Brawn: "Lastik Isıtma Sorunu Yeniden Baş Gösterdi"

yazar:

kategori:

Sıralamalarda her iki pilotun da tam performans sergileyememesinin ardından Brawn durumdan kurtulmak için çok fazla çalışmaları gerektiğini söylüyor.

“Yeniden lastik ısıtma sorunu baş gösterdi. Lastikleri çalıştırmakta sorun yaşadık ve bu sorunları yaşamayana takımlar iyi iş çıkardılar.”

Brawn, Button’ın son yarışlara göre Barrichello’dan geride kalmasının İngiliz pilotun daha yumuşak olan sürüş stiliyle alakalı olduğunu düşünüyor.

“O lastiklere daha nazik davranıyor. Normalde bu bir avantaj ama bu şartlarda biraz sorun yaşıyor. Sürüş stili aslında avantaj ama mevzu lastik ısıtmak olunca sorun yaşıyor. Bu şartlarda gridin en yaşlı ve en deneyimli pilotlarının önlerde olmasın şaşmamak gerekir.”

Brawn son olarak da düşük yakıt yüküyle dördüncü sıradan yarışa başlayacak olan Barrichello’nun güçlü bir performans sergileyebileceğine inanıyor.

“Karşılaştırma yapmak için hafifiz. Rubens’in startları iyidir ve bu kez çevresinde KERS’li araçlar da yok. Eğer startta birkaç sıra kazanırsa güçlü bir yarış çıkarabilir. Sert lastiklerle çıkacağı ikinci bölümde güçlü olacaktır. Start ve yarışın ikinci bölümü çok önemli olacak.”


Yorumlar

  1. belki 2. bölüm de çok kısa tutulacak yumuşak lastikle. belki 3 pit yapacak. belki ilk bölüm sert lastikle başlayacak vs.. olacak diye demiyorum ama, gereği yokken lastik stratejisini açıklamanın mantığı nedir? planın neyse yarış başladığında uygulamaya geçersin. yeni mi çıktı bu adet.

  2. 11 turluk yakıtla sert lastikle başlayacağı yok ya. herkes biliyor şu anda yumuşak lastiklerden bir an önce kurtulunma isteğini. kısa bölümde kullanacakları aşikar.

  3. Sert lastiklerle çıkacağı ikinci bölümde güçlü olacaktır. Start ve yarışın ikinci bölümü çok önemli olacak.

    bu ne demek oluyor ki şimdi? hangi takım patronu yarıştan önce pilotunun hangi bölümde hangi lastiği kullanacağını söyler ki?? sanki birileri çıkıp rubens'i durdursun ister gibi, adamın içine koymuş galiba button'ın rubens'e geçilmesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir