Hamilton: Kontrat Görüşmelerinde Makul Olmayan İstekler Yok

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton kendisinin bizzat yürüttüğü kontrat uzatma görüşmelerinde istenenlerin makul olmayan aşırı şeyler olmadığını söyledi.

“Doğal olarak her sürücü için hedef referans noktası olmaktır. Statüden bahsetmiyorum, herkes gibi gelişim göstermek istersiniz. Kesinlikle değerinizi hissetmek istersiniz. ‘Ben şampiyon oldum, şimdi bunu istiyorum.’ türünde bir görüşme yapmıyoruz. Toto’ya sorabilirsiniz. Bu takımla birlikte olan bir ilerleme.”

Hamilton görüşmeleri kendisinin yapmasının zorlu bir deneyim olduğunu, ancak böyle daha güçlü hissettiğini söyledi.

“Bundan keyif aldım mı? Pek emin değilim. Bu bir deneyim ve bunu yaptığım için mutluyum. Tüm kariyerim boyunca bunu yapmamış olsaydım bunu yapıp yapamayacağımı hep merak edecektim. Ancak gerçekten sinirleri zorlayıcı bir deneyim.”

 


Yorumlar

“Hamilton: Kontrat Görüşmelerinde Makul Olmayan İstekler Yok” için 3 yanıt

  1. Hamilton, McLaren-Honda’nın potansiyelini görmeden Mercedes ile imalamaz. Eğer Honda motoru dayanıksız ama McLaren şasisi hızlı ise kesinlikle sezon içerisinde McLaren’i Mercedes’e krşı bir koz olarak krnarda tutmak isteyebilir. Çünkü Hamilton’un elinde hiçbir koz yok, Mercedes bırakın Hamilton’u Rosberg’i pilotsuz bile şampiyon olabileceğinin farkında ve bu nedenle Hamilton’un Mercedes için ederi, Vettel’in Ferrari veya Alonso’nun McLaren için ederinden çok daha az.

  2. bence bu noktada takımın eli daha kuvvetli çünkü daha az yeteneğe sahip olduğu düşünülen rosberg tüm sezon boyunca altındaki aracın etkisiyle gayet güçlü performanslar ortaya koyabildi. hamilton yerine getirilecek bottas veya genç başka bir sürücü de aracın avantajını kullanarak griddeki diğer araçlardan üstün performans ortaya koyabilir. mercedes bunun farkında olmalı ve görüşmelerin sonucunun mercedes’in istediğine daha yakın olacağını düşünüyorum. ayrıca bence böyle de olmalı. hamilton çok uğraşarak, zorlanarak ve aracın kapasitesinin üstünde sonuçlar alarak kazanmadı şampiyonayı bariz bir şekilde mercedes’in yaptığı muazzam araç sayesinde gelmiş olan bir şampiyonluk. tabii ki hamilton gibi bir pilotu kaybetmek istemez hiçbir takım ancak görüşmelerin tıkandığı, anlaşmazlıklar çıkan bir döneme gelinirse mercedes fazla zorlamamalı ve hamilton’a dilediği takıma gitme özgürlüğünü vermeli.

  3. Adam enflasyon artışı kadar zam istemiş işte ne olacaktı ki? Biraz da prim olursa fena olmazmış.

    Bu arada benim kontrat da bu ayın başında doldu, patronla soğuk savaş yaşıyoruz. İkimiz de konuyu açmaya çekiniyoruz. Bakalım ne kadar sürecek 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir