusunda istekli olmaz. Daha şimdiden riske girdi yani görüyorsunuz.

      Ben D Smartın sayfasına girdim şu an yayın paketlerine bakıyorum. Giriş paketinde bir defa Smartspor yok. 24 Ay taahhüt karşılığında Sd yayın 10 Hd 20, Hd+ da 30 Tl görünüyor. Taahhütsüz 40-50-60 gözüküyor.

      Smartspor kanalı Maxi Pakette yer alan bir kanalmış 24 ay tahhüt karşılığı Sd 30 Hd 40 ve Hd+ 50 lira. Taahhütsüz 60-70 ve 80 lira olarak geçiyor.

      Bizim millet biraz ters millettir. Sigaraya ayda 150-200 lira verir gözü görmez ama Televizyon emeğine 40-50 Tl yi çok görebilir. Buna da katılıyorum. Benim eleştirdiğim bir defa para alıp abone yaptıktan sonra 4 farklı 5 farklı paket çıkarıyorlar. Full pakete üye olmadan gönlünün dilediği alanlarda her kanalı izleyemiyorsun. Yani emeğin ötesinde bir kazıklama durumu ortaya çıkıyor.

      Bu zamana kadar Cnbc E Game of Thrones’u şifresiz yayınladı ne kaybetti? D Smart diyor ki; The Walking Dead’i Fx’te izlemek için Maxi pakete üye ol. Kardeşim koysana Fx’i Giriş paketine zaten para ödüyoruz ama yok. İlla lüksü fiyatlayacaklar.

      İnsanların iyi niyetini kendilerini zengin etme fırsatı olarak görüyorlar. Siz iyi niyetli bir insansınız. İyi niyetinizden şüphe etmem. Görüşünüz bana göre de doğru. D Smartta herşeye rağmen nispeten daha makul fiyatlarla satıyor ama kazıkçının vicdanlısı da vicdansızı da sonuçta kazıkçıdır. Vicdanlı olan size iyi davranarak nazikçe yolar, vicdansızı tuttu mu? bırakmaz aniden yolar.

      Arkadan yeni bir jenerasyon gelsin, Formula 1 tutkusu sonraki nesillere geçsin içimizdeki tutkuyu izleyerek dindirelim istiyorsak en azından önümüzdeki 2-3 yıl son bir defaya mahsus olmak üzere Biss şifreli ulusal bir kanala yayınların gelmesi lazım. Bunu ne kendim için ne slalom için ne Kule atlayışında havada salto için istiyorum. Aslında hepimizin gelecekte duyacağı heyecanlar için istiyorum

      Büyük Slalom, Grandslam falan zaten gitgide gündemden düşen, farklı spor dallarına ait terimler. Eskiden Trt 3’de yıllar yılı kayaktan, atletizme,kürekten, bilordoya hatta curlinge kadar pek çok sporu izlerdik.Ben aklıma geldikçe link bulup yine izliyorum ama Tvde’ki neşeyi ve heyecanı bulamıyorum.

      Spor kültürü ne için önemlidir? Toplumsal suçlara bulaşmamak için, kendi kendinin kişiliğini geliştirmek için; özgüven geliştirip rahatça kendini ifade etmek için. Ağzı bozuk, kadına kıza asılan nesiller değil; spor kültürüyle bilinçlenip her türden insana saygılı yaklaşan bireyleri yetiştirmek için gereklidir. Bunun olması için de yayıncıların, devletin, özel şirketlerin fedakâr davranması lazım. Yoksa bu bozulup gelen nesil ilerde başımıza çok iş açacak benden söylemesi.

      Bunu bir cevap olarak değil de işin özünü biraz daha açık anlatmak için yazdım. Yoksa kimseyle aman atışayım, tatsızlık olsun diye yazmadım.

      1. sevgili arkadaşım öncelikle o terimlerin hangi spordan olduğunu biliyorum ve yine d smart üzerinden bu kış bol miktarda kış sporlarını büyük keyifle izledim. yani benim spordan anlayışım formula 1 veya futboldan ibaret değil. mümkün olduğunca her spor dalını keyifle izlerim. nba motogp futbol kış sporları diziler filmler bol miktarda aile büyüklerim için belgeseller ve niceleri. emin olun 25 tlye ful paket kullanıyorum ve paketimin aynısını yan oda olarak formula 1 hayranı olduğunu öğrendiğim iş arkadaşıma 15 tl aylık ile verdim ve çokta memnun bir şekilde kullanıyoruz. açıkcası bana hitap eden herşeyi ben d smartta buluyorum.
        tabiki gönül ister paralı bir şekilde değilde bu saydıklarımın hepsini ücretsiz olarak tüm Türkiye izlesin. ama ne yazıkki günümüzde acayip acayip diziler tercihinde ücretsiz kanallarımızın yanlış mı düşünüyorum? yıllardır öldüremediğimiz polatımız var bizim. her sezon anlarca dizi başlıyor yeni yeni. adamlar umursuyor mu ki formula1 i gençler takip etsin keyif alsın suç oranı düşsün. ağalar paşalar mafyalar amcalarının eşlerini tavlamalar favori bu aralar. ben paralı da olsa bir platformun yayınlamasına şükrediyorum.
        anlatmak istediğim yayınsız kalıp link aranıp sinir krizleri geçirmektense bütçemi düzenleyip ki günlük hayatımı da tam olarak formula 1 e göre düzenlerim rahat rahat sıkıntı olmadan izlemek.
        yanlış anlaşılmak istemem tabiki bende sana katılıyorum sende haklısın düşündüklerini bende düşünüyorum ve tabiki bende sana katılıyorum ama yukarıda da bahsettim ya devir bol para devri. d smart veya tivibu veya digitürken çok diğer kanallarımız paranın peşinde.

        1. Ben aradığımda 25 Tl ye full paketi verseler inanın kim ne derse desin ben de o makul ücreti öder izlerim. Ama garantisi yok ki. Şanslı birkaç kişi işini becerip 25 Tl’ye yapıyorsa helal olsun. Bize bin dereden su getiriyorlar. Hakikaten öyle bir güzellik sağlansa 25 Tl’ye Full paket almaktan gocunmam. Diğer türden tabii ulusal açık kanallar daha fazla paragöz diyorsunuz haklısınız ne denir ki?

          Aslında ben biraz fazla derinden düşünüyorum. Günümüzde internetsiz ev yok; izleyecek insan her sporu bir şekilde izler. Sosyal paylaşım sitelerinde lakırdı yapmaktan doğru düzgün başka sporları takip etmiyoruz bile. D Smarta ona buna bahane buluyoruz.

          Söylediklerim D Smarta geçerli. Digitürk halen Futbolla insanları oldukça yoluyor.
          Özel bir yayın istiyorsa; yüksek kalitede D Smarta abone olup izlemeli. Ben çok katı kurallarla yaşayan bir insan değilim. Her görüşün hakkını veririm. Yazınızdaki bakış açınızda haklısınız.

          Bu kadar laf ettikten sonra eğer 25 liraya full paket yapıp başka masraf çıkarmazlarsa D Smarta bile geçebilirim. Sitelerine baktım; başka forumlardaki şikayetlere ve fiyatlara bakıp ürkmüştüm. Eğer o fiyatlarda bir kolaylık sağlıyorsa bence herkes için çok uygun. 25 Tl .

          Şöyle koltuğa kurulup geniş ekran yarış izleyim diyorsak bunun galiba bedeli var. Gönül isterki herşeye rağmen her ayki elektrik faturasında kendine katkı payı kesen Trt bu yayınları alsın. En azından vergilerimizin bir anlamı olur ama olur da almazlarsa; sizin dediğiniz fiyatlarda kullanıcıya bir kolaylık sağlanırsa bence herkes D Smart almalı. Her sene aynı yazıları yazıp stres olmamak için, rezil olmamak için şart galiba.

          1. arkadaşlarınızdan veya aile yakınlarınızdan bir şekilde d smart kullanan varsa eğer yan oda olayını da denemenizi tavsiye ederim gerçekten 15 tl. ben 12 tlye normal yayın ama ful paket izliyordum tv değiştirince hdye geçmek zorunda kaldım ki onu da 23 dediler bana ama 25 tl fatura geliyor bende üstelemiyorum. oldu ki d smart almadı bende başımın çaresine bakmak zorundayım ama yine de d smartımı kapatmayı düşünmüyorum çünkü çok kapsalı bir platform

  41. Dsmart’ta reklam döndü. Dsmart olmayanlar geçmiş olsun.

    1. Nasıl bi reklam döndü ?

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Yapma bunu

    3. billy-bones avatarı

      trt te de döndü

      1. Nasıl ne reklamları dönüyor arkadaşlar ?

    4. Aradım müşteri hizmetlerini bizde devam edecek dediler. Ona göre yenilicem ben de. Açıklayacaklarmış. ben gördüğümü duyduğumu söylüyorum. Gönül ister trt olsun. dsmartı iptal eder açık kanalda izlerim. Türkiyede bir avuç f1 izleyen kaldı. Evinde dsmart olan da izlemiyor.

    5. Tv yayınında verdilerse olabilir ama sitelerinin ana sayfasının en alt kısmında spor bölümü var. Moto GP ile anlaştıkları için MotoGP görseline tıklayınca ilk yarış bilgisi geliyor. Ama F1 görseline tıklayınca iki gün sonraki yarış bilgisi gelmiyor. Hala netleşmedi bana kalırsa.

  42. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    ya yeter ya kafayı sıyıracam şurda kaldırın şu belirsizliği nedir bu arkadaş bu aslında kanalların suçu diil maalesef bizim halkımızın spor kültürsüzlüğünden varsa yoksa futbol bu sene ne NBA izleyebildik ne grand slam’leri veren var (tenis) ne kayakla atlama vs. vs..özellikle açık kanallardan bahsediyorum hatta olması gerekn bunları devlet kanalı yayınlayacakki milletin spor aşkı kültürü gelişsin futboldan ibaret olmadğını öğrensin görsün en sevdiğimiz ise F1 ama şu hale bak adamlar bizi 3-5 kişi olarak adlandırıyolar F1 izleyenler ve severler olarak ne diye alalımki diye düşünüyolar

    1. Sizi tebrik ediyorum, bu görüşe harfiyen katılıyorum.

      Efendim bazıları diyor ki neymiş bu digital platformlar sadece Türkiyede yokmuşta , her ülkede hemen hemen aynıymışta, izlemek istiyorsak parayı basıp zırıldamadan Digital Platformda izleyecekmişiz.

      Güzel kardeşim haklısın bu sadece Türkiyeye özgü değil ama o digital platformda yayınlayan Batılı ülkeler kadar senin ülkende spor kültürü var mı? İnsanların alım gücü onlar kadar yüksek mi? Veya sen o batılı ülkelerin platformu kadar uygun fiyattan sembolik göstergelerle abonelik yapıyor musun? da onlarla kıyaslayıp caka satıyorsun?

      Buradakileri tenzih ediyorum Grandslam desen bilmeyen, büyük slalom desen bilmeyen, havada çift vurgu desen bilmeyen ezici bir çoğunluk var.

      Böyle bir ülkede milletin ayağını alıştırmadan, belli başlı bir spor kültürü oluşturmadan hemen digital platformlarla milleti kazıklayıp köşe olayım dersen, milletin ezici bir çoğunluğu küfür eder.

      Sport category tv diye bir site var. Orada her türlü sporun linki var. Bir yayına 8-10 tane farklı farklı link veriyorlar. Ben hangisi sorunsuz çalışıyorsa gayet makul bir kalitede donma olmadan yayınları 1.5 senedir internetten izliyorum. Orayı da Ttnet engellemiş ama Vpn kullananlar girebiliyor.

      O yüzden vay şöyle sorun olacak,böyle sorun olacak diye hiç kafama takmıyorum. Dns ayarlarını da sık sık değiştiriyorum. Sunucu sorunu da olmuyor. Böyle yapmak elbetteki yanlış ama yanlışı başlatan ben değilim.

      Reyting yapmak mı istiyorsun? Türkiyede bilinçli izleme düzeyi olan ailelere zengin fakir demeden dağıtacaksın. Her ay telefon,internet, elektrik faturası yatırıyoruz. Her ay bir de 40-45 lira bu platformlara mı verelim. Aslında vermekte sorun değil; hakkıyla yapmıyorlar. 3 kanal için +8 lira daha, 10 kanal için +12 lira daha diye ayrı ayrı paketlerle milleti ütüyorlar.

      Ben fazladan vereceğim 50 liraya her ay 10 fidan alıp diksem; veya afrikaya falan bir şekilde az çok demeden yardım göndersem yahut sokak hayvanları için yem almaya harcasam daha faydalı bir iş yapmış olurum.

      Oun için digital platform denen zırvalıklar belli bir kültür oluşturmadan, belli bir satın alma gücüne erişmeden ve işini hakkıyla yaptığı garanti edilmeden güvenebilecek platformlar değil. En olmadı 5 yöne dönen çanak anten var. Al 5 tane Lnb; kurdur frekansları; Bu digital platformların Avrupadaki veya Amerikadaki uydulardan çalıp çırptığı yayınları bedava izle. Eutelsat, Hispasat falan filan.

      Ben Avrupada yayın durumu nedir tam bilmiyorum ama Fox Sports, Sky Sports falan ya ücretsiz veya sembolik ücretlerle müsabakaları yayınlıyorlar gibi geliyor. Tabiiki yayıncılık emek işi; iyonosfere sinyali gönderip o sinyalleri geri alıp tekrar televizyon frekansına uydurmak zahmetli bir iş.

      Ama bu zahmetin bedeli bu kadar uçuk olmamalı. Herkesten 10 lira toplasan 1 milyon abonen olsa eder 10 milyon yani 10trilyon. 10 trilyon kimin neyine yetmiyor? Hadi 15 al ama daha fazlası büyük patroların cebine doldurmaktan başka bir şey değil.

      1. D smart almayin aldirtmayin 🙂 kamu spotu gibi yazmissin mubarek 🙂

      2. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        aynen harfiyen bende size katılıyorum yani öle söyleyecek ve söylenecek çok şeyim varki inanınız moralsizlikten takatim yok yani benim arkadaş çevremde bile ne bileyim f1 ile tenis ile kayak ile motor sporu olarak ayrıca sadece f1 diil WRC Moto GP, NBA veya başka spor dalını konuşcağım veya tartışcağım doğru düzgün kimse yok teselliyi bazen burda bulabiliyoruz ama burdada sürekli sitede olmama rağmen pek yorum yapmıyorum başka sebeplerden dolayı keşke burdakiler biz TRF1 deki arkadaşlar kendimiz bir dernek gibi bişi kurabilsek yılda 1-2 belki 3-4 kere bir araya gelsek buluşsak konuşsak tartışsak birbirimize deneyimlerimizi aktaracak bir ne bileyim oluşum içerisinde olabilsek

  43. Yayın hakkını özel dijital platformların dışında karasal yayın ve kablo tv üyesi yayıncı birilerinin alması durumunda uydu da şifresiz yayınlanma gibi bir ihtimali yok arkadaşlar. Bu dal’ın yayın lisans hakkı dışında uluslararası yayıncılık sözleşmelerinde var olan bir durum. Nedeni uydu yayınlarının farklı ülkelerden alınabiliyor olması yayıncılık hakkı sadece o ülke içinde geçerlidir. Azerbaycan yayıncıları da bu sebeple şifreliyordu. Mevcutsa kanalların batı, doğu frekanslarına göre biss key uygulanıp uygulanmama değişir.
    Biss key’leri başta yayın başı sistem uzmanları, insanlar mağdur olmasın diye net’e verir dağıtır.
    Bu çağda biss key gibi basit birşeye takılmakta ayrı bir olay tabi 🙂 özellikle uluslararası her spor musabakası başında cebin de bin tl’lık akıllı! telefonu olan gençlerin forumlarda, nette nasıl yapılır yaygarası komik, acımtırak bir görüntü oluşturuyor. Biss key dahi kıramayan alıcıya para vermemesi lazım insanın.
    Böylece bir hayalinizi daha öldürmüş olalım. 😛

    1. is biss keye kalsa keske 🙂

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      şifreli platformlarda

      Şifreli dediği paralı yayınları kastediyor.

      Yoksa kim Biss Şifre’ye karşı çıkar babam bile yapabiliyor 🙂

  44. Merhaba Arkadaşlar,

    Bu yayın hakları yine her ihale dönemi olduğu gibi tam bilinmeze dönmüş ama aklıma birşeyler geliyo ne kadar doğru bilmiyorum ama Serhan acarın tweetlerine bakarak çok tanıdığımız birisi bu işin peşinde demiş o isim acaba acunmu diye insanın aklına geliyor hem yeni açtığı kanalın bu sayede daha da ilgi görmesini sağlıycak zaten adamda para sorunu yok birde kalkıp bu hafta dominikten gelmiş istanbula acaba bu iş için mi diye insan ister istemez düşünüyor keşke tv8 de izleyebilsek gerçekten iyi olur artık şifresiz olsun yayınlar.

    1. Olabilir ama istanbula gelmesi derbi maci icin galiba serhan acarin dedigi tanidik birileri trt galiba

      1. Evet Derbi için geldiği söylenmişti ama surviveri bırakıp buraya kadar derbi için gelinirmi bilmiyorum belkide gerçekten oda uğraşıyodur almak için 😀 trt de olsa razıyız artık uğraşmadan bizde izleyebilelim şu yarışları

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Tv8’in alması imkansız.

          Bazı yarışlar kendi programlarıyla çakışacak 1.olan programı kaldırıp İlk 60’a bile giremeyen F1’i almaz.

          TRT alacak büyük ihtimal baştan beri TRT alacak diye tahmin ediyorum ne olur bilemeyiz 🙂

          1. inşallah trt alir da onceden oldugu gibi padoktan roportajlar felan da yaparlar sunucu zaten serhan acar olur trt olursa 🙂

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Yakından tanıdığınız kişiden kastı TRT. TRT ve D-Smart devam ediyor görüşmelere öğrendiğim kadarıyla. Yıllık istenen ücret ise 2 Milyon $.

  45. Tv8 , TRT veya ATV kanallarından birinin almasını isterim. Bildiğiniz gibi Formula 1 yarışlarına ülkemizde yeterli ilgi gösterilmiyor uzun zamandır. Bunun nedeni yayıncı kuruluşun ücretli olması. Artık ücretsiz ve hd olarak yayınlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu spor dalıda diğerleri gibi yok olup gitmesin.

  46. İSMAİL FATİH ALKAN avatarı
    İSMAİL FATİH ALKAN

    Kimse almıyormuş Saran Holdinğin eline patlıyormuş anlaşmaları ne gülerim arkadaşlar biliyormusunuz.
    Ölsem doğan grubu kanallarında F1 seyretmem. Donuz gibi böğürür nette karıncalar başmış halde yada uyduda 1 dk yayın 10 dk reklam seyrederim genede d-smartta seyretmem.(eğer dsmart denen kanal alırsa)

  47. Kusura bakmayin bu sene idmandan f1 i fazla izlemeyecegiz galiba cunku bu sene bir sampiyona var azebaycanda .ayrica gecen senede 3- 4 yarisi vermedi gures boks tekvando vs gibi durumlardan haa bandtan izlemek istiyorsaniz olabilir.be ne mi yapacagim suan dubai sport kanallarim hazir duruyor badr uydusunda turkiyenin her yerinde cekiyor kaldiki hd frekansi bile var

    1. dubaisportmu güldürme insanı 2014ten itibaren beinsports aldı yayın haklarını oda paralı kanal.dubai sport alsa wikide yazardı.

  48. ilk kez geçen sezon tv den izlemedim.en son rtl den takip ediyordum.turksat bu kanalı hd ye alınca (ki zaten türksat kullanma nedemim sadece internet ancak türksatta internet yannda kablo tv almak mecburi ve mevcut şartlar altında en ucuzu ve uydumda yok.haa parasını verebilirmiyim paralı izleyebilirmiyim evet ama hayır vermem.sadece f1 için vermem.futbolla zaten hiç işim olmaz.yani nedenleri fazla) internetten takip ettim ancak pişman değilim.v6 motorlara geçildiğinden beri ve 5 sezondur belli bir takımın baskın olduğundan eğlenceli değilmiş gibi ancak vettel-webber (daha doğrusu rbr ve vettel baskınlığı) ndan sonra mercedes baskınlığına rağmen şampiyonluğun 2 takım arkadaşı arasında bir şekilde öyle yada böyle son yarışa kalması nispeten heyecanlı idi.rbr nin baskınlığında 2 sezon kimin şampiyon olacağı yine son yarışa kalmıştı ama bu 1.seferde tamamen vettelin acemiliği.2.seferdede diğer takımların yanlış seçimleri (fakat mevzu bahis takımn yine üstünlüğü olmasına rağmen diğerlerinin pilotlarıyla ön plana çıkması) sayesinde oldu.bu sezon mercedes en yakın williams gibi görünüyor.fakat her 2 pilotunda mercedes pilotlarından üstün olduğunu sanmıyorum.umarımki raikkonen den dolayı ferraride mercedese yakın olur bu tek umudum belkide tek umudum (mc laren kötü görünüyor)
    fazla uzattım sanırım.neticede motor sesi yok.son sezon sadece 2 takım arkadaşı arasında şampiyonluk mücedelesi oldu.birden fazla takımın dolayısıyla en az 3 pilotun şampiyonluk savaşı zor gibi.yani kısır sezondu.bana göre en az 2 takım yada 3 pilotun şampiyonluk için savaştığı sezon asgari eğlencedir..daha azı vasat.

  49. bir yerde trt nin f1 tanıtım görüntü olduğunu duydum.3 gün önce yaşandı bu kim başka sağlam bir kaynakta türksatta formula 1 frekansı gördüm.

    1. Boyle bisey bende duydum ama arayip bulamadim

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Hocam öyle olsa çoktan açıklanırdı. Bugün için netleşen bir kanal yada platfom yok hala.

      Serhan Acar’da bugün kanal henüz belli değil ama durum geçen haftaya göre daha umut verici dedi.

      1. Farz edelim ki TRT aldı. Yine şifreli yayınla uğraşacak mıyız? Tam formasyon turunda şifre giriyordu, benim de sinirlerim hopluyordu. 🙂

        1. keşke öyle olsa onun çok basit çaresi var.

          1. 2009’da bazı yarışların ilk turlarını sırf bu yüzden kaçırmıştım. Sonra TRT şifresiz F1 diye frekans vermişti galiba. Ondan sonra sorunsuz izlemiştim.

  50. f1 yerli bir kanaldan izlememizin iki yolu var; bir doların düşmesi veya stabil duruma gelmesi iki trt’nin yayın hakkını alması .

  51. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Takmıssınız efe uzun diye birine ortaya taş atma meselesine döndü bu olay forumdada aynı şekilde bir kere bir kanalla anlaşılsaydı en başta serhan acar acıklardı efe uzun kimle anlasıldıgını biliyomuş fakat söylemiyomuş sen kimsin derler adama

  52. Vay arkadaş salı günü açıklanır diye beklerken yine kimseden ses çıkmadı artık gerçekten sıktı bu iş :-[

    1. @efeuzun en geç sali günü aciklanicak demisti anlaşıldı diye kesin olarak yazmisti, bence henüz anlasilan bi kanal yok gibi Yoksa anlasan kanal neden beklesin ki açıklamayı… Gerçekten sıkildık artik her gün haber bekliyoruz…

  53. Serhan Acar’ın son tweeti oldukça kafa karıştırıcı

    ” F1 yayını için çok yakından tanıdığınız birileri daha kosturuyor… Bir şeyler olabilir. Beşinci günün şafağında doğuya bakın… “

  54. MyN1Fernando avatarı

    Ben de görüştüm D Smart ile.Adam hala yayınların D-Smart’ta olduğunu ve yayın akışında gözüktüğünü söyledi.İhaleyi sorduğumda ise ihalenin hala devam ettiğini ama yayınların D Smart’ta olduğunu söyledi.
    Ee kardeşim ihale devam ediyorsa nasıl hala D-Smart’ta diyebiliyorsun ?

    1. MyN1Fernando avatarı

      Ama endişe etmemize gerek yok 4 gün kaldığının farkında olduklarını da söylediler.Elbet sezon başlamadan belli olacaktır.

  55. bunu cumartesi sabahı ekranda görmek isteyen kaç kişiyiz.

    1. Orhan Tifosi avatarı

      çoook kişiyiz. ama organize olamıyoruz 🙂

  56. çift canağım var ikinci çanaktan azerspace cıkyo ama idman tv yok nasıl yapıcam
    illaki 1. canağın yanına lnb mi koymak lazım oyleyse hemen yaparım fazladan lnb de var 😀

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Çanağın arkasına geç Türksat’ın Sağına bantla tamam ben öyle kullanıyordum geçen sezon 🙂

      1. It’s no big deal 🙂

      2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) saol 😉

  57. Formula varsa o dekoder evde kalır, yoksa bye bye Doğan TV.. Gerçi ellerinde pek bir şey de kalmadı, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa kupasını TRT-Tivibu ya kaptırdılar. E birtek La Liga var şu an ellerinde. Formula ve MotoGP yi de kaptırırlarsa Smart Sport kanallarında komik spor videoları izleriz artık..

  58. D smarta sırf F1 için üye olup para verenlere çok şasırıyorum Türk aklı diye bir şey vardır hiçmi duymadınız çağıracaksınız bir uyducu uydunuza bir elembi daha taktıracaksınız 46°derece doğudan azerspace uydusunu ve idmanazerbaycan kanalını bulacaksınız yani uyducu bulacak sonra şifre kırma özelliği olan bir uydu alıcınız olacak yoksa 70-80 TL civarı alırsınız hem 42° derece türksat hem 46° derece azerspace izliyceksiniz tek çanakla sade F1 değiki şampiyonlar ligi uefa ligi laliga premier lig vs vs nedir yani d smart ayrıca azerilerin dili türkçeye yakın anlıyorsunuz 2016 da azerbaycan F1 giriş yapacak pist hazır buda dip not…

    1. Kimi_in_Rai avatarı

      Yorumunu beğenmemek mümkün değil 🙂

  59. Var olun arkadaşlar.

    İşin cazibesi olmayınca internet, uydu başında kastırmanın da pek bi manası olmuyor. Bu makineler uykumu açmıyor.
    Vakti zamanında bu tip lisans, yayın hakkı dist. yapan firmalara destek veren ekiplerde çalıştığımdan bu işlerin nasıl yürüdüğünü biliyoruz sonuna kadar bekle vur darbeyi… Alıcı için de aynı bunların başındakiler bu işleri meblağı dışında anlayan, heyecanını duyan insanlar değil he basın böyle birşey değil o ayrı. Üzerine çok kelama da gerek yok.
    O yüzden kimse birşey bilmiyorken bu olayı tr ye getiren, federasyonunda çabalayan insanlar bam başka hüviyetten. Türkiye bir nevi yapağdan gelişmese, o pist yapılmasa, yarışlar gelmese, federasyon dünya klasmanına oynamasa bu izleyici kitlesiyle belki de eski cine5, ntv dönemi, azerilerde ki gibi ucuza ve bas piyasaya biss’i yayınla olayı olabilirdi. Ancak avrupalı lisans dağıtıcılarının gözünde bir yere çıkınca bir daha geri düşürmüyorlar adamı milletin ilgisi düşsede düşmesede. Bir daha çok eski yıllardaki gibi şeyler hükümet desteği, kararı olmadan olmaz hani boş hayal kurmamak lazım. En öldürücü ve diri yatırımcı şuan belli başkasının işi zor.

    Bu işlere para vermeyle hiç işim olmaz aynı şekilde devam görünüyor o sebeple. İşin başından beri gelen bir izleyici olarak trilyonlarım olsa zerresini dsmart’a digiturk’e paralı herhangi bir yayıncıya vermem. Fulbolu da bu yüzden sevmiyorum zaten benim taraftar olduğum dönemde herşey serbestti insanlar destek adı altında yolunmuyordu. Hangi dal olursa olsun paralı spor yayınına global olarak kökten karşıyım arkadaş keşke tüm insanlarda dirayet gösterebilseydi de ingilizlerin başını çektiği bu olaya bunlar beleşe mafya olmadan dur diyebilseydi.
    İşte böyle dünyada pilotlar 250 b. € da alsa hak ederler. 50 b. $ lık motorları böyle rahatça kakalarlar.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Katılmamak elde değil .

  60. bende 2009 dan beri d smart abonesiyim.cihaz kendimin ve ayda 22 tl ödüyorum.fulllllll paket.ayrıca taahhüt vs de yok.istediğim an ; ki o an f1 yayınları ile anlaşmadıkları andır:)d smart ile tüm diplomatik ilişkilerimi keseceğim.bunu twitter üzerindende telefon yolu ilede kendilerine ilettim.

    bu tarz kurumların müşteri ilişkilerine koydukları genç arkadaşlar genellikle monolog papağan gibidir.her konuda söyleyecekleri şeyler aynıdır.işin derinini bilmezler.insiyatif alamaz,kendi kafalarındanda bir şey uyduramazlar.dolayısı ile sürekli bir çevir kazı yanmasın modundadırlar.hep müşteri oyalanır zaman kazanılır vs.bu durum Dsmartta olduğu Vodafone,Türkcell Avea Digitürk vs. gibi kurumsal ve müşterisi bol tüm kurumlarda böyledir.al birini vur ötekine.
    ama eğer d smart alırsa ve d smart müşterisi olacak arkadaşlar endişelenmesin.kurulum vs diye bir şey yok.hani evinizde TÜRKSAT uydusunu gören bir çanak varsa.al cihazi bağla kabloyu tak işlem tamam.çanak yoksada servis çağırmaya gerek yok.mahallenizdeki bir çanakçı için 15 dakikalık iş

    belli olsada bizde gerilmesek herkese hayırlı sezonlar.herkesin gönlündeki şampiyon olsun diyeceğim ama diyemyorum.BENİM PİLOTUM ŞAMPİYON OLSUN:))

    HERKESE SAYGILAR.

  61. Yarışlar ülkemizde yapılmadığı için, her yarışa gidip basın olarak röportaj yapmak imkansıza yakın bir şey olduğu için, bunu yapanlar da zaten çok da çeşitli haberlere imza atamadıkları için TRF1 ve benzer siteler ‘tercüme haber sitesi’ olarak nitelendiriliyorlar. Aralarındaki fark da işi ne kadar ciddiye alarak yaptıklarında ve ne kadar özen gösterdiklerinde yatıyor. TRF1 zaten bu konuda bir numara. Amatör kadar samimi, profesyonel kadar ciddi bir yönetim ve çalışma tarzı var.

    Bu haber ‘tercüme habercilik’ dışında da birşeyler yapılabilecek nadir durumlardan birisi ve TRF1 bunu atlamamış. Daha ne diyeyim, emeklerinize sağlık. Okurken yoruluyorum.

    Haber içeriğine gelirsek; Yayınların şifresiz bir kanaldan, mümkün olduğu kadar da bilinen bir kanaldan yapılması taraftarıyım. Yeni seyirci başka türlü çekilemez. D’li paralı yayınlar ancak kemik izleyicilerin işine yarar, yeni kan da gelmez.

    Daha önce uzun uzun yazmıştım kendi yönelimimi. Dsmart aldı alalı inat ettim almadım, Skysports f1’den takip ettim. F1 bu İngilizlerin ata sporu gibi ve inanılmaz detaylı ve kaliteli yayınlar yapıyorlar. Şimdiye kadarki yerli anlatımlar sky yayınının yanında amatör çalışma gibi kalıyor. Serhan acar’ın olması gereken yer yorumculuk ve spikerlikle birlikte yetişemiyor adamcağız. Okay karacan gibi tatlı gaz ve işi bilen birisi spiker olarak gelse, Serhan acar da hazırlanıp yorum yapsa çok daha kaliteli yayınlar çıkacağından eminim. Umarım (biri alırsa) alan kanal bunu yapar.

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      sana hiç katılmıyorum spiker konusunda sadece Xkibrit kardeşim yıllardır f1 izlerim Okay Karacan facia olur hatta bizim ülkede Serhan Acar’ın dışında kim f1’i sunarsa facia olur D-smart’a gelirsek ben 3 yıl önce diğer D’Yİ İPTAL EDİP BU D’YE geçtim ikisi birden fazla külfet olur diye ama yıllık peşin ödüyom Full paketi taahütsüz sözleşmeyi yenilemedikleri an hemen iptal ederim ama kim alırsada çaresiz f1 aşkımdan dolayı geçicem oraya

      1. Serhan acar bıraksın demiyorum zaten, daha iyi olabilmesi için sadece yorumculuk yapması gerektiğini düşünüyorum. Spiker anlatırken o notlarını araya sokacak. Adam detay verirken olayı kaçırıyor, yarışı anlatırken detay veremiyor. Bir kişilik bir iş değil bu.

    2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      +1 xtrabit.

      Skysport yayının tadı hic birinde yok. Paralı yayın olduğu surece Skysport’a devam. 😉

  62. Muammer UYAR avatarı

    Vay arkadaş ya zaten sezon açılışında Alonso olmayacak diye hevesim kaçmıştı.Birde yayınlayacak kanal olmazsa %90 benim sezonum Malezya da başlar herhalde.Bu arada site yönetimine alakalarından ötürü teşekkürler

  63. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    haftasonu arkadaş gelicek bizde kalıcak sırf d-smart var diye.alın da kurtulalım.doları moları boşverin,ayar etmeyin adamı 🙂

  64. OtonomAktor avatarı

    ulan para olsa da kanal satın alsak, kanalda yayınlar kimseye bırakmazdım bu yayınlama işini. bu ne cefa Türkiye f1 severlerinin çektiği.

  65. en güzeli TRT dönemindeki Okay KARACAN üstat zamanları idi, daha öncesinde Kanal D’ de yine Okay KARACAN ve Serra Demirkol anlatımları da çok hoştu. yine TRT alsın ve Okay KARACAN-Serhan ACAR ikilisi anlatsın isterim.

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      yav tamam zevkler felan tamam kabul herşey bir yana ALLAH aşkına Serhan Acar F1 anlatırken ya siz izlemediniz ya ben Okan Karacan anlatırken Serhan Acar’ın anlatımı olduğu F1’İ nasıl başkasıyla veya Okay karacanla kıyaslarsınız yada nasıl zevk alırım diyorsunuz dediklerinizi anlıyorum ama Okay anlatsın Serhan yorumlasın ama Okay Karacan’ın anlatımında ne heyecan ne andrenalin nede zevk hiç bişey vermiyo insana bence kesinlikle böyle

      1. SErhan beyi de beğeniyorum , lakin ilkler unutulmaz. Formula 1 Türkiye’de canlı olarak il yayınlandığında seslendiren Okay BEy idi, biz sporseverler F1 nedir Okay bey ve Serra Hanımdan öğrendik. O zamanlar internet yoktu, bilgiye ulaşmak çok zordu. Bugün wikipediye girip hangi pilot hangi takım nedir kimdir pat diye öğrenip 1-2 günde F1 uzmanı olabilirsiniz ama o dönemlerde bu imkansız idi. O dönemlerde o anlatım esnasında aldığımız her bilgi bizim için çok değerliydi. O yüzden unutulmaz benim için.

  66. Kimi_in_Rai avatarı

    Formula 1 Yayınları ile İlgili Türkiye gibi ülkede hala belirsiz olması çok üzücü zira Formula 1 Futboldan sora en çok izlenilen spor.Para çok şey ama herşey değildir,Spor bakanlığıda birşeyler yapsın,Yayın olarak Formula 1 bana göre şifresiz olmalı…ligtv para diyer lig para, spor para herşey para yani böyle bir durum normal değildir.Kendime gelince ben 3-4 tv kanaldan f1 izleyeceğim bende sorun yok(İdman Azerbaycan(AZE),Sport1(RUS),Russia 2(RUS),Setanta?(IRD) ). Gönül ister Türkiyede Formula 1 Yayınlarını şifresiz olarak NTV(NTV Spor) veya TRT yayınlasın.

  67. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Arkadaşlar haberle tam alakası yok ancak bir yardım istiyorum :

    Pazar sabahı YGS’ye gireceğim ve malesef yarışı ve sıralama turlarını takip edemeyeceğim. Spoiler yemek (Yarışı izlemeden sonucunu öğrenmek)istemiyorum. Acaba yarış biter bitmez tamamının yayınlandığı bir site var mı. Yarışın sonucunu öğrenmeden direk oraya girip izleyebileceğim bir yer ? Şimdiden teşekkürler.

    1. Kimi_in_Rai avatarı

      yarış biter bitmez değilde kisa zaman(1 saat falan) sora tekrar veriyorlar ama üye olduktan sora http://formulabir.net

  68. öncelikle holding’le görüşen duyarlı arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

    dolardaki dengesizlik değişim filan kolanmış. “kaktıracağımız fiyatı 5 kuruş bile atrttırsak kardır mantığı ile son güne kadar kanırtıracağız” demenin ekonomik lisanı bu olsa gerek.

    gelelim d-smart’a.
    benim 3 yıllık bir üyeliğim vardı ve mart 6’da dolacak idi. bunlar arıyor, ben de f1 yayın haklarını soruyorum. zembereği bozulmuş saat gibi aynı şeyi tekrar ediyor, efenim smart spor var spor kanalları var… fyatları şu kadar size şu kadar.. kafa ütüleyip duruyorlar. diyorum ki ben f1 yayın haklarını soruyorum, karşıdaki angut diyor ki, kontrol ettim smart spor kanalları devam edecek.

    hiç biri bilmediğine değil.
    dedim ki bu konuşma kaydediliyor mu? dedi ki evet.
    iyi dedim, şimdi ben de kaydediyorum, “f1 yayın hakları siz de mi”
    yalan söyleyemiyor, var diyemiyor.
    yok diyemiyor, müşteri kaçabilir.
    angutluğa yatıp başka şeylerden bahsediyorlar bilerek ve farkında olarak.
    yedim mi yemedim.
    ne yaptın derseniz bir halt da yapamadım.
    üye miyim değil miyim onu da bilmiyorum şimdi, şurama da takmıyorum artık.
    neresinden tutarsan ….tan bir iş.

    akşam akşam yine canım sıkıldı.

    1. Eline diline sağlık akşam akşam yorumunla güldürdün gerçekten 🙂 Bu arada taahhüt bittiği zaman anlasma yapmadan devam edilemiyomu illaki bi anlasma olmasimi lazim ?

      1. taahhüt olmasına gerek yok elbette. ama bu sefer (taahhütsüz) fiyatlar çok artıyor.

        şöyle örnek vereyim kndimden.
        benim üyelik paketimin normal fiyatı: 59 tl. aylık
        d smart blu paketi (netten izleyebilmek için): 9 tl. aylık.
        toplam: 68 tl.

        benim bu pakete ödediğim para aylık toplam 35 tL

        1. valla benimki de full paket + blu aylık 24 TL 🙂

          devam etmese bile f1 muhtemelen biz devam ederiz. Hanım dizi kanallarına fena taktı bıraktırmaz 😀

          1. bak dostum kaktırma muhabbeti burada da dönüyor, tam örnek oldu seninki.
            geçen bir arkadaşla bu paket/fiyattan laf açılınca adam “ben 28 tl. ödüyorum seninkinin aynı” dedi. kanaldan aradıklarında fiyatın nasıl böyle farklı olduğunu sordum, “o başkadıııııııır” diye bilmişlendi abla, “valla son bu olur”‘a getirdi benim fiyatı.

            bak şimdi de sen 24 tl. diyorsun aynı pakete.
            bu adamlardan korkulur vesselam 🙂

            1. taahhüt bittiğinde iyi pazarlık ettim 😀 kilit nokta taahhütün bittiğinde iptal ettirmek istiyorum deyip seni iptal servisine bağlamaları. O, normal çağrı merkezindekilerin bir üstü sanırım ve hazır aboneyi kaybetmek istemiyor 🙂

              en son interneti de o şekilde 16 mbiti sınırsızı 34e anlaştım 🙂

              1. helal olsun. işi bilenin hali başka oluyor 🙂

      2. 2 yıllık taahhütüm vardı geçen yıl mart ayında sona erdi ben hiçbişey yapmadan üyeliğim devam etti sadece 5 lira fazla ödüyrm taahhütüm filanda yok. eğer yayınları almazlarsa iptal edicem dsmart meraklısı deilim f1 için almıştım.

  69. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Valla arkadaşlar ben rahatım. İnternet üzerinden Sky ya da Bbc’nin yayınlarını izliyorum. Yayın kalitesi çok yüksek değil ama olsun. Yayının yanına da F1’in resmi sitesinden canlı zamanları (live timing) veren bir sayfa açıyorum. Bana yetiyor. Zaman zaman kesintiler oluyor yoğunluktan dolayı ama olsun. Geçen yıl Smarttürkweb adında bir programından da zaman zaman D-Smart yayınını da Serhan Acar’ın anlatımıyla izlemek hoş olmuştu.

  70. bizim derdimiz TV’den izlemek. Ha olmazsa illaki başımızın çaresine bakacağız dert etmeyin 😀

    1. Valla tek derdim serhan acarli yayin o olmazsa alternatif cok 🙂

      1. Serhan abi sunmazsa bundan bir sonuç alamazlar. 🙂 2011 Kanada’da Serhan Acar olmasaydı kafayı koyup yatmıştım. 🙂

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Aynen. TRF1 sayesinde zaten antrenmanları izliyorduk netten. Şimdi de gerekirse yarışı da izleriz ama televizyonda izlemek ayrı bir keyif oluyor. Umarım en kısa zamanda kanal belli olur ve TV’den izleriz. 😉

  71. Az önce D-Smart’ı aradım bir bayan çıktı ve ona Formula 1’in durumunu sordum. Biraz bekledikten sonra Formula 1 D-Smart’ta yayınlanmayacak dedi. Bende bu yıl kesinlikle yayınlanmıyor mu ? dedim ve bana mayıs ayının sonuna kadar yayınlancak dedi. Hiçbirşey anlamadım gerçekten

    1. Formula 1 dedim, ha? anlamadım dedi. Kesinlikle siz almıyormusunuz dedim 1 dakika bekletiyorum dedi ve mayıs ayına kadar bizde izeyebilirsiniz dedi

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Yayın hakkı tüm sezonu kapsar. Mayıs’a kadar yayınlama diye birşey söz konusu olmaz. D-Smart şuan resmen s*çtı sıvıyor. Arıyorsun bir gün kesin bizde diyorlar, bir gün bizde değil diyorlar. 1 yıllık taahhüdüm var. Alamazlarsa bir şekilde iptal etmek istiyorum.

      1. Aynen durum benim içinde aynı. Geçen ay yeniledim, yoksa sürekli arıyorlardı. Şimdi başka bir platform alırsa bunu iptal etmek için belli miktar para vermek gerekiyor. Birde o platform için para ödenecek. Bunu geçtim D-Smart çalışanlarının çoğu F1 ne demek bilmiyor. Muhtemelen mayıs ayının sonunda biten Futbol ile karıştırdılar.

        1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
          srknmsr14 #ForzaMichael

          @kemal-sengul
          Bugün bende müşteri hizmetleri ile görüştüm tabi doğal olarak F1 denilince tüm D-Smart ekibi gibi telefonda ki bayan da Error verdi. Beklettiler bir süre, daha sonra ”mayıs ayına kadar D-Smart platformunda devam ediyor” Tekrar sordum cevap yine aynı. Olay Drama filmine doğru gidiyor.

          1. McLaren F1 (TEE) avatarı
            McLaren F1 (TEE)

            D-Smart mala bağladı resmen. Mayıs ne ya?

            Henüz belli değil deyin bitsin gitsin. Birisi bizde diyor, birisi mayısa kadar bizde diyor, birisi bilmiyorum diyor. Çocuk oyuncağına çevirdiler işi.

            Hem ölü soyucular, hemde müşteriyle dalga geçiyorlar.

        2. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Bence de. Çünkü D-Smart, Saran Medya’yla görüşmelere devam ediyor. Yayınlanıp yayınlanmayacağı belli değil henüz. Adamlar Şampiyonlar Ligi’yle Formula 1’i karıştırdılar muhtemelen.

          Zira Formula 1 sezonluk yayınlanıyor ve Mayısa kadar D-Smart’ta, Mayıstan sonra başka bir kanalda yayınlanması imkansız.

  72. arkadaşlar hepimiz birde d smart ile konuşalım bakalım ne diyecekler

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Hocam D-Smart çakallık peşinde. Müşteri hizmetleri resmen açıklanmadan hala 2015 Formula 1 yayınları bizde diyor.

  73. Amma uyduruk bir sebep ileri sürmüşler “dolardaki değişimler..” Duyanda devaluasyon oldu sanacak.
    O zaman araba da ithal etmesin kimse.

    Zaten hepi topu F1’i düzenli izleyen 50bin yoktur ülkemizde, D-smart F1, satışı güçlendirsin diye alıyor, sadece F1 den para kazanma lüksü yok ki. Gerçi ellerinde dogru dürüst spor müsabakası kanalı kalmadı.
    Eurosportu sebepsiz geçen sene iptal ettiler utnamazlar. Bir sene sonra da sadece HD’ye koydular..
    Ben sd abonesiyim, spor paketti zaten 77 ve eurosport için almışım, yayıuncı kafasına göre kanalı iptal edince, ne fiyat indiriyor ne ilave bir şey veriyor. d-smart müşteri ilişkisi olarak ciddiyetsiz ve saygısız. ali kıran baş kesen gibi.
    Batsın, zerre üzülmem, umarım açık kanal alır yayınları…

  74. tuncay aksu avatarı

    d smart alamazsa, bye bye d smart diyeceğiz..

    1. Ben Dsmart aldığı gün yani 2012 sezonu başladığı zaman hemen aldım, 2014 sezonu bittiği gün de kapattım 🙂
      Şimdi bakalım umarım şifresizz bir yer alır ama olurda Dsmart, Digiturk veya Tivibu alır ve de Serhan Acar sunarsa yine alırım. Başkasını sunarsa ama çok beklerler…

  75. Orhan Tifosi avatarı

    sevgili TRF1 editörleri, bence alternatif olarak yayınları nerden izleyebiliriz onu paylaşmanın vakti geldi 🙂 serhan acar ında belirttiği gibi kimse yayınları almayabilir. öyle de olacak gibi duruyor malesef

  76. trf1 yayınlasın bari 🙂

  77. valla kalp kalbe karşıdır mı desek ne desek bilemedim. Ben de Saran Holding’e telefonla ulaşamamamın ardından e-posta gönderdim. Yetkili isim hızlı bir dönüş yaptı ve aynen yukarıda söylenenleri bana gönderdi. Şans Kemal abi de bugün görüşmeye gitmiş 🙂

  78. Acun Medya alsa TV8’de mis gibi izlesek ne güzel olurdu ya 😀
    RTL yayın vermeye devam edecek ama değil mi bu sene de?

    Bir de bir şey sormak istiyorum size: tablet-telefon uygulaması olan F1 Offical uygulaması her sene yenileniyor değil mi geçen sene satın almıştım şimdi bu sene için de tekrardan satın almam gerekmiyor değil mi?
    saygılar.

    1. Billy Bones avatarı

      rtl aldı,resmi sitesinde yayın programında gözüküyor.

    2. F1 Official uygulamasını her sezon satın almak gerekiyor…

  79. Varsayalım Digiturk yayınları aldı peki hangi kanalında yayınlayacak Lig tv gibi ayrıyetten o kanalı izlemek içinde ücret ödememiz gerekecek mi ? Hem digiturk için 40 lira öde hem kanal için öde işimiz var.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Lig TV yayınlamaz Didem. Çünkü çakışan yarışlarla Süper Lig maçları olacak. Premier Lig maçları olacak vs. Digiturk zaten almaz. Ellerinde Super Lig, Premier Lig ve Euroleague var.

      Tivibu ihtimali var ama onlarda Şampiyonlar Ligini ve Avrupa Liginin haklarını aldılar. Ekstradan Formula 1’i alırlar mı bilmiyorum. Ama düşük ihtimal.

      Platformda en büyük aday D-Smart. Onun dışında ya NTV Spor alsın ya da A Spor. Adamda heyecan bile bırakmadılar.

    2. Didem şuan 45 tl veriyorum, üstüne f1 için 10 tl daha verebilirim, fakat 15 tl ekstradan verirmiyim bilemiyorum 🙂 o değilde digitürkte şifresiz yayın yapan bir kanal olursa süper olur. 2009 dan beri digitürk abonesiyim son üç sezona girerken D- smart alınca McLarenin performansına göre bakarım dedim sonrası malum…

  80. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Saçmalığa bakın. Şimdi Digiturk ya da Tivibu’nun aldığını düşünelim. (Digiturk’üm var) Adamların Cuma günü akşam gelip bağlayacağını (olmayanlar için) hiç sanmıyorum.

    2012’de 12 Martta belli olmuştu kimin aldığı. D-Smart’ı aynı gün arayıp başvurdum. Adamlar Cuma günü gelip kurdular. Yani 3 gün sonraya gün verdiler. Kısaca Cuma günü belli olursa diyelim ki Tivibu aldı, adamlar Pazartesi’den önce gelip kurmazlar. Yani yarışı internetten seyretmek zorunda kalırım.

    Kısacası ya benim için ya şifresiz bir kanalın ya da D-Smart’ın devam etmesi en mantıklısı. Hakkımızda hayırlısı.

    NOT: Serhan Acar bugün yayınlara sponsor olmak isteyen bir şirketle toplantı yapmış. Bu şirket biraz kaynak sağlayabilir alacak yayıncı kuruluşa.

    1. Tivibu’yu aldığın an web hizmeti anında aktif oluyor. Ondan yana sıkıntı yok.

  81. 2 yıldır avusturya – almanyadan izliyorum kafam rhat

  82. Helal ya helal olsun size, tebrikler uğraşiniza ve emeğinize teşekkürler.

  83. Sonrada vay efendim Motor sporları neden gelişmiyor ülkemizde 5 gün kalmış ortada kanal yok pes doğrusu. Hayırlısı olsun yinede.

  84. Billy Bones avatarı

    RTL in almasına sevindim. Umaırn yayınlarında bir yamuk yapmazlar.

    Türkiye^de de herkesin izlemesi için şifresiz bir kanal tercih ederim.

  85. Ben D-Smart ile olan anlaşmamı yenilemiştim, şimdi Digitürk alırsa ne olacak? Veya başka birşey? Birde son güne denk geliyor.. D-Smart’tan bir şekilde kurtulduk, nasıl yetişecek Digitürk’ü kurmak veya başka bir platformu? Düşünce yok gerçekten.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Aynısını yukarıda yazdım. Platform alırsa kimse Cuma günü akşama gün vermez. 3 yıl önce D-Smart kurulum için 3 gün sonraya gün vermişti. Hafta sonu gelip kuracaklarını da sanmıyorum platform alırsa. En erken Pazartesi.

      Adam gibi Salı ya da en geç Çarşamba görüşüp bitirsinler işi. Cuma günü platforma satarlarsa çok kişi mağdur olacak.

  86. Sezon başlayacak yayıncı kuruluş belli değil hiç taraftarları düşünen yok.

  87. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Bu hafta son zaten artık açıklamak zorundalar sezon her zaman tam yayınlanıyor o yüzden bu hafta içinde mecburen biriyle anlaşmak zorunda

  88. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şifresiz verecek bir babayiğit çıkar inşallah ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir